Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 15+2 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτό το weekend

Αυτό το σαββατοκύριακο παίρνουμε τα χωριά, διασκεδάζουμε όμως και στην πόλη

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2019

Ο Οκτώβρης είναι εδώ και προμηνύεται διασκεδαστικότερος ακόμα και από τον Σεπτέμβριο. Το 3ο του σαββατοκύριακο είναι γεμάτο εκδηλώσεις και όλη η Κύπρος το… γιορτάζει!  Το Check in Cyprus, πιστό στον σκοπό του, συγκέντρωσε και σας προτείνει τις 20 πιο ξεχωριστές.

Λεμέσια 2019
Mε τον 22ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου», τους Αγώνες Μεικτών Πολεμικών Τεχνών και το Mediterranean Fudokan Shotokan Karate Cup συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα, υπό το σύνθημα «Ζήσε, αθλήσου στην πόλη σου», οι αθλητικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των 20ων Λεμεσίων. Μικροί και μεγάλοι αναμένεται να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, στο Μόλο Λεμεσού, συμμετέχοντας στον 22ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου». Ο αγώνας περιλαμβάνει τις διαδρομές Askanis Group Road Race 10KM, Λεμέσια Fun Race 3KM για ατομικές αλλά και ομαδικές συμμετοχές και Kids Fun Run 1KM, για τους μικρούς μας φίλους από 5-12 ετών. Παράλληλα, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στην κυκλική αποβάθρα του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου, θα διεξαχθούν και οι Αγώνες Μεικτών Πολεμικών Τεχνών, οι οποίοι εντάσσονται, για πρώτη φορά, στο αθλητικό καλεντάρι των Λεμεσίων. Αθλητές από τις σχολές της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μ.Μ.Α, θα συναντηθούν στο ειδικό «κλουβί», προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα, στους λάτρεις των πολεμικών τεχνών και όχι μόνο.  Την ίδια μέρα, από τις 16:00 – 21:00, θα διεξαχθεί και το Mediterranean Fudokan Shotokan Karate Cup, στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, αθλητές από διάφορα σωματεία της Κύπρου, αλλά και του εξωτερικού, θα διαγωνιστούν σε όλα τα αγωνίσματα του παραδοσιακού καράτε. Στόχος της διοργάνωσης, είναι να αναδειχθούν οι αρετές του αθλήματος, όπως η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός, η πειθαρχία, η αυτοπεποίθηση και το αγωνιστικό πνεύμα. Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Fudokan Καράτε. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Λεμέσια, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού, γιορτάζουν φέτος 20 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό και υπόσχονται  να χαρίσουν στο κοινό, μοναδικό θέαμα και έντονες συγκινήσεις. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα στο Facebook Λεμέσια.

Φθινοπωρινό Φεστιβάλ
Προσοχή! Το φθινόπωρο έφτασε και τα φαντασματάκια του Halloween είναι εδώ και ψάχνουν παρέα για πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες! Γι' αυτό ετοιμάσου να πάμε στο Πάρκο Ακρόπολης, να διακοσμήσουμε και να σκαλίσουμε κολοκύθες, να χοροπηδήσουμε στα τραμπολίνα bungee jumping, να κάνουμε βόλτες με άλογα και πόνυ, να διασκεδάσουμε οδηγώντας συγκρουόμενες βαρκούλες… Όλα αυτά και πολλά άλλα το σαββατοκύριακο.
Info: Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Πάρκο Ακροπόλεως, Λευκωσία.

Έκθεση Wedding Cyprus
Σας έκανε πρόταση γάμου; Επόμενο σας βήμα έκθεση Wedding Cyprus. Save The Date: 19 -20 Οκτωβρίου στην Κρατική Έκθεση στην Λευκωσία 14.30-20.30. Με προσφορές και διαγωνισμούς για τα ζευγάρια σας περιμένει για να σας βοηθήσει να οργανώσετε εύκολα, γρήγορα και σωστά το γάμο σας λαμβάνοντας υπόψη και την μικρότερη λεπτομέρεια που θα χρειαστείτε, κάνοντας τις καλύτερες επιλογές στις πιο συμφέρουσες τιμές. Με τις πιο σοβαρές και σωστές εταιρίες! Λάβετε μέρος στους διαγωνισμούς μας.‘‘Wedding Cyprus’’ και κερδίστε δώρα αξίας μέχρι €10,000 για την οργάνωση του δικού σας γάμου. Με τα εισιτήρια εισόδου μπείτε σε κλήρωση για ένα ταξίδι στις Μαλβίδες και αλλά για δώρα για την διοργάνωση του γάμου σας. Εξασφαλίστε τα εισιτήρια σας on line στη σελίδα του skroutz.com.cy και εξασφαλίστε με την αγορά 2 εισιτηρίων ένα εισιτήριο δωρεάν! Πληροφορίες στο 22315477 και στο Facebook Wedding Cyprus

Παγκύπριο Φεστιβάλ Μελιού & Παγκύπριο Συνέδριο Μελισσοκομίας
Στο χώρο του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού από τις 18-20 Οκτωβρίου ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων - Κέντρο Μελισσοκομίας Κύπρου μας προσκαλεί σε ένα φεστιβάλ τόσο γλυκό όσο το μέλι! Στο χώρο θα μπορείς να μάθεις τα πάντα για το μέλι και τις μέλισσες, να δοκιμάσεις και φυσικά να γνωρίσεις όλα όσα φτιάχνονται από τις μέλισσες: μέλι, βασιλικός πολτός, πρόπολη κ.ά.
Info: Παρασκευλη 18-Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.

Μαδαρή - Μάνα Γη
Η πολύ όμορφη γιορτή με αφορμή τον τρύγο στον Πολύστυπο που έγινε πλέον θεσμός, επιστρέφει τον Οκτώβριο. Κάτω από το γενικό τίτλο "Μαδαρή Μάνα Γη", ο Πολύστυπος μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, από τις 11.00-14.00, για να απολαύσουμε και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα, να πιούμε καλό κρασί και να απολαύσουμε ζεστό παλουζέ.
Info: Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Πολύστυπος, επ. Λευκωσίας, 11.00-14.00.

3ο Φεστιβάλ Μοσφίλου "Τα Προικιά της Νύφης"
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσφιλωτής μας προσκαλεί στο "3ο Φεστιβάλ Μοσφίλου" που θα τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από τις 13.00-18.00 στο Πολυκέντρο Νεολαίας (δίπλα στην εκκλησία) περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με τσιαττιστά, αναπαράσταση σκηνών κυπριακού γάμου, παραδοσιακούς χορούς, επίδειξη υφαντουργικής τέχνης, εργαστήρια κατασκευής παραδοσιακών αντικειμένων και παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων, όπως χαλλούμια, τραχανά, παλουζέ και σουτζούκκο, ψωμί στο φούρνπ, ζαλατίνα κ.ά. Βέβαια η μαρμελάδα μοσφίλου θα έχει την τιμητική της. Στο χώρο θα πωλούνται σουβλάκια και παραδοσιακά προϊόντα, ενώ μουσική συντροφιά θα μας κρατήσουν με παραδοσιακά τραγούδια τα παιδιά της κοινότητας. Στο χώρο τέλος θα στηθεί και παιδική γωνιά για τους μικρούς μας φίλους. 
Info: Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Πολυκέντρο Νεολαίας (δίπλα στην εκκλησία), Μοσφιλωτή, Λευκωσία, 13.00-18.00. 

3ο Κινέζικο Φεστιβάλ 
Το 3ο Φεστιβάλ Κινεζικού Πολιτισμού έρχεται στη Λεμεσό και ξεσηκώνει την πόλη με άρωμα Aπω Aνατολής. Στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης Εναερίου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα δοθούν μαγευτικές παραστάσεις, εντυπωσιακή επίδειξη πολεμικών τεχνών, πολύχρωμο live show με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ θα υπάρχουν και γευστικοί πειρασμοί κινεζικής και κυπριακής κουζίνας. Θα υπάρχουν παρουσιάσεις παραδοσιακής κινεζικής κουλτούρας και πολλά άλλα. Οργάνωση: Σύνδεσμος Διεθνών Επενδύσεων Κίνας, Δήμος Λεμεσού και Ινστιτούτο Κονφούκιος του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Info:  Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης Εναερίου, Λεμεσός. Είσοδος Δωρεάν. Πληρ. 96668888.

Θεία Κωμωδία του Δάντη
Η ομάδα Vasistas συμμετέχει με τη ‘Θεία Κωμωδία’ του Δάντη σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, μία παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Οκτώ ηθοποιοί κι ένα κουαρτέτο εγχόρδων βρίσκεται σε ένα πνευματικό road trip με σταθμούς την Κόλαση, το Καθαρτήριο και τον Παράδεισο. Για πρώτη φορά Έλληνες δημιουργοί καταπιάνονται με το κορυφαίο έργο της μεσαιωνικής Ευρώπης. Η σκηνοθέτις Αργυρώ Χιώτη και η ομάδα Vasistas μάς μεταφέρουν τον βαθιά προσωπικό χαρακτήρα του κειμένου και την πορεία ενός ανθρώπου από τα σκοτεινά βιώματα της καθημερινότητας και τις επίπονες στιγμές της κρίσης, μέχρι την έξοδο στο φως. Παίζουν: Ευθύμης Θέου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Ματίνα Περγιουδάκη, Γιάννης Κλίνης. 
Πεμ 17 & Παρ 18 Οκτ | Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: SoldOutTickets

Καθαρή πόλη
Μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχει στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας σε σκηνοθεσία και δραματουργία των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη. Ποιοι καθαρίζουν την Αθήνα; Γιατί, στην πλειονότητά τους, είναι γυναίκες και μετανάστριες; ‘Γεννήθηκαν’ καθαρίστριες; Πόσο διαφέρουν οι βιογραφίες τους από τις δικές σας; Μια παράσταση θεάτρου της πραγματικότητας με ηρωίδες -αλλά και ερμηνεύτριες- πέντε πραγματικές καθαρίστριες από διαφορετικές χώρες. Από καθηγήτριες πανεπιστημίου μέχρι αρχιτέκτονες στις χώρες καταγωγής τους, μητέρες και αγωνίστριες, οι γυναίκες αυτές θυσιάζονται στην Αθήνα του σήμερα για τους δικούς τους και παλεύουν με υπερφυσική δύναμη, σαν σούπερ ηρωίδες της καθημερινότητας.
Σ 19 & Κ 20 Οκτ | Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

Ιφιγένεια εν Ουαλία
Το Dream Theatre παρουσιάζει το θεατρικό έργο ‘Ιφιγένεια εν Ουαλία’ του Άγγλου συγγραφέα Γκάρι Όουεν. Μια νέα Ιφιγένεια μόνη και ανυπεράσπιστη, έρμαιο στη σκληρότητα της κοινωνικής αναλγησίας. Η ηρωίδα του έργου, η Έφη, μια γυναίκα την οποία βλέπουμε να θυσιάζεται σαν άλλη Ιφιγένεια στον βωμό της ανάπτυξης και των περικοπών. Με μια πρώτη ματιά, όλοι την κατακρίνουν για την έκφυλη ζωή της και την επιφανειακά ξέγνοιαστη καθημερινότητά της. Όμως, κανείς δεν φαντάζεται τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το εκρηκτικό ταπεραμέντο της. Σκηνοθεσία: Χρίστος Ζάνος, Μάρα Κωνσταντίνου. Ερμηνεία: Μάρα Κωνσταντίνου.
Παραστάσεις Παρ 18, Πεμ 24, Παρ 25 & Πεμ 31 Οκτ, Flea Theatre, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99744227.

Το κορίτσι που επιμένει
Βασισμένο στον ελληνικό μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, ‘Το κορίτσι που επιμένει’ είναι ένα τρυφερό έργο μύησης, για την ομορφιά, αλλά και τις δοκιμασίες ζωής, που απευθύνεται σε μικρούς (αλλά και μεγάλους) θεατές. Ένα κείμενο που μιλάει και ‘τραγουδάει’ για τον έρωτα, την αγάπη και το όνειρο. Η Μαρίνα Βρόντη, στην πρώτη σκηνοθετική της απόπειρα στον ΘΟΚ, συνθέτει ένα όμορφο και πολύχρωμο θέαμα με έξι νέους ηθοποιούς που τραγουδούν και χορεύουν, αλλάζοντας συνεχώς ρόλους πάνω στη σκηνή. Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου, Σαββίνα Γεωργίου, Γιώργος Ευαγόρου, Στέλιος Καλλιστράτης, Πολυξένη Σάββα, Μυρσίνη Χριστοδούλου. 
Πρεμιέρα Κ 20 Οκτ | Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 10.30. Πληρ. 77772717.

Ματωμένος Γάμος 
Το Θέατρο Ένα συνεχίζει της παραστάσεις του έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, μίας ιστορίας αγάπης που εκτυλίσσεται σε ένα μοναδικό, άγριο τοπίο όπου ζουν οι πρωταγωνιστές της, που αποτελούν την μεσογειακή εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.
Παρ 18, Σ 19 & Κ 20 Οκτ | Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας, Λευκωσία. / Τετ 23, Πεμ 24 & Παρ 25 Οκτ | Θέατρο Ένα, Λεμεσός. Κάθε Παρ, Σ & Κ | Θέατρο Ένα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22348203. 

Η αξία της ζωής
Το βραβευμένο με Pulitzer έργο Cost of living/ Η αξία της ζωής της Martyna Majok παρατηρεί δύο ζευγάρια και τις αναπηρίες τους, συναισθηματικές και σωματικές. Παρουσιάζει με χιούμορ και απλό λόγο πόσο δύσκολη και πολύπλοκη έχει γίνει η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους. Άνθρωποι μόνοι, ευάλωτοι, σκληροί και αστείοι. Εμείς. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει τη δική του μοναδική ιστορία. Κανένας δεν είναι παράσιτο. Σκηνοθεσία: Φώτης Γεωργίδης. Παίζουν: Φώτης Γεωργίδης, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Άντρια Ζένιου, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος. 
Σ 19, Δ 21 Οκτ (20.30) & Κ 13 & Κ 20 Οκτ (18.30), Παλιό Ξυδάδικο, Λεμεσός. Πληρ. 97788610. 

Φοίβος Δεληβοριάς
Ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Νεφέλη Φασούλη μαζί με τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο, παρουσιάζουν τα παιδικά τραγούδια και τις παράξενες ιστορίες τους από το βιβλίο-CD ‘Πες μου τ’ όνομά σου’, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος. Ο Φοίβος θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία, όπως την έζησε, όταν ήταν παιδί, την ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους. Και στον δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο, τραγουδά μέσα από 15 τραγούδια τις στιγμές αυτής της ιστορίας με τον δικό του τρόπο... Μια παράσταση που υπόσχεται κέφι, συμμετοχή των φίλων του και κυρίως πολύ τραγούδι και πολλά χαμόγελα... Τη συμμετοχή του στη συναυλία έχει εξασφαλίσει και το ‘Ελεφαντάκι’, και η τρελοπαρέα του Φοίβου και όλη η αγάπη και το μεράκι που οδήγησαν στα πρώτα αυτά παιδικά τραγούδια του μοναδικού παραμυθά-τραγουδοποιού. Για ηλικίες 4-10 ετών.
Κ 20 Οκτ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, 11.00. Πληρ. 77777745.

Active Member
Με 25χρονη μουσική πορεία (με μια μικρή παύση) μετρημένη με ρίμες και λέξεις και με έναν καινούργιο δίσκο με τίτλο ‘Ζαλίκι’, υπονοώντας το ηθικό βάρος, αλλά και το φορτίο όλων αυτών των χρόνων, οι Active Member επιστρέφουν και πάλι στην Κύπρο… Μετά από ένα ενδιαφέρον καλοκαίρι σε ανοιχτούς χώρους, επιστρέφουν αισίως σε κλειστούς χώρους που τόσο ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του γκρουπ. Στο Πέρασμα και στη Διαχρονική θα ακουστούν τραγούδια απ’ όλη τη δισκογραφία τους και μάλιστα -κατόπιν γενικής απαίτησης, όπως διαβάζουμε- κάθε μέρα θα υπάρχει και διαφορετικό πρόγραμμα προκειμένου να ακουστούν όσο το δυνατόν περισσότερα αγαπημένα τραγούδια. Εμβόλιμα θα ακουστούν τραγούδια και από το καινούριο διπλό album ‘Ζαλίκι’ που κυκλοφορεί. Ραντεβού στη δράση, λοιπόν!
>> Παρ 18 Οκτ | Στο Πέραμα, Λεμεσός, 22.30, €15. Πληρ. 25373763.
>> Σ 19 Οκτ | Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 22.30, €15 (προπώληση). Πληρ. 99156683.

Πέγκυ Ζήνα & Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Αποτελώντας πλέον ένα από τα μαγαζιά που έγιναν σημεία αναφοράς και η πιο must έξοδος του κοινού όλης της Κύπρου, που απολαμβάνει το καλύτερο μουσικό πρόγραμμα και μια εξαιρετική καλλιτεχνική ομάδα, στον καλύτερο μουσικό χώρο live εμφανίσεων, οι Notes σε περιμένουν με ανανεωμένο πρόγραμμα, με δύο πολύ δημοφιλείς καλλιτέχνες. Κάθε Σάββατο (23.00) και Κυριακή (21.00) στη σκηνή ανεβαίνει η Πέγκυ Ζήνα, η σημαντικότερη λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της, στην καλύτερη παράσταση της καριέρας της, με σπουδαία τραγούδια και ένα μοναδικό πρόγραμμα! Μαζί της είναι και η 11μελής ορχήστρα της.Στο πλευρό της βρίσκεται και ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο αδιαμφισβήτητος live performer και μόνιμος ένοικος στο Notes Live, όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. Οι προγραμματισμένες εμφανίσεις τους ολοκληρώνονται στις 27 Οκτωβρίου. Σε περίπτωση ζήτησης, το σχήμα θα πάρει παράταση.
>> Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Οκτωβρίου, Notes Live, Λεμεσός. Είσοδος €10 (€30 ελάχιστη κατανάλωση). Πληρ. 25 344344.

Χάρης Βαρθακούρης
Η Μουσική Σκηνή Ρωγμές επέστρεψε για βράδια αξημέρωτα παρέα με τον αγαπημένο Χάρη Βαρθακούρη. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και αραμονές αργιών, θα διασκεδάζουμε μαζί του. Στη σκηνή θα βρίσκονατι και οι Χριστοδούλα Τσαγγαρά, Λίζα Θεοφάνους, και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος
>> Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 27 Οκτωβρίου, Μουσική Σκηνή Ρωγμές, Λεμεσός. Πληρ. 25341010. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close