Cine News , Κινηματογράφος

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κύπρου: Παράλληλο πρόγραμμα και εκδηλώσεις

Το ISFFC φιλοξενεί στις οθόνες του εφτά θεματικά προγράμματα, που επεκτείνονται πέρα από τα όρια της κλειστής κινηματογραφικής αίθουσας

Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2019

Για ακόμη μία χρονιά, το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, επιφυλάσσει μεγάλες συγκινήσεις μέσα από τη μικρού μήκους ταινία και το θεματικό πρόγραμμα προβολών του, που παρουσιάζεται παράλληλα με το κυρίως διαγωνιστικό τμήμα. Πιστό στη φιλοσοφία και τις προτιμήσεις του, το ISFFC φιλοξενεί στις οθόνες του εφτά θεματικά προγράμματα, που επεκτείνονται πέρα από τα όρια της κλειστής κινηματογραφικής αίθουσας. 

«Meet the Distributors»
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου | 17:30 - 19:30, Σκηνή Θεάτρου Ριάλτο 
Φέτος, στο πάνελ «Meet the Distributors» το ISFFC φιλοξενεί διανομείς ταινιών μικρού μήκους και εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών που ειδικεύονται στην ανάπτυξη φεστιβαλικής στρατηγικής, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο τους σε Κύπριους και ξένους σκηνοθέτες. Σκοπός της παρουσίασης είναι να προσφερθούν πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μία ταινία μικρού μήκους μπορεί να πετύχει διεθνή διανομή, για τη σημασία μιας επιτυχημένης στρατηγικής προώθησης σε φεστιβάλ και για το πώς η διανομή επηρεάζει το μέλλον ενός σκηνοθέτη. Συμμετέχουν στο πάνελ οι Ben Vandendaele - Radiator IP Sales, Carla Vulpiani - Varicoloured Holistic Film Agency, και Wouter Jansen - Some Shorts. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.

Auteurs of French Cinema
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου | 23:00, Yπαίθρια στην Πλατεία Ηρώων 
Στην υπαίθρια αυτή προβολή, θα παρακολουθήσουμε μία συλλογή ταινιών μικρού μήκους της δεκαετίας του 90' από κορυφαίους Γάλλους σκηνοθέτες, οι οποίοι αποτελούν σήμερα ορισμένα από τα σπουδαιότερα ονόματα του παγκόσμιου σινεμά: Jean-Pierre Jeunet, Mathieu Kassovitz, François Ozon, Laurent Gorgiard.

Focus on Africa
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου | 23:00, Yπαίθρια στην Πλατεία Ηρώων
Τη Δευτέρα 14/10, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα αφιέρωμα στον σύγχρονο ανεξάρτητο αφρικανικό κινηματογράφο, μέσα από μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. 

Greek New Wave Cinema
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου | 23:00, Yπαίθρια στην Πλατεία Ηρώων
Στο αφιέρωμα αυτό θα δούμε σε ειδική προβολή δύο αριστουργήματα του ελληνικού σινεμά. Προβάλλεται η ταινία μικρού μήκους Nimic του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και τέσσερις φορές προτεινόμενου για Βραβείο Όσκαρ, Γιώργου Λάνθιμου, και η ταινία Ηλεκτρικός Κύκνος της ανερχόμενης, πολυβραβευμένης σκηνοθέτιδας και προτεινόμενης για Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη. 

Κινηματογραφικές Αναγνώσεις | Words on Film
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, 17:30-19:30, Παλιό Ξυδάδικο 
Λέξεις, εικόνα και ήχος! Το ISFFC προσκαλεί το κοινό σε ένα λογοτεχνικό περίπατο στην τέχνη του Κινηματογράφου: το παράλληλο πρόγραμμα «Κινηματογραφικές Αναγνώσεις» αποκαλύπτει την εγγενή σχέση λογοτεχνίας και κινούμενης εικόνας. Τέσσερις ταλαντούχοι Κύπριοι συγγραφείς - o Γιώργος Τριλλίδης, η Νάσια Διονυσίου, η Μαρία Πετρίδη, και η Ανθή Ζαχαριάδου, θα ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο τέσσερις ταινίες μικρού μήκους χωρίς διάλογο, διαβάζοντας ζωντανά, σε παράλληλη προβολή των ταινιών, το κείμενο που έχουν δημιουργήσει. Την εκδήλωση στηρίζει η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοτρόπιο και θα διεξαχθεί στα Ελληνικά. 

The Female Condition
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου | 23:00, Yπαίθρια στην Πλατεία Ηρώων
Στο αφιέρωμα αυτό παρουσιάζεται μία σειρά από ξεχωριστές ταινίες μικρού μήκους του 2018 και 2019, που διηγούνται μοναδικές ιστορίες γυναικών που αμφισβητούν τα όρια του να είσαι γυναίκα, μητέρα, σύντροφος και κόρη.

Αmaze Me, Moυσικά Βίντεο
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, Yπαίθρια στην Πλατεία Ηρώων
Μετά την τελετή βράβευσης κατά την τελευταία φεστιβαλική νύχτα, θα δούμε μουσικά βίντεο από ανεξάρτητους δημιουργούς. Είναι η έβδομη χρονιά φέτος που παρουσιάζεται το διαγωνιστικό αυτό πρόγραμμα με κορυφαία μουσικά βίντεο από όλο τον κόσμο, και κριτές τους φοιτητές του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy

Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ.Π.Π.Α.Ν  και του Θεάτρου Ριάλτο. 

Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus 
Instagram: isffc_filmfestival 
Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc19

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου, την ιστοσελίδα του, ή την εφαρμογή Rialto Theatre App)
Κατάλληλο για άνω των 18.

Πληροφορίες: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ  77777745
www.isffc.com.cy  / www.rialto.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close