Θέατρο , News

Άντης Παρτζίλης: "Η λογοκρισία στη χειρότερη της μορφή"

Δημόσια συγγνώμη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ, για την ακύρωση της παράστασης Ιούλιος Καίσαρας - Σπαράγματα

Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2019

Ο Άντης Παρτζίλης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια, τοποθετείται με αφορμή της ακύρωσης των παραστάσεων Ιούλιος Καίσαρας - Σπαράγματα. 

Μετά από την αναγκαστική ακύρωση των παραστάσεων ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ – ΣΠΑΡΑΓΜΑΤΑ του παγκοσμίου φήμης Ιταλού σκηνοθέτη Romeo Castellucci, θεωρώ υποχρέωση μου να απευθύνω δημόσια ένα μεγάλο συγγνώμη τόσο στον κορυφαίο δημιουργό γιατί έζησε μια ιστορία όπου η άγνοια, η επιπολαιότητα και η δημιουργία μιας ανείπωτης περιρρέουσας ατμόσφαιρας οδήγησαν τα πράγματα σε ένα τέτοιο σημείο, όσο και στο κοινό που του στερήθηκε η δυνατότητα να έχει την εμπειρία μιας τέτοιας παράστασης. Κάτι που στο τέλος εξέθεσε την Κύπρο, τους θεσμούς και πάνω από όλα αυτούς που, χωρίς καν να δούνε την παράσταση, ξεκίνησαν το κυνήγι ‘’μαγισσών’’. Η λογοκρισία στη χειρότερη της μορφή!

Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε αυτή η κορυφαία εκδήλωση, για λόγους εντυπωσιασμού και αυτοπροβολής, με τη χρήση υπερβολών και μη επιβεβαιωμένων ισχυρισμών, έπληξε πάνω από όλα τον πολιτισμό, την λογική και το μέτρο, αποδεικνύοντας ότι κάποιοι δεν έχουν τη στοιχειώδη εκείνη αντίληψη ώστε να μπορούν να διαχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα, το καλό από το κακό!

Προσωπικά νιώθω απέραντη πίκρα, απογοήτευση, θυμό και ντροπή για το πόσο χαμηλά μπορούμε να φθάσουμε ως κοινωνία και για το πόσο εύκολα διαλύουμε κάθε προσπάθεια που μπορεί να μας εξυψώσει ως λαό και ως ανθρώπους.

Δηλώνω ιδιαίτερα περήφανος που είχαμε στο φετεινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ μια τέτοιου επιπέδου παράσταση. Ευχαριστώ από καρδιάς την Ιταλική Πρεσβεία και τον Ιταλό πρέσβη Andrea Cavallari για την στήριξη και την ανεκτίμητη βοήθεια και πάνω από όλα τον Romeo Castellucci για την τιμή που μας έκανε.

Άντης Παρτζίλης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ

03/10/2019

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close