Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ποιες παραστάσεις θα δούμε τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ριάλτο;

Δες αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις και φτιάξε κι εσύ το δικό σου πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2019

Πλούσιος και ο Οκτώβριος 2019 στο Θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού, με παραστάσεις μουσικής, χορού και προβολές ταινιωών.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Θέατρο 
Εγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης
/ Θανάσης Παπαγεωργίου /ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ
Tετ 2 Οκτωβρίου, 20:30 (95’) 
Μετά από δύο χρόνια παραστάσεων στην Ελλάδα, ο μονόλογος - εξομολόγηση του  Μάρκου Βαμβακάρη ταξιδεύει για μια μόνο παράσταση στο θέατρο Ριάλτο. Το έργο της Νάνσης Τουμπακάρη βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Βαμβακάρη και καλύπτει την πιο ταραχώδη και σκληρή περίοδο της Ελλάδας, με δύο παγκόσμιους πόλεμους, τη Μικρασιατική καταστροφή, την Κατοχή και τον Εμφύλιο.  Αυτή την περίοδο ο  Μάρκος Βαμβακάρης γράφει στίχους και μουσικές που σφραγίζουν για πάντα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και ο  Θανάσης Παπαγεωργίου σε μια συγκλονιστική κατάδυση-ερμηνεία φωτίζει τις ιστορίες των τραγουδιών του.
Σκηνοθετεί και ερμηνεύει ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Σκηνικό – κοστούμι: Λέα Κούση
€15-12

Xορός
Transfiguration/ OLIVIER DE SAGAZAN / επί σκηνής 
Παρ 4 Οκτωβρίου, 
20:30 (45’) 
Έναρξη του Open House Festival με την πολύ γνωστή παράσταση του ζωγράφου-γλύπτη  Olivier de Sagazan. Η παράσταση αφηγείται τον ακόρεστο πόθο του γλύπτη να δώσει ζωή στο δημιούργημα του. Σε μια χειρονομία απελπισίας, καλύπτει με πηλό το κεφάλι του, σκεπάζοντας τον εαυτό του με το υλικό αυτό, εξαλείφοντας την ταυτότητά του και μεταμορφώνοντας τον εαυτό του σε ζωντανό έργο τέχνης.
Η παράσταση έχει προσκληθεί σε πολλά και σημαντικά φεστιβάλ, αποτελώντας  σύμφωνα με την Guardian ένα  από τα πιο πρωτότυπα και εκπληκτικά πράγματα που μπορεί να δει κάποιος. 
Μια συνδιοργάνωση του θεάτρου Ριάλτο και  της Στέγης Χορού Λεμεσού στο πλαίσιο των 20 χρόνων του θέατρου και των 10 χρόνων του Open House Φεστιβάλ. 
€12-10

Μουσική/Χορός
Peer Gynt/ HENRIK IBSEN 
Τρ 8 Οκτωβρίου, 
20:30 (60’)
Μια μουσική και χορευτική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο αλληγορικό έργο του Henrik Ibsen στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2019. 
Ζώντας μέσα σε έναν παράλληλο, τεχνητά δημιουργημένο κόσμο, όπου οι ιστορίες φτιάχνονται σαν ένα άθροισμα της ζωής μας, το βασίλειο των ψευδών ταυτοτήτων γίνεται η νόρμα που κουβαλά τα κατεστραμμένα και εγκαταλειμμένα τοπία του εαυτού. Η δημιουργικότητα, οι «σκεπτόμενες σκέψεις» είναι αυτά που μετατρέπονται σε προσωπική ηθική και τέχνη, ως μέσο αποκάλυψης της πηγής και ως δρόμος προς τη λύτρωση.
Concept: Aνίτα Τομάσεβιτς και Μανώλης Νεοφύτου
Χορογραφία: Φώτης Νικολάου
Μουσικοί / πιανίστες: Μανώλης Νεοφύτου και Ανίτα Τομάσεβιτς
Χορευτές: Φώτης Νικολάου, Βίκυ Κάλλα, Εύη Καρσερά, Γιάννης Οικονομίδης, Ήβη Χατζηβασιλείου
Μουσική: Edward Grieg «Peer Gynt» Σουίτα για πιάνο με 4 χέρια και
Andreja Andric Ηλεκτρονική σουίτα «Peer Synth»
€12 /8 /6


Κινηματογράφος
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2019
Σαβ 12-Παρ 18 Οκτωβρίου, 20:30 

Με δεκάδες προβολές μικρού μήκους, ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και ταινίες κινουμένων σχεδίων από ολόκληρο τον κόσμο, το φετινό φεστιβάλ προβάλλει επιλεγμένες ταινίες Κύπριων και ξένων σκηνοθετών, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία του παγκόσμιου σινεμά μικρού μήκους.
Το φεστιβάλ σε καλλιτεχνική διεύθυνση Ιωακείμ Μυλωνά και Αλεξίας Ρόιτερ, περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις και προγράμματα. Το Φεστιβάλ έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου να συμμετέχει ως εταίρος στο δίκτυο των Φεστιβάλ της.
Διοργάνωση : Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη κράτηση θέσεων.


Mουσική
Πες μου τ΄ όνομα σου/ ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ

Κ 20 Οκτωβρίου, 11:00 (60’) 
Ο Φοίβος, η Νεφέλη Φασούλη μαζί με τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο, παρουσιάζουν τα παιδικά τραγούδια και τις  παράξενες ιστορίες τους από το βιβλίο–cd, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος.
Ο Φοίβος θυμάται κι αφηγείται τη δική του ιστορία όπως την έζησε όταν ήταν παιδί, που είναι όμως και η ιστορία της σχέσης του με την πόλη, τους φίλους του, τα παιδικά του χρόνια, τις παρέες και τις σκανδαλιές τους. Και στο δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο, τραγουδά μέσα από δεκαπέντε τραγούδια, τις στιγμές αυτής της ιστορίας με το γνωστό δικό του τρόπο...
Η παράσταση υπόσχεται κέφι, συμμετοχή των φίλων του και κυρίως πολύ τραγούδι και πολλά χαμόγελα...
Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι.... αφού στις παραστάσεις αυτές έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του και το Ελεφαντάκι, και η τρελλοπαρέα του Φοίβου και όλη η αγάπη και το μεράκι που οδήγησαν στα πρώτα αυτά παιδικά τραγούδια του μοναδικού παραμυθά - τραγουδοποιού...
€12/10

Life Changing ideas
Τετ 23 Οκτωβρίου, 18:30 (120’)

Το πρόγραμμα Life Changing ideas φιλοξενεί με επιτυχία εδώ και τρία χρόνια στη Λευκωσία σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες από όλους τους τομείς των επιχειρήσεων, εμπνέοντας νέες ιδέες και τρόπους σκέψης στους σύγχρονους  επιχειρηματίες.
Το πρόγραμμα επιμελείται το πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο οργανισμός Globaltraining.
 Περισσότερες πληροφορίες :  www.ideas.unic.ac.cy

Xορός
WISH/ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 
Πεμ 24 Οκτωβρίου, 20:30 & Παρ 25 Οκτωβρίου
, 20:30 &22:30 (60’)
Η μοναδική ευθύνη που βαραίνει τον θεατή είναι η απόλυτη ελευθερία του: Η Έλενα Αντωνίου, σε συνέχεια των παραστάσεων της στο Φεστιβάλ Αθηνών και τη Στέγη Ωνάση στην Αθήνα, εισβάλει στο Θέατρο Ριάλτο σε συνέργεια με πέντε γυναίκες καλλιτέχνες, αμφισβητώντας τον χρόνο ως κατασκευή, την ελευθερία ως σύμβαση και την ατομικότητα ως προαπαιτούμενο. Με όπλο την ενεργό δράση, αναδεικνύουν την ευχή ως τη μόνη λύση διαφυγής από τον οποιονδήποτε υποκειμενικό περιορισμό.
Ιδέα/χορογραφία: Έλενα Αντωνίου
Σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες: 
Έλενα Αγαθοκλέους
Ελεάνα Αλεξάνδρου
Έλενα Γαβριήλ
Έλενα Καλλινίκου
Αριάνα Μαρκουλίδου
Μουσική/ηχητικός σχεδιασμός: Σταύρος Γασπαράτος
Art direction/κοστούμια: Χρήστος Κυριακίδης
Δραματουργία: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Φωτογραφία: Στέλιος Καλλινίκου
Στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2019 του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.
Ελεύθερη είσοδος. Απαραίτητη κράτηση θέσεων.

Μουσική
Μανόν / Jules Massenet / THE MET LIVE IN HD
Σ 26 Οκτωβρίου. 19:55 (232’)

Έναρξη του βραβευμένου προγράμματος  της Μητροπολιτικής Όπερας της Νεας Υόρκης, το οποίο μεταδίδεται σε 70 χώρες και πέραν των 2,200 αιθουσών.  
Η ιστορία της Μανόν, που ξεκινά από μια αθώα χωριατοπούλα και γίνεται μια πολυπόθητη εταίρα και στο τέλος καταλήγει πάμφτωχη στη φυλακή, αποτελεί μια από τις πιο τραγικές ιστορίες της λογοτεχνίας και της μουσικής. Κεντρικά πρόσωπα της όπερας, η ακαταμάχητη Μανόν, μια τραγική καλλονή που υποκύπτει στις ηδονές της ζωής και ο ερωτοχτυπημένος Ιππότης ντε Γκριέ, που ο αβάσταχτος έρωτάς του για τη Μανόν τον οδηγεί στην καταστροφή.  
Διεύθυνση ορχήστρας: Maurizio Benini 
Σκηνοθεσία: Laurent Pelly
Διανομή: Lisette Oropesa, Michael Fabiano, Carlo Bosi, Artur Ruciński, Brett Polegato, Kwangchul Youn. 
€18-14

Μουσική
Revival / ALEX ZOGRAFOU 
Κ 27 Οκτωβρίου, 20:00 (90’) 

Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στη ζωή του του συγγραφέα του κινήματος Bábi και την ευρεία αναζωογόνηση του κοινωνικού του αντίκτυπου στον κόσμο σήμερα.
Η μουσική είναι του παγκοσμίου φήμης Κύπριου συνθέτη και πιανίστα Αλεξ Ζωγράφου. Συμμετέχουν ο τενόρος  στην όπερα της Ζυρίχης Boiko Zvetanov,  ο ανερχόμενος μπάσος Stoyan Bonchev, μαζί με τον Κύπριο φλαουτίστα Heran Mirilo και τον βιολονίστα Gurel Kirmizi. Η αφήγηση είναι του Mark Hellicar.
€5

Πληρ. 77777745.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close