Things to Do , Προσεχώς

Το πιο εντυπωσιακό πάρκο σοκολάτας του κόσμου έρχεται στην Κύπρο

Τόση σοκολάτα ούτε στα όνειρά μας!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019

Η Λευκωσία γίνεται Πρωτεύουσα της Σοκολάτας για την Ευρώπη και στις 9 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται το Chocolate Park, η μεγαλύτερη σοκολατένια πόλη, με σοκολατένια κοιλάδα, με σοκολατένιους καταρράκτες, με εργοστάσιο σοκολάτας και σπίτια από κουφέτα!

Τόση σοκολάτα ούτε στα όνειρά μας!
Το Chocolate Park είναι ένας πραγματικά παραμυθένιος κόσμος γεμάτος από σοκολάτες, μπισκότα, γλυκά, καραμέλες, εργαστήρια, σπάνια εκθέματα και φυσικά απίθανους ήρωες που καλωσορίζουν με φανταστικά παιχνίδια και απίθανες δραστηριότητες, τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες τους σε μια μυστική πόλη της σοκολάτας!

Μία μαγική στάση Μετρό είναι το σημείο συνάντησης. Ο χώρος αναμονής της παράξενης και πολύχρωμης αποβάθρας είναι ασφυκτικά γεμάτος με χαρούμενους ταξιδιώτες, ενώ εκατοντάδες ανυπόμονες παιδικές φωνές και γέλια να κυριαρχούν παντού. Τα γιγάντια εκθέματα σοκολάτας και μπισκότων που βρίσκονται στον χώρο, αποτελούν τα καλύτερα σημεία φωτογράφισης για τις πιο γλυκές αναμνήσεις.
Το ταξίδι για την πόλη της Σοκολάτας στο Chocolate Park ξεκινάει… αναχώρηση σε 1 ζαχαρόλεπτο!

Μέσα στις γεμάτες μυστήριο αποβάθρες του υπόγειου τρένου η Ιστορία του πολύτιμου Κακάου και της λαχταριστής Σοκολάτας επιβάλλουν μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στο παρελθόν. Οι επισκέπτες του νέου μεγάλου θεματικού χώρου «Chocolate Park» ανακαλύπτουν τα μυστικά του κακαόδεντρου, τις τεχνικές της επεξεργασίας του και τις απίστευτες και απίθανες δεκάδες ιστορίες που συνέθεσαν τον μύθο εξάπλωσης της σοκολάτας σε ολόκληρο τον κόσμο. Η διαδραστική ξενάγηση είναι γεμάτη από απίστευτους θρύλους που ενώ μοιάζουν με ψέμα, είναι απόλυτα αληθινές!

Λίγο παρακάτω η περιπέτεια ξεκινάει με μια πρώτη δύσκολη αποστολή για όλους. Τα δάση του Αμαζονίου αλλά και οι τεράστιες φυτείες κακάου κινδυνεύουν από την αλόγιστη ανθρώπινη παρέμβαση και από την κλιματική αλλαγή του πλανήτη. Μπροστά οι μικροί… λίγο πιο πίσω οι μεγάλοι και όλοι μαζί με τους ιθαγενείς «ξεναγούς» διασχίζουν μια πραγματική Φυτεία Κακάου γεμάτη από περίεργους ήχους, παράξενο φως, παπαγάλους που μιλάνε και άλλα άγρια ζώα. Εκεί η δουλειά της καλλιέργειας και της παραγωγής είναι σκληρή. Οι επισκέπτες οδηγούνται στο παλάτι του φημισμένου βασιλιά της σοκολάτας Μοντεζούμα και παρακολουθούν μια σύντομη διαδραστική ταινία με πολύ χιούμορ. Όλοι μαζί ανακαλύπτουν κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια της διαδικασίας που οδηγεί από το δέντρο και τον καρπό στην πραγματική σοκολάτα που όλοι αγαπάμε!

 

Αμέσως μετά… Στην άκρη του ουράνιου τόξου, βλέπουμε ένα παράξενο πάρκο και μια παραμυθένια Πόλη της Σοκολάτας. Δεν μπορεί κανείς να τη βρει εύκολα γιατί είναι δεμένη με αόρατες κλωστές γερά στο μανίκι του ουράνιου τόξου. Μόνο κάθε φορά που αυτό βγαίνει μετά από βροχή, στρώνεται ξανά από την αρχή μια ολόκληρη γλυκοπολιτεία. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του λόφου των γλυκών ονείρων και περιβάλλεται από ένα πυκνό δάσος από ζαχαρέλατα και γλυκοκαρυδιές. Στην είσοδο υπάρχει ένα υπέροχο μεγάλο πάρκο με γλυκάμινα, κάτι πανέμορφα μικρά λουλουδάκια, που ο μίσχος τους έχει γεύση τραγανού μπισκότου και τα πέταλά τους είναι από αυθεντική σοκολάτα.

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται μια όμορφη πλατεία και ένας πανέμορφος δρόμος με διάφορα, πολύχρωμα καταστήματα. Οι μανάβηδες, πουλάνε φρέσκες, ζαχαρωμένες φράουλες, καραμελωμένα φιρίκια και ολόγλυκες μπανάνες, μισοβουτηγμένες σε σοκολάτα, ενώ στον Σοκολατένιο Φούρνο ο φιλόξενος ζαχαροπλάστης ετοιμάζει τον πάγκο του για ένα κέρασμα. Είναι το κατάλληλο σημείο, τη σωστή ώρα και όσοι ακολουθούν αυτό το ταξίδι είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν τις πιο απίθανες και όχι τόσο συνηθισμένες γεύσεις σοκολάτας.

Η πιο εντυπωσιακή εικόνα όμως θα εμφανιστεί με εντυπωσιακό τρόπο σε λίγο. Η Κοιλάδα της Σοκολάτας με χιλιάδες τόνους ζεστής, λαχταριστής σοκολάτας ρέει και χύνεται με ορμή σε λίμνες και ποτάμια.

Στο Chocolate Park τα παιδιά και οι μεγάλοι συνεχώς παίζουν… εκεί στα μεγάλα εργαστήρια – ζαχαροπλαστεία αγγίζουν όλα τα μαγικά, πολύχρωμα, γλυκά υλικά και δημιουργούν φανταστικές κατασκευές.

Στο τέλος πάνω στον λόφο υπάρχει το περίφημο «Καφέ ντε Σοκολά», όπου όλοι θα ξεκουραστούν στην υπέροχη, στρόγγυλη βεράντα και θα απολαύσουν την πιο δυναμωτική και νόστιμη, ζεστή σοκολάτα του κόσμου!

Πληροφορίες:
Κρατική Έκθεση Κύπρου, Λευκωσία, από 9 Δεκεμβρίου 2019 έως 16 Φεβρουαρίου 2020
+357 22 008567

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close