Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Η Αγία Νάπα θα γεμίσει ιππότες, ακροβάτες, πριγκίπισσες, δράκους, μάγισσες και νεράιδες

Έρχεται το 14ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2019

Το μοναδικό ποιοτικό Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Κύπρου ξεκινά το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.

H μεγάλη στιγμή που όλοι περίμεναν έφθασε. Το 14ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας είναι πλέον γεγονός. Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, το μεγαλύτερο και μοναδικό στο είδος του Φεστιβάλ στη χώρα μας, θα ανοίξει τις πύλες του στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας μπροστά από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι για να υποδεχθεί τις χιλιάδες κόσμου που αναμένεται ότι θα κατακλύσουν την Αγία Νάπα. Τα εγκαίνια θα τελέσει στις 8.00μ.μ ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος.

Μέχρι τις 19 Οκτωβρίου δηλαδή, για οκτώ ημέρες οι δημότες, οι ντόπιοι και οι ξένοι επισκέπτες θα γίνουν ένα με τους ιππότες, τους ακροβάτες, τις πριγκίπισσες, τους δράκους, τις μάγισσες, νεράϊδες, τους παραμυθένιους ήρωες καθώς και με σπουδαίους καλλιτέχνες Κύπριους και Ελλαδίτες και θα ταξιδέψουν στην εποχή του Μεσαίωνα, αποκομίζοντας μεσαιωνικές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές.

΄Όλα λοιπόν είναι έτοιμα - οι δρόμοι, οι χώροι γύρω από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι έχουν σημαιοστολιστεί με μεσαιωνικές σημαίες και των χωρών που συμμετέχουν, τα περίπτερα που θα πραγματοποιηθούν οι αξιόλογες εκθέσεις Μεσαιωνικών μασκών, κοσμημάτων, κεραμικών, αγιογραφιών, μεσαιωνικού οπλισμού, χειροτεχνίας, μεσαιωνικών φορεμάτων κλπ έχουν τοποθετηθεί στους εξωτερικούς χώρους του Μεσαιωνικού Μοναστηριού, τα συγκροτήματα από το εξωτερικό άρχισαν ήδη να καταφθάνουν και όλα προδικάζουν το γιορτινό κλίμα και για το τι σπουδαίο θα ακολουθήσει την εβδομάδα διεξαγωγής του Φεστιβάλ, 12-19 Οκτωβρίου.

Πέραν των 25 αξιόλογων μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων και ομάδων από τη Ρωσία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Τσεχία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Βενετία και την Κύπρο, τα οποία ειδικεύονται με τη μουσική, τους χορούς, το θέατρο, τις διάφορες συνήθειες και δραστηριότητες της εποχή του Μεσαίωνα θα λάβουν μέρος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αξιόλογες συναυλίες όπως με τον σπουδαίο Ελλαδίτη Καλλιτέχνη Μανώλη Μητσιά (Σάββατο 12/10), τους Κύπριους καλλιτέχνες Τασούλα Καλλένου και Κούλη Θεοδώρου (Κυριακή 13/10), τον Μιχάλη Κουλουμή μαζί με τον Ισπανό πολυοργανίστα Efren Lopez (Πέμπτη 17/10), με το «Cafe Aman Instanbul» (Σάββατο 19/10) καθώς και την όπερα του Κύπριου συνθέτη Πολύβιου Χαραλάμπους «Αγία Νάπα – Ιστορία Χιλιάδων χρόνων» (Παρασκευή 18/10).

Πριν από την έναρξη του προγράμματος θα διεξάγονται σε καθημερινή βάση παρελάσεις από τον Κυκλικό Κόμβο του Λιμανιού μέχρι την Κεντρική Πλατεία του Μοναστηριού, στις οποίες θα συμμετέχουν όλα τα μουσικοχορευτικά σχήματα και ομάδες. Mετά την είσοδο τους στο χώρο της Πλατείας τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και οι ομάδες, διαφορετικά την κάθε μέρα, θα παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους.

Η είσοδος καθ’ όλη τη διάρκεια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close