5-11 December 2019
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Joker

O Joaquin Phoenix ίσως στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του!

Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2019

Ο Joaquin Phoenix μεταφορώνεται σε Joker και κάνει -ίσως- την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του, η οποία πολύ πιθανόν να τον οδηγήσει μέχρι τα Όσκαρ.

Η ταινία του σκηνοθέτη του 'The Hangover' Todd Phillips, ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στο Φεστιβάλ της Βενετίας, με τους θεατές να χειροκροτούν όρθιοι επί 8 λεπτά και απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα!

Στόχος του Phoenix και του σκηνοθέτη ήταν να παρουσιαστεί ο Joker ως ένας ήρωας με νευρολογικό και πνευματικό πρόβλημα και όχι απλώς ο ένας 'κακός  ήρωας' κόμικ. Και τα κατάφεραν περίφημα!

Η πρωτότυπη ιστορία εξερευνά τον κόσμο του Arthur Fleck, ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζει την σκληρότητα και την απόλυτη περιφρόνηση της κοινωνίας, ταυτόχρονα με την αδιαφορία ενός συστήματος που του επιτρέπει να περνά από την ευάλωτη πλευρά στην καταστροφική. Ο Arthur δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. Πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει.

Ο Arthur, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη φροντίδα της "εύθραυστης" μητέρας του, είναι σε διαρκή αναζήτηση της πατρικής αγάπης που δεν είχε ποτέ. Καθώς κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικότητας και τρέλας, αρκεί μια λανθασμένη επιλογή του, για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση κλιμακούμενων και, τελικά, ολέθριων γεγονότων.

Στην ταινία "Joker" συμμετέχουν επίσης οι: Robert De Niro, Zazie Beetz και Frances Conroy.

 

Καθ 22.15

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close