Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το νέο lounge bar της Λευκωσίας θα κλέψει την καρδιά σου

Πήγαμε στη νέα αστεράτη άφιξη της πρωτεύουσας και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2019

Μπορεί η οδός Στασικράτους, αυτήν την εποχή να είναι αδιαπέραστη λόγω των κατασκευαστικών έργων, μα εμείς βάλαμε στόχο να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια και να επισκεφτούμε το Jolly Joker. Το ευχάριστο της όλης υπόθεσης είναι ότι όχι μόνο εμείς το πετύχαμε, μα και όλοι οι πιστοί του θαμώνες, που κυριολεκτικά κατέκλυσαν, όλους τους χώρους του, ακόμη και το μπαρ. Και επειδή τελικά, τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο, σε ενημερώνω, αν δεν πήγες ακόμη, ότι ο χώρος (πρώην Fogo e Brasa) θα κλέψει από την αρχή όλη σου την προσοχή. Ένα αισθητικό αμάλγαμα, με συντελεστές τα χειροποίητα, ποικίλων χρωμάτων και υφασμάτων καθίσματα, τα ντιζαϊνάτα τραπέζια και τις τριών επιπέδων, αριστοτεχνικά κατασκευασμένες από γύψο, οροφές, από τις οποίες κρέμονται υψηλής αισθητικής custom made φωτιστικά.

Το μπαρ στο κέντρο του χώρου θυμίζει κάτι από Παρίσι και Νέα Υόρκη σε προσκαλεί να καθίσεις για ένα ορεκτικό cocktail. Η κάρτα εδεσμάτων, που έφτασε στα χέρια μας, είχε την υπογραφή του διακεκριμένου executive chef του εστιατορίου Sense (Michelin Plate στον οδηγό Michelin) του ξενοδοχείου Athens Was, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου και του ταλαντούχου συνεργάτη του Δημήτρη Δημητριάδη και παινευόταν για τα μεσογειακής γαστρονομικής φιλοσοφίας δημιουργικά πιάτα με έμφαση σε Κύπρο και Ελλάδα.

Λάβαμε σοβαρά υπόψη τις γευστικές προτάσεις του πραγματικά αξιόλογου διευθυντή και των υποδειγματικών σερβιτόρων, οι οποίοι απέδειξαν ότι είναι γνώστες ακόμη και της τελευταίας λεπτομέρειας και ξεκινήσαμε το γαστρονομικό μας ταξίδι με εξαιρετική πατατοσαλάτα με κρέμα από καπνιστό τυρί, μανιτάρια shitake, μίνι ρόκα, με όλη τη δημιουργία να απογειώνεται με τραγανές νότες από τραχανά και πούδρα από σχοινόπρασο. Το κόκκινο κρασί από την κυπριακή ποικιλία Γιαννούδι, μπήκε στο κρασοπότηρο και συνδυάστηκε ιδανικά με τα nigiri μυδοπίλαφο με ορθά ψημένο sushi rice, φρέσκα μύδια, άφθονα μυρωδικά και ντομάτα.

O Dj ανέβασε από νωρίς τη διάθεση με τις επιλογές του, μα και ο ταλαντούχος, εξ Ελλάδος chef Αλέξανδρος Κάρλος δεν άργησε να εντυπωσιάσει με το τυλικτό παστίτσιο με μάγουλα μόσχου μπρεζέ, μπεσαμέλ και μαύρη τρούφα. Τα εύσημά μας φυσικά, τα στείλαμε ξανά μόλις παραλάβαμε και το δεύτερο κυρίως πιάτο που δεν ήταν άλλο από τα sous vide ψημένα χοιρινά μάγουλα σε βάση από κρέμα λεμονάτης αγκινάρας, κριτσανιστά ταμπιναμπούρ και σος αρωματισμένη με λεμονόχορτο. Ό,τι κι αν είχα ακούσει για τα επιδόρπια του Jolly Joker, επιβεβαιώθηκαν με την άφιξη της δημιουργικής πάβλοβας, συνοδευμένης με γιαουρτόκρεμα λευκής σοκολάτας, κόκκινα φρούτα και σορμπέ φράουλα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close