Πάμε Ταξίδι , Guide

5+1 ταξίδια για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Έξι ενδιαφέρουσες προτάσεις για να εκμεταλλευτείς σωστά το τριήμερο που έρχεται

Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2019

Άλλη μία αργία έρχεται, αυτή της 28ης Οκτωβρίου που πέφτει Δευτέρα και είναι ιδανική για ένα ταξιδάκι. Αναζητώντας κάθε φορά προορισμούς για mini break προτιμούμε την ομορφιά της Ευρώπης και ευρωπαϊκούς πιο κοντινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Το τέλος του Οκτώβρη φέρνει και πτώση της θερμοκρασίας στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη που μοιάζει ιδανική περίοδος για να απολαύσεις κάποιο φθινοπωρινό περίπατο σε κάποια γραφική πόλη της Ευρώπης. Η 28η Οκτωβρίου φέτος προσφέρεται ιδιαίτερα για ταξίδι και το Check In Cyprus επέλεξε και σου προτείνει 6 πανέμορφους προορισμούς για ένα χαλαρό ταξίδι το τριήμερο που έρχεται. 

Θεσσαλονίκη
Αν δεν έχετε απολαύσει ένα ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, έφτασε η ώρα να το κάνετε! Η δύση του ηλίου στη «νύμφη του Θερμαϊκού» συνοδεύεται από μια έκρηξη χρωμάτων που «βάφουν» τον ουρανό σε απίστευτους τόνους του κόκκινου και του πορτοκαλί. Περπατήστε από τη μία άκρη της νέας παραλίας ως την άλλη, κάντε ποδήλατο ή καθίστε κάτω από τις περίφημες Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, ανάμεσα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς κι αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί μέχρι τις κορφές του Ολύμπου στο βάθος του ορίζοντα. Κι αν αναζητάτε κι άλλους λόγους για να ταξιδέψετε αυτό το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη, σας έχουμε μερικές ακόμη προτάσεις. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος τον Οκτώβριο οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία να ζήσουν για ένα 24ωρο στους ρυθμούς του Kapani Project. Τα στενά της κεντρικής αγοράς της πόλης, «Καπάνι», θα μεταμορφωθούν και θα φιλοξενήσουν από dj sets και μπάντες που θα παίζουν live μουσική, μέχρι πρωτότυπες εικαστικές ή θεατρικές παραστάσεις και μεταμεσονύκτιες προβολές ταινιών. Κι αν η πτήση σας για Θεσσαλονίκη είναι σε άλλες ημερομηνίες, δε χρειάζεται να ανησυχείτε! Κι αν επιλέξετε να ταξιδέψετε εδώ τον Νοέμβριο, μην ξεχάσετε να περάσετε μια βόλτα από το λιμάνι της πόλης, όπου θα φιλοξενηθεί, όπως κάθε χρόνο, το πασίγνωστο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.



Βιέννη
H αυστριακή πρωτεύουσα δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ τη λίστα με τους τοπ 20 φθινοπωρινούς προορισμούς. Η Βιέννη φημίζεται έτσι κι αλλιώς για τα εξαιρετικά μουσεία της, που μπορείτε να γυρίσετε όλο τον χρόνο (ένα ταξίδι δεν φτάνει!). Ο Νοέμβρης, επιπλέον, είναι ο μήνας της τέχνης στην αυστριακή πρωτεύουσα με highlights την έκθεση «Art & Antique» στο παλάτι Hofburg. Περισσότερες εκπλήξεις επιφυλάσσει αργότερα και η καλλιτεχνική εβδομάδα Vienna Art Week.



Λονδίνο
Όποια εποχή κι αν επιλέξετε για να ταξιδέψετε στο Λονδίνο, το μόνο σίγουρο είναι πως η βρετανική πρωτεύουσα δε θα σας απογοητεύσει! Και μόνο όμως για να το χαρείτε στα χρώματα του φθινοπώρου, αξίζει να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια! Περάστε μια βόλτα από το Hyde Park στα μέσα του φθινοπώρου… και θα μας θυμηθείτε! Φορτίστε κινητά και φωτογραφικές μηχανές και κυκλοφορήστε στους κινηματογράφους τους Λονδίνου. Η πλατεία Leicester Square είναι μια καλή αρχή. 



Βουδαπέστη
Χρειάζεστε πολλές αφορμές για να κάνετε αναζήτηση για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τη μαγευτική Βουδαπέστη; Αν ναι, πώς σας ακούγεται το φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης CAFe; Λαμβάνει χώρα στην ουγγρική πρωτεύουσα τον Οκτώβρη και είναι ένα από τα καλύτερα events που διοργανώνονται στη χώρα. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, θέατρο, χορό σε μερικούς από τους ωραιότερους χώρους, όπως το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, το κέντρο σύγχρονης τέχνης Trafó, καθώς και σε άλλα πολιτιστικά ιδρύματα και καφετέριες σε όλη την πόλη. Αν αγαπάτε το φαγητό και ταξιδέψετε στη Βουδαπέστη φέτος τον Νοέμβρη, μη χάσετε και το φεστιβάλ κρασιού και τυριού στο κάστρο Vajdahunyad Castle!



Μιλάνο
Αποτελεί έναν απ’ τους πιο ιδανικούς φθινοπωρινούς προορισμούς για μια σύντομη εξόρμηση στη γειτονική Ιταλία. Το Μιλάνο τα έχει όλα: αξιοθέατα, μνημεία, κάστρα, μία από τις καλύτερες αγορές για ψώνια στον κόσμο και φυσικά καλό φαγητό. Στο τέλος του Οκτώβρη το Μιλάνο «χορεύει» στους ρυθμούς του Halloween. Μπείτε στο κλίμα και διασκεδάστε στα διάφορα πάρτι που διοργανώνονται σ’ ολόκληρη την πόλη.
Tip: Μην παραξενευτείτε αν δε βρείτε μαγαζί ανοιχτό την 1η Νοεμβρίου στο Μιλάνο. Η γιορτή των Αγίων Πάντων (Ognissanti) είναι αργία στην Ιταλία και τα περισσότερα καταστήματα και υπηρεσίες θα είναι κλειστά.
Tip 2: Αν έχετε περισσότερες μέρες στη διάθεσή σας, νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και κατευθυνθείτε προς την πόλη Άλμπα στην περιοχή Πιεντμόντ (Piedmont). Η Άλμπα βρίσκεται περίπου 2 ώρες μακριά από το Μιλάνο και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο φιλοξενεί το Φεστιβάλ Λευκής Τρούφας.



Βαρκελώνη
Στους τοπ 20 φθινοπωρινούς προορισμούς της Skyscanner ανήκει και η καταλανική πρωτεύουσα. Αρχές Νοέμβρη η Βαρκελώνη θα μυρίσει… κάστανα! Το βράδυ πριν τον εορτασμό της ημέρας των Αγίων Πάντων είναι γνωστό στη Βαρκελώνη ως Castanyada. Οι κάτοικοι της πόλης καταναλώνουν ψητά κάστανα (castanyes), ψητές γλυκοπατάτες (moniatos) και μικρές μπουκιές από αμυγδαλόπαστα με κουκουνάρια (panellets). Η μέρα αυτή είναι ακόμη γνωστή ως ημέρα των Νεκρών και πολλά σνακ έχουν τη μορφή… σκελετών. Μην τρομάξετε, καταναλώστε άφοβα!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close