24-25 October 2019
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Wish: Το νέο χορογραφικό έργο της Ελενας Αντωνίου στο Ριάλτο

Το έργο διαπραγματεύεται τα προσωπικά όρια, αναδεικνύοντας την «ευχή» ως τη μόνη λύση διαφυγής από τον οποιονδήποτε υποκειμενικό περιορισμό

Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2019

Η Έλενα Αντωνίου εισβάλει στο Θέατρο Ριάλτο σε συνέργεια με πέντε γυναίκες καλλιτέχνες. Μετά από τις παραστάσεις της στο Φεστιβάλ Αθηνών και τη Στέγη Ωνάση στην Αθήνα συνεχίζει αμφισβητώντας τον χρόνο ως κατασκευή, την ελευθερία ως σύμβαση και την ατομικότητα ως προαπαιτούμενο.

Διαπραγματεύεται τα προσωπικά όρια, αναδεικνύοντας την "ευχή" ως τη μόνη λύση διαφυγής από τον οποιονδήποτε υποκειμενικό περιορισμό. "Η μοναδική ευθύνη που βαραίνει τον θεατή είναι η απόλυτη ελευθερία του".

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Θέατρο Ριάλτο την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου στις 20:30 και την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου στις 20:30 και στις 22:30.

ΙΔΕΑ & ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Έλενα Αντωνίου

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: Έλενα Αγαθοκλέους, Ελεάνα Αλεξάνδρου, Έλενα Γαβριήλ, Έλενα Καλλινίκου και Αριάνα Μαρκουλίδου

ΜΟΥΣΙΚΗ/ ΗΧΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Σταύρος Γασπαράτος

ART DIRECTION/ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Χρήστος Κυριακίδης

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Βασίλης Πετεινάρης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στέλιος Καλλινίκου

ΒΟΗΘΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗ: Γιώργος Μιζήθρας

Στo πλαίσιo του προγράμματος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2019, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Λίγα λόγια για την Έλενα Αντωνίου, Dance and Performance Artist

Η Έλενα Αντωνίου είναι αριστούχος απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα και του London Contemporary Dance School "The Place", ως μέλος της ομάδας Edge. Έχει υπάρξει υπότροφος του ιδρύματος "Κούλα Πράτσικα" και του προγράμματος Danceweb (ImpulsTanz Vienna). Της έχει απονεμηθεί το Βραβείο Χορογραφίας στα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου, για την παράσταση "Το ημερολόγιο ενός τρελού" (ΘΟΚ), ενώ ήταν υποψήφια για το ίδιο βραβείο, για την παράσταση "ΜπέκετX5 (Σόλο για τρεις)".

Το 2016 συμμετείχε στο πρότζεκτ "AS ONE", μια συνεργασία του Οργανισμού ΝΕΟΝ και του Marina Abramovic Institute. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα την περφόρμανς μακράς διάρκειας "Μια οκτάωρη διαδρομή", σε επιμέλεια των Marina Abramovic, Serge Le Borgne και Paula Garcia.

Μαζί με τον καλλιτέχνη Πόλυ Πεσλίκα, έχουν παρουσιάσει έργα τους στην Αθήνα, το Βερολίνο, το Τελ Αβίβ και την Κύπρο.

Επιπλέον, έχει αναλάβει την επιμέλεια κίνησης και τη χορογραφία σε θεατρικές παραστάσεις στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Το πιο πρόσφατο έργο της MAINSTAGE είναι παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων 2019 στη Στέγη Ωνάση στην Αθήνα.

Στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019 στo πλαίσιo των δράσεων ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, παρουσίασε το έργο "In Situ", μια περφόρμανς μακράς διάρκειας, που μέχρι τώρα έχει παρουσιαστεί για 21 μέρες (συνολικά 129 ώρες), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, στο Κυπριακό Μουσείο, στο Θέατρο Ριάλτο, στο Neues Museum του Βερολίνου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close