Προσεχώς , Θέατρο

5+1 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Οκτώβριο

Το Check In Cyprus προτείνει 6 από τις καλύτερες θεατρικές παραγωγές του επόμενου μήνα

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019

Απόλυτα θεατρικός χαρακτηρίζεται ο Οκτώβριος με διεθνούς εμβέλειας παραγωγές να ανεβαίνουν στην Κύπρο.


 
Ιούλιος Καίσαρ. Σπαράγματα
Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2019 

Ο κορυφαίος Ιταλός δημιουργός Romeo Castellucci έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2019. H περφόρμανς-δραματική παρέμβαση Ιούλιος Καίσαρ αποτελεί συμπύκνωμα της εμβληματικής παράστασης Ιούλιος Καίσαρ, η οποία ανέβηκε το 1997 και αποτέλεσε μία από τις πιο ρηξικέλευθες και ανατρεπτικές δημιουργίες της Socìetas Raffaello Sanzio. Στην παράσταση τίθενται ερωτήματα αναφορικά με τη ρητορική, την τέχνη της υποκριτικής, τη δύναμη της πειθούς και την παντοκρατορία του κενού πολιτικού λόγου.
Τρ 1 (18.00 & 20.30), Τετ 2 (18.00 & 20.30) & Πέμ 3 Οκτ (18.00 & 20.30), Δημοτικό Κέντρο Τεχνών. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com.


Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης
Θέατρο Ριάλτο 

Η θεατρική παράσταση που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα συγκεντρώνοντας διθυραμβικές κριτικές έρχεται τον Οκτώβριο στην Κύπρο, για μια μοναδική παράσταση, την στο Θέατρο Ριάλτο. Ένας μονόλογος που έγραψε η Νάνση Τουμπακάρη, βασισμένος στις αφηγήσεις του ίδιου του Μάρκου έτσι όπως καταγράφηκαν στο βιβλίο ‘Μάρκος Βαμβακάρης, Αυτοβιογραφία’ που επιμελήθηκε η Αγγελική Βέλλου-Κάϊλ. Πρόκειται για έναν εκπληκτικό μονόλογο, στον οποίο ο Θανάσης Παπαγεωργίου υποδύεται τον Μάρκο Βαμβακάρη ή μάλλον είναι, κατά γενική ομολογία, ο Μάρκος Βαμβακάρης που αφηγείται τη ζωή του.
Τετ 2 Οκτ, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.



Πνεύμα (W;t)
Θέατρο Διόνυσος

Το Θέατρο Διόνυσος τον Οκτώβριο παρουσιάζει το βραβευμένο με Pulitzer έργο της Μάργκαρετ Έτσον ‘Πνεύμα’ (W;t) σε σκηνοθεσία Αμίλιου Χαραλαμπίδη. Η Βίβιαν Μπέαρινγκ, ειδήμων στη μεταφυσική ποίηση του John Donne (Άγγλος ποιητής του 17ου αιώνα) που πραγματεύεται εκ βαθέων τα φιλοσοφικά ερωτήματα της ζωής και του θανάτου, συναντώντας την πραγματικότητά τους και ευρισκόμενη σε μια οριακή κατάσταση, αναμετριέται με το αιώνιο ζήτημα του νοήματος της ζωής. Η επιστήμονας με τη φήμη της σκληρής και αδιαπραγμάτευτης ερευνήτριας αναγκάζεται να αποτελέσει η ίδια αντικείμενο μελέτης μιας άλλης εξειδικευμένης ομάδας επιστημόνων, αυτών που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της ασθένειάς της. Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Ιωάννα Σιαφκάλλη, Δημήτρης Αντωνίου, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Μάρκος Καλλής, Ναταλία Παναγιώτου.
Πρεμιέρα Παρ 11 Οκτ, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20.30. Κάθε Παρ & Σ (20.30) & Κ (18.30). Πληρ. 22818999 & 99621845.


Θεία Κωμωδία του Δάντη
Στέγη Ιδρύματο Ωνάση-Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

Η Ομάδα Vasistas συμμετέχει με την ‘Θεία Κωμωδία’ του Δάντη σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, μία παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.    Οκτώ ηθοποιοί κι ένα κουαρτέτο εγχόρδων βρίσκεται σε ένα πνευματικό road trip με σταθμούς την Κόλαση, το Καθαρτήριο και τον Παράδεισο. Για πρώτη φορά Έλληνες δημιουργοί καταπιάνονται με το κορυφαίο έργο της μεσαιωνικής Ευρώπης. Η σκηνοθέτις Αργυρώ Χιώτη και η ομάδα VASISTAS, μας μεταφέρουν τον βαθιά προσωπικό χαρακτήρα του κειμένου και τη πορεία ενός ανθρώπου από τα σκοτεινά βιώματα της καθημερινότητας και τις επίπονες στιγμές της κρίσης, μέχρι την έξοδο στο φως. Παίζουν: Ευθύμης Θέου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Ματίνα Περγιουδάκη, Γιάννης Κλίνης.
Πέμ 17 & Παρ 18 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30.



Καθαρή πόλη 
Στέγη Ιδρύματο Ωνάση-Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 

Μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχει στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας σε σκηνοθεσία και δραματουργία των Ανέστης Αζά και  Πρόδρομου Τσινικόρη. Ποιοι καθαρίζουν την Αθήνα; Γιατί, στην πλειονότητά τους, είναι γυναίκες και μετανάστριες; «Γεννήθηκαν» καθαρίστριες; Πόσο διαφέρουν οι βιογραφίες τους από τις δικές σας; Μια παράσταση θεάτρου της πραγματικότητας με ηρωίδες – αλλά και ερμηνεύτριες - πέντε πραγματικές καθαρίστριες από διαφορετικές χώρες. Από καθηγήτριες πανεπιστημίου μέχρι αρχιτεκτόνισσες στις χώρες καταγωγής τους, μητέρες και αγωνίστριες, οι γυναίκες αυτές θυσιάζονται στην Αθήνα του σήμερα για τους δικούς τους και παλεύουν με υπερφυσική δύναμη, σαν σούπερ ηρωίδες της καθημερινότητας.
Σ 19 & Κ 20 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30.



170 τετραγωνικά (Moonwalk)
ΘΟΚ-Νέα Σκηνή 

Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ κάνει αρχή για τη νέα σεζόν με ένα έργο του Γιώργη Τσουρή. Ένα έργο αιχμηρό, με καταιγιστική πλοκή, που φωτίζει με χιούμορ, συγκίνηση και κατανόηση τις ευαίσθητες οικογενειακές σχέσεις και προτάσσει τη σημασία της αποδοχής και της συγχώρεσης. Ο πολυτάλαντος Γιωργής Τσουρής επιστρέφει στην Κύπρο και στον ΘΟΚ με τη διπλή ιδιότητα του συγγραφέα-σκηνοθέτη και με τη συμβολή εξαιρετικών συνεργατών παρουσιάζει ένα κείμενο που είναι γραμμένο για να αγγίξει το θεατή από την πρώτη στιγμή έως το συναρπαστικό τέλος του. Παίζουν: Ντόρα Μακρυγιάννη, Ήβη Νικολαΐδου, Κρίστη Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Παρίσης, Βασίλης Χαραλάμπους. 
Παρ 25 Οκτ, Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 77772717.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close