Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Αυτά είναι τα φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις το σαββατοκύριακο

5+1 παραδοσιακά φεστιβάλ, για να επισκεφθείς το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2019

 

Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού Λάρνακας
Στα πλαίσια του μήνα πολυπολιτισμικότητας (Οκτώβριος) και της διεθνούς ημέρας φαγητού (16 Οκτωβρίου), διοργανώνουμε  το 2ο Larnaca International Food Festival 2019. Σκοπός είναι, το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός στην Λάρνακα (κάθε Οκτώβριο) για την προώθηση της πολυπολιτισμικής κουλτούρας, μέσα απο τη γνωριμία των γεύσεων που ζουν ανάμεσα μας. Η διοργάνωση επιθυμεί να μεταδώσει κοινωνικά και πολιτιστικά μηνύματα, όπως επίσης ψυχαγωγία σε όλη την κοινωνία της πόλης μας, όπως και σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες. 
Η διοργάνωση δεν έχει σκοπό την κερδοφορία, γι΄ αυτό και το καθαρό μέρος των εσόδων θα ενισχύσει την δράση του Ιδρύματος "Περπατώντας με την Έλενα". ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΟΔΟΣ και θα ενισχυθούν με προβολή της δουλειά τους, ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματίες. Οι διάφοροι επαγγελματίες, θα εκπροσωπούν κουζίνες από όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν ακούσματα από διάφορα μέρη του κόσμου, από σχήματα και Djs, χορευτικά σώου από ντόπια και ξένα συγκροτήματα, περίπτερο προβολής της δράσης του φιλανθρωπικού ιδρύματος που θα ενισχυθεί και πολλά αλλά.Ελάτε λοιπόν μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας, να γευτείτε διαφορετικές γεύσεις, να απολαύσετε την υπέροχη πλατεία Ευρώπης και τις φοινικούδες, να δροσιστείτε με μία κρύα μπύρα Carlsberg ή ένα κρασί και να περάσετε ένα υπέροχο και ξεχωριστό ΠαρασκευοΣάββατοΚυρίακο. 
>> Παρ 11, Σ 12 & Κ 13 Οκτωβρίου, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα, 16.00. 

17ο Φεστιβάλ Μήλου Κυπερούντα
Ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά φεστιβάλ της Κύπρου, που έγινε θεσμός, τόσο για την τοπική κοινωνία της Πιτσιλιάς όσο και για την Κύπρο, επιστρέφει και φέτος τον Οκτώβριο. Ο λόγος για το Φεστιβάλ Μήλου που λαμβάνει χώρα στην πλατεία Κυπερούντας, μιας και στο χωριό παράγεται ένα μεγάλο μέρος της κυπριακής παραγωγής μήλων, και θα διεξαχθεί φέτος το σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο πρόγραμμα: να δει και να απολαύσει έκθεση ποικιλιών μήλου που καλλιεργούνται στην Κύπρο, φωτογραφίας με θέμα το μήλο, παραδοσιακά και σύγχρονα εργαλεία για την καλλιέργεια της μηλιάς, λαϊκή αγορά, παρουσίαση εδεσμάτων και ποτών με κύριο συστατικό το μήλο, απόσταξη ζιβανίας με μήλο, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων, παρασκευή ψωμιών με προζύμι, σοκολατένιων και καραμελωμένων με μήλο και άλλα πολλά. Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εκκλησίες και τα μουσεία της κοινότητας.
>> Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Οκτωβρίου, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού. 

Παλουζές και σουτζούκκος στον Πεδουλά
Ο Πεδουλάς μάς καλεί να ψήσουμε παλουζέ και να βουτήσουμε τον σουτζούκκο στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Πεδουλά. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 15.00. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δραστηριότητες, όπως ψήσιμο και δοκιμή του παλουζέ, καθώς και βούττημα του σουτζούκκου. Θα πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα και φρούτα. Ακόμη θα οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα τοπικά μουσεία, να προσκυνήσουν στις εκκλησίες, να περπατήσουν στο μονοπάτι της φύσης που καταλήγει στο εκκλησάκι της Παναγίας της Βορεινής και να περιδιαβούν στα σοκάκια του χωριού. Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη θέα από διάφορα σημεία του πεδούλα και να απολαύσουν το γεύμα τους σε κάποιο από τα εστιατόρια του χωριού. 
>> Κυριακή 13 Οκτωβρίου, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας, 10.00-15.00. 

Φεστιβάλ Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης για μικρούς και μεγάλους
Στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης της Green Dot, ανακυκλώνουμε, αθλούμαστε, διασκεδάζουμε...μαθαίνουμε! Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου από τις 10.00-21.00 στο Μώλο Λεμεσού.
Ενημερώσου από διάφορους οργανισμούς για το περιβαλλοντικό τους έργο, λάβε μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, δραστηριότητες για παιδιά, και απόλαυσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και συναυλία με τον Hovig!  Συνδιοργανωτές: Α.Φ.Η.Σ. Κύπρος (AFIS Cyprus), WEEE Cyprus, Δήμος Λεμεσού - Limassol Municipality, Δήμος Κάτω Πολεμιδιών, Δήμος Αγίου Αθανασίου Λεμεσού, Δημος Μεσα Γειτονιας, Δήμος Γερμασόγειας, ΔΗΜΟΣ ΥΨΩΝΑ 
Χορηγοί επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Hovig, Cyprus brass quartet, συγκρότημα Διάσταση, Αντώνης Πολυκάρπου και Έλενα Αναγιωτού, Jazz νέων Φιλαρμονικής, Συγκρότημα Διόνυσος, Συγκρότημα Impulse
Περίπτερα φαγητού/ποτού: Solar Kitchen Bar, The Food Garden, Souvlaki Livadeias, 245ον Σύστημα Προσκόπων Ύψωνα, Γλυκοπωλείο, Gelato Mio At Limassol, Alfa pizza
>> Σάββατο 12 Οκτωβρίου, Μώλος Λεμεσού, 10.00-21.00. Η είσοδος ελεύθερη θα είναι ελεύθερη. 

14ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας 
Το μοναδικό ποιοτικό Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Κύπρου ξεκινά το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019. H μεγάλη στιγμή που όλοι περίμεναν έφθασε. Το 14ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας είναι πλέον γεγονός. Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, το μεγαλύτερο και μοναδικό στο είδος του Φεστιβάλ στη χώρα μας, θα ανοίξει τις πύλες του στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας μπροστά από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι για να υποδεχθεί τις χιλιάδες κόσμου που αναμένεται ότι θα κατακλύσουν την Αγία Νάπα. Τα εγκαίνια θα τελέσει στις 8.00μ.μ ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.
Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου δηλαδή, για οκτώ ημέρες οι δημότες, οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες θα γίνουν ένα με τους ιππότες, τους ακροβάτες, τις πριγκίπισσες, τους δράκους, τις μάγισσες, νεράϊδες, τους παραμυθένιους ήρωες καθώς και με σπουδαίους καλλιτέχνες Κύπριους και Ελλαδίτες και θα ταξιδέψουν στην εποχή του Μεσαίωνα, αποκομίζοντας μεσαιωνικές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές.
΄Όλα λοιπόν είναι έτοιμα - οι δρόμοι, οι χώροι γύρω από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι έχουν σημαιοστολιστεί με μεσαιωνικές σημαίες και των χωρών που συμμετέχουν, τα περίπτερα που θα πραγματοποιηθούν οι αξιόλογες εκθέσεις Μεσαιωνικών μασκών, κοσμημάτων, κεραμικών, αγιογραφιών, μεσαιωνικού οπλισμού, χειροτεχνίας, μεσαιωνικών φορεμάτων κλπ έχουν τοποθετηθεί στους εξωτερικούς χώρους του Μεσαιωνικού Μοναστηριού, τα συγκροτήματα από το εξωτερικό άρχισαν ήδη να καταφθάνουν και όλα προδικάζουν το γιορτινό κλίμα και για το τι σπουδαίο θα ακολουθήσει την εβδομάδα διεξαγωγής του Φεστιβάλ, 12-19 Οκτωβρίου.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ
>> Σάββατο 12 Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία, Μεσαιωνικό Μοναστήρι Αγίας Νάπας, 20.00.

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επανέρχεται για 9η χρονιά με ένα πλούσιο διεθνές και εθνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών, θεματικές και site-specific προβολές, masterclasses, και άλλες εκδηλώσεις. Για πρώτη χρονιά φέτος, το Φεστιβάλ συμμετέχει ως επίσημος εταίρος στο Δίκτυο των Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με το δικαίωμα να προτείνει μία ευρωπαϊκή ταινία για υποψηφιότητα στα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Κοπιάστε στη μεγαλύτερη γιορτή των μικρομηκάδων στην Κύπρο! Υπότιτλοι: Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους. Κατάλληλο για άνω των 18.
Διοργανωτές: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού & Θέατρο Ριάλτο.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ
>> Σάββατο 12 Οκτωβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Πληρ. 77777745.

*Κεντρική φωτογραφία: 3ο Φεστιβάλ Κυπριακών Γεύσεων και Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, Αγία Νάπα

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close