Πάμε Ταξίδι , Guide

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική πρωτεύουσα και πρέπει να ξέρεις

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2019

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι ένας πολύ αγαπημένος μας προορισμός με μεγάλη γκάμα επιλογών για έξοδο και διασκέδαση. Εμείς, επιλέξαμε τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτό τον μήνα στην Αθήνα και σου τα προτείνουμε. 

MΟΥΣΙΚΗ



Πάμε στα γενέθλια του Γιώργου Νταλάρα
Ο σπουδαίος Έλληνας ερμηνευτής γιορτάζει τα μουσικά γενέθλιά του. Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ο άνθρωπος που καθορίζει εδώ και 50 χρόνια το συναίσθημα, την αισθητική, την αγάπη, τον πόνο, την ανάταση και την ιστορική μνήμη ενός ολόκληρου λαού μέσα από το τραγούδι. Αγαπημένοι συνάδελφοι και κυρίως φίλοι από τα πρώτα χρόνια -τα χρόνια της αθωότητας, της φωτιάς-, φίλοι μιας ζωής, αλλά και νέα, αξιόλογα πρόσωπα ανεβαίνουν στη σκηνή για να γιορτάσουν τα μουσικά του γενέθλια τραγουδώντας μαζί του μεγάλα, κλασικά, καθώς και απρόβλεπτα ντουέτα. Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Μαρίζα Ρίζου, Μαρίνα Σάττι, Μπάμπης Στόκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάριος Φραγκούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης σε δυνατά ντουέτα με τον Γιώργο Νταλάρα, σε μία συναυλία που θα μείνει στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. 
Δ 30 Σεπ | Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 21.00. Προπώληση: www.ticketservices.gr.



Ο Eros... στην Αθήνα 
Αν και θα έχουμε την τύχη να απολαύσουμε τον Eros Ramazzotti τον Νοέμβριο στην Κύπρο εντούτοις μπορείς να τον δεις και στην Αθήνα αν θα είσαι εκεί. Είναι ο πιο διάσημος κι επιτυχημένος ­Ιταλός καλλιτέχνης στο ποπ στερέωμα. Αυτή του η επιτυχία μεταφράζεται σε εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, αμέτρητα βραβεία και συνεργασίες με κορυφαία ονόματα, όπως οι Carlos Santana, Cher, Tina Turner, Andrea Bocelli, Joe Cocker, Luciano Pavarotti, Ricky Martin κ.ά., αλλά και σε ωραίους δίσκους, οι οποίοι κρατούν τον Eros Ramazzotti στην κορυφή εδώ και τρεις δεκαετίες. Ο πιο πρόσφατος «Vita ce n’è» είναι και η αφορμή για την τωρινή περιοδεία, η οποία τον φέρνει και στα μέρη μας (Τάε Κβον Ντο). Έτσι το μουσικό μας καλοκαίρι κλείνει με τρόπο ιδιαίτερα γιορτινό.
Παρ 27 Σεπ, Γήπεδο Τάε Κβον Ντο, Φάληρο, 19.30. Προπώληση: www.ticketservices.gr. 

DON’T MISS



Ο John Cleese στο Ηρώδειο

Το Ηρώδειο θα σειστεί από τα γέλια των θεατών, όταν ο διάσημος κωμικός των Monty Python κάνει στάση στον ιστορικό χώρο για να παραδώσει ένα ποτ πουρί των μεγαλύτερων επιτυχιών του. Ο Τζον Κλιζ επισκέπτεται την Αθήνα, στο πλαίσιο της περιοδείας με τον αφοπλιστικό τίτλο «Last time to see me before I die», η οποία «τρέχει» τα τελευταία πέντε χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Ο 77χρονος Κλιζ έχει στήσει μια παράσταση στην οποία τον πρώτο λόγο έχουν ο αυτοσαρκασμός και το βιτριολικό, ασυμβίβαστο χιούμορ. Εσείς θα ρισκάρετε να χάσετε μια –τελευταία;– βραδιά με τον ζωντανό θρύλο της κωμωδίας;
Παρ 20 Σεπ, Ωδείο Ηρώδου Αττίκου, 21.00. Προπώληση: www.viva.gr. Πληρ. +302108938112.



Ο Eric Burdon στο Ηρώδειο
Ο θρυλικός πρωτοπόρος του ροκ αποχαιρετά τις ευρωπαϊκές συναυλίες του με ένα μεγάλο live event κάτω από την Ακρόπολη, τραγουδώντας όλα τα σπουδαία του τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία. Ο θρύλος αυτός του ροκ, μαζί με το συγκρότημά του, τους Animals, το μοναδικό αυτό είδωλο που έδωσε σχήμα τόσο στην άνοδο της βρετανικής σκηνής όσο και στην ψυχεδέλεια της Δυτικής Ακτής, έρχεται για να μας αφηγηθεί με τη βαθιά φωνή του τα κατορθώματα μιας 60χρονης καριέρας.
Παρ 27 Σεπ | Ωδείο Ηρώδου Αττίκου, 21.00. Προπώληση: www.viva.gr. Πληρ. +302108938112.

NEW RESTO



Υoko: To sushi επέστρεψε
Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως ένα από τα πιο νόστιμα sushi της πόλης είναι αυτό που σερβίρει το Yoko Sushi & Bento, που επέστρεψε στην Αθήνα μετά από μια μικρή απουσία. Από το Κολωνάκι πήγε στο Παγκράτι και σε έναν ανανεωμένο αισθητικά χώρο προτείνει άκρως δημιουργικά πιάτα. Ο τρομερά έμπειρος και δημιουργικός Γιώργος Ανδρουτσόπουλος βάζει όλη του την τέχνη και η νέα αυτή άφιξη έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό. Εξάλλου, ο Κυριάκος Στυλιανού έχει φτιάξει με τόση αγάπη αυτό το νέο Yoko, που αποκλείεται να μην το αγαπήσεις από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Το κόκκινο και το μπλε κυριαρχούν μαζί με τα υπέροχα φωτιστικά και κάποια μαρμάρινα στοιχεία στον χώρο που επιμελήθηκε σχεδιαστικά το γραφείο Andreas Trisveis Architects. Σαλάτα μάνγκο, Crystal roll με λαχανικά, Dynamite Roll, Yoko Roll με λαβράκι, Caterpillar Roll με γαρίδα tempura πρέπει να τα παραγγείς οπωσδήποτε. Οι πρώτες ύλες είναι φρέσκες και εξαιρετικής ποιότητας και η φαντασία τις μετατρέπει σε γεύσεις υψηλής γαστρονομίας. Το σίγουρο είναι ότι οι λάτρεις του sushi έχουν ήδη βρει το στέκι τους. 
INFO: (+302103242654) Αρριανού, 20 Παγκράτι.

ΘΕΑΤΡΟ



Δάφνις και Χλόη
O Δημήτρης Μπογδάνος καταπιάνεται με μία από τις πιο διάσηµες και αρχετυπικές ιστορίες αγάπης όλων των εποχών. 
Δ 23 & Τετ 25 Σεπ | Ωδείο Ηρώδου Αττικού.



Εκκλησιάζουσες
Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν τις ‘Εκκλησιάζουσες-Η λαϊκή οπερέτα’ σε λιμπρέτο Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. 
Δ 9 Σεπ | Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Things to do



To Tyco πήγε Χαλάνδρι
Το γνωστό hip bar του κέντρου απέκτησε αδερφάκι στα βόρεια προάστια. Η φιλοσοφία του Tyco είναι 100% value for money, με στόχο τα εξαιρετικά cocktail στη σωστή τιμή για κάθε στιγμή: long drinks, signature cocktails και detox mocktails που μπορείς να πάρεις μαζί σου ή να παραγγείλεις delivery. Εξάλλου, τo Tyco στο κέντρο -εδώ και έναν χρόνο- είναι από τα πιο must σημεία της πόλης. 
Tyco, Ηρακλείου 3, Χαλάνδρι.



Η Αννα Βίσση στην Τεχνόπολη
Ένα μεγάλο live πάρτι στην καρδιά της Αθήνας υπόσχεται η Άννα Βίσση, που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Τεχνόπολη σε μια συναυλία που αναμένεται να μείνει στην ιστορία της πόλης. Μαζί με τη χρυσή 13μελή της μπάντα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, με όλες τις παλιές και νέες επιτυχίες της. Τραγούδια διαχρονικά, που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, σε φρέσκες ενορχηστρώσεις και διάθεση. Ήχοι latin, pop, rock, all time classic μπαλάντες και λαϊκά που έγραψαν τη δική τους μουσική ιστορία με την εξαιρετική φωνή της, τις καθηλωτικές ερμηνείες της και το γνωστό εκρηκτικό ταπεραμέντο της επί σκηνής, σ’ ένα συναυλιακό show-εμπειρία. Την Άννα Βίσση συνοδεύουν οι τραγουδιστές Νικόλας Ραπτάκης και Νατάσα Μηνδρινού και οι σολίστες Παναγιώτης Τσεβάς, Δημήτρης Γάσιας και Αντώνης Ανδρέου
Παρ 13 Σεπ | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς, Γκάζι, 21.30. Προπώληση: www.viva.gr.

Taste of Athens: Η γεύση γιορτάζει
Το Taste of Athens, η μεγάλη γαστρονομική γιορτή, επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα. Η αθηναϊκή εκδοχή του σημαντικότερου γαστρονομικού φεστιβάλ στον κόσμο, που διοργανώνεται σε περισσότερες από 20 μητροπόλεις του πλανήτη, συγκεντρώνει την ελίτ της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής και τα μεγαλύτερα food & beverage brands. Θα γευτείς μοναδικά πιάτα, θα μαγειρέψεις και θα διδαχτείς από διάσημους Έλληνες chef και chef διεθνούς φήμης, θα λάβεις μέρος σε γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, θα απολαύσεις ιδιαίτερα cocktail και θα γνωρίσεις τα τελευταία gastronomy trends. Παράλληλα, αγαπημένοι Dj θα σε διασκεδάσουν από το Music Stage του Φεστιβάλ. Για τέσσερις ημέρες, το φεστιβάλ-ωδή στη γεύση χαρίζει στο Ζάππειο Μέγαρο ένα φεστιβαλικό χαρακτήρα και συγκεντρώνει: 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια, μενού με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (€3, €6, €9 & €12), κορυφαίους Έλληνες και celebrity chefs διεθνούς φήμης, προϊόντα από κορυφαίoυς food & beverage προμηθευτές και Έλληνες παραγωγούς. 
Πεμ 19-Κ 22 Σεπ | Ζάππειο Μέγαρο, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας. Εισιτήρια: www.athens.tastefestivals.com.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close