Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

O κύριος Τάκης σου φτιάχνει brunch στο χωριό με αγνά προϊόντα από την αυλή του

Ανακαλύψαμε ένα εξαιρετικό χώρο για κυπριακό πρωϊνό και φαγητό σε ένα μικρό χωριουδάκι της επαρχίας Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2019

Αν κάποια μέρα ο δρόμος σε βγάλει προς το μοναστήρι του Κύκκου σου συστήνω χωρίς επιφύλαξη να οδηγήσεις λίγο πιο κάτω ανάμεσα στα πευκόφυτα βουνά, για να βρεθείς σε 10 λεπτά στην Τσακκίστρα. 

Εκεί, μόλις στρίψεις την στροφή του χωριού, θα συναντήσεις στα δεξιά σου, μες τις βουνοπλαγιές, το καφενεδάκι-ταβερνείο του κ. Τάκη ‘Το στέκκι της Τσακκίστρας’. Εδώ σερβίρονται καθημερινά σπιτικά κυπριακά φαγητά από τα χέρια της συζύγου του και πολύ καλής νοικοκυράς κ. Θεοφανώς. 

Ωστόσο την έκπληξη αυτό το καλοκαίρι την έχουν κάνει τα παιδιά του που, αν και ζουν Λευκωσία, τα σαββατοκύριακα ανεβαίνουν στο χωριό για να ετοιμάσουν και να σερβίρουν ένα νοστιμότατο Brunch με εδέσματα εμπνευσμένα από την κυπριακή παράδοση. Η Άντρη ως food technologist, η Ευρυδίκη ως σεφ και ζαχαροπλάστης, η Θέκλα ως χημικός και εξαιρετική μαγείρισσα, ο Μάριος και ο Μιχάλης έχουν βάλει όλοι με τον τρόπο τους το λιθαράκι τους στην ολοκλήρωση του μενού. 

Μόλις καθίσεις σου φέρνουν ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Στη συνέχεια καταφθάνει ο ζεστός, αρωματισμένος καφές φίλτρου μαζί με μια πιατέλα που περιλαμβάνει τρεις σπιτικές μαρμελάδες εποχής που φτιάχνουν οι ίδιοι, μέλι από φίλο τους μελισσοκόμο, γλυκιά ταχίνι, κανέλα και καρύδια του χωριού, αναρή και χαλούμι από φίλο τους γαλακτοκόμο, μια μπάλα από τυρί κρέμα πασπαλισμένη με μπόλικο σουσάμι, ντομάτα και αγγουράκι από τις αυλές των σπιτιών τους. 

Συνοδοί σε αυτή την γευστική πανδαισία οι ζεστές φέτες γαλλικής μπαγκέτας με αρωματισμένο βούτυρο, το φρεσκοζυμωμένο κουλούρι εμπλουτισμένο με αρωματικά βότανα και κάποιο σπιτικό κέικ που φτιάχνουν οι ίδιοι, άλλοτε γεωγραφίας, άλλοτε σοκολάτας, άλλοτε λεμονιού κ.τ.λ. σερβιρισμένα πάντα με κάποια σάλτσα. 

Στη συνέχεια φτάνει στο τραπέζι ένα πιάτο με δύο ολόφρεσκα τηγανιτά αυγά από τα κοτέτσια του χωριού- σερβίρονται και ως ομελέτα, επίσης πατάτες, ντομάτα και πιπεριές σωτέ, μπέικον από παραγωγούς της περιοχής και γερμανικά λουκάνικα. 

Στο τέλος θα σε φιλέψουν ακόμα παραπάνω με το γλυκό της μέρας, το οποίο μπορεί να είναι από παλουζέ και μαχαλεπί μέχρι cheesecake γιαουρτιού κ.τ.λ. Και όλα αυτά με μόνο €10.

Πληροφορίες:  
> Για την ταβέρνα (22942707, 99271296) Κέντρο του χωριού απέναντι από την μεσαιωνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χωριό Τσακίστρα, επ. Λευκωσίας. Δ-Κ 9.00-23.30. 
> Για το Brunch (97713209, 97858446, 96117689) κάθε Σ/Κ και αργίες 10.00-13.00 ή και με τηλεφωνικά ραντεβού οποιαδήποτε μέρα. Απαραίτητη πάντα η κράτηση!


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close