Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Πολυβραβευμένη κυπριακή δραματική ταινία, έρχεται στις αίθουσες

Η πολυβραβευμένη κυπριακή δραματική ταινία μεγάλου μήκους της Τώνιας Μισιαλή, στους κυπριακούς κινηματογράφους

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019

Με τη σκηνοθετική υπογραφή της Τώνιας Μισιαλή, η ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «Παύση» έρχεται τον Οκτώβριο στους κινηματογράφους σε όλη την Κύπρο.

Παγιδευμένη στη δυστυχία ενός καταπιεστικού γάμου, η Ελπίδα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια βιολογική και ψυχολογική αλλαγή. Η μονότονη ζωή της διαταράσσεται όταν στην αντίληψή της, πραγματικότητα και φαντασία αρχίζουν να συγχέονται, φέρνοντάς την ξανά αντιμέτωπη με το σώμα της, τις επιθυμίες της, τον χρόνο. Μπορεί μια παύση να αποτελέσει μια νέα αρχή;

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα για τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα, με εξισορροπητικές δόσεις χιούμορ. Μια ταινία για όλους τους ανθρώπους που μεγαλώνουν ανυπομονώντας να ζήσουν.  
Η ταινία «Παύση» είναι εμπνευσμένη από εικόνες που αποτυπώθηκαν στο μυαλό της σκηνοθέτη και από γεγονότα που έχει βιώσει μεγαλώνοντας στην Κύπρο, «σε μια πατριαρχική κοινωνία όπου οι γυναίκες ζούσαν στο περιθώριο έχοντας ως κύριο σκοπό της ζωής τους να υπηρετούν τον σύζυγο και τα παιδιά τους». Τα συναισθήματά της για αυτό το κοινωνικό και οικογενειακό πλαίσιο και τις ιστορίες που αυτό περικλείει «συνεχίζουν να είναι έντονα, επειδή, δυστυχώς, ακόμα και σήμερα χιλιάδες γυναίκες ανά το παγκόσμιο εξακολουθούν να περνούν τη ζωή τους μέσα από παρόμοιες καταστάσεις, ανήμπορες να βρουν την προσωπική τους φωνή και να παλέψουν για τον εαυτό τους και τα δικαιώματά τους», σημειώνει η ίδια. «Ανέκαθεν ήμουν ευαίσθητη σε θέματα γυναικών και ισότητας, ενώ με ενδιέφερε ιδιαίτερα να μελετώ και να εξερευνώ τις παρακμιακές σχέσεις μέσα στο γάμο. Σε αυτή την ταινία πρόθεσή μου ήταν να δημιουργήσω ένα μωσαϊκό του μικρόκοσμου της πατριαρχικής κοινωνίας και να απεικονίσω την αέναη μάχη μεταξύ των δύο φύλων με ευαισθησία αλλά και χιούμορ» αναφέρει η Μισιαλή. 

Η ταινία είναι ιδωμένη ειδικότερα μέσα από το πρίσμα της σύνθετης και συναρπαστικής γυναικείας φύσης απέναντι στα εμπόδια της ζωής και τις άσβηστες επιθυμίες. 

Η «Παύση» είναι το σκηνοθετικό ντεπούτο της Τώνιας. Έχει επιλεγεί σε κατηγορίας ‘A’ Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανά το Παγκόσμιο, έχει κερδίσει 10 βραβεία συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου καλύτερης ταινίας FIPRESCI από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου και έχει ήδη διανεμηθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, με προγραμματισμένη διανομή σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία κατά τα τέλη του 2019.

Η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους Rio Premier Cinemas και Πάνθεον στη Λευκωσία, Rio Cinemas στη Λεμεσό και Κ-Cineplex σε όλη την Κύπρο, από την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019. 
Με τους Στέλα Φυρογένη, Ανδρέα Βασιλείου, Πόπη Αβραάμ, Μάριο Ιωάννου, Προκόπη Αγαθοκλέους, Τζωρτζίνα Τάτση, Μαρίνα Μανδρή. 

Σενάριο: Τώνια Μισιαλή, Άννα Φωτιάδου
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Ραχματούλιν
Σκηνογραφία: Λύδια Μανδρίδου, Μάριος Νεοκλέους
Κοστούμια: Κρίστη Πολυδώρου
Μοντάζ: Αιμίλιος Αβραάμ
Ήχος: Χρίστος Κυριακούλλης, Κώστας Βαρυμποπιώτης
Παραγωγή: Άντρος Αχιλλέως, Στελεάνα Κληρή, Τώνια Μισιαλή 

Συνδέσμοι:
www.pause-featurefilm.com
www.imdb.com/title/tt6590856
www.facebook.com/pausefeaturefilm/
www.instagram.com/pausefeaturefilm/ 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
«...σε τόνους υψηλούς, της γυναικείας παρουσίας... η απεικόνιση με τρόπους υπαινικτικούς της απελπισίας και της συναισθηματικής ερήμωσης. Εμβληματικό πλάνο αυτής της σκηνοθετικής στρατηγικής είναι αυτό με την ηρωίδα να βρίσκεται μόνη στο κινηματογραφικό πλάνο... Και είναι η υποκριτική του σώματος από την ηθοποιό που υποδύεται την ηρωίδα -στο ρόλο η εξαιρετική Στέλα Φυρογένη- που υπογραμμίζει την αδυναμία και την παραίτηση».  
Δημήτρης Μπάμπας - Cinephilia

«...η Μισιαλή αποδεικνύεται κινηματογραφικά θαρραλέα…»
«...η νεαρή δημιουργός εντάσσει επιτυχώς μια προσωπική συνθήκη μέσα σε ένα ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό/ταξικό πλαίσιο που βρίσκεται μακριά από το «κυπριακό όνειρο»». 
«...η ερμηνεία-έκπληξη της εξαιρετικής Στέλλας Φυρογένη...»
«...η ευφυής αφηγηματική αμφισημία και το τολμηρό φινάλε συνθέτουν ένα... ελπιδοφόρο πρώτο δείγμα γραφής από την Κύπρια σκηνοθέτιδα». 
Γιάγκος Αντίοχος - Αθηνόραμα

“…striking directorial debut from writer-director Tonia Mishiali…” 
“A work of considerable… complexity”
“An austerely told tale… with feats of cinematic derring-do”
“A layered and touching performance...”
Boyd Van Hoeij – Hollywood Reporter

“THE 20 MOST DARING FILMS OF 2019 (SO FAR) YOU PROBABLY MISSED. THESE GEMS REPRESENT SOME OF THE BOLDEST WORK FROM AROUND THE WORLD THIS YEAR. Tense and cathartic, Pause announces the arrival of an unassumingly thunderous voice in international cinema: Cypriot first-time director Tonia Mishiali.” 
Carlos Aguilar – Rotten Tomatoes

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close