Μουσική , Music News

Eurovision 2020: Ούτε άντρας τραγουδιστής ούτε και η Φουρέιρα

Το ΡΙΚ αναζητεί τόσο το τραγούδι όσο και τον επόμενο εκπρόσωπο για την Κύπρο βάζοντας τέλος στη φημολογία

Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2019

Αν νομίζεις ότι είναι… πολύ νωρίς για να ασχοληθούμε με την Γιουροβίζιον να σε ενημερώσω πως χθες το φλαμανδικό δημόσιο κανάλι του Βελγίου één ανακοίνωσε τον εκπρόσωπο της χώρας για τη διοργάνωση του 2020 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Έτσι, για την Γιουροβίζιον που θα πραγματοποιηθεί στις 12, 14 και 16 Μαΐου 2020 το Βέλγιο εναποθέτει τις ελπίδες του για τη νίκη στο δημοφιλές συγκρότημα των Hooverphonic. 

Η παραφιλολογία για τον εκπρόσωπο της Κύπρου είχε ήδη ξεκινήσει με την λήξη της Γιουροβίζιον του Τελ Αβίβ αφού μετά τον θρίαμβο της Ελένης Φουρέιρα το 2018 στη Λισαβώνα έχουμε γλυκαθεί για τα καλά και θέλουμε και εμείς να το σηκώσουμε επιτέλους. 

Η διοργάνωση όμως ενός τέτοιου διαγωνισμού κοστίζει πολύ ακριβά στην διοργανώτρια χώρα και η μικρή Κύπρος θα τα φέρει δύσκολα βόλτα όπως φαίνεται στον οικονομικό κυρίως τομέα μετά από μία ενδεχόμενη νίκη. 
Αν αναλογιστούμε πως η Ολλανδία και το Ρότερνταμ σκοπεύουν να ξοδέψουν πάνω από 35 εκατ. ευρώ για την διοργάνωση του 2020 τότε ίσως θα πρέπει να αρκεστούμε στη 2η θέση του 2018 και να νιώθουμε ευχαριστημένοι. 
Μετά όμως από 35 και τόσα χρόνια που συμμετέχουμε στον θεσμό δεν αξίζουμε κι εμείς να χαρούμε μία τέτοια νίκη; Και φαίνεται πως το ΡΙΚ έχει βάλει ως στόχο αν όχι τη νίκη αυτή καθαυτή σίγουρα μία δυνατή εκπροσώπηση όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια. 



Τι θα γίνει φέτος
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφερα πως φέτος το ΡΙΚ θα στραφεί προς ένα άντρα τραγουδιστή αφού τα δύο προηγούμενα χρόνια στη σκηνή της Γιουροβίζιον ανέβηκαν για την Κύπρο δύο γυναίκες, η Ελένη Φουρέιρα το 2018 και η Τάμτα το 2019. 
Από την άλλη κάποια δημοσιεύματα από sites και blogs που αγαπούν τον θεσμό ήθελαν το ΡΙΚ να έκανε πρόσφατα πρόταση στην Ελένη Φουρέιρα πράγμα που φαίνεται να μην έγινε ποτέ και διαψεύδεται από πηγές στο κρατικό κανάλι. 

Σήμερα, πάλι έσκασε η είδηση ότι ο εκπρόσωπος της Κύπρου θα είναι άντρας και μάλιστα αναφέρθηκαν τα ονόματα των Ίαν Στρατής και Βαγγέλη Κακουριώτη. Η είδηση έπεσε στο κενό και διαψεύστηκε από σύμφωνα με ρεπορτάζ της CITY.

H είδηση διασταυρώνεται και από το Check In Cyprus με πηγές μας από το ΡΙΚ να αναφέρουν πως ουσιαστικά το κρατικό κανάλι αναζητεί αυτή τη στιγμή τραγούδι έχοντας ήδη ακούσει αρκετά και τον κατάλληλο ερμηνευτή για να σταθεί στη σκηνή της Γιουροβίζιον που δεν θα είναι κατ’ ανάγκην άντρας, αλλά μπορεί να είναι ξανά γυναίκα. Δεν τίθεται θέμα άντρα ερμηνευτή τονίζουν πηγές μας από το ΡΙΚ διαψεύδοντας τα διάφορα δημοσιεύματα.  
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close