Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το σαββατοκύριακο

Όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε όμορφα αυτό το σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019

43ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτήρας
Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 διοργανώνεται φέτος το πολυαναμενόμενο "43ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτήρας". Το Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με τη Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού και το 2017 συγκέντρωσε περισσότερους από 7 χιλιάδες επισκέπτες, ενώ το πρόγραμμα έντυσε μουσικά η δημοφιλής Ελληνίδα τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου. Κατά τη φετινή χρονιά το "Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτήρας" έρχεται ανανεωμένο για να προσφέρει στους επισκέπτες του μία ξεχωριστή διασκέδαση, δίδοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από παραδοσιακές αλλά και φρέσκες συνταγές το πιστοποιημένο ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Κολοκάσι Σωτήρας και Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα αναλαμβάνουν οι: Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιος Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγο. 



Μαρινέλλα - Έλενα Παπαρίζου - Κώστας Μακεδόνας
Και πάνω που είχαμε νομίσει ότι οι εκπλήξεις δύσκολα μπορούν να συμβούν, η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα, θα συναντήσει ξανά στην Κύπρο τον Κώστα Μακεδόνα, συμπράττοντας από κοινού σε ένα λαϊκό και πολυαναμενόμενο πρόγραμμα. Μαζί με την Μαρινέλλα και τον Κώστα Μακεδόνα, στην συναυλία που θα δοθεί στην Πάφο θα απολαύσουμε και την Έλενα Παπαρίζου για μια πιο ποπ νότα στο σχήμα. Τη συναυλία παρουσιάζει στην Κύπρο ο Δήμος Πέγειας στο Δημοτικό Στάδιο Πέγειας την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου.

Βιεννέζικες Εικόνες
Μια μουσική πανδαισία με βιεννέζικες μελωδίες! Τρείς εξαιρετικές φωνές της οπερατικής τέχνης, πέντε βιρτουόζοι της σύγχρονης μουσικής σκηνής, φέρνουν κοντά μας τον εντυπωσιακό κόσμο των χρυσοποίκιλτων Βιεννέζικων θεάτρων και των λαμπερών ανακτόρων της μητρόπολης της μουσικής. Το Konzerthaus, το Musikverein, η κρατική όπερα της Βιέννης και το Theater an der Wien ζωντανεύουν μέσα από τις υπέροχες άριες, τον νοσταλγικό ρυθμό του βιεννέζικου βάλς και τις σύγχρονες τάσεις της “2ης βιεννέζικης σχολής” που καθόρισαν τη μουσική του 20ου και 21ου αιώνα.
Παρ 20 Σεπ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας / Σ 21 Σεπ Παττίχειο Θέατρο Λεμεσου, 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.



Μάριος Φραγκούλης
Ένα αφιέρωμα σε όλους τους μεγάλους Έλληνες Δημιουργούς με τον γνωστό Έλληνα τενόρο Μάριο Φραγκούλη. Συμμετέχει η Μυρτώ Βασιλείου. Μουσική Διεύθυνση/Ενορχηστρώσεις: Βάσος Αργυρίδης.
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Λεμεσού.
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία.  Πώληση Εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα ACSCourier(77777040).

Μιρέλα Πάχου & The Burger Project
Το Κανάλι 6 γιορτάζει και φέτος στην Πλατεία Ηρώων τα 28α γενέθλιά του και διοργανώνει ένα τριήμερο εκδηλώσεων με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, της ΚΕΟ και σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο. Έναρξη των εκδηλώσεων κάνει η Μιρέλα Πάχου μαζί με την μπάντα της σε ένα μεγάλο χορευτικό πάρτι και ακολουθούν οι γνωστοί μουσικοί διασκεδαστές, Burger Project, που έρχονται να ξεσηκώσουν το κοινό με δικές τους διασκευές. Διάρκεια: 195'.
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Η Ελεωνόρα έρχεται να µας συνεπάρει για ακόμη μια φορά φωνάζοντας το σύνθημα, «κάπου σε έχω ξαναδεί». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου single της Ελεωνόρας σε στίχους και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου. Παρέα της στη σκηνή θα βρεθεί ο συνθέτης Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, Παραμυθούπολη Χριστουγέννων Λεωφόρος Χατζηιωσήφ, Στρόβολος, Λευκωσία, 21.00. 

Γιώργος Θεοφάνους & Κωνσταντίνος Χριστοφόρου 
Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα διοργανώνει την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, το Φιλανθρωπικό Δείπνο "Dinner For Life", υπό την αιγίδα του αξιότιμου Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους και ο δημοφιλής τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Παρουσιάζει ο Χρύσανθος Τσουρούλης. Εισιτήρια διαθέσιμα από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα προς €50. Όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το όραμα του….«για ένα κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα». 
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, 20.00. Πληροφορίες και κρατήσεις, στο 22210858, 95119565 ή  στο email: info@karaiskakio.org.cy


Οι Λύκοι 
H θεατρική ομάδα Φανταστικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο ‘Οι Λύκοι’ της Σάρα Ντελάπ στο Θέατρο Δέντρο. Ένα εξαιρετικά πρωτότυπο έργο για μια μαθητική, γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα, μια σύγχρονη ιστορία ενηλικίωσης που είναι ταυτόχρονα οικουμενική και ιδιαίτερη. Οι παίκτριες βιώνουν τις χαρές και τις τραγωδίες της νεότητας, καθώς προπονούνται για τους αγώνες της σεζόν, όπου διακυβεύονται πολλά. Το οικείο θέαμα μιας ποδοσφαιρικής προπόνησης είναι το όχημα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας για να αναπτύξει μια ευρεία θεματολογία, από την ενηλικίωση μέχρι τη θνητότητα, την αποξένωση μέχρι τη συλλογικότητα, καθώς και κοινωνικά-πολιτικά ζητήματα που αφορούν όλους, μιας και το έργο γράφτηκε πολύ πρόσφατα, το 2016. Σκηνοθεσία/Μετάφραση: Μαγδαλένα Ζήρα. Παίζουν: Βάρσια Αδάμου, Αλεξία Αλέξη, Νέδη Αντωνιάδη, Στυλιάνα Ιωάννου, Νάγια Τ. Καρακώστα, Μάρθα Κωνσταντίνου, Ήβη Νικολαΐδου, Θέκλα Φλουρή, Μαρίλια Χαριδήμου, Χρυστάλλα Χατζηαδάμου.
Παρ 20 Σεπ, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99602428, 97626798.

Ματωμένος γάμος 
Το Θέατρο Ένα ανοίγει τη νέα θεατρική σεζόν με το αριστουργηματικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα ‘Ματωμένος Γάμος’ σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη. Το έργο ξενικά με τον αρραβώνα του νέου και της νέας. Ένα σύννεφο όμως απειλεί την χαρά του γάμου που θα επακολουθήσει. Η νύφη είναι ακόμη ερωτευμένη με τον Leonardo, την οικογένεια του οποίου χωρίζει αίμα με την οικογένεια του γαμπρού. Οι Felix έχουν σκοτώσει τον πατέρα και τον αδελφό του. Την απειλή του αίματος που πλανιέται γύρω από τη γαμήλια ατμόσφαιρα την συλλαμβάνει η μάνα του γαμπρού. Το πρωί του γάμου ο Leonardo επισκέπτεται την νύφη. Εκείνη αρνείται τις προτάσεις του. Μόλις όμως τελειώνει η γαμήλια τελετή υποκύπτει στο πάθος της. Φεύγει μαζί με τον Leonardo. O γαμπρός παίρνει το δρόμο του δάσους, όπου κρύβεται το ζευγάρι των μοιχών. Εκεί οι δύο άντρες θα αναμετρηθούν και θα σκοτωθούν. Το δράμα κλείνει με το θρήνο των γυναικών, μάνας, πεθεράς, νύφης και του χορού των μοιρολογήτρων.
Πρεμιέρα Παρ 20 Σεπ, Θέατρο Ένα Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22348203.


Λωξάντρα
Η μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, τώρα περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας. Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά. 
Παρ 20, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία / Σ 21 Σεπτ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 20.30. 

Το βέλος που δεν πληγώνει
Μια παιδική θεατρική παράσταση από το Θέατρο Τσέπης με πολλαπλά και όμορφα μηνύματα, σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους. Τρεις άνθρωποι γνωρίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες κι ενώνουν την εξυπνάδα, τη δύναμη και το θάρρος τους για να μπορέσουν να σώσουν τους συμπολίτες τους. Γίνονται φίλοι και κυριαρχούν στο βασίλειό τους. Η εξουσία που παίρνουν στα χέρια τους, θολώνει την κρίση τους και τους διχάζει. Τότε, θα εμφανιστούν στον δρόμο τους ένας δράκος κι ένας νεαρός ιππότης που θα γίνουν η αιτία να θέσουν σε εφαρμογή την παλιά τους τέχνη, τη μάχη με βέλη που δεν πληγώνουν. Παίζουν: Μαριλένη Σταύρου, Ξένια Προδρόμου, Αθηνά Σάββα και Κωνσταντίνος Τσιόλης.
Παρ 20 (18.30) & Σ 21 Σεπ (16.30 & 18.30) | Νέο Κτήριο ΘΟΚ, Λευκωσία. / Κ 22 Σεπ (18.30) | Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.


Ο Πρίγκιπας Βάτραχος
Ο ‘Πρίγκιπας Βάτραχος’ είναι η νέα παραγωγή από την παιδική σκηνή του Θεάτρου Βεστιάριο. Το έργο είναι βασισμένο στο γνωστό κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ και προσκαλεί σε ένα μαγικό ταξίδι σε μια εποχή, όπου ζουν οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες. Σε μια εποχή, όπου μιλούν ακόμα και οι βάτραχοι. Μια κορώνα πριγκιπική, ένα μαγικό αθώο φιλί και ένα χρυσό τόπι, στρώνουν ροδοπέταλα στον δρόμο κάθε παραμυθένιου ήρωα καθορίζοντας τη μοίρα και το πεπρωμένο του. Παίζουν: Γιάννης Σπανός, Μύρια Χώπλαρου, Ξάνθια Αργυρού, Νεκτάριος Λοϊζίδης και Αφροδίτη Σπανού Λοΐζου. 
Σ 21 Σεπ (15.00 & 17.30), Κ 22 Σεπ (11.00 & 15.00) Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία. Πληρ. 96403029, 96020301.

Πινόκιο
Το Θέατρο Αντίλογος ανεβάζει για τη νέα θεατρική σεζόν το διάσημο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, ‘Πινόκιο’, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου. Ο Πινόκιο είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε το 1883 ως κεντρικός ήρωας στο ιταλικό παραμύθι ‘Οι περιπέτειες του Πινόκιο’ του Καρλο Κολόντι, και έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πολλές προσαρμογές της ιστορίας, σε όλο τον κόσμο. Σκαλισμένος από τον ξυλογλύπτη Τζεπέτο σε ένα μικρό ιταλικό χωριό, ο Πινόκιο δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα που ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι. 
Κυριακή 20 Σεπ & κάθε Κ | Flea Theatre, Λευκωσία, 11.00. Πληρ. 99251331.

Pinkfong Baby Shark Live Musical
Η επίσημη θεατρική παράσταση του Pingfong με τον Baby Shark, το “Pinkfong Baby Shark Live Musical” είναι μία καταιγιστική θεατρική περιπέτεια, που περιέχει το πασίγνωστο αυθεντικό αγαπημένο  τραγούδι “Pinkfong’s Baby Shark” με τις πρωτοφανείς σε παγκόσμια κλίμακα 2,8+ δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube και τα πιο γνωστά Αγγλικά παιδικά τραγούδια του Pinkfong. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να χορέψουν και να τραγουδήσουν τα αυθεντικά Αγγλικά τραγούδια, μαζί με τους αγαπημένους τους ήρωες. Η παράσταση είναι ένα  μουσικοκινητικό υπερθέαμα με  φαντασμαγορικά κοστούμια, πολύχρωμα σκηνικά και υπερσύγχρονο video wall (γιγαντοοθόνη). Ένα show  που αποτελεί μια διασκεδαστική εκπαιδευτική διαδικασία μάθησης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Παρ 20 Σεπ (17:00), Σ 21 Σεπ (11.00 & 16.00) Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com.

Εντυπώσεις Ζωής - Βραδιά Λόγιου Τραγουδιού
Το LMS, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πολιτιστικό Κέντρο, σας προσκαλεί σε μια βραδιά λόγιου τραγουδιού με τους καταξιωμένους Κύπριους καλλιτέχνες Θεοδώρα Ράφτη (σοπράνο) και Νικόλα Κωσταντίνου (πιάνο). Συμμετέχουν οι ταλαντούχοι νεαροί πιανίστες: Σάρα Κακούρη & Αλεξάντερ Χατσατριάν.
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 19.30. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com. 

Σταύρος Κωνσταντίνου
Η μουσική σκηνή RED σηματοδοτεί μια νέα μουσική εποχή στην πρωτεύουσα, καλωσορίζοντας σας σε έναν εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο έτοιμο να φιλοξενήσει τις πιο όμορφες νύχτες σας. Το Σάββατο 21/9 παρουσιάζει τον Σταυρό Κωνσταντίνου σε ένα ανατρεπτικό LIVE CLUBBING και σας υποδέχεται στο ολοκαίνουριο RED όπου η μουσική και η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο! Νέα διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 4, Έγκωμη. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 99059257. 
 

80ή επέτειος του Μπάτμαν
To Σινεμά Πάνθεον σε συνεργασία με τον GeekOtopos και το Gamers’ Boulevard γιορτάζουν την 80ή επέτειο του Μπάτμαν με προβολή των κλασικών ταινιών του Σκοτεινού Ιππότη σε σκηνοθεσία Tim Burton στο γνωστό Κινηματοθέατρο της Λευκωσίας, στις 21 Σεπτεμβρίου! Συγκεκριμένα, στο μίνι μαραθώνιο θα προβληθεί η αυθεντική ταινία Batman (1989, με πρωταγωνιστές τους Michael Keaton, Jack Nicholson) και το σίκουελ Batman Returns (1992, με πρωταγωνιστές τους Michael Keaton, Danny DeVito και Michelle Pfeiffer ).
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, Πάνθεον Λευκωσία, 19.45.

5 χρόνια λειτουργίας Τεχνόπολις 20 - Jazzologia Cyprus Big Band
Το Τεχνόπολις 20 μας προσκαλεί να γιορτάσουμε τα 5 χρόνια λειτουργίας του με το Jazzologia Cyprus Big Band, στον κήπο του, την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 8μμ. Απολαύστε το ρεπερτόριο του Jazzologia Cyprus Big Band που αποτελείται από ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων της Μουσικής Big Band αλλά επίσης, και από πιο σύγχρονα έργα γραμμένα για τέτοιου τύπου ορχήστρες. Επίσης το Jazzologia Cyprus Big Band παρουσιάζει για πρώτη φορά κυπριακά παραδοσιακά κομμάτια ενoρχηστρωμένα από τον Κύπριο συνθέτη/ενορχηστρωτή Άρη Αντωνιάδη.
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00.
 

Λορεντζάτσιο
Παγκύπρια πρεμιέρα του αριστουργήματος του Αλφρέντ ντε Μυσσέ, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Η δράση εξελίσσεται στη Φλωρεντία και τη Βενετία του 1537. Ο Φλωρεντινός πρίγκηπας, Λορέντζο των Μεδίκων, ένας νέος με μεγάλη μόρφωση, ονειρεύεται την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Φλωρεντία που έχει καταλυθεί από τον ξάδελφό του Αλέξανδρο των Μεδίκων. Ο μύθος του έργου βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, όπως αυτά περιγράφονται στο χρονικό της Αναγέννησης. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Νεκτάριος Θεοδώρου, Λουκάς Ζήκος, Φώτης Φωτίου, Μανώλης Μιχαηλίδης, Κώστας Δημητρίου, Γιώργος Αναγιωτός, Χρύσανθος Χρυσάνθου και Κωνσταντίνος Δημητρίου. 
Κ 22 Σεπ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.
 

Ο Νικολάκης η Λαίδη και ο Αλήτης
Η νέα παραγωγή της παιδικής σκηνής σκηνής Δώρου Κυριακίδη είναι αφιερωμένη στο πιο πιστό φίλο του ανθρώπου το ΣΚΥΛΟ. Μέσα από την παράσταση εκτός από το γέλιο το τραγούδι και το χορό, σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά αλλά και τους γονείς για τα αδέσποτα σκυλάκια και να στείλουμε το μήνυμα ότι ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι .. παίξαμε το βαρεθήκαμε και μετά το πετάμε.
Κ 22 Σεπ, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 10.45. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close