20-21 September 2019
Μουσική , Συναυλίες & Events

"Βιεννέζικες εικόνες" στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2019

Τρεις εξαιρετικές φωνές της οπερατικής τέχνης, πέντε βιρτουόζοι της σύγχρονης μουσικής σκηνής, φέρνουν κοντά μας τον εντυπωσιακό κόσμο των χρυσοποίκιλτων βιεννέζικων θεάτρων

Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2019

Τρεις εξαιρετικές φωνές της οπερατικής τέχνης, πέντε βιρτουόζοι της σύγχρονης μουσικής σκηνής, φέρνουν κοντά μας τον εντυπωσιακό κόσμο των χρυσοποίκιλτων βιεννέζικων θεάτρων και των λαμπερών ανακτόρων της μητρόπολης της μουσικής. Το Konzerthaus, το Musikverein, η κρατική όπερα της Βιέννης και το Theater an der Wien ζωντανεύουν μέσα από τις υπέροχες άριες, το νοσταλγικό ρυθμό του βιεννέζικου βαλς και τις σύγχρονες τάσεις της «2ης βιεννέζικης σχολής» που καθόρισαν τη μουσική του 20ου και 21ου αιώνα. 

Η υψίφωνος Ursula Langmayr, ο βαρύτονος Georg Klimbacher και η μεσόφωνος Μαρία Μαγδαληνή Ιακώβου, οι οποίοι έχουν μαγέψει το βιεννέζικο κοινό τα τελευταία χρόνια, θα μας συνοδεύσουν σε αυτό το φαντασμαγορικό ταξίδι, ερμηνεύοντας άριες από τις διασημότερες όπερες και οπερέτες μεγάλων συνθετών, που συνέδεσαν το όνομα και το έργο τους με τη Βιέννη.

Ο συνδυασμός των φωνών και οι ανώτερες τεχνικές τους δυνατότητες, συνταιριάζονται αρμονικά με την εκτελεστική δεινότητα των οργάνων και προσφέρονται ιδανικά για αυτήν τη μουσική αναδρομή, η οποία συνδυάζει πολλά, πολύπλοκα και διαφορετικής μουσικής τεχνοτροπίας έργα. Η εκλεπτυσμένη φόρμα βρίσκει νέους συναρπαστικούς τρόπους έκφρασης, μέσω του ιδιαίτερου καλλιτεχνικού πλουραλισμού που χαρακτηρίζει τη μορφή της οπερατικής τέχνης.

Τους τραγουδιστές πλαισιώνουν ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης Έλληνας πιανίστας Παντελής Πολυχρονίδης και το εκρηκτικό κουαρτέτο εγχόρδων “Fusionia” που συμπληρώνει το πρόγραμμα με γνωστές μελωδίες μεγάλων Βιεννέζων μουσουργών. Θα παρουσιαστούν έργα των W. A. Mozart, Johann Strauss II, Franz Lehár, Franz Schubert, Gustav Mahler, Robert Stolz, Emmerich Kálmán, Alban Berg και σε πρώτη εκτέλεση το έργο «Ανεράδα» του Κύπριου συνθέτη Γιώργου Παπαγεωργίου που ζει στη Βιέννη, ο οποίος επιμελείται και σκηνοθετεί την παράσταση.

Συντελεστές: 
Ursula Langmayr: υψίφωνος
Μαρία Μαγδαληνή Ιακώβου: μεσόφωνος
Georg Klimbacher: βαρύτονος
Παντελής Πολυχρoνίδης: πιάνο
Κουαρτέτο εγχόρδων “Fusionia”
Σάββας Λαγού: βιολί
Μάριος Ιωάννου: βιολί
Sorin Alexandru Horlea: βιόλα
Jakub Otčenašek: βιολοντσέλο
Slav Gospodinov: σκηνικά
Καλλιτεχνική/μουσική επιμέλεια, ενορχηστρώσεις: Γιώργος Παπαγεωργίου


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close