Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

4 νέα στέκια για brunch στο χωριό, με προϊόντα από την αυλή 

Υπέροχο πρωινό με θέα την πανέμορφη κυπριακή φύση, και προϊόντα από την αυλή

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019

Τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, το brunch έχει την τιμητική του. Kαι υπάρχουν πολλά στέκια στην πόλη πλέον που το έχουν εντάξει στη φιλοσοφία αλλά και στα μενού τους.

Υπάρχουν όμως κάποιες επιλογές πολύ ενδιαφέρουσες, εκτός πόλη ς. Brunch μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης, είτε αυτό είναι κάποιο χωριό ή ακόμα και ένα κατάλυμα λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Εμείς πάντως ψάξαμε και βρήκαμε 4 νέες, μοναδικές επιλογές για πρόγευμα και brunch με θέα τη φύση σε όλη την Κύπρο.  

Υπέροχ ο brunch στο 4873 στις Δύμε ς
Και εκεί που δεν το περιμένεις ανακαλύπτεις αυτό το μαγικό μέρος. Κάπου εκεί στην περιοχή της Πιτσιλιάς μέσα στο καταπράσινο τοπίο της περιοχής θα συναντήσει το γραφικό χωριουδάκι Δύμες. Για όσους αναζητούν νέα και διαφορετικά μέρη ήρθε η στιγμή να γνωρίσουν αυτό το μικρό μαγαζάκι στο χωριό Δύμες που κάθε Κυριακή σερβίρει νόστιμα πιάτα brunch φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Το μαγαζί έχει το όνομα 4873 και στεγάζεται στο Κέντρο Νεότητας του χωριού Δύμες. Ένα γραφικό μαγαζί με πέτρα και ξύλο που αποπνέει την ηρεμία του χωριού και της κυπριακής υπαίθρου. Εδώ πέραν από το brunch σου, θα απολαύσεις και την υπέροχη θέα στο δάσος που σου προσφέρει. Το Κυριακάτικο μπούκωμα σερβίρεται κάθε Κυριακή πρωί από τις 10.00-17.00 και περιλαμβάνει φυσικά το αγαπημένο μας κυπριακό πρωινό με βιολογικά προϊόντα του τόπου μας. Θα γευτείς υπέροχα κυπριακά, λουκάνικα Πιτσιλιάς, φρεσκοκομμένες πατάτες τσιπς, παραδοσιακά αρτοποιήματα, νόστιμη μηλόπιτα και φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι ή τον καφέ της αρεσκείας σου. Το μαγαζί λειτουργεί και Παρασκευή και Σάββατο βράδυ σερβίροντας καφέδες και κυρίως πιάτα (burgers, μπριζόλες, φιλέτο κοτόπουλο κ.ά.).
Πληροφορίες: 99984088. 



Ένα υπέροχο μαγαζάκι στο Όμοδος, σερβίρει νόατιμο brunch, με προϊόντα δικής του παραγωγής
Τα διάσημα Αρκατένα Φωτεινής, πρόσφατα άνοιξαν ένα νέο μαγαζάκι στο χωριό Όμοδος, όπου πρωταγωνιστές είναι τα διάσημα κουλούρια. Δεν έμειναν όμως εκεί. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, που θέλει το brunch να είναι η απόλυτη συνήθεια του πρωινού του σαββατοκύριακου που τόσο πολύ αγαπάμε, έβγαλαν τραπεζάκια στον πεζόδρομο, έφτιαξαν μία υπέροχη εσωτερική αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού και δημιούργησαν ένα μενού με platter! Τρία νέα platter- υπερπαραγωγή συνοδευμένα με τα διάσημα αρκατένα της Φωτεινής στο Όμοδος, για breakfast και brunch, στα οποία δύσκολα θα αντισταθεί κανείς. Το πρώτο platter (που εμείς θα ονομάζαμε παραδοσιακό), περιλαμβάνει ζεστό αρκατένο ή καπήρα, μαρμελάδα, μέλι, χαλλούμι, αλλαντικά, ελιές και αβγά και στοιχίζει €10. Το δεύτερο platter προορίζεται για όσους ακολουθούν έναν πιο healthy τρόπο ζωής και περιλαμβάνει φρέσκια αναρή, ξηρούς καρπούς, παστά και φρέσκα φρούτα, ενώ το τρίτο προορίζεται για τους λάτρης της σοκολάτας αφού περιλαμβάνει αρκατένα με μαύρη ή λευκή σοκολάτα και όχι μόνο. Μπορείς όμως να επιλέξεις και μόνος σου τα προϊόντα που θέλεις να απολαύσεις, δημιουργώντας το δικό σου platter.  Τέλος, επίλεξε καφέ ή χυμό για να ξεκινήσεις με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα σου. Το brunch σερβίρεται τα σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10.00-16.00.
Μην παραλείψεις να κάνεις κράτηση στα τηλ. 99284201 & 97801110.



O κύριος Τάκης σου φτιάχνει brunch στο χωριό με αγνά προϊόντα από την αυλή του
Αν κάποια μέρα ο δρόμος σε βγάλει προς το μοναστήρι του Κύκκου σου συστήνω χωρίς επιφύλαξη να οδηγήσεις λίγο πιο κάτω ανάμεσα στα πευκόφυτα βουνά, για να βρεθείς σε 10 λεπτά στην Τσακκίστρα. Εκεί, μόλις στρίψεις την στροφή του χωριού, θα συναντήσεις στα δεξιά σου, μες τις βουνοπλαγιές, το καφενεδάκι-ταβερνείο του κ. Τάκη ‘Το στέκκι της Τσακκίστρας’. Εδώ σερβίρονται καθημερινά σπιτικά κυπριακά φαγητά από τα χέρια της συζύγου του και πολύ καλής νοικοκυράς κ. Θεοφανώς. 
Ωστόσο την έκπληξη αυτό το καλοκαίρι την έχουν κάνει τα παιδιά του που, αν και ζουν Λευκωσία, τα σαββατοκύριακα ανεβαίνουν στο χωριό για να ετοιμάσουν και να σερβίρουν ένα νοστιμότατο Brunch με εδέσματα εμπνευσμένα από την κυπριακή παράδοση. Η Άντρη ως food technologist, η Ευρυδίκη ως σεφ και ζαχαροπλάστης, η Θέκλα ως χημικός και εξαιρετική μαγείρισσα, ο Μάριος και ο Μιχάλης έχουν βάλει όλοι με τον τρόπο τους το λιθαράκι τους στην ολοκλήρωση του μενού. 
Μόλις καθίσεις σου φέρνουν ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Στη συνέχεια καταφθάνει ο ζεστός, αρωματισμένος καφές φίλτρου μαζί με μια πιατέλα που περιλαμβάνει τρεις σπιτικές μαρμελάδες εποχής που φτιάχνουν οι ίδιοι, μέλι από φίλο τους μελισσοκόμο, γλυκιά ταχίνι, κανέλα και καρύδια του χωριού, αναρή και χαλούμι από φίλο τους γαλακτοκόμο, μια μπάλα από τυρί κρέμα πασπαλισμένη με μπόλικο σουσάμι, ντομάτα και αγγουράκι από τις αυλές των σπιτιών τους. 
Συνοδοί σε αυτή την γευστική πανδαισία οι ζεστές φέτες γαλλικής μπαγκέτας με αρωματισμένο βούτυρο, το φρεσκοζυμωμένο κουλούρι εμπλουτισμένο με αρωματικά βότανα και κάποιο σπιτικό κέικ που φτιάχνουν οι ίδιοι, άλλοτε γεωγραφίας, άλλοτε σοκολάτας, άλλοτε λεμονιού κ.τ.λ. σερβιρισμένα πάντα με κάποια σάλτσα. Στη συνέχεια φτάνει στο τραπέζι ένα πιάτο με δύο ολόφρεσκα τηγανιτά αυγά από τα κοτέτσια του χωριού- σερβίρονται και ως ομελέτα, επίσης πατάτες, ντομάτα και πιπεριές σωτέ, μπέικον από παραγωγούς της περιοχής και γερμανικά λουκάνικα. 
Στο τέλος θα σε φιλέψουν ακόμα παραπάνω με το γλυκό της μέρας, το οποίο μπορεί να είναι από παλουζέ και μαχαλεπί μέχρι cheesecake γιαουρτιού κ.τ.λ. Και όλα αυτά με μόνο €10.
Πληροφορίες:  
> Για την ταβέρνα
(22942707, 99271296) Κέντρο του χωριού απέναντι από την μεσαιωνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χωριό Τσακίστρα, επ. Λευκωσίας. Δ-Κ 9.00-23.30. 
> Για το Brunch (97713209, 97858446, 96117689) κάθε Σ/Κ και αργίες 10.00-13.00 ή και με τηλεφωνικά ραντεβού οποιαδήποτε μέρα. Απαραίτητη πάντα η κράτηση!

Aristoklis Brunch
Οι φθινοπωρινές ημέρες που έρχονται θέλουμε να μας βρουν σε καταπράσινους κήπους, κάτω κληματαριές και δίπλα σε ψηλά δέντρα, μακριά όμως από την πόλη. Κι ευτυχώς για μας, τα χωριά μας κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις! Όπως αυτή που σε περιμένει μόλις περάσεις το κατώφλι του Aristoklis traditional Brunch στην όμορφη Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού. Πρόκειται για ένα όμορφο χώρο χαλάρωση με συντροφιά την ευωδία του βασιλικού, των γαρδένιων, ορτάνσιων και του γιασεμιού που βρίσκεται στο χωριό Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού. Το κυπριακό πρόγευμα εδώ περιλαμβάνει φρεσκοψημένο ψωμί, παραδοσιακό χαλούμι, τυρί, αυγά, λούντζα μαζί με καφέ, χυμό ή τσάι του βουνού (τα οποία θα βεις σε μεγάλη ποικιλία). Πέρα από το brunch του, στο μενού του μαγαζιού θα βρεις πιατέλες για κρασί, μπύρα και ζιβάνα, για το βράδυ.
Πληροφορίες: 99612842, 99400226. Γρίβα Διγενή 16, Πάχνα, επ. Λεμεσού.       

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close