3 October 2019
Μουσική , Συναυλίες & Events

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά για τους πρόσφυγες σε μία δωρεάν συναυλία

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης και Φιλοξενίας διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Αθανασίου στα πλαίσια της συμμετοχής του ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Snapshots from the borders». 

Στόχος τους προγράμματος η βελτίωση της κριτικής αντίληψης των ευρωπαϊκών, εθνικών και τοπικών φορέων λήψης αποφάσεων και της κοινής γνώμης σε θέματα μετανάστευσης και ασύλου. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19.30 στην «Πλατεία Ειρήνης» μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Αθανασίου και θα είναι ανοικτή στο κοινό. Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί από τον πολυαγαπημένο δημοσιογράφο Αντρέα Δημητρόπουλο και θα κορυφωθεί με τη συναυλία του κορυφαίου κύπριου καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα.
 
Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την πρωτοβουλία των εταίρων του έργου να θεσμοθετήσουν την 3η Οκτωβρίου ως την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης και Φιλοξενίας για τους μετανάστες και πρόσφυγες που χάθηκαν στη Μεσόγειο θάλασσα στην προσπάθειά τους να μεταβούν στην Ευρώπη. Για τον ειδικό αυτό σκοπό, στην εκδήλωση, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο «petition corner», στο οποίο οι επισκέπτες καλούνται να υπογράψουν για την καθιέρωση της 3ης Οκτωβρίου ως την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης και Φιλοξενίας. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο σχετικά με το προσφυγικό πρόβλημα, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ολλανδικής παραγωγής "BUT NOW IS PERFECT ", χορογραφίες αλλά και τον κύπριο τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη ο οποίος θα τραγουδήσει εις μνήμη των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους. 

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Μαρίνος Κυριάκου, Δήμαρχος Αγ. Αθανασίου, Αντρέας Κεττής, Επικεφαλής Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Katja Saha, εκ. Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο και Κωνσταντίνος Κυπριανού, Επικεφαλής Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Υπ. Εσωτερικών.

Το πρόγραμμα «Snapshots from the borders» και η εκδήλωση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Χορηγοί φιλοξενίας: Ξενοδοχείο Amathus στη Λεμεσό και ξενοδοχείο Pefkos City Hotel στη Λεμεσό. 
Χορηγοί επικοινωνίας: Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ και Εφημερίδα Λεμεσός
Χορηγοί: Medochemie, D. Zavos Group, Planetvision Properties 

Την εκδήλωση στηρίζουν: Το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Ύπατη Αρμοστεία UNHCR, Ταμεία Εσωτερικών Υποθέσεων, Europe Direct Λεμεσός, miHub, Cyprus Refugee Council, εκστρατεία Be aware, Center for Social Innovation, έργο AMID - Cardet. 

Είσοδος δωρεάν. 
 

 

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να υπογράψετε την αίτηση:
https://bit.ly/2lhPW9X

Η 3η Οκτωβρίου είναι η ημέρα κατά την οποία 398 άνθρωποι πνίγηκαν στην ακτή της Λαμπεδούσας το 2013.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close