Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

11 γραφικά ταβερνάκια για κυπριακή κουζίνα στα βουνά του Τροόδους

Ανηφορίζουμε στην ορεινή Κύπρο και επισκεπτόμαστε ξεχωριστά ταβερνάκια για φαγητό

Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019

Το σαββατοκύριακο ανηφορίζουμε προς την οροσειρά του Τροόδους που αυτή την περίοδο προσφέρεται για εκδρομές. Εκεί, συναντούμε 11 ξεχωριστά εστιατόρια και ταβέρνες που σερβίρουν νόστιμη κυπριακή κουζίνα. 

Σάμα, Σπήλια
Στο γραφικό χωριό Σπήλια της επαρχίας Λευκωσίας, η παραδοσιακή ταβέρνα Σάμα θα σε ταξιδέψει στο χρόνο αφού στεγάζεται σε ένα αυθεντικό κυπριακό σπίτι του περασμένου αιώνα. Στον προσεγμένο του χώρο λοιπόν θα απολαύσεις παραδοσιακούς μεζέδες, μαγειρευτά και είδη σχάρας. (22519559) 


Λούης, Πρόδρομος
Δύο εστιατόρια λειτουργούν στο χωριό, και τα δύο βρίσκονται δίπλα στον κυκλικό κόμβο στο κέντρο. Το εστιατόριο Λούης  έχει υπέροχη θέα το βουνό και ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο είναι γνωστό για τη σούβλα, το οφτό κλέφτικο και τον νοστιμότατο, σπιτικό μουσακά. Είναι ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ και τα σαββατοκύριακα. Εκεί επίσης φτιάχνουν σπιτικά γλυκά του κουταλιού και διαθέτουν φρέσκα φρούτα και τα καλύτερα μήλα προς πώληση. (25462049)



Γιαννακός, Φικάρδου
Σε ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια της Κύπρου, την Φικάρδου, που σε κάνει να νιώθεις πως σταμάτησε ο χρόνος κάπου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα θα συναντήσεις το όμορφο πετρόκτιστο ταβερνάκι του Γιαννακού. Η ταβέρνα καθημερινά σερβίρει αυθεντικούς κυπριακούς μεζέδες ενώ κάθε Παρασκευή βράδυ σερβίρεται κλέφτικο. Το μαγαζί είναι πετρόκτιστο, διώροφο, διαθέτει εξωτερικές βεράντες πάνω και κάτω με θέα τις κεραμιδένιες στέγες των σπιτιών του χωριού ενώ στο εσωτερικό θα βρεθεί σε ένα ζεστό χώρο, με έντονο κυπριακό χαρακτήρα της υπαίθρου και τζάκι. (22633311 - 99689497) 
 

Ταβέρνα Όμορφος
Από τις πρώτες ταβέρνες της περιοχής, πάνω στο λόφο του χωριού Κάτω Μονή με νόστιμους κυπριακούς μεζέδες. Κεφτέδες με πουργούρι, συκωτάκι στην κατσαρόλα, αγρέλια με αβγά, χωριάτικο λουκάνικο, μακαρόνια του φούρνου και σούβλα τις Κυριακές.
(99468015) Κάτω Μονή, επ. Λευκωσίας.


Νεράιδα, Φοινί 
Σ' αυτό το εστιατόριο στο χωριό Φοινί θα απολαύσεις εύγευστο φαγητό σε ένα ευχάριστο και οικογενειακό περιβάλλον. Από πλούσιους μεζέδες, με ορεκτικά, σαλάτες, κρύα και ζεστά πιάτα μέχρι τον ξεχωριστό Φοινιώτιο Ταβά, και την πέστροφα. Φυσικά από ένα οικογενειακό εστιατόρια ποτέ δεν λείπουν τα σουβλάκια (κοτόπουλο / χοιρινό), η σούβλα, και όλες οι συνοδευτικές σαλάτες.(25421680) 



Παλιό Σινεμά, Καλοπαναγιώτης
Σε ένα από τα πιο όμορφα χωριουδάκια της Κύπρου, τον Καλοπαναγιώτη, ετοιμάσου να ανακαλύψεις ένα εστιατόριο που θα σου προσφέρει τα πιο γευστικά πιάτα! Από κρύα πιάτα, μέχρι μαγειρευτά και είδη σχάρας… που είναι όλα ένα κι ένα! Δοκίμασε τα μακαρόνια του φούρνου, τα οποία φτιάχνει με μεγάλη μαστοριά η Άντζη, η ψυχή του μαγαζιού, καθώς επίσης και το μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σχάρα. (99130275)

Συμπόσιο, Πελέντρι
Μια εκδρομή στο Πελέντρι, το χωριό που βρίσκεται στα ανατολικά της κοιλάδας Καρβουνά-Σαϊττά, απέχοντας μόλις 40 χλμ. από την πόλη της Λεμεσού, είναι ό,τι πρέπει αυτόν τον καιρό! Το χωριό πέρα από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, διαθέτει και μια ταβέρνα άκρως παραδοσιακή. Το «Συμπόσιο» θα σου θυμίσει το σπίτι της γιαγιάς σου και θα σε φιλέψει αρχικά με χωριάτικο κρασί, πριν σου αραδιάσει στο τραπέζι κάθε λογής κυπριακό πιάτο, με χόρτα και φρούτα από το περιβόλι των ιδιοκτητών, ψωμί ζυμωμένο σε παραδοσιακό φούρνο και κοτόπουλα δικής τους εκτροφής! (99404348) 



Κυπέρια, Κυπερούντα
Εδώ θα βρεις καλομαγειρεμένα πιάτα a la cart από την ντόπια και διεθνή κουζίνα αλλά και νόστιμους κυπριακούς μεζέδες. Ένας χώρος που θυμίζει την Κύπρο του περασμένου αιώνα χτισμένος με πέτρα και ξύλο. (95532090-99358167)



Το εστιατόριο της Ελένης, Τρόοδος  
Ανηφορίζοντας τις βουνοπλαγιές του Τροόδους, λίγο μετά το στρατόπεδο της αεροπορίας στα δεξιά θα συναντήσεις τον εκδρομικό χώρο του Τροόδους. Εκεί, εδώ και 30 χρόνια, η κυρία Ελένη από την Κυπερούντα διατηρεί το δικό της μικρό εστιατόριο, 'Το εστιατόριο της Ελένης' φτιάχνοντας μαμαδίστικα πιάτα όπως ακριβώς θα τα έφτιαχνε η μητέρα και η γιαγιά σου ένα κυριακάτικο μεσημέρι στο πατρικό σου σπίτι. (99349782)

Two Flowers, Πεδουλάς 
Όλοι έχουν να λένε για τις λιχουδιές, που φτιάχνει η κυρία Φρόσω, αλλά και τη φοβερή σούβλα του κύριου Γιώργου στο εστιατόριο Two Flowers στον όμορφο Πεδουλά. Καθημερινά, αλλά και τις Κυριακές, οι φούρνοι πυρώνουν και τα ταψιά και τα τηγάνια γεμίζουν με καλομαγειρεμένα φαγητά, που φτιάχνουν με αγάπη και μεράκι. Πάντοτε με ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει η γύρω περιοχή και ακολουθώντας αυθεντικές, πατροπαράδοτες συνταγές. (22952372)

Εστιατόριο Μακρής
Η παραδοσιακή ταβέρνα Μακρής, που μετρά πολλές δεκαετίες στην περιοχή, από βολικός σταθμός για φαγητό εξελίχθηκε σε κυρίως προορισμό, καθώς πολλοί αγάπησαν το μενού της. Για την ταβέρνα Μακρής μεγάλο πλεονέκτημα θεωρείται και η τοποθεσία της. Περιτριγυρισμένη από το πλούσιο πράσινο του Μονιάτη, τα αρώματα του δάσους και την ηρεμία που προσφέρει το τοπίο, ξέρει ότι μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική διέξοδο ξεκούρασης στους επισκέπτες της. Κλέφτικο, σούβλα, γεμιστοί ανθοί, νόστιμα κολοκυθάκια με αυγά, αλλά κυρίως το φημισμένο κοντοσούβλι του Μελή και τα παραδοσιακά μακαρόνια της Λένιας είναι λόγοι για να επισκεφθείς την ταβέρνα Μακρής. Όλα καταφθάνουν πάντα φρέσκα και καλομαγειρεμένα στον πελάτη, ενώ ο κατάλογος διαθέτει και επιλεγμένα κρασιά της περιοχής, τα οποία συνοδεύουν έξοχα κάθε πιάτο.
(25421275 / Facebook : Andreas Makris Restaurant) Μονιάτης, επ. Λεμεσού. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close