Shopping , News

Τραπεζικές στάσεις εργασίας για τις επόμενες μέρες

Μάθε όλες τις λεπτομέρειες

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2019

Σε εγρήγορση με στάσεις εργασίας βρίσκεται η ΕΤΥΚ αυτή την εβδομάδα εκτιμώντας ότι δεν τηρούνται οι συμφωνίες με ορισμένες διοικήσεις. Συγκεκριμένα, δίωρη στάση εργασίας στην JCC στις 10 Οκτωβρίου από τις 13:00 - 15:00 ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, εξήγγειλε η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου καλώντας την εταιρεία να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες. «Η οργάνωσή μας, τους τελευταίους 9 μήνες επέδειξε υπερβολική υπομονή και ανοχή και έδωσε κάθε περιθώριο στην εργοδοτική πλευρά να συμμορφωθεί με τις συμβατικές και τις νομικές της υποχρεώσεις, προκειμένου να διατηρηθεί η εργατική ειρήνη και ηρεμία εντός της εταιρείας», αναφέρει εγκύκλιος της ΕΤΥΚ.
 
Παράλληλα, εικοσιτετράωρη στάση εργασίας στην Ελληνική Τράπεζα εξήγγειλε για τις 11 Οκτωβρίου η ΕΤΥΚ επισημαίνοντας ότι η τράπεζα συνεχίζει να καταπατά τις συμφωνίες. «Αναμφίβολα, έχουμε δώσει στην Ελληνική Τράπεζα όλη την πίστωση χρόνου που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει την ενσωμάτωση των εργασιών της πρώην Συνεργατικής Τράπεζας, αλλά και για να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, τερματίζοντας εξόφθαλμες παραβιάσεις συμφωνιών αλλά και απαξιωτικές συμπεριφορές έναντι του προσωπικού της», αναφέρει εγκύκλιος της ΕΤΥΚ.
  
Εικοσιτετράωρη στάση εργασίας στην ΚΕΔΙΠΕΣ και Altamira έχουν εξαγγείλει ΣΕΚ και ΠΕΟ. Με κοινή ανακοίνωση αναφέρουν «πραγματοποιήθηκε στις  03/10/2019 η  συνεδρία των κλαδικών μας Συμβουλίων στην ΚΕΔΙΠΕΣ – Altamira στην  οποία ενημερώσαμε τόσο για την εθιμοτυπική συνάντηση που είχαμε με τα νεοδιορισθέντα μέλη του Δ.Σ καθώς και για τις τελευταίες  εξελίξεις για υπογραφή και εφαρμογή της πρότασης ημερομηνίας 16.07.2019 που υποβλήθηκε  επίσημα από μέρους του Διοικητικού Συμβούλιου της ΚΕΔΙΠΕΣ στην πλευρά μας».
 
«Με τη λήξη της διαδικασίας των γενικών μας συνελεύσεων όπου μεταφέραμε την εν λόγω πρόταση, αμέσως ενημερώσαμε γραπτώς το ΔΣ  ότι την έχουμε αποδεχθεί και ζητήσαμε την άμεση υπογραφή και  εφαρμογή της τουλάχιστο για τα μέλη των  συντεχνιών μας και όσους από το υπόλοιπο προσωπικό εξέφραζαν την επιθυμία να εφαρμοστεί για αυτούς και αναμέναμε την απάντηση του Δ.Σ στο καθορισμένο ραντεβού στις 2 Οκτωβρίου 2019  το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε εξ υπαιτιότητας του αλλά και χωρίς να καθοριστεί νέα ημερομηνία», προστίθεται. Εάν τις επόμενες δέκα μέρες δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις ,σύμφωνα και με τις πρόνοιες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων θα πραγματοποιηθεί εικοσιτετράωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ανάλογα με τις εξελίξεις τα μέτρα θα κλιμακώνονται, αναφέρει η ανακοίνωση. Αν μέχρι την Παρασκευή υπογράψουμε τη σύμβαση που μας πρότειναν οι ίδιοι, αναφέρει η ανακοίνωση, τότε τα μέτρα θα αποσυρθούν.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close