Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Γκουρμέ πιάτα σε ένα φινετσάτο εστιατόριο στο βουνό που πρέπει να επισκεφτείς

Με θέα τα καταπράσινα αμπέλια του Ομόδους, αφεθήκαμε σε αυτό το μοναδικό ραντεβού αισθήσεων της γαστρονομίας με την οινική παράδοση

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2019

Με ένα πετυχημένο ταίριασμα της σύγχρονης τοπικής κουζίνας με τα εκλεκτά κρασιά του Οινοποιείου Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη, το οποίο αποτελεί μέρος του, το εστιατόριο Πλαγιά δημιουργεί εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες σε ένα ευχάριστο και εκλεπτυσμένο περιβάλλον.

Με θέα τα καταπράσινα αμπέλια του Ομόδους, αφεθήκαμε σε αυτό το μοναδικό ραντεβού αισθήσεων της γαστρονομίας με την οινική παράδοση. Για αρχή παραγγείλαμε σαλάτα με αναρή (€12) με φύλλα σπανακιού, τραγανό φύλλο με τυρί και σησάμι, αποξηραμμένα βερίκοκα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και βινεγκρέτ βασιλικού και άνηθου και ταρτάρ λαβράκι και σαλάτα καπνιστής μελιτζάνας (€15) με κόλιανδρο, ραπανάκι, ντομάτα κονφί και λάδι βασιλικού.

Για κυρίως επιλέξαμε το αργοψημένο χοιρινό (€20), που είναι χοιρινή σπάλα ψημένη σε κόκκινο κρασί και αρωματικά βότανα με γαρνιτούρα από πουρέ παστινάκι, σπόρους κόλιανδρου, ψητά μανιτάρια και ρίζες παστινάκι σερβιρισμένα με σάλτσα κόκκινου κρασιού και τις πλούσιες σε γεύση και αρώματα ταλιατέλες με γαρίδες (€18) σερβιρισμένες με ντομάτα, βασιλικό, μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού, τυρί παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος και σάλτσα αστακού.

Τέλος, απολαύσαμε Noix σοκολάτας (€7) με μους σοκολάτας, πραλίνα φουντουκιού, μαρέγκα και σπιτικό παγωτό βανίλια-καραμέλα και τάρτα μήλου τατίν (€10/για 2 άτομα) με ψημένα μήλα σε ζύμη σφολιάτας σερβιρισμένα με σπιτικό παγωτό βανίλια-κανέλα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close