Cine News , Κινηματογράφος

Η δραματική ταινία μεγάλου μήκους της Τώνιας Μισιαλή "Παύση", στους κυπριακούς κινηματογράφους

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες από τις 24 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2019

Με τη σκηνοθετική υπογραφή της Τώνιας Μισιαλή, η ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «Παύση» έρχεται σε λίγες μέρες στους κινηματογράφους σε όλη την Κύπρο. Παγιδευμένη στη δυστυχία ενός καταπιεστικού γάμου, η Ελπίδα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια βιολογική και ψυχολογική αλλαγή. Η μονότονη ζωή της διαταράσσεται όταν στην αντίληψή της, πραγματικότητα και φαντασία αρχίζουν να συγχέονται, φέρνοντάς την ξανά αντιμέτωπη με το σώμα της, τις επιθυμίες της, τον χρόνο. Μπορεί μια παύση να αποτελέσει μια νέα αρχή;

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα για τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα, με εξισορροπητικές δόσεις χιούμορ. Μια ταινία για όλους τους ανθρώπους που μεγαλώνουν ανυπομονώντας να ζήσουν.  

Η ταινία «Παύση» είναι εμπνευσμένη από εικόνες που αποτυπώθηκαν στο μυαλό της σκηνοθέτη και από γεγονότα που έχει βιώσει μεγαλώνοντας στην Κύπρο. «Ανέκαθεν ήμουν ευαίσθητη σε θέματα γυναικών και ισότητας, ενώ με ενδιέφερε ιδιαίτερα να μελετώ και να εξερευνώ τις παρακμιακές σχέσεις μέσα στο γάμο. Σε αυτή την ταινία πρόθεσή μου ήταν να δημιουργήσω ένα μωσαϊκό του μικρόκοσμου της πατριαρχικής κοινωνίας και να απεικονίσω την αέναη μάχη μεταξύ των δύο φύλων με ευαισθησία αλλά και χιούμορ» αναφέρει η Μισιαλή. 

Η ταινία είναι ιδωμένη ειδικότερα μέσα από το πρίσμα της σύνθετης και συναρπαστικής γυναικείας φύσης απέναντι στα εμπόδια της ζωής και τις άσβηστες επιθυμίες. 

Η «Παύση» είναι το σκηνοθετικό ντεπούτο της Τώνιας. Έχει επιλεγεί σε κατηγορίας ‘A’ Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανά το Παγκόσμιο, έχει κερδίσει βραβεία συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου καλύτερης ταινίας FIPRESCI από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου και έχει ήδη διανεμηθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, με προγραμματισμένη διανομή σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία κατά τα τέλη του 2019.

Η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους Rio Premier Cinemas και Πάνθεον στη Λευκωσία, Rio Cinemas στη Λεμεσό και Κ-Cineplex σε όλη την Κύπρο, από την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019. 

Πρωταγωνιστούν: Στέλα Φυρογένη, Ανδρέας Βασιλείου, Πόπη Αβραάμ, 
Συμμετέχουν: Μάριος Ιωάννου, Προκόπης Αγαθοκλέους, Τζωρτζίνα Τάτση, Μαρίνα Μανδρή. 
Διάρκεια: 96 λεπτά
Στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους.
Καταλληλότητα: 12 χρονών και άνω

Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Ραχματούλιν
Σκηνογραφία: Λύδια Μανδρίδου, Μάριος Νεοκλέους
Κοστούμια: Κρίστη Πολυδώρου
Μοντάζ: Αιμίλιος Αβραάμ
Ήχος: Χρίστος Κυριακούλλης, Κώστας Βαρυμποπιώτης
Παραγωγή: Άντρος Αχιλλέως, Στελεάνα Κληρή, Τώνια Μισιαλή 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
«…εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο από την σεναριογράφο-σκηνοθέτη Τώνια Μισιαλή…»
«Ένα έργο με αξιοσημείωτη... πολυπλοκότητα»
«Μια λιτά δοσμένη ιστορία… με κινηματογραφική τόλμη»
«Μια πολυεπίπεδη και συγκινητική ερμηνεία…»
Boyd Van Hoeij – Hollywood Reporter

«Οι 20 πιο τολμηρές ταινίες του 2019… που δε μπορείς να παραλείψεις.» 
«Αυτά τα διαμάντια αντιπροσωπεύουν τα πιο τολμηρά έργα από όλο τον κόσμο αυτή τη χρονιά…» 
«Τεταμένη και καθαρκτική, η Παύση αναγγέλλει την άφιξη μιας απρόσμενα βροντερής φωνής στον κινηματογράφο: την πρωτοεμφανιζόμενη Κύπρια σκηνοθέτη Τώνια Μισιαλή». 
Carlos Aguilar – Rotten Tomatoes

«Η πρωταγωνίστρια Φυρογένη, που φέρει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με τη Frances McDormand, εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε πλάνο, και υποστηρίζει την ταινία με μια θαρραλέα εκτέλεση του ρόλου μιας γυναίκας που έχει φτάσει στα όριά της».
«...η Μισιαλή κινηματογραφεί την ταινία ως ταινία τρόμου ενώ μια αφόρητη ένταση βαραίνει την Ελπίδα, την ίδια στιγμή που ο παπαγάλος του συζύγου της ακούγεται ακατάπαυστα. Η Ελπίδα μπορεί να περνά από μια αλλαγή αλλά έτσι ανακαλύπτουμε μαζί της ότι η αλλαγή είναι καλή. Η αλλαγή είναι απαραίτητη για την επιβίωσή της και αν η φαντασία της είναι η μόνη διέξοδός της, είναι το ένα κομμάτι της ελευθερίας που θα αρπάξει και θα κρατήσει για εκείνη».
Katie Walsh - LA TIMES

«...η Μισιαλή αποδεικνύεται κινηματογραφικά θαρραλέα…»
«...η νεαρή δημιουργός εντάσσει επιτυχώς μια προσωπική συνθήκη μέσα σε ένα ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό/ταξικό πλαίσιο που βρίσκεται μακριά από το «κυπριακό όνειρο». 
«...η ερμηνεία-έκπληξη της εξαιρετικής Στέλλας Φυρογένη...»
«...η ευφυής αφηγηματική αμφισημία και το τολμηρό φινάλε συνθέτουν ένα... ελπιδοφόρο πρώτο δείγμα γραφής από την Κύπρια σκηνοθέτιδα». 
Γιάγκος Αντίοχος - Αθηνόραμα


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close