19-13 October 2019
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Το Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει την κωμωδία "Πειραματόζωο σε μια… τράπεζα"

Μια σύγχρονη, πικρή κωμωδία του Σεμπαστιέν Τιερύ από την Κυρία Σκηνή του Θεάτρου Σκάλα

Δημοσιεύτηκε στις 08 Οκτωβρίου 2019

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» μετά την πρεμιέρα της Παιδικής του Σκηνής θα συνεχίσει με την πρεμιέρα της Κύριας του Σκηνής με την σύγχρονη πικρή κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα και ηθοποιού Σεμπαστιέν Τιερύ  «Πειραματοόζωο σε μία…τράπεζα!» και η οποία θα δοθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 – ώρα 8.30μ.μ. στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».

Θα ακολουθήσουν τακτικές παραστάσεις Κάθε Σάββατο – ώρα 8.30μ.μ. και Κάθε Κυριακή – ώρα 6.30μ.μ.

Όταν ο Άλεν Κραφτ μπαίνει στην Τράπεζα του εκείνο το πρωί δεν φαντάζεται ούτε για μια στιγμή πως η Τράπεζα έχει αγοραστεί από ένα ινδικό όμιλο και πως τον περιμένει ένας πραγματικός προσωπικός εφιάλτης. Όχι μόνο δεν μπορεί να αποσύρει λεφτά από τον λογαριασμό του μα δεν μπορεί ούτε να βγει από την Τράπεζα. Η έξοδος ελέγχεται κατευθείαν από το Νέο Δελχί που αρνείται πεισματικά να «ελευθερώσει» τον συγκεκριμένο πελάτη, με την κατηγορία ότι έχει βάλει σε κίνδυνο την κοινωνία, αλλάζοντας κάστα, κάτι που αποτελεί πολύ σοβαρό παράπτωμα.

«Μάλιστα! Καλά διαβάσατε. Τώρα που η «Bank of India» έχει αγοράσει το συγκρότημα, εφαρμόζεται ο ινδικός νόμος στον οποίο δεν αρέσει καθόλου να αλλάζουν κάστα οι άνθρωποι, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξασφαλίσει άδεια. Γι’ αυτό ο Άλεν Κράφτ κτηματομεσίτης, θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα αν η τράπεζα ανακαλύψει ότι ο πατέρας του είναι απλός μαραγκός.

Με το έργο «Πειραματόζωο σε μια… Τράπεζα!» ο Σεμπαστιέν Τιερύ προτείνει μια κωμωδία, όπου το παράλογο που φτάνει μέχρι τον παροξυσμό, χαρίζει στο θεατή πραγματική απόλαυση που την κάνουν ακόμα μεγαλύτερη ορισμένοι φόβοι θαμμένοι βαθιά μέσα στον καθένα: Ο φόβος του σφάλματος, ο φόβος της αυθαιρεσίας, ο φόβος της παντοδυναμίας μιας ανεξέλεγκτης δύναμης.

Το «Πειραματόζωο σε μια… Τράπεζα!» είναι μια θεατρική πραγματεία για την προσπάθεια του ανθρώπου να επιβιώσει μέσα στις χαραμάδες μιας καθημερινής ζωής, γεμάτης υποχρεώσεις, κανόνες, πιέσεις, εντάσεις, κομφορμισμούς. Και το πιο τρομακτικό είναι να βλέπουμε σε ποιο βαθμό τα πρόσωπα του έργου αποδέχονται τελικά τις αμέτρητες καταπιέσεις, προσαρμόζονται και βρίσκουν σ’αυτές καταφύγιο της εγωιστικής ευφορίας, των ασήμαντων φιλοδοξιών τους και την ικανοποίηση των πιο χυδαίων αναγκών τους- Ο άνθρωπος, ως «ινδικό χοιρίδιο» παγιδευμένο σ’ ένα κλουβί και ιδανικό πειραματόζωο – στην προκειμένη περίπτωση… σε μια Τράπεζα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Αχιλλέως
Μουσική Επιμέλεια: Βαλεντίνος Βαλιαντής
Χορογραφία: Ρόζα Μαρία Πάντζη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Miroslav Zdravkov
Ερμηνεύουν: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μόνικα Μελέκη, Παρασκευή Αναστασίου, Δημήτρης Χατζηπαύλου και Φοίβος Γεωργιάδης.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800-99490102
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close