Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 20 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα

Οι καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019

Υποδεχόμαστε την βδομάδα με τις καλύτερες εκδηλώσεις. Ετοιμάσου για θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ και έξοδο και εκμεταλλεύσου κάθε στιγμή. Μην ξεχνάς μάλιστα ότι η αργία της 1ης Οκτωβρίου είναι η ιδανική ευκαιρία για εξορμήσεις και εκδρομές. 

Βραδιά Διεθνούς Γαστρονομίας
Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ διοργανώνει για 6η χρονιά τη «Βραδιά Διεθνούς Γαστρονομίας». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, στη Λεωφόρο Μακαρίου στην Αραδίππου και αρχίζει στις 8:30 μ.μ. Η εκδήλωση αποτελεί πλέον μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αραδίππου προσελκύοντας κόσμο από διάφορες εθνικότητες και από όλη την Κύπρο, σε ένα συναπάντημα γεύσεων, μουσικής και χορού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν φαγητά από 26 διαφορετικές χώρες. Η εκδήλωση δίνει την ευκαιρία τόσο σε επιχειρήσεις του τομέα της εστίασης όσο και σε υπηκόους ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών να μαγειρέψουν και να προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα και φαγητά στο κοινό, προβάλλοντας τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας. Σε συνεργασία με πρεσβείες χωρών, οργανωμένα σύνολα και ομάδες υπηκόων άλλων χωρών οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο, έχει ετοιμαστεί καλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο οι θα παρουσιάστουν χοροί και μουσικές από τον τόπο τους. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζει η Άντρη Καραντώνη. Την εκδήλωση στηρίζουν ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Υφυπουργείο Τουρισμού και ο Δήμος Αραδίππου. 
>> Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, Λεωφόρο Μακαρίου, Αραδίππου, Λάρνακα. Πληρ. 99610484.

«Apollo 11» στο Πάνθεον
Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη στιγμή που ο άνθρωπος βρέθηκε για πρώτη φορά στη Σελήνη και η εταιρεία παραγωγής NEON (σε συνεργασία με το CNN και την ίδια τη NASA) τιμά την επέτειο με το ντοκιμαντέρ του Τοντ Ντάγκλας Μίλερ «Apollo 11», που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Σάναντας. Στο ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται απόψε κι αύριο στο Πάνθεον στη Λευκωσία, περιλαμβάνονται πλάνα και εικόνες της NASA που ποτέ μέχρι τώρα δεν έχουν δημοσιευτεί. Ο Ντάγκλας Μίλερ μαζί με την ομάδα του ξόδεψαν περίπου 11.000 ώρες δουλειάς συνολικά για να ψηφιοποιήσουν το οπτικοακουστικό υλικό της NASA. Οι κριτικοί που είδαν την ταινία κάνουν λόγο για «την επιστήμη που κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα όνειρο» και τονίζουν το ρεαλισμό και τη ριζοσπαστικότητά της. Η προβολή διεξάγεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αστρονομίας.
>> Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, Σινεμά Πάνθεον Λευκωσία, 20.30.

Fado de Portugal - Cláudia Madur
Η γνωστή πλέον φαντίστα από την Πορτογαλία Κλάουντια Μάντουρ, η οποία διέγραψε διεθνή πορεία τα τελευταία χρόνια με δεκάδες συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική, επιστρέφει στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Αξιοθέας όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012, για να μαγέψει ξανά το κοινό με τη σαγηνευτική φωνή της. Μεταφέρει την αίσθηση νοσταλγίας, πόθου, πόνου, ευτυχίας και αγάπης που εκφράζει το φάντο και η οποία συνοψίζεται στην πορτογαλική λέξη «saudade». Το διάσημο μουσικό είδος αναπτύχθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και αποτελεί συνδυασμό της μουσικής των σκλάβων της Αφρικής με την παραδοσιακή μουσική των Πορτογάλων ναυτών αλλά και με ορισμένα αραβικά στοιχεία. Η Μάντουρ θα μας μεταφέρει το πνεύμα μιας ξεχωριστής παράδοσης, συνοδευόμενη από τον Μάριο Ενρίκες στην πορτογαλική κιθάρα και τον Μπρούνο Μπρας στην κλασική κιθάρα.
>> Τρίτη 1η Οκτωβρίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531.


 
Συναυλία της δικοινοτικής ορχήστρας
Με μια φθινοπωρινή συναυλία, η δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου (CCO) και ο διακεκριμένος πιανίστας από το Λονδίνο Μπέντζαμιν Γκρόσβενορ, ετοιμάζουν να χαρίσουν στο κοινό αξέχαστες μουσικές στιγμές. Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της ορχήστρας Νιχάτ Αγντάτς και Νάταλη Νεοφύτου, παρέα με επαγγελματίες Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους μουσικούς, δίνουν ένα ακόμη ραντεβού με το κοινό, στη Λευκωσία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια όπως το «Ancient Dances & Airs» του Οτορίνο Ρεσπίγκι και δύο έργα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, το «9ο Kονσέρτο για πιάνο» με σολίστ τον Μπέντζαμιν Γκρόσβενορ και την «25η Συμφωνία σε Σολ ελάσσονα». Η συναυλία έχει ένα ακόμη ξεχωριστό σκοπό: Να περάσει το μήνυμα πως η μουσική ενώνει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης.
>> Τρίτη 1η Οκτωβρίου, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22410181, 97804219.
 
Έκθεση Στέλιου Καραμανώλη
Η γκαλερί eins παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση τoυ Στέλιου Καραμανώλη στην Κύπρο με τίτλo «Fast Paced Collectives». Κινούμενο στη σφαίρα της αφηρημένης ζωγραφικής, το έργο του Καραμανώλη αγκαλιάζει φαινομενικά τυχαίες συνιστώσες, όπως ακατέργαστους καμβάδες, παστέλ χρώματα, νεκρή γη, γεωμετρική δομή και αλληγορικές συνθέσεις. Γεννημένος στην Αθήνα το 1977, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο και την Αθήνα. Οι πίνακές του βρίθουν συμβόλων και ανθρωπολογικών αναφορών. Ενσωματωμένα στα υφάσματα των ακατέργαστων καμβάδων του είναι εικονογραφικά στοιχεία από κόμικς της δεκαετίας του 1960, αιγυπτιακά ιερογλυφικά, ελληνική λαϊκή τέχνη κ.ά. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και το Πανεπιστήμιο του Χίντελσχαϊμ στη Γερμανία. Έχει εκθέσει μεταξύ άλλων στο Άμστερνταμ, την Αθήνα, τη Βιέννη, το Ντίσελντορφ και το Τόκιο.
>> Τρίτη 1η Οκτωβρίου, γκαλερί eins, Λεμεσός. Πληρ. 99522977. Εγκαίνια 7.30μ.μ. Μέχρι 1η Νοεμβρίου.

 



Αντώνης Ρέμος
Το Lush Beach bar resto υποδέχεται τον ένα και μοναδικό Αντώνη Ρέμο τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Ο Αντώνης Ρέμος είναι κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής, αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη και πλέον αγαπημένη λαϊκή φωνή της γενιάς του και της τελευταίας εικοσαετίας κατά την διάρκεια της οποίας διένυσε και εξακολουθεί να διανύει πολλά χιλιόμετρα σημαντικών συνεργασιών και μεγάλων εμπορικών επιτυχιών. Μοναδική και ιδιαίτερη η χροιά του, καταλυτική η αμεσότητά του καθώς και ανεπιτήδευτη, δυναμική και καθηλωτική η σκηνική του παρουσία, του δίνουν δικαιωματικά την πρώτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες τραγουδιστές.
>> Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, Lush Beach Bar, Λάρνακα, 21.30. Πληρ. 70008089.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Λεμεσό για ένα live
O Γιώργος Μαζωνάκης αυτό το καλοκαίρι περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο, με κλαμπίστικη διάθεση, δυνατά ντεσιμπέλ δημιουργώντας μοναδικά πάρτυ. Μάλιστα στην Κύπρο επιστρέφει για ακόμα ένα live, αυτή τη φορά στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Theama Venue. Ο Giorgos Mazonakis "διανυκτερεύει" για να σας απογειώσει μέχρι το ξημέρωμα. Μαζί του θα βρίσκονται και οι αγαπημένοι τραγουδιστές Δήμος Αναστασιάδης και Μελίνα Μακρή για ακόμα περισσότερο τραγούδι και επιτυχίες. 
>> Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, Theama Venue, Λεμεσός. Πληρ. 7000 4711.

Διονύσης Σχοινάς
Το STATE Night Club παρουσιάζει τον Διονύση Σχοινά! Τη Δευτέρα 30 Σεμπτεβρίου ο Διονύσης Σχοινάς παρέα με τον Κώστα Λαϊνα επιστρέφουν στο STATE Night Club για μία νύχτα κόλαση! Το STATE μετατρέπεται σε μια φανταστική μουσική σκηνή και μας χαρίζει μία ανεπανάληπτη live clubbing εμπειρία!
>> Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, STATE Night Club, Λευκωσία, 23.00. Πληρ. 22255111.

Master Class
Η θεατρική επιτυχία της χρονιάς «Master Class» μετά από 150 sold-outπαραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έρχεται στην Κύπρο. “Master Class”. Το θεατρικό έργο του αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο όπου δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του '70 (71/72). Τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας ερμηνεύει η Μαρία Ναυπλιώτου, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, ενώ το κείμενο μεταφράστηκε από τον Στρατή Πασχάλη. Το “Master Class” γράφτηκε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1995, με πρωταγωνίστρια της Ζόι Κάλντγουελ, αρχικά στη Φιλαδέλφεια και μετά στο Μπρόντγουεϊ γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία - Βραβείο Tony, Βραβείο DramaDesk - και διαγράφοντας έκτοτε, μια μακρά τροχιά σκηνικών ερμηνειών του σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες που έλαμψαν στον κεντρικό ρόλο, ενσαρκώνοντας τη μεγάλη ελληνίδα ντίβα, η Φαίη Ντάναγουεϊ, αλλά και η Φαννύ Αρντάν στο Παρίσι σκηνοθετημένη από τον Ρομάν Πολάνσκι. Στην Ελλάδα, το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1997-1998 σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη και μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη, με την Κάτια Δανδουλάκη στον ρόλο της Κάλλας. Με ραγισμένη φωνή και καρδιά, η Μαρία Κάλλας στα χρόνια του '70, λίγο μετά το γάμο του άλλοτε πολυαγαπημένου της Ωνάση με τη Τζάκι Κέννεντι και την δική της εμβληματική εμφάνιση, στην άτυχη ωστόσο εμπορικά, κινηματογραφική “Μήδεια” του τραγικού Παζολίνι, που η ίδια τον ερωτεύτηκε απελπισμένα, η μεγάλη αοιδός αποφασίζει να δώσει αυτά τα μαθήματα φωνητικής σε νέους τραγουδιστές. Κινήσεις απόγνωσης λίγο πριν την καταβάλει η κατάθλιψη και τη θερίσει πρόωρα ο θάνατος, πριν καν κλείσει τα πενήντατέσσερα χρόνια της. Τα μαθήματα αυτά μαγνητοσκοπούνται και οι φωτογραφίες της ίδιας, με παντελόνια και γυαλιά να διδάσκει, κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Με μια άλλη Μαρία στον κεντρικό ρόλο, την επιβλητική κι αισθαντική Μαρία Ναυπλιώτου, που θα ενσαρκώσει, και η ίδια στην ακμή και την ωριμότητά της, τη μεγάλη ντίβα, μέσα στο σύγχρονο υποκριτικό πνεύμα, σ' ένα διάλογο γενεών με το αρχέτυπο πρότυπο της μεγάλης καλλιτέχνιδας. Η νέα μετάφραση του έργου είναι του ποιητή Στρατή Πασχάλη, που θέλησε να μείνει πιστός τόσο στο ύφος όσο και στο γράμμα του πρωτότυπου κειμένου, διασώζοντας το νεύρο, την ενέργεια, το καυστικό χιούμορ και το πάθος του. Τη σκηνοθεσία του “Master Class" υπογράφει ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης της νεώτερης γενιάς Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.
>> Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy.

16ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας για 16η συνεχή χρονιά. Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το  Κοινοτικό Συμβούλιο Λάγιας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2019 από τις 3μμ. μέχρι και τις 9μμ. Το 16ο Φεστιβάλ παραδοσιακής Κουλτούρας έχει θέμα το χαρούπι και τα παράγωγα του. Στα περίπτερα επίδειξης και γευσιγνωσίας το χαρουπόμελο, οι πισίες και τα τερτζιελλούθκια  θα έχουν την τιμητική τους. Παράλληλα ο αγαπημένος Σεφ Χρίστος Χριστοδούλου θα παρουσιάσει δημιουργικές συνταγές με χαρουπόμελο και άλλα τοπικά  προϊόντα. Επίσης, στο φεστιβάλ θα υπάρχουν εργαστήρια επίδειξης: Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Παραδοσιακών Ζυμαρικών, Χειροτεχνίας, Κυπριακή Μουσική και Τραγούδια. 
>> Τρίτη 1η Οκτωβρίου, Λάγια, επ. Λάρνακας, 15.00. 


 
Ιούλιος Καίσαρ. Σπαράγματα (Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2019)
Ο κορυφαίος Ιταλός δημιουργός Romeo Castellucci έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2019. H περφόρμανς-δραματική παρέμβαση Ιούλιος Καίσαρ αποτελεί συμπύκνωμα της εμβληματικής παράστασης Ιούλιος Καίσαρ, η οποία ανέβηκε το 1997 και αποτέλεσε μία από τις πιο ρηξικέλευθες και ανατρεπτικές δημιουργίες της Socìetas Raffaello Sanzio. Στην παράσταση τίθενται ερωτήματα αναφορικά με τη ρητορική, την τέχνη της υποκριτικής, τη δύναμη της πειθούς και την παντοκρατορία του κενού πολιτικού λόγου.
>> Τρίτη 1η (18.00 & 20.30), Τετάρτη 2 (18.00 & 20.30) & Πέμπτη 3 Οκτ (18.00 & 20.30), Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, Λευκωσία. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com.

HIV του Θανάση Τριαρίδη
Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε η παράσταση στη Γερμανία, στο Expedition Metropolis (Βερολίνο), στην Ελλάδα στο Faust (Αθήνα) και στο Θέατρο Act (Πάτρα), έρχεται στη Λευκωσία στο Wherehaus 612 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. «Απόψε, λοιπόν, θα σας μιλήσω για την υπόθεση της Επίφανι Γκούντμαν. Είναι η Νιγηριανή πόρνη που αυτοκτόνησε το 2012 στην Αθήνα. Δέκα μέρες πριν βγάλανε τη φωτογραφία της στην δημοσιότητα για να μας ενημερώσουν πως έχει τον ιό του AIDS... Για λόγους Δημόσιας Υγείας... Δέκα μέρες μετά αυτοκτόνησε στο Κατάστημα Προσωρινής Κράτησης. Φυλακή είναι – αλλά έτσι το λένε επίσημα: Κατάστημα.
Είχε γίνει μεγάλος σαματάς τότε. Το θυμάστε, σωστά; Το Υπουργείο είχε δώσει στη δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφίες με τις πόρνες που είχαν τον ιό του AIDS. Για να τις δούνε οι πελάτες τους και να πάνε να κάνουν εξέταση. Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ξεσηκώθηκαν. Είπαν για διαπόμπευση. Είπαν πολλά. Πολύς κόσμος πήρε το μέρος τους. Ανθρωπιστικές οργανώσεις, φορείς για τα δικαιώματα των γυναικών και τέτοια. Μετά το πράγμα έκατσε...
Όμως, το είπαμε και πριν, τώρα πια μπορούμε να μαθαίνουμε όσα δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Πλέον όλοι έχουμε κινητά. Ό,τι και να μας πούνε, το ψάχνουμε στο Google. Δεν δικαιούμαστε να λέμε “αδιανόητη δυστυχία”. Οφείλουμε να τη διανοηθούμε". Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών, καθώς και για άτομα με καρδιακές παθήσεις ή κρίσεις πανικού.
>> Πρεμιέρα Τρίτη 1η Οκτωβρίου, Θέατρο Wherehaus 612, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99141407 / 96116763 / elena-soc@hotmail.com. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 7, 8, 14 και 15 Οκτωβρίου.

Το Βέλος Που Δεν Πληγώνει
Το Θέατρο Τσέπης ανεβάζει στη σκηνή μια παιδική θεατρική παράσταση με πολλαπλά και όμορφα μηνύματα, σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους, για παιδιά ηλικίας 5+. Τρεις άνθρωποι γνωρίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες κι ενώνουν την εξυπνάδα, τη δύναμη και το θάρρος τους για να μπορέσουν να σώσουν τους συμπολίτες τους. Γίνονται φίλοι και κυριαρχούν στο βασίλειό τους. Η εξουσία που παίρνουν στα χέρια τους, θολώνει την κρίση τους και τους διχάζει. Τότε, θα εμφανιστούν στο δρόμο τους ένας δράκος κι ένας νεαρός ιππότης που θα γίνουν η αιτία να θέσουν σε εφαρμογή την παλιά τους τέχνη, τη μάχη με βέλη που δεν πληγώνουν.Συντελεστές: Κείμενο: Βασίλης Μαυρογεωργίου, σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους, σχεδιασμός Σκηνικών/Κοστουμιών: Θέλμα Κασσουλίδου, σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης, σχεδιασμός Ήχου: Δημήτρης Σπύρου, σχεδιασμός Κίνησης: Μαρίνα Πογιατζή. Παίζουν: Μαριλένη Σταύρου, Ξένια Προδρόμου, Αθηνά Σάββα & Κωνσταντίνος Τσιόλης. Οργάνωση Παραγωγής: Ξένια Προδρόμου.
>> Τρίτη 1η Οκτωβρίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 16.30 & 18.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.

Ο Πρίγκιπας Βάτραχος
Ο Πρίγκιπας Βάτραχος είναι η νέα μας παραγωγή από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ για όλους τους μικρούς μας φίλους και τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα παιδιά! Μετά την τεράστια επιτυχία που είχαμε με τα προηγούμενα μας παιδικά έργα, πιστά υποσχόμενοι στην ποιότητα που προσφέρουμε, ετοιμάζουμε για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους μια μαγική παραμυθένια παράσταση - μιας άλλης εποχής - μιας βασιλικής - πριγκιπικής εποχής, για την αληθινή πραγματική ομορφιά = την εσωτερική αυθεντική ομορφιά κάθε ψυχής. Το νέο μας παιδικό έργο, είναι βασισμένο και πάλι στο γνωστό κλασσικό παραμύθι, των διάσημων αδελφών Γκρίμ, ένα παραμύθι που άντεξε και αντέχει – που αγαπήθηκε και ακόμα αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους αφού οι παραμυθένιοι του ήρωες σε προκαλούν και σε προσκαλούν στο μαγικό τους ταξίδι σε μια εποχή όπου ζούν οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες. Σε μια εποχή όπου μιλούν ακόμα και βάτραχοι! Πρωταγωνιστήσει και πάλι η δράση με τον πρίγκιπα – βάτραχο ήρωα μας, να προσπαθεί ν’ ανακαλύψει την πραγματική ομορφιά. Συμμετέχουν - τραγουδούν και χορεύουν πέντε ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί: ο Γιάννης Σπανός , η Μύρια Χώπλαρου, η Ξάνθια Αργυρού - Νεκτάριος Λοιζίδης και η Αφροδίτη Σπανού Λοΐζου.
>> Τρίτη 1η Οκτωβρίου, Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, Λεμεσός, 11.00. Πληρ.  96403029 - 96020301.

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης
Θέατρο Ριάλτο 

Η θεατρική παράσταση που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα συγκεντρώνοντας διθυραμβικές κριτικές έρχεται τον Οκτώβριο στην Κύπρο, για μια μοναδική παράσταση, την στο Θέατρο Ριάλτο. Ένας μονόλογος που έγραψε η Νάνση Τουμπακάρη, βασισμένος στις αφηγήσεις του ίδιου του Μάρκου έτσι όπως καταγράφηκαν στο βιβλίο ‘Μάρκος Βαμβακάρης, Αυτοβιογραφία’ που επιμελήθηκε η Αγγελική Βέλλου-Κάϊλ. Πρόκειται για έναν εκπληκτικό μονόλογο, στον οποίο ο Θανάσης Παπαγεωργίου υποδύεται τον Μάρκο Βαμβακάρη ή μάλλον είναι, κατά γενική ομολογία, ο Μάρκος Βαμβακάρης που αφηγείται τη ζωή του.
>> Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.

25 χρόνια Μουσικό Σχήμα Άδμητου Πιτσιλλίδη
Το Μουσικό Σχήμα Άδμητου Πιτσιλλίδη διανύει 25 χρόνια ζωής και παρουσιάζει σειρά συναυλιών με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών. Στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Πολιτιστικού Πενταγράμμου θα παρουσιάσει συναυλία με τραγούδια που αναφέρονται στη θάλασσα, το φεγγάρι και τον Έρωτα. Τραγουδά μαζί η Λίζα Θεοφάνους και παίζουν οι μουσικοί: Μιχάλης Μηνάς - μπουζούκι, Βαρβάρα Λουκά - βιολί, Μάριος Μάρκου - κλαρίνο, Αντώνης Πολυκάρπου - πιάνο, Δημήτρης Παπανικολάου - κοντραμπάσο και  ο Άδμητος Πιτσιλλίδης - τραγούδι / κιθάρα. Συμμετέχουν τα τμήματα του Πολιτιστικού Ομίλου ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Ερήμης:χορωδία υπό τη διεύθυνση της Ανδρονίκης Αθανάση και  χορευτική ομάδα σε διδασκαλία Σόλωνα Σαββίδη.
>> Τρίτη 1η Οκτωβρίου, ανοικτό θέατρο «Μάριος Τόκας» Ερήμης, Λεμεσός, 20:00. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες 99419938 ή 99679756.

Charity Hair & Fashion Show
Το κομμωτήριο Art by Art hair salon, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή φορά το Charity Hair & Fashion Show με σκοπό να στηρίξει τις Δωρεάν Υπηρεσίες και Προγράμματα του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων - ΠΑΣΥΚΑΦ. Σας περιμένουμε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, 2019, στις 8 το βράδυ (Ώρα προσέλευσης) στο Κτήμα Ελαιόκηποι στο Τσέρι. Η ιδέα της εκδήλωσης ήρθε μετά την εμπειρία καρκίνου της κ. Άντρης Μιχαήλ, ιδιοκτήτριας του κομμωτηρίου. Ο γιος της Ραφαέλλος Κώστα μαζί με την ομάδα του είχαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν αυτή την εκδήλωση με σκοπό να στηρίξουν τον ΠΑΣΥΚΑΦ. Το Charity Hair & Fashion Show θα παρουσιάσει υπέροχα κτενίσματα του Art by Art hair salon που επιμελείται ο Ραφαέλλος Κώστα μαζί με τις δημιουργίες της σχεδιάστριας κοσμημάτων Αγγελικής Σάββα (Αιγυπτιακό Λακατάμειας). Tα καταστήματα Mindy Boutiques και οι δημιουργίες της σχεδιάστριας μόδας Στάλως Θεοδώρου (Miss Complise) θα ντύσουν τα μοντέλα της σχολής Constantina Evripidou Fashion Workshop. Για πρώτη φορά φέτος, η ομάδα του Μοτίβω θα μας παρουσιάσει μοναδικά κομμάτια από επαναχρησιμοποιημένες στρατιωτικές παραλλαγές. Το μακιγιάζ επιμελείται ο Σωτήρης Λοβαρής, το καλλιτεχνικό κομμάτι οι System D7 και η Έλενα Παπαπαναγιώτου και τη μουσική ο Dj Elconee. Την οργάνωση της εκδήλωσης αναλαμβάνει για δεύτερη χρονιά ο Χρίστος Κασάπης. Παρουσιάζει η Τζώρτζια Παναγή. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει cocktail. Η εκδήλωση στηρίζει τη λειτουργία των Δωρεάν Υπηρεσιών και Προγραμμάτων του ΠΑΣΥΚΑΦ. Ο Σύνδεσμος προσφέρει δωρεάν Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική και Ανακουφιστική Φροντίδα καθώς και υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Φυσικοθεραπείας, Κλινικές Λεμφοιδήματος, υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών, Κέντρα Ημέρας καθώς και Προγράμματα Διαφώτισης για μείωση των περιστατικών καρκίνου και της θνησιμότητας, το Πρόγραμμα Διακοπής του Καπνίσματος και το πρότυπο Κέντρο Μεταθεραπευτικής Στήριξης ‘Αφετηρία’. Όλες οι υπηρεσίες και τα προγράμματα προσφέρονται παγκύπρια σε όλους, δωρεάν. Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές της εκδήλωσης καθώς και όλους τους υποστηρικτές, εθελοντές και συνεργάτες που συμμετέχουν στο Charity Hair & Fashion Show από το Art by Art hair salon.
>> Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, Κτήμα Ελαιόκηποι,Τσέρι, Λευκωσία, 20.00. Είσοδος 15 ευρώ το άτομο.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά για τους πρόσφυγες
Στις 3 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αγ. Αθανασίου διοργανώνει το "Capital Event Cyprus" για να προωθήσει την εκστρατεία 'No more bricks on the Wall'. Ταυτόχρονα παρόμοιες εκδηλώσεις θα οργανωθούν και στις 28 χώρες της ΕΕ. Η εκδήλωση που θα γίνει στις 19:00 στην Πλατεία Ειρήνης δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Αθανασίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θερινό σινεμά, μουσική, χορό, φαγητό και ενημέρωση. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά εις μνήμη των προσφύγων και μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο με ελεύθερη είσοδο. Η 3η Οκτωβρίου είναι η 'Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης & Φιλοξενίας' των προσφύγων και μεταναστών που χάθηκαν στην Μεσόγειο. Μαζί, βάζουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη στο επίκεντρο της μεταναστευτικής πολιτικής με δίκαιη κατανομή σε όλη την Ευρώπη.
>> Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, Πλατεία Ειρήνης, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός, 19.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close