Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Σαββατοκύριακο με 20 υπέροχες εκδηλώσεις, που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις

Αυτό το σαββατοκύριακο παίρνουμε τα χωριά, διασκεδάζουμε όμως και στην πόλη

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2019

Ο Οκτώβρης είναι εδώ και προμηνύεται διασκεδαστικότερος ακόμα και από τον Σεπτέμβριο. Το 2ο του σαββατοκύριακο είναι γεμάτο εκδηλώσεις και όλη η Κύπρος το… γιορτάζει!  

Το Check in Cyprus, πιστό στον σκοπό του, συγκέντρωσε και σας προτείνει τις 20 πιο ξεχωριστές.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Σαββόπουλος, Γλυκερία, Δεληβοριάς, Θαλασσινός, Ρίζου, Δημοσθένους

Σήκω Ψυχή Μου Δώσε Ρεύμα - Χάρισε ζωή, γίνε δωρητής οργάνων
Μια συναυλία που θα σημαδεύσει το τέλος των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού θα είναι ίσως η πιο σημαντική εκδήλωση και αυτό για δύο λόγους. Πρώτο, γιατί συγκεντρώνει μια ομάδα καλλιτεχνών - όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Δώρος Δημοσθένος, Μαρίζα Ρίζου και ο Παντελής Θαλασσινός και δεύτερο γιατί θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια για να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία μας ώστε να γίνουμε όσο γίνεται πιο πολλοί οι δότες οργάνων. Στη συναυλία συμμετέχουν ακόμη το Φωνητικό Σύνολο της Διάστασης υπό την διεύθυνση της Ισαβέλλας Χριστοφίδου και η Φιλαρμονική Μέσα Γειτονιάς υπό τη διεύθυνση του Πάρη Ξάνθου. Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκαν οι Γιώτης Κιουρτσόγλου και Βάσος Αργυρίδης. Η συναυλία θα γίνει στον υπέροχο χώρο πραγματοποίησης συναυλιών της Μητρόπολης Ταμασού με το προσιτό εισιτήρια για όλους των 10 Ευρώ. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Παγκύπριο σύνδεσμο Ασθενών, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και ορεινής κ.Ησαϊα, με την πολύτιμη στήριξης της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ.
>> Παρ 11 Οκτ, Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, Επισκοπειό, Λευκωσία, 20.30, €10. Πληροφορίες - Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & 7777 7040.

Σταμάτης Σπανουδάκης (Έναρξη 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας)
Δυο βδομάδες μετά την πρεμιέρα του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης έρχεται στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας. Μία συναυλία όπου συνδυάζει χάλκινα πνευστά, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα, κιθάρες, κλασσικό πιάνο, τραγούδι αλλά και χορωδία και δημιουργεί τοπία παντρεύει Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα.
>> Κ 13 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.00, €22 | €18 (μαθητές,φοιτητές, συνταξιούχοι). Εισιτήρια: https://www.soldoutticketbox.com. 

ΘΕΑΤΡΟ 


Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ 
Το Θέατρο Ανεμώνα παρουσιάζει το εμβληματικό έργο των Frances Goodrich και Albert Hackett ‘Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ’ σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, που είναι βασισμένο στο πασίγνωστο ημερολόγιο της έφηβης Γερμανοεβραίας.
Το ανέβασμα του εμβληματικού έργου των Frances Goodrich και Albert Hackett "Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ" ανεβαίνει σε μετάφραση και δραματουργική επεξεργασία του Βαρνάβα Κυριαζή την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου από το θέατρο Ανεμώνα. Βασισμένο στο πασίγνωστο ημερολόγιο της έφηβης Γερμανοεβραίας από τη Φραγκφούρτη, το έργο των Γκούντριχ και Χάκετ παραμένει ένα έργο διαχρονικό που συγκινεί το κοινό κάθε ηλικίας. Μεταφράστηκε σε παραπάνω από 67 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 31 εκατομμύρια αντίτυπα.
>> Πρεμιέρα Παρ 11 Οκτώβριος, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία. Πληρ. 70007721.

Πνεύμα (W;t)
Το Θέατρο Διόνυσος τον Οκτώβριο παρουσιάζει το βραβευμένο με Pulitzer έργο της Μάργκαρετ Έτσον ‘Πνεύμα’ (‘W;t’) σε σκηνοθεσία Αμίλιου Χαραλαμπίδη. Η Βίβιαν Μπέαρινγκ, ειδήμων στη μεταφυσική ποίηση του John Donne (Άγγλος ποιητής του 17ου αιώνα) που πραγματεύεται εκ βαθέων τα φιλοσοφικά ερωτήματα της ζωής και του θανάτου, συναντώντας την πραγματικότητά τους και ευρισκόμενη σε μια οριακή κατάσταση, αναμετριέται με το αιώνιο ζήτημα του νοήματος της ζωής. Η επιστήμονας με τη φήμη της σκληρής και αδιαπραγμάτευτης ερευνήτριας αναγκάζεται να αποτελέσει η ίδια αντικείμενο μελέτης μιας άλλης εξειδικευμένης ομάδας επιστημόνων, αυτών που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της ασθένειάς της. Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Ιωάννα Σιαφκάλλη, Δημήτρης Αντωνίου, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Μάρκος Καλλής, Ναταλία Παναγιώτου.
>> Πρεμιέρα Παρ 11 Οκτ, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20.30. Κάθε Παρ, Σ (20.30) & Κ (18.30). Πληρ. 22818999, 99621845. 

Το Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει την κωμωδία "Πειραματόζωο σε μια… τράπεζα"
Μια σύγχρονη, πικρή κωμωδία του Σεμπαστιέν Τιερύ από την Κυρία Σκηνή του Θεάτρου Σκάλα
 Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» μετά την πρεμιέρα της Παιδικής του Σκηνής θα συνεχίσει με την πρεμιέρα της Κύριας του Σκηνής με την σύγχρονη πικρή κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα και ηθοποιού Σεμπαστιέν Τιερύ  «Πειραματοόζωο σε μία…τράπεζα!» και η οποία θα δοθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 – ώρα 8.30μ.μ. στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».
Με το έργο «Πειραματόζωο σε μια… Τράπεζα!» ο Σεμπαστιέν Τιερύ προτείνει μια κωμωδία, όπου το παράλογο που φτάνει μέχρι τον παροξυσμό, χαρίζει στο θεατή πραγματική απόλαυση που την κάνουν ακόμα μεγαλύτερη ορισμένοι φόβοι θαμμένοι βαθιά μέσα στον καθένα: Ο φόβος του σφάλματος, ο φόβος της αυθαιρεσίας, ο φόβος της παντοδυναμίας μιας ανεξέλεγκτης δύναμης.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου, σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης. Ερμηνεύουν: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μόνικα Μελέκη, Παρασκευή Αναστασίου, Δημήτρης Χατζηπαύλου και Φοίβος Γεωργιάδης.
>> Πρεμιέρα Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ», Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 24652800 & 99490102. Θα ακολουθήσουν τακτικές παραστάσεις Κάθε Σάββατο – ώρα 8.30μ.μ. και Κάθε Κυριακή – ώρα 6.30μ.μ.

"Οι Πέτρες", ένα έργο για τη νεανική παραβατικότητα
Το Θεάτρο Αντίδοτο και η Σκηνή 8 ανεβάζουν το θεατρικό «Οι Πέτρες» το οποίο αναφέρεται σε μια αληθινή ιστορία. Δυο παιδιά-έφηβοι από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας ρίχνουν πέτρες «για πλάκα» από την υπέργεια διάβαση πάνω από ένα υπεραστικό δρόμο και σκοτώνουν ένα ανυποψίαστο οδηγό. Τα δυο παιδιά κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε  δικαστήριο τον Αύγουστο του 1994. Το έργο  εξετάζει περισσότερο τη νεανική παραβατικότητα, τις επιπτώσεις και τις πιθανότητες πρόληψης. «Οι Πέτρες» γράφτηκαν  από τους ηθοποιούς, συγγραφείς, σκηνοθέτες Τομ Λύκος και Στέφο Νάντσου το 1996 με τη βοήθεια του ντετέκτιβ Ντέιβιντ Τζόουνς που ήταν ο ανακριτής της πραγματικής υπόθεσης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μακρής και τη μετάφραση, απόδοση στην κυπριακή διάλεκτο ο Ξενάκης Κυριακίδης. Παίζουν: Αντρέας Κουτσόφτας, Αλέξανδρος Αχτάρ. 
>> Παρ 11, Κ 13 Τετ 16, Παρ 18 & Κ 20 Οκτ, +εργείο, Λεμεσός (Παρ, 20.30 & Κ 18.30). Πληρ. 99083551.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«The Berengaria Project»
Έπειτα από τρεις πολύ επιτυχημένους μήνες παρουσίας σε Λευκωσία και Λάρνακα, το «The Berengaria Project» (Υποταγή & Περιφρόνηση) μεταφέρεται –ως ένα σώμα- στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη στη Λεμεσό, σε μία έκθεση με όλα τα έργα των δημιουργών -που εκτέθηκαν έως σήμερα- ενώ επιπλέον η έκθεση εμπλουτίζεται με 6 νέα έργα –δημιουργίες των Iris Nibbering, Μαρίας Τριλλίδου, Όμηρου Παναγίδη, Θεοπίστης Στυλιανού-Λαμπέρτ, Δημοσθένη Μιχαήλ και Μαρίας Μασούρα. Τα έργα δημιουργήθηκαν με κεντρικούς άξονες την Βασίλισσα Βερεγγάρια, γυναίκα του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, το ξενοδοχείο στον Πρόδρομο και τον οικισμό στα Πολεμίδια, Την γενική επιμέλεια έχει η Γιάννα Τσολάκη. Εγκαίνια στις 7μ.μ. από τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαϊδη.
>> Παρ 11 Οκτ, Δημοτικό Κέντρο Τεχνών - Αποθήκες Παπαδάκη, Λεμεσός, Μέχρι 11 Νοεμβρίου 2019.
   
ΠΑΙΔΙ



"Ο Μικρός Πρίγκιπας" έρχεται στη σκηνή του Θεάτρου Ένα
Η παράσταση αποτελεί θεατρική μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος  «Ο Μικρός Πρίγκιπας», του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.  Η σκηνοθέτιδα Βασιλική Ανδρέου, η οποία συνέλαβε και την ιδέα για την μεταφορά του έργου στη σκηνή, δηλώνει ότι «το μαγικό ταξίδι του μικρού πρίγκιπα, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα ζωής και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στην ζωή».  «Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια», γράφει ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.
Το έργο που ανεβάζει το «θέατρο ένα» αποτελεί  μια ευρηματική παράσταση  που μεταφέρει  στα παιδιά σημαντικά μηνύματα σε σχέση με την φιλία, την αγάπη και τη δύναμη της φαντασίας. Ταυτόχρονα καυτηριάζει τις συμπεριφορές του κόσμου των μεγάλων που σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία, εγωισμό, δίψα για εξουσία και λεφτά, απληστία, συμπεριφορές που οδηγούν τους ανθρώπους στη μοναξιά.
Για τη  σκηνική μεταφορά του παραμυθιού, οι τρεις ηθοποιοί με ευφάνταστους τρόπους και αυτοσχεδιασμούς, που θα εκπλήξουν μικρούς και μεγάλους, μεταφέρουν αυτά των μηνυμάτων δημιουργώντας μια πρωτότυπη παράσταση.
Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Θέμις Ππόλου, Βασιλική Ανδρέου
>> Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου, Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 3 μμ, Κυριακή στις 11 πμ. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203. Γενική είσοδος: 8 ευρώ.

Το "Αστρογέννητο Παιδί" του Όσκαρ Ουάιλντ από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Σκάλα
Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» εγκαινιάζει την νέα θεατρική περίοδο 2019/20 με την Παιδική του Σκηνή και η οποία παρουσιάζει το εξαιρετικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Το Αστρογέννητο Παιδί». Θα ακολουθήσουν ακόμα 3 τακτικές παραστάσεις στις 13 και 20 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου – ώρα 11.00π.μ. στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» ενώ παράλληλα θα δίνονται οργανωμένες παραστάσεις σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.
Με βάση την επιτυχία αλλά και την καθολική αποδοχή που έτυχε την προηγούμενη σχολική χρονιά η παράσταση της Παιδικής Σκηνής με το έργο «Το Αστρογέννητο Παιδί» του Όσκαρ Ουάιλντ αλλά και για να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να την παρακολουθήσουν, το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» θα συνεχίσει και φέτος τις παραστάσεις του έργου μέχρι τα Χριστούγεννα. «Το Αστρογέννητο Παιδί» είναι μια ακόμη δημιουργική πρόταση με σαφείς εκπαιδευτικούς στόχους που έχει μαγέψει, γοητεύσει και συγκινήσει τις μερικές χιλιάδες παιδιά αλλά και μεγάλους που την έχουν παρακολουθήσει.
Το έργο: Μια κρύα νύχτα του χειμώνα ένα λαμπερό αστέρι, όμοιο με κομμάτι από χρυσάφι, πέφτει από τον ουρανό, αγγίζοντας κι άλλα αστέρια στην τροχιά του. Φωλιάζει στο χιονισμένο δάσος. Ένας ξυλοκόπος σκύβει να πιάσει το θησαυρό. Σηκώνει το χρυσαφένιο μανδύα που είναι καμωμένος από αστέρια, αλλά δεν υπάρχει θησαυρός. Ούτε χρυσάφι, ούτε ασήμι. Μονάχα ένα παιδί που κοιμάται, ένα αστερόπαιδο…
Και έτσι αρχίζει η ιστορία και το ταξίδι της ζωής για το αστρογέννητο παιδί που έρχεται να μας ταξιδέψει μαζί του και να μας διδάξει για τις μεγάλες αξίες όπως η ομορφιά, η καλοσύνη, η ταπεινότητα, η μετάνοια, η ηθική, η δικαιοσύνη, η προσφορά, η Αγάπη.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη, Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Αχιλλέως, μουσική: Ανδρέας  Γερολέμου, Ενορχήστρωση τραγουδιών : Βαλεντίνος Βαλιαντή. Χορογραφίες: Ρόζα Μαρία Πάντζη. Ηθοποιοί: Μαρία Ζορλή, Μαρία Μεσαρίτη, Δημήτρης Χατζηπαύλου, Στέφανος Κασάπη, Γιώτα Ηλία.
>> Κυριακή 13 Οκτωβρίου, Θέατρο «ΣΚΑΛΑ», Λάρνακα, 11.00. 


Ο πρίγκηπας βάτραχος
Το Θέατρο Βεστιάρι παρουσιάζει το παραμύθι των διάσημων αδελφών Γκρίμ. «Μετά την τεράστια επιτυχία που είχαμε με τα προηγούμενα μας παιδικά έργα, πιστά υποσχόμενοι στην ποιότητα που προσφέρουμε, ετοιμάζουμε για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους μια μαγική παραμυθένια παράσταση μιας άλλης εποχής, μιας βασιλικής, πριγκιπικής εποχής, για την αληθινή, πραγματική ομορφιά: την εσωτερική αυθεντική ομορφιά κάθε ψυχής. Το νέο μας παιδικό έργο είναι βασισμένο και πάλι στο γνωστό κλασσικό παραμύθι, των διάσημων αδελφών Γκρίμ, ένα παραμύθι που άντεξε και αντέχει, που αγαπήθηκε και ακόμα αγαπιέται, από μικρούς και μεγάλους, αφού οι παραμυθένιοι του ήρωες σε προκαλούν και σε προσκαλούν στο μαγικό τους ταξίδι σε μια εποχή όπου ζουν οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες. Σε μια εποχή όπου μιλούν ακόμα και βάτραχοι! Πρωταγωνιστής και πάλι η δράση με τον πρίγκιπα - βάτραχο ήρωά μας, να προσπαθεί ν’ ανακαλύψει την πραγματική ομορφιά.
>> Σάββατο 12 Οκτωβρίου, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 15.00 & 17.30. Πληρ. 96403029 / 96020301.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ



Διεθνές Φεστιβάλ Φαγητού Λάρνακας
Στα πλαίσια του μήνα πολυπολιτισμικότητας (Οκτώβριος) και της διεθνούς ημέρας φαγητού (16 Οκτωβρίου), διοργανώνουμε  το 2ο Larnaca International Food Festival 2019. Σκοπός είναι, το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός στην Λάρνακα (κάθε Οκτώβριο) για την προώθηση της πολυπολιτισμικής κουλτούρας, μέσα απο τη γνωριμία των γεύσεων που ζουν ανάμεσα μας. Η διοργάνωση επιθυμεί να μεταδώσει κοινωνικά και πολιτιστικά μηνύματα, όπως επίσης ψυχαγωγία σε όλη την κοινωνία της πόλης μας, όπως και σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες. 
Η διοργάνωση δεν έχει σκοπό την κερδοφορία, γι΄ αυτό και το καθαρό μέρος των εσόδων θα ενισχύσει την δράση του Ιδρύματος "Περπατώντας με την Έλενα". ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΟΔΟΣ και θα ενισχυθούν με προβολή της δουλειά τους, ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματίες. Οι διάφοροι επαγγελματίες, θα εκπροσωπούν κουζίνες από όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν ακούσματα από διάφορα μέρη του κόσμου, από σχήματα και Djs, χορευτικά σώου από ντόπια και ξένα συγκροτήματα, περίπτερο προβολής της δράσης του φιλανθρωπικού ιδρύματος που θα ενισχυθεί και πολλά αλλά.Ελάτε λοιπόν μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας, να γευτείτε διαφορετικές γεύσεις, να απολαύσετε την υπέροχη πλατεία Ευρώπης και τις φοινικούδες, να δροσιστείτε με μία κρύα μπύρα Carlsberg ή ένα κρασί και να περάσετε ένα υπέροχο και ξεχωριστό ΠαρασκευοΣάββατοΚυρίακο. 
>> Παρ 11, Σ 12 & Κ 13 Οκτωβρίου, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα, 16.00. 

17ο Φεστιβάλ Μήλου
Ένα από τα μεγαλύτερα τοπικά φεστιβάλ της Κύπρου, που έγινε θεσμός, τόσο για την τοπική κοινωνία της Πιτσιλιάς όσο και για την Κύπρο, επιστρέφει και φέτος τον Οκτώβριο. Ο λόγος για το Φεστιβάλ Μήλου που λαμβάνει χώρα στην πλατεία Κυπερούντας, μιας και στο χωριό παράγεται ένα μεγάλο μέρος της κυπριακής παραγωγής μήλων, και θα διεξαχθεί φέτος το σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο πρόγραμμα: να δει και να απολαύσει έκθεση ποικιλιών μήλου που καλλιεργούνται στην Κύπρο, φωτογραφίας με θέμα το μήλο, παραδοσιακά και σύγχρονα εργαλεία για την καλλιέργεια της μηλιάς, λαϊκή αγορά, παρουσίαση εδεσμάτων και ποτών με κύριο συστατικό το μήλο, απόσταξη ζιβανίας με μήλο, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων, παρασκευή ψωμιών με προζύμι, σοκολατένιων και καραμελωμένων με μήλο και άλλα πολλά. Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εκκλησίες και τα μουσεία της κοινότητας.
>> Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Οκτωβρίου, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού. 

Παλουζές και σουτζούκκος στον Πεδουλά
Ο Πεδουλάς μάς καλεί να ψήσουμε παλουζέ και να βουτήσουμε τον σουτζούκκο στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Πεδουλά. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 15.00. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δραστηριότητες, όπως ψήσιμο και δοκιμή του παλουζέ, καθώς και βούττημα του σουτζούκκου. Θα πωλούνται παραδοσιακά προϊόντα και φρούτα. Ακόμη θα οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα τοπικά μουσεία, να προσκυνήσουν στις εκκλησίες, να περπατήσουν στο μονοπάτι της φύσης που καταλήγει στο εκκλησάκι της Παναγίας της Βορεινής και να περιδιαβούν στα σοκάκια του χωριού. Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη θέα από διάφορα σημεία του πεδούλα και να απολαύσουν το γεύμα τους σε κάποιο από τα εστιατόρια του χωριού. 
>> Κυριακή 13 Οκτωβρίου, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας, 10.00-15.00. 

Φεστιβάλ Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης για μικρούς και μεγάλους
Δραστηριότητες, μουσική, φαγητό και γλυκά! 
Στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης της Green Dot, ανακυκλώνουμε, αθλούμαστε, διασκεδάζουμε...μαθαίνουμε! Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου από τις 10.00-21.00 στο Μώλο Λεμεσού.
Ενημερώσου από διάφορους οργανισμούς για το περιβαλλοντικό τους έργο, λάβε μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, δραστηριότητες για παιδιά, και απόλαυσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και συναυλία με τον Hovig!  Συνδιοργανωτές: Α.Φ.Η.Σ. Κύπρος (AFIS Cyprus), WEEE Cyprus, Δήμος Λεμεσού - Limassol Municipality, Δήμος Κάτω Πολεμιδιών, Δήμος Αγίου Αθανασίου Λεμεσού, Δημος Μεσα Γειτονιας, Δήμος Γερμασόγειας, ΔΗΜΟΣ ΥΨΩΝΑ 
Χορηγοί επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Hovig, Cyprus brass quartet, συγκρότημα Διάσταση, Αντώνης Πολυκάρπου και Έλενα Αναγιωτού, Jazz νέων Φιλαρμονικής, Συγκρότημα Διόνυσος, Συγκρότημα Impulse
Περίπτερα φαγητού/ποτού: Solar Kitchen Bar, The Food Garden, Souvlaki Livadeias, 245ον Σύστημα Προσκόπων Ύψωνα, Γλυκοπωλείο, Gelato Mio At Limassol, Alfa pizza
>> Σάββατο 12 Οκτωβρίου, Μώλος Λεμεσού, 10.00-21.00. Η είσοδος ελεύθερη θα είναι ελεύθερη. 

Παιδικό πανηγύρι με παιχνίδια και δωρεάν είσοδο
Πάμε στο πάρκο για παιχνίδι και διασκέδαση, αλλά και για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται
Ο Παγκύπριος Αντιλευχαιμικός Σύνδεσμος “ΖΩΗ”, σας προσκαλεί στο Παιδικό Πανηγύρι, υπέρ των ατόμων που πάσχουν από λευχαιμία και άλλα αιματολογικά προβλήματα,
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ακροπόλεως στη Λευκωσία,από τις 11.00-18.00, θα περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, για μικρούς και μεγάλους, διάφορα παιγνίδια όπως φουσκωτά, βαρκούλες, τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια, σούμο, ποδόσφαιρο και πολλά άλλα. Επίσης θα υπάρχει φαγητό και διάφορες λιχουδιές.
Σε αυτή την εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη δράση του Συνδέσμου, για τη λευχαιμία και άλλες συναφείς αιματολογικές ασθένειες, αλλά και για τη σημασία του εθελοντισμού.
Τα έσοδα θα δοθούν στους πάσχοντες συνανθρώπους μας από λευχαιμία και άλλες συναφείς αιματολογικές ασθένειες.
Είσοδος δωρεάν. Το Πανηγύρι συνδιοργανώνεται με την Κοινοτική Αστυνόμευση.
>> Κυριακή 13 Οκτωβρίου, Πάρκο Ακροπόλεως, Λευκωσία, 11.00-18.00.

14ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας 
Το μοναδικό ποιοτικό Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Κύπρου ξεκινά το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019. H μεγάλη στιγμή που όλοι περίμεναν έφθασε. Το 14ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας είναι πλέον γεγονός. Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, το μεγαλύτερο και μοναδικό στο είδος του Φεστιβάλ στη χώρα μας, θα ανοίξει τις πύλες του στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας μπροστά από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι για να υποδεχθεί τις χιλιάδες κόσμου που αναμένεται ότι θα κατακλύσουν την Αγία Νάπα. Τα εγκαίνια θα τελέσει στις 8.00μ.μ ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.
Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου δηλαδή, για οκτώ ημέρες οι δημότες, οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες θα γίνουν ένα με τους ιππότες, τους ακροβάτες, τις πριγκίπισσες, τους δράκους, τις μάγισσες, νεράϊδες, τους παραμυθένιους ήρωες καθώς και με σπουδαίους καλλιτέχνες Κύπριους και Ελλαδίτες και θα ταξιδέψουν στην εποχή του Μεσαίωνα, αποκομίζοντας μεσαιωνικές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές.
΄Όλα λοιπόν είναι έτοιμα - οι δρόμοι, οι χώροι γύρω από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι έχουν σημαιοστολιστεί με μεσαιωνικές σημαίες και των χωρών που συμμετέχουν, τα περίπτερα που θα πραγματοποιηθούν οι αξιόλογες εκθέσεις Μεσαιωνικών μασκών, κοσμημάτων, κεραμικών, αγιογραφιών, μεσαιωνικού οπλισμού, χειροτεχνίας, μεσαιωνικών φορεμάτων κλπ έχουν τοποθετηθεί στους εξωτερικούς χώρους του Μεσαιωνικού Μοναστηριού, τα συγκροτήματα από το εξωτερικό άρχισαν ήδη να καταφθάνουν και όλα προδικάζουν το γιορτινό κλίμα και για το τι σπουδαίο θα ακολουθήσει την εβδομάδα διεξαγωγής του Φεστιβάλ, 12-19 Οκτωβρίου.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ
>> Σάββατο 12 Οκτωβρίου, Κεντρική Πλατεία, Μεσαιωνικό Μοναστήρι Αγίας Νάπας, 20.00.

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πεζοπορία με τους Cyprus Strollers
διοργανώνουν μία εξόρμηση την εβδομάδα, από Οκτώβριο μέχρι και Μάιο. Οι πεζοπορίες γίνονται Σάββατο ή Κυριακή, εκ περιτροπής. Οι περισσότερες πεζοπορίες ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται με γεύμα (προαιρετικό) σε ταβέρνα ή συνδυάζονται με πικνίκ, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Λίγες πεζοπορίες ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και καταλήγουν σε καφετέρια για ένα ποτό με σνακ. Για αυτό το σαββατοκύριακο οι Cyprus Strollers ξεκινούν τη νέα σεζόν πεζοπορικών εξορμήσεων το  Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Επισκεπτόμαστε το Τρόοδος, για να πεζοπορήσουμε στο μαγευτικό μονοπάτι της Άρτεμης, κάτω από τη Χιονίστρα, σε υψόμετρο 1850 μ, μέσα σε δάσος από πεύκα, κέδρα, αόρατους και ποικιλία από θάμνους. Η διαδρομή είναι κυκλική, μήκους 7 χλμ και έχει διάρκεια 2 ½ ώρες. Βαθμός δυσκολίας 1 (εύκολη).  
>> Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Ώρα αναχώρησης από Λευκωσία 9.45 πμ. Δωρεάν. Θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα και είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Λεπτομερείς οδηγίες στο https://cyprus-strollers.org/activities-description/, τηλ. 97613720.

Λεμέσια 2019
Μια πανδαισία αθλητικών εκδηλώσεων επιφυλάσσει στο κοινό ο Δήμος Λεμεσού το τριήμερο 11, 12 και 13 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο των 20ων Λεμεσίων διοργανώνονται το Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας, οι Αγώνες Στίβου Βετεράνων αθλητών και o ποδηλατικός γύρος 10 χιλιομέτρων. Δυνατές πυγμαχικές αναμετρήσεις θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 13 Οκτωβρίου (έναρξη 18:00) στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου Λεμεσού. Στη διάρκεια του FXTM LEMESIA BOXCUP 2019 κορυφαίοι πυγμάχοι ολυμπιακού επιπέδου απ’ όλη την Ευρώπη θα συναντηθούν στην αρένα, προσφέροντας φαντασμαγορικό θέαμα στους φίλους του αθλήματος. Μέγας Χορηγός του τουρνουά είναι η εταιρεία FXTM. Μικροί και μεγάλοι θα  πλημμυρίσουν για ακόμη μια χρονιά τους δρόμους της Λεμεσού με τα δίκυκλα οχήματά τους, συμμετέχοντας στον Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού 10KM, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί. Η εκκίνηση θα δοθεί από το χώρο στάθμευσης του Εναερίου και το «παρών» τους στην αλλιώτικη αυτή διαδρομή θα δώσουν ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, ποδηλατικές ομάδες και όμιλοι, αθλητικά σωματεία και πλήθος κόσμου από όλη την Κύπρο. Χορηγός της διοργάνωσης είναι η εταιρεία Deloitte. Την ίδια μέρα στις 4 το απόγευμα μαθήματα αθλητοπρέπειας και ευγενούς άμιλλας θα δώσουν οι Βετεράνοι αθλητές Στίβου, οι οποίοι θα συναντηθούν στο στάδιο Λανιτείου Γυμνασίου Λεμεσού. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αθλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες του εξωτερικού και θα αγωνιστούν στο μήκος, ακόντιο, δισκοβολία, σφαιροβολία, 100μ, 200μ και 800μ για άντρες και γυναίκες και επιπλέον 3000 μέτρα για τους άντρες και 400 μέτρα για τις γυναίκες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Λεμέσια, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού που φέτος στέλνουν το μήνυμα «Ζήσε, αθλήσου στην πόλη σου», επέστρεψαν εμπλουτισμένα γιορτάζοντας 20 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό και υπόσχονται  να χαρίσουν στο κοινό μοναδικό θέαμα και έντονες συγκινήσεις. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα στο Facebook Λεμέσια.
>> Παρ 11, Σ 12 & Κ 13 Οκτωβρίου, Λεμεσός. 

Ράλι παλαιών αυτοκινήτων στις Πλάτρες
Μια σειρά… διαφορετικών ράλι διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Κύπρο. Πρόκειται για τα ράλι με ιστορικά αυτοκίνητα που “τρέχουν” υπό τις οργανωτικές οδηγίες της ΛΕΣΠΑ-ΦΙΠΑ, της Λέσχης Παλαιών Αυτοκινήτων της Κύπρου. Η Λέσχη είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιών Οχημάτων και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει στο ιστορικό της διάφορες αξιόλογες διοργανώσεις, που τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας στην Κύπρο. Μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις, που δεν είναι και λίγες, και έχουν οι περισσότερες φιλανθρωπικό σκοπό, τα μέλη της Λέσχης και φίλοι των παλαιών αυτοκινήτων έχουν την ευκαιρία να ασχολούνται ενεργά με το αγαπημένο τους σπορ. Η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου ΛΕΣΠΑ – ΦΙΠΑ λοιπόν διοργανώνει το Διεθνές Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου το διήμερο 12-13 Οκτωβρίου 2019 (εις Μνήμη Σαββάκη Λοίζου) το οποίο περιλαμβάνεται στο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων της FIVA στην “Εθνική Κατηγορία” με αριθμό NR 09/2019 και μετρά για το “Τρόπαιο ΛΕΣΠΑ-ΦΙΠΑ”. Δες πιο κάτω τη διαδρομή και όλες τις λεπτομέρειες, τόσο για να είσαι έτοιμος να δηλώσεις συμμετοχή όσο και για να απολαύσεις το θέαμα από κοντά.  Τους κανονισμούς και τα έντυπα συμμετοχής μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα γραφεία της λέσχης ή από την ιστοσελίδα www.lespafipa.org. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στο τηλ: 22446614 (γραφεία Λέσχης), και 99510520 (Κύπρο Τούμπα).
>> Σ 12 & Κ 13 Οκτ, Πλάτρες, επ. Λεμεσός.

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επανέρχεται για 9η χρονιά με ένα πλούσιο διεθνές και εθνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών, θεματικές και site-specific προβολές, masterclasses, και άλλες εκδηλώσεις. Για πρώτη χρονιά φέτος, το Φεστιβάλ συμμετέχει ως επίσημος εταίρος στο Δίκτυο των Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με το δικαίωμα να προτείνει μία ευρωπαϊκή ταινία για υποψηφιότητα στα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Κοπιάστε στη μεγαλύτερη γιορτή των μικρομηκάδων στην Κύπρο! Υπότιτλοι: Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους. Κατάλληλο για άνω των 18.
Διοργανωτές: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού & Θέατρο Ριάλτο.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ
>> Σάββατο 12 Οκτωβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Πληρ. 77777745.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close