1-20 October 2019
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

To "HIV" του Θανάση Τριαρίδη μετά τις παραστάσεις σε Βερολίνο και Αθήνα έρχεται στην Κύπρο

Ο θεατρικός μονόλογος HIV, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Expedition Metropolis (Βερολίνο, Μάιος 2019) που στην Ελλάδα έρχεται στην Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2019

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε η παράσταση στη Γερμανία, στο Expedition Metropolis (Βερολίνο), στην Ελλάδα στο Faust (Αθήνα) και στο Θέατρο Act (Πάτρα), έρχεται στη Λευκωσία στο Wherehaus 612 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Τρίτη 1η Οκτωβρίου και θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 7, 8, 14 και 15 Οκτωβρίου η ώρα 8.30μ.μ στο Wherehouse στη Λευκωσία.

Αντί Σκηνοθετικού Σημειώματος: 

«Απόψε, λοιπόν, θα σας μιλήσω για την υπόθεση της Επίφανι Γκούντμαν. Είναι η Νιγηριανή πόρνη που αυτοκτόνησε το 2012 στην Αθήνα. Δέκα μέρες πριν βγάλανε τη φωτογραφία της στην δημοσιότητα για να μας ενημερώσουν πως έχει τον ιό του AIDS... Για λόγους Δημόσιας Υγείας... Δέκα μέρες μετά αυτοκτόνησε στο Κατάστημα Προσωρινής Κράτησης. Φυλακή είναι – αλλά έτσι το λένε επίσημα: Κατάστημα.

Είχε γίνει μεγάλος σαματάς τότε. Το θυμάστε, σωστά; Το Υπουργείο είχε δώσει στη δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφίες με τις πόρνες που είχαν τον ιό του AIDS. Για να τις δούνε οι πελάτες τους και να πάνε να κάνουν εξέταση. Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ξεσηκώθηκαν. Είπαν για διαπόμπευση. Είπαν πολλά. Πολύς κόσμος πήρε το μέρος τους. Ανθρωπιστικές οργανώσεις, φορείς για τα δικαιώματα των γυναικών και τέτοια. Μετά το πράγμα έκατσε...

Όμως, το είπαμε και πριν, τώρα πια μπορούμε να μαθαίνουμε όσα δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Πλέον όλοι έχουμε κινητά. Ό,τι και να μας πούνε, το ψάχνουμε στο Google. Δεν δικαιούμαστε να λέμε “αδιανόητη δυστυχία”. Οφείλουμε να τη διανοηθούμε.»

Συντελεστές:
Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Έλενα Σωκράτους
Επί σκηνής: Βασιλική Κυπραίου
Συνεργάτης Σκηνοθέτης, Φωτογραφίες, Βίντεο: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου
Δραματουργία: Η ομάδα
Γραφιστικά: Πέτρος Ζάβρακας
Κορίτσι Αφίσας: Άνθια Μαρά

**Οι παραστάσεις θα πλαισιωθούν από συζητήσεις:

Mετά την πρεμιέρα της παράστασης, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου,  θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν οι συντελεστές της παράστασης: Θανάσης Τριαρίδης (Συγγραφέας), 'Ελενα Σωκράτους (Σκηνοθέτις), Βασιλική Κυπραίου (Ηθοποιός) και Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου (Δραματουργός, Σκηνοθέτης), όπως επίσης και οι Ρίτα Σούπερμαν (Υπεύθυνη Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Κυπριακής Αστυνομίας), Ζέλια Γρηγορίου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεωρίας της Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κύπρου), Αργεντούλα Ιωάννου (Δικηγόρος, Πρόεδρος Συνδέσμου Μονογονιών), Μαρίνος Νομικός (Δημοσιογράφος). Συντονίζει η Ανθή Ερμογένους (Αρθρογράφος, Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πολιτικό Μάρκετινγκ).

Κάθε Δευτέρα, μετά την παράσταση, θα ακολουθεί συζήτηση με διαφορετικούς ομιλητές και αντίστοιχες θεματικές (HIV, Trafficking, Δικαιώματα Γυναικών κτλ). 

**Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 15 ετών, καθώς και για άτομα με καρδιακές παθήσεις ή κρίσεις πανικού. 

Παραστάσεις: 
ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Θέατρο Wherehaus 612
Κάθε  ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ στις 8.30μ.μ. από 1η Οκτωβρίου 2019 μέχρι και 15 Οκτωβρίου.

ΛΕΜΕΣΟΣ, Πολυχώρος Συνεργείο
Παραστάσεις στις 8.30μ.μ. 18 -19 -20 Οκτωβρίου

Γενική Είσοδος: 10 € 
Μειωμένο:           8 € 
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close