Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Οι 13 πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα

Επιλέγουμε όλα όσα θα μας κάνουν να περάσουμε όμορφα αυτή την εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2019

Μιχάλης Χατζηγιάννης - Κώστας Χατζής
Με ένα «Άγγιγμα Ψυχής» ή «Η αγάπη όλα τα υπομένει και όλα τα ελπίζει» και ο σημαντικότερος ίσως δημιουργός και ερμηνευτής της σύγχρονης μουσικής σκηνής, Μιχάλης Χατζηγιάννης, θα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00, σε μια παράσταση έκπληξη με το μοναδικό και διαχρονικό Κώστα Χατζή. Από το «Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά» και το «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει» μέχρι το «Δεν φεύγω» και το «Αν μου τηλεφωνούσες», το «Καλοκαίρι μου» αλλά και το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη», το Μίκη Θεοδωράκη και το Σταύρο Ξαρχάκο, όλα μαζί, ένα ταξίδι στο χρόνο με ξεχωριστές στιγμές μιας σπουδαίας μουσικής παρέας. Τη Μουσική Βραδιά παρουσιάζει ο Γυναικείος Όμιλος Πρωτοπορία και με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τα 41 χρόνια δράσης της. «Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της αυτού εξοχότητας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδου».
Δ 16 Σεπ. Προεδρικό Μέγαρο Λευκωσία, 20.00. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy.

Χρήστος Νικολόπουλος - 55 Χρόνια Επιτυχίες
Ο Χρήστος Νικολόπουλος σε 2 μοναδικές συναυλίες με αγαπημένους του συνεργάτες αφιερωμένες στο καλό λαϊκό τραγούδι. Μία μεγάλη συναυλία για τα 55 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας του σημαντικότερου σύγχρονου λαϊκού συνθέτη. Τον Χρήστο Νικολόπουλο τιμούν με την παρουσία τους η Μελίνα Ασλανίδου, η Γλυκερία, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μπάσης και η Πίτσα Παπαδοπούλου.
Δ 16 Σεπ, Κηποθέατρο Λεμεσού, 20.30. Πώληση Εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα ACSCourier(77 77 70 40). 



Οι Λύκοι 
H θεατρική ομάδα Φανταστικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο ‘Οι Λύκοι’ της Σάρα Ντελάπ στο Θέατρο Δέντρο. Ένα εξαιρετικά πρωτότυπο έργο για μια μαθητική, γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα, μια σύγχρονη ιστορία ενηλικίωσης που είναι ταυτόχρονα οικουμενική και ιδιαίτερη. Οι παίκτριες βιώνουν τις χαρές και τις τραγωδίες της νεότητας, καθώς προπονούνται για τους αγώνες της σεζόν, όπου διακυβεύονται πολλά. Το οικείο θέαμα μιας ποδοσφαιρικής προπόνησης είναι το όχημα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας για να αναπτύξει μια ευρεία θεματολογία, από την ενηλικίωση μέχρι τη θνητότητα, την αποξένωση μέχρι τη συλλογικότητα, καθώς και κοινωνικά-πολιτικά ζητήματα που αφορούν όλους, μιας και το έργο γράφτηκε πολύ πρόσφατα, το 2016. Σκηνοθεσία/Μετάφραση: Μαγδαλένα Ζήρα. Παίζουν: Βάρσια Αδάμου, Αλεξία Αλέξη, Νέδη Αντωνιάδη, Στυλιάνα Ιωάννου, Νάγια Τ. Καρακώστα, Μάρθα Κωνσταντίνου, Ήβη Νικολαΐδου, Θέκλα Φλουρή, Μαρίλια Χαριδήμου, Χρυστάλλα Χατζηαδάμου.
Δ 16-Παρ 20 Σεπ, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99602428, 97626798.

ISFFC βραβευμένες ταινίες Μικρού Μήκους
Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, η ειδική προβολή παρουσιάζει μια συλλογή από κυπριακές και ξένες βραβευμένες ταινίες. Είσοδος Ελεύθερη.
Δ 16 Σεπ, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30. 

Το Νησί της Μελουζίνης
Το Νησί της Μελουζίνης: Οι παρατηρήσεις ενός περιηγητή στην Κύπρο. Η προσωπική και οπτική απάντηση του καλλιτέχνη με αναφορά στην Κύπρο όπως παρουσιάζεται μέσω των συλλογών του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας.
Δ 16 Σεπ, Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας (CVAR) Ερμού 285, Λευκωσία.
Πληρ. 22300 994. Ώρες Λειτουργίας: 09:30 - 17:00. 


14ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας διοργανώνει το 14ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Λάρνακα της Κύπρου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2019. Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος 14 επιλεγμένα συγκροτήματα από τις χώρες της Μεσογείου και δεκαπέντε συγκροτήματα από την Κύπρο.
Πρόγραμμα ΕΔΩ 

Μίλτος Πασχαλίδης
Συναυλία Καλωσορίσματος με τον Μίλτο Πασχαλίδη! 17 Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα λόγια για τον Μίλτο είναι πλέον περιττά: 24 χρόνια πορείας με μεγάλες συναυλίες, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, 12 πετυχημένους δίσκους, σημαντικές συνεργασίες. Όλα με το προσωπικό του στίγμα: την πετυχημένη του ισορροπία μεταξύ ροκ και παραδοσιακής μουσικής και τη δυνατή σύνδεσή του με τον κόσμο. Η βραδιά στην Πανεπιστημιούπολη θα τα έχει όλα: παραμύθια, κακιές συνήθειες, ιστορίες και τραγούδια που ζούνε λαθραία, παλιά και αγαπημένα τραγούδια, όπως «το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος», «Τα Μπλουζ της Άγριας Νιότης», τις «Πεθαμένες Καλησπέρες», αλλά και νέες επιτυχίες των τελευταίων του δισκογραφικών δουλειών.
Τρ 17 Σεπ, Πανεπιστημιούπολη, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22377315. 

Παντελής Θαλασσινός
Ο αγαπημένος Ελλαδίτης τραγουδοποιός και ερμηνευτής θα βρεθεί στην Κύπρο για μία μοναδική συναυλία με τίτλο «Του Έρωτα παιδεμοί». Συμμετέχει η Λίζα Θεοφάνους. Ενορχηστρώσεις / Διεύθυνση: Άδμητος Πιτσιλλίδης
Τρ 17 Σεπ, «Μικρή Σαλαμίνα», Πάρκο Γλυπτικής Φίλιππου Γιαπάνη, Φασούλα, Λεμεσός, 20.30. 

Βασίλης Λέκκας & Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Συναυλία με τους Βασίλη Λέκκα και Μανόλη Ανδρουλιδάκη στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου. Η Συναυλία πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια των εορτασμών των 100 χρόνων του Αναγνωστηρίου «ΟΜΟΝΟΙΑ» και μετέπειτα Μορφωτικού Συλλόγου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ 1920-2020 –«Ένας αιώνας ιστορία…» Τιμή εισιτηρίου: €10 προπώληση, €13 στην είσοδο.



Λορεντζάτσιο
Παγκύπρια πρεμιέρα του αριστουργήματος του Αλφρέντ ντε Μυσσέ, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Η δράση εξελίσσεται στη Φλωρεντία και τη Βενετία του 1537. Ο Φλωρεντινός πρίγκηπας, Λορέντζο των Μεδίκων, ένας νέος με μεγάλη μόρφωση, ονειρεύεται την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Φλωρεντία που έχει καταλυθεί από τον ξάδελφό του Αλέξανδρο των Μεδίκων. Ο μύθος του έργου βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, όπως αυτά περιγράφονται στο χρονικό της Αναγέννησης. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Νεκτάριος Θεοδώρου, Λουκάς Ζήκος, Φώτης Φωτίου, Μανώλης Μιχαηλίδης, Κώστας Δημητρίου, Γιώργος Αναγιωτός, Χρύσανθος Χρυσάνθου και Κωνσταντίνος Δημητρίου. 
Τετ 18 & Πεμ 19 Σεπ | Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ (Σχολή Τυφλών), Λευκωσία. / Κ 22 Σεπ | Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. / Τρ 24 Σεπ | Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, ελ. επ. Αμμοχώστου, 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Μπλέξαμε...
Ο Βασίλης, ο αιώνιος έφηβος, έρχεται για μια μοναδική συναυλία στις 18 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού. Αυθεντικός, συναισθηματικός, εκρηκτικός, ο Βασίλης μετράει «κοντά μισό αιώνα» πορείας, αμέτρητους δίσκους, τεράστιες επιτυχίες και θρυλικές συναυλίες. Θρυλική αναμένεται να είναι και αυτή στην Λεμεσό με τον Βασίλη να μας τραγουδάει, πέρα από μια επιλογή από τα αγαπημένα μας διαχρονικά τραγούδια-σταθμούς, και κομμάτια και από το νέο του δίσκο «Μπλέξαμε» που κυκλοφορεί αρχές Ιουνίου σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου, του Οδυσσέα Ιωάννου και της Σάννυ Μπαλτζή με μουσική του ίδιου, του Χριστόφορου Κροκίδη και του Αντρέα Αποστόλου.
Τετ 18 Σεπ, Κηποθέατρο Λεμεσού / Πέμ 19 Σεπ, Παραμυθούπολη Χριστουγέννων Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy 



Λωξάντρα
Η μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, τώρα περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας. Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά. 
Πέμ 19 Σεπ, Παττίχειο Δημ. Αμφιθέατρο Λάρνακας / Παρ 20, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία / Σ 21 Σεπτ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 20.30.

Παγκόσμιον Άσμα του Χριστόδουλου Γαλατόπουλου
Η δραματοποίηση του κορυφαίου έργου ‘Παγκόσμιον Άσμα-Προμηθέας ∆εσμώτης’ του ποιητή, λόγιου και αγωνιστή κατά της αποικιοκρατίας, Χριστόδουλου Γαλατόπουλου (1902-1953), ο οποίος υπήρξε και επί μία δεκαετία (1943-1953) ∆ήμαρχος της Πάφου. 
Πεμ 19 & Παρ 20 Σεπ | Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 22894531, 22894532.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close