Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

20 υπέροχες εκδηλώσεις για το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη

Παραδοσιακά φεστιβάλ, συναυλίες, παραστάσεις και ό,τι άλλο μας περιμένει σε όλη την Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του φθινοπώρου

Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2019

Λίγο πριν μπούμε για τα καλά στη ρουτίνα της καθημερινότητας, εμείς αποφασίσαμε να ξεχυθούμε σε δρόμους, πλατείες, χωριά, θέατρα και μαγαζιά για να υποδεχθούμε το τφθινόπωρο όπως πραγματικά του αξίζει. 

Γι' αυτό συγκεντρώσαμε όλα όσα θα συμβούν στην Κύπρο το επόμενο τριήμερο και δεν πρέπει να με τίποτα να χάσεις. 

 

Συναυλία τζαζ με την Tierney Sutton και την μπάντα της
Μια από τις ξεχωριστές  παραγωγές του φετινού Φεστιβάλ Κύπρια είναι η συναυλία της Tierney Sutton που μας έρχεται με την μπάντα της από τις ΗΠΑ. Αποτελούμενο από την ίδια την Tierney Sutton και τους βιρτουόζους Kevin Axt (μπάσο), Ray Brinker (ντραμς) και Christian Jacob (πιάνο), το σχήμα λειτουργεί σε τέλεια αρμονία, ενώ οι οποιεσδήποτε μουσικές αλλά και επαγγελματικές αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού και εντελώς συνεταιρικά. Το 2011, το TSB προτάθηκε για  Grammy για τις από κοινού διασκευές του, το μόνο μουσικό σχήμα που απέσπασε τέτοια τιμή. Η δισκογραφία του είναι τόσο θεματική όσο και πλούσια. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είχε κορυφαίες εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια στο Hollywood Bowl, στο Carnegie Hall, στο Kennedy Center και στο πλαίσιο των συναυλιών Jazz At Lincoln Center.
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30.
>> Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30.
Πληρ. 77772212, www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.

 
Τα Εκατό Λόγια της Αγάπης  
Σε μια πολύ ιδιαίτερη παράσταση στο Μοναστήρι της  Παναγίας του Σίντη θα παρουσιαστεί το κυπριακό μεσαιωνικό κείμενο τα Εκατόλ-λογια από τη δημιουργική Ομάδα Πυρήνας σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης συνθέτη και πολυοργανίστα Efren Lopez Sanz. Πρόκειται για ένα κείμενο γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο. Στην παράσταση θα ακουστούν ζωντανά πρωτότυπες συνθέσεις, μεσαιωνικές και αναγεννησιακές μελωδίες αλλά και μουσική από τον Κώδικα του Τορίνο. Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου Γιάνης Μίνως, Έλενα Χατζηαυξέντη. Επί σκηνής οι μουσικοί: Μιχάλης Κουλουμής: βιολί, βιόλα, Βασίλης Φιλίππου: κρουστά, φλογέρες, νέυ και ο Efren Lopez Sanz: βιόλα ντα ρόδα, μεσαιωνική άρπα, μεσαιωνικό μαντολίνο, ούτι. Σκηνοθεσία: Χρύσω Χαραλάμπους. 
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Μοναστήρι Παναγίας του Σίντι, Πενταλιά, 20.30. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 99632130, 99786202.
 
"VPA" του Ορέστη Λαζούρα 
Μέσα από «νεκρό» στοκ των αποθηκών της οικογενειακής επιχείρησης, ο Ορέστης Λαζούρας δίνει αξία σε αντικείμενα που δεν έχουν πια ζωή με αναφορές στα 90s, στην off-site έκθεση των Θκιό Ππαλιών που εγκαινιάζεται απόψε. Στον εκθεσιακό χώρο, που στήθηκε ειδικά για τη δουλειά αυτή με περιορισμένα έργα, χρησιμοποίησε υλικά που δεν είχαν θεωρητικά κάποια αξία. Τα πιο πολλά τα ανακύκλωσε. Και μάλιστα, ζητώντας βοήθεια από τεχνίτες που χάνονται με τα χρόνια, με τους οποίους δούλεψε στο παρελθόν η επιχείρηση της οικογένειάς του. Τον τίτλο της έκθεσης «VPA» τον δανείστηκε από το όνομα του καταστήματος της επιχείρησης της οικογένειάς του, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του ‘80 και υπήρξε μια από τις πρώτες εταιρίες εισαγωγής επίπλων στην Κύπρο.
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οδός Γεωργίου Σεφέρη 7-9, Λευκωσία, 19.00 εγκαίνια: 7μ.μ. Μέχρι 5 Οκτωβρίου. Πληρ. 99803423.



Χίλιες Γέννες 
Η χοροθεατρική ομάδα Μήτρα παρουσιάζει την παράσταση ‘Χίλιες Γέννες’ της Μαρίνας Πογιατζή. Το έργο ερευνά το δίπολο γέννηση-θάνατος, μέσα από την τέχνη του σύγχρονου χορού και με τη συνοδεία όπερας, σε μια προσπάθεια να κατανοήσει και να ερμηνεύσει τις αρχέγονες συγκινήσεις που εμπεριέχονται στο δίπολο αυτό. Το έργο αυτό αποτελεί αναπαράσταση μιας ιδεατής πραγματικότητας, στην οποία o καθένας γεννιέται και αναγεννιέται κάθε φορά στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, συμβάλλοντας έτσι σε μια κοινωνία αποδοχής και κατανόησης του ‘άλλου’. Χορεύουν/συνδημιουργούν: Νικόλας Γεωργίου, Αλίκη Ευγενίου, Κυριάκος ‘Blaze’ Ιεροδιακόνου, Γιάννης Οικονομίδης, Μαρίνα Πογιατζή.
 >> Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 99027399
 
«KA-F-KA»: μια ιστορία για όλους 
Ένα αυτοβιογραφικό έργο του Mehdi Farajpour είναι το KA-F-KA της Oriantheatre Dance Company από το Παρίσι. Εμπνευσμένη από το οπτικό σύμπαν του Φραντς Κάφκα, όσον αφορά στην αισθητική, τον ρυθμό και τις εικόνες, η παράσταση σύγχρονου χορού και πολυμέσων είναι μια ελεύθερη ερμηνεία του διάσημου κειμένου του με τίτλο «Μεταφόρφωση». Ένας άντρας που υποφέρει από μοναξιά, πείνα και πόνο, παρόλα αυτά συνεχίζει να τρέχει προκειμένου να φέρει εις πέρας τις κοινωνικές και ατομικές υποχρεώσεις του. Το τρέξιμο με την όπισθεν γύρω από έναν κύκλο για σχεδόν μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράσταση είναι μόνο η αρχή του KA-F-KA.
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Νέα Σκηνή ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.

Γιορτή του χαρουπιού
H “Γιορτή του χαρουπιού” διοργανώνεται κάθε χρόνο με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει στους νεότερους και να ξυπνήσει μνήμες στους παλιότερους και ακόμα να μεταδώσει στους περιηγητές την παράδοση και την κουλτούρα. Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Πέγειας, στις 7.30μμ. Στο πλαίσιο της φετινής οργάνωσης θα παρουσιαστεί Παραδοσιακή Κυπριακή Βραδιά. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προετοιμασία παραδοσιακών χειροποίητων προϊόντων της Κύπρου, την προετοιμασία κυπριακού φαγητού, παραδοσιακών γλυκών χαρουπιού, αναρής με χαρουπόμελο, και ζιβανιάς. Επίσης θα υπάρχει προς πώληση φαγητό, διάφορα κυπριακά παραδοσιακά εδέσματα και ποτό.
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Αγίου Γεωργίου Πέγειας, Πάφος, 19.30.



Φεστιβάλ Παστελιού
Το όμορφο χωριό Ανώγυρα της επαρχίας Λεμεσού, διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε Σεπτέμβριο, το καθιερωμένο "Φεστιβάλ Παστελιού". Άλλωστε, το παστέλι είναι άμεσα συνδεδεμένο με το χωριό, ενώ το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχει πλέον καταστεί θεσμός, καθώς φέτος διοργανώνεται για 31η χρονιά. Η γιορτή λοιπόν θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας, στις 19.00. Το φεστιβάλ, το οποίο έγινε ταυτόσημο με το άρωμα και τη γλύκα του παστελιού, δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή διαδικασία παρασκευής του. Ακόμα στο πλαίσιο της γιορτής πέρα από φαγητό, παστέλι και κουλλουρούθκια με το χαρουπόμελο, υπάρχει και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. 
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Ανώγυρα, επ. Λεμεσού, 19.00.

Χορός της Πίττας του Μελιού
Μια πολύ όμορφη γιορτή διοργανώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Κέντρου Νεότητας Ποταμίου, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο της κοινότητας. Πρόκειται για το Ετήσιο Φεστιβάλ της «Πίττας του Μελιού», μιαν εκδήλωση στην οποία οι παραδοσιακές πίτες με το μέλι, έχουν βέβαια την τιμητική τους! Το χωριό λοιπόν της επαρχίας Λευκωσίας, το Ποτάμι, θα μας περιμένει την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου, στις 20.00. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Επάρχου Λευκωσίας κ. Μάριου Παναγίδου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: Ζωντανή μουσική, άφθονο φαγητό και ποτό και φυσικά Παραδοσιακές πίττες με το μέλι, καφούρα κ.ά. Συγκεκριμένα: Πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Γλυκές Πενιές και παράσταση με κυπριακούς χορούς από το μουσικοχορευτικό - λαογραφικό όμιλο Η βούρκα. Η είσοδος θα είναι €13 ανά άτομο. Παιδιά κάτω των 6 χρονών δωρεάν. Η κράτηση είναι απαραίτητη. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 22852448, 99651914 μέχρι την Δευτέρα 02/09/2019.
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, αυλή πρώην Δημοτικού Σχολείου Ποταμίου, 20.00.

Χορός του Αμυγδάλου
Το πανέμορφο χωριό του Λιμνάτη ξεχωρίζει από όλα τα άλλα χωριά της Κύπρου, γιατί πολύ απλά είναι το χωριό της αμυγδαλιάς, αφού σε καμιά άλλη περιοχή της Κύπρου δεν υπάρχουν τόσες πολλές αμυγδαλιές. Τιμώντας λοιπόν την παράδοση του χωριού, το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιμνατίου διοργανώνει και μας προσκαλεί στον ετήσιο Χορό Αμυγδάλου, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 20:30, στο κοινοτικό πάρκο. Στο πλαίσιο της γιορτής πέρα από το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν γλυκό αμυγδάλου. Ο χορός τελεί υπό την αιγίδα του ο Έπαρχος Λεμεσού Μάριος Αλεξάνδρου.
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Κοινοτικό Πάρκο Λιμνατίου, επ. Λεμεσού.

Ροκ και Όπερα στην Κύπρο...
Ποια θα ήταν η μουσική των σπουδαίων συνθετών του παρελθόντος αν την έγραφαν σήμερα; Είναι δυνατόν να εκτελεσθούν τα περίφημα κλασικά έργα της όπερας σε μια ρύθμιση για ροκ, μπλουζ ή ντίσκο και να μην προκαλεσθεί θυμό στους οπαδούς της κλασσικης μουσικής; Θα το μάθουμε πολύ σύντομα!
Στις 6 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παράσταση των σολιστών του θεάτρου Μπολσόι στο πλαίσιο του μοναδικού έργου που ονομάζεται "Ροκ και Οπερα". Το μουσικό έργο "Ροκ και Οπερα" είναι το αποτέλεσμα ενός πειράματος δημιουργικών, ταλαντούχων και ζωντανών καλλιτεχνών που αποφάσισαν να συνδυάσουν τα κλασικά έργα της όπερας με σύγχρονη μουσική, όπως ροκ. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλη επιτυχία σε δεκάδες πόλεις στη Ρωσία. Πράγματι, όπως λέει ο παρουσιαστής του προγράμματος Βίκτωρ Πίπα, κάθε ακροατής της συναυλίας σε ένα μόνο βράδυ κάνει ένα ταξίδι στις καλύτερες παγκόσμιες παραστάσεις της όπερας.
Αρχικά, το πρόγραμμα περιλάμβανε 12 αριες, αλλά σε κάθε συναυλία έχουν προστεθεί καινούριες, και τώρα στο πρόγραμμα υπάρχουν 22 κομμάτια. Οι κλασσικές φωνές των σολιστών από όπερα, συνοδευόμενες από ένα ισχυρό σύνολο τυμπάνων, μπάσο κιθάρα και άλλα σύγχρονα όργανα, με βίντεο και εφέ φωτισμού στο πνεύμα της συναυλίας του ροκ, δημιουργούν απίστευτη αίσθηση ενότητας διαφορετικών χρόνων και εποχών. Οι κλασσικές φωνές των σολιστών είναι ισχυρές και φωτεινές. Οι γνωστές άριες αποκτούν νέα απροσδόκητα χρώματα χάρη σε μια νέα διάταξη: τύμπανα και κιθάρες αντί κλασσική ορχήστρα.
Το έργο περιλαμβάνει κορυφαίους σολίστες του θεάτρου Μπολσόι, που εργάζονται για τα καλύτερα θέατρα όπερας στον κόσμο:
Ρομάν Μουραβίτσκι - δραματικός τενόρος, τιμημένος καλλιτέχνης της Ρωσίας, σολίστας του θεάτρου Μπολσόι, σολίστας της Όπερας της Βιέννης (Αυστρία), βραβευμένος διεθνών βραβείων.
Οξάνα Γκορτσακόβσκαγια - σοπράνο, μέλος της κριτικής επιτροπής του αμερικανικού προγράμματος καλλιτεχνών (New York), σολίστρια του θεάτρου Μπολσοι, σολίστας της Όπερας Metropolitan (ΗΠΑ), βραβευμένη διεθνών βραβείων.
Αλεξέϊ Πασιήγιεφ- βαρίτονος, σολίστας του θεάτρου Μπολσοι;
Εβγκένια Σεγκενιούκ - μεσο-σοπράνο, βραβευμένη διεθνών διαγωνισμών, σολίστρια του θεάτρου Μπολσόι.
Οι ροκ μουσικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνεργάζονται με τις ομάδες "Dancing Minus", "Τόκιο" και "Αγκάθα Κρίστι".
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. 

Πάολα στο Φεστιβάλ Γάλακτος
27ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης 2019 με την εκρηκτική Πάολα για τέσσερις ώρες στη σκηνή! Σημειώστε ημερομηνία, μέρα, ώρα, τόπο: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 9:00 μ.μ. στο γήπεδο του Χαλκανόρα στο Δάλι. Για τέσσερις ολόκληρες ώρες στη σκηνή, μαζί με το πολυμελές της σχήμα, το μόνο σίγουρο είναι πως η διασκέδαση και το κέφι θα κορυφωθούν. Αισίως το Παγκύπριο Φεστιβάλ Γάλακτος μετράει φέτος τα 27 του χρόνια! Με την κάθε χρονιά, να είναι πιο πετυχημένη από την προηγούμενη, το Φεστιβάλ έχει γίνει πια ένας θεσμός, μια υπέροχη γιορτή που την περιμένουν χιλιάδες κόσμος. Φέτος, η είσοδος είναι στα 20 ευρώ, με το κοινό να μπορεί να προαγοράσει το εισιτήριο του στην τιμή των 15 ευρώ.
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Γήπεδο Χαλκάνορας - Δημήτρης Χάματσος, Δάλι, Λευκωσία, 21.00. 



Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ο Αλκίνοος μόνος, χωρίς επί σκηνής συμμάχους, παίζει ακόμα το παιγνίδι των τραγουδιών. Με ένα διαφορετικό playlist, έτοιμος πάλι για την ανοιχτοσύνη στα άπειρα ενδεχόμενα της στιγμής και της συνύπαρξης. Πρόκειται για συναυλίες ακρόασης αλλά και συμμετοχής. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. 
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία.
>> Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00. 
Προπώληση εισιτήριων: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Περίπτερο Οκτάγωνο Σταυροβουνίου 15, Λεωφόρος Σταυρού / Περίπτερο Μάρω, Λεωφόρος Λάρνακος 119Α, Αγλαντζιά. ΛΕΜΕΣΟΣ: Musical Paradise, 35ος δρόμος Αρ. 3, Μονοβόλικος, Κάτω Πολεμίδια. ΛΑΡΝΑΚΑ: Acappela Music Store, Λόρδου Βύρωνος 50. ΠΑΦΟΣ: Περίπτερο Time Out, Ακαμαντίδος 2. 

Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε μια συναυλία - έκπληξη με τραγούδια που δεν τον έχουμε ξανακούσει. Μια συναυλία ύμνος στον Έρωτα και την αγάπη, που περιδιαβάζει στη παράδοση της Κύπρου, το ρεμπέτικο του Τσιτσάνη, την Αθήνα του Σουγιούλ το Νέο Κύμα και φτάνει μέχρι τους σύγχρονους συνθέτες χωρίς να παραλείπονται και κάποιες αγαπημένες προσωπικές επιτυχίες του καλλιτέχνη. Θα ακουστούν τραγούδια όπως «Ασιερομπάζω», «Τριανταφυλλένη», «Χαράματα η ώρα τρεις», «Άσε τον παληόκοσμο να λέει», «Πήρα απ΄τη νιότη χρώματα», «Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων», «Το σώμα που ζητάς» κλπ. Μαζί του η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια που ήδη άρχισε τη πορεία της στην Ελλαδική μουσική σκηνή, η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ. Το πρόγραμμα επιμελήθηκε μουσικά ο ΑΔΜΗΤΟΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ. 
Συνοδεύει 8μελής ορχήστρα: Μιχάλης Μηνάς – μπουζούκι, Φρίξος Παναγιώτου – μπουζούκι, Βαρβάρα Λουκά – βιολί, Ευγενία Καραπατάκη – τσέλο, Αντώνης Πολυκάρπου – πιάνο, Δημήτρης Παπανικολάου – μπάσο, Κωνσταντίνος Πάουρος – τύμπανα και Άδμητος Πιτσιλλίδης – κιθάρα. Για το Φεστιβάλ ΙΕΡΟΚΗΠΙΑ που διοργανώνει ο Δήμος Γεροσκήπου.
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, πλατεία Γεροσκήπου, Πάφος, 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

Meλisses
Tο πιο ανατρεπτικό ελληνικό συγκρότημα οι MEΛISSES έρχονται στο Ammos Beach Bar για 4η συνεχή χρονιά. Κι όλα μοιάζουν καλοκαίρι....
>> Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, Ammos Beach Bar, 22.30, Παραλία Μακένζι, Λάρνακα. Πληρ. 24828844.



Θρεττανελό
Οκτώ μουσικοί και ηθοποιοί επί σκηνής σε μία παράσταση με πολύ κέφι, τραγούδια, κούκλες και χαρακτήρες από όλα τα παραμύθια του Δημήτρη Μπασλάμ σε ένα ξεφάντωμα για όλη την οικογένεια. Ο μουσικός, συνθέτης και συγγραφέας Δημήτρης Μπασλάμ παρουσιάζει μια αλλιώτικη παράσταση, με μουσικές και τραγούδια από όλη τη δισκογραφική δουλειά του μέχρι σήμερα. 
>> Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, Δημόσιος Κήπος Πάφου.
>> Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, Εξέδρα Φοινικούδων, Λάρνακα.
 Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.

Ο Σπανός τζιαι οι Σαράντα Δράτζιοι
Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε παρουσιάζει το παιδικό παραμύθι ‘Ο Σπανός τζιαι οι Σαράντα Δράτζιοι’ σε διασκευή, χορογραφία  και σκηνοθεσία Χλόης Μελίδου. Παίζουν: Βικτώρια Αριστείδου, Θανάσης Ιωάννου, Παντελίτσα Μαυρογιάννη,  Αλεξία Περδικάκη, Φωτεινή Περδικάκη, Κατερίνα Τυλληρίδου.
>> Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, 17.00 & Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, 11.00, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός.

Flying Away Festival 2019 με Stavento, Locomondo κ.ά.
Το φεστιβάλ φέρνει και πάλι στο Γήπεδο του Ορφέα πάνω από 150 καλλιτέχνες, 72 art stalls, live μουσική από αγαπημένους Dj και τραγουδιστές, street food, lounge area, αλλά και παιχνιδότοπο για τα παιδιά. Στο μουσικό live κομμάτι, στις 6 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν οι Ενδελέχεια (Μητσοτάκης-Κατσιμάνης full band) και οι Μagic De Spell για να σου θυμίσουν πως τραγούδια όπως αυτά των 90s δεν γράφονται πια! Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, στις 7 Σεπτεμβρίου, θα χορέψεις σε άλλους ρυθμούς με τους Stavento, ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα της hip hop στην ελληνική δισκογραφία. Το reggae άρωμα, φυσικά, δεν λείπει ποτέ από το Flying Away Festival, έτσι την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, οι Locomondo -επειδή έχουν βρει τη συνταγή για την πιο πετυχημένη συναυλία του τριημέρου- θα προσγειωθούν ξανά με το ‘μαγικό χαλί’ τους στο γήπεδο για να κλείσει το φεστιβάλ με party διάθεση.
>> Παρασκευή 6-Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, Γήπεδο Ορφέα, Λευκωσία, 18.00, €10. Πληρ. 70087171.



Φεστιβάλ Αρτοσκευασμάτων
Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την γνήσια κυπριακή παράδοση μέσα από ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ Αρτοσκευασμάτων είναι αφιερωμένο στην παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων, αφού η περιοχή εξαιτίας των μύλων που διαθέτει έχει παράδοση στον τομέα αυτό. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλάτας, στις 15.00, θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων, θα προσφέρονται παραδοσιακά προϊόντα, θα γίνεται επιτόπια παρασκευή αρτοσκευασμάτων και παραδοσιακού ψωμιού. Επίσης θα πραγματοποιείται επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων στο χώρο του λαογραφικού μουσείου, όπως και έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα υπάρχει πλούσιο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Σημείωσε ακόμα ότι την ημέρα της εκδήλωσης το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και οι βυζαντινές εκκλησίες της κοινότητας θα είναι ανοικτές για το κοινό, ενώ θα υάρχει οργανωμένη ξανάγηση η οποία θα ξεκινήσει στις 11.00 από την εκκλησία της Παναγίας Ποδύθου.
>> Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, Γαλάτα, επ. Λευκωσίας. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close