Cine News , Κινηματογράφος

Πανόραμα ιταλικού κινηματογράφου στην Κύπρο με δωρεάν προβολές ταινιών

Το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου επιστρέφει με προβολές σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2019

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου από τις 9 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία παραγωγής IMAGO, το Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και άλλα κινηματοθέατρα στην Κύπρο.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει στο κοινό της Κύπρου ορισμένες από τις καλύτερες ιταλικές κινηματογραφικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων.

Η κινηματογραφική αυτή εμπειρία εμπλουτίζεται με την παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων από την Ιταλία, με βιντεοσυνεντεύξεις με τους ηθοποιούς/σκηνοθέτες πριν από κάθε προβολή, με ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις ταινίες που θα προβληθούν και τη δυνατότητα του κοινού να συμμετάσχει σε συζητήσεις, αλλά και να αξιολογήσει τις ταινίες.

Επίσημη έναρξη 

Η επίσημη έναρξη θα γίνει στη Λάρνακα στις 9 Σεπτεμβρίου στην παρουσία του Ιταλού Πρέσβη και των τοπικών Αρχών, με την προβολή της ταινίας "Quando Corre Nuvolari" που βασίζεται στην ιστορία του Ιταλού θρυλικού οδηγού Tazio Nuvolari.

Ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν οι ταινίες: “La pelle dell’orso” και “Perfetti sconosciuti” ενώ την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ριάλτο το κλείσιμο του Φεστιβάλ με την προβολή της ταινίας “Un figlio a tutti i costi” στην παρουσία του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή Fabio Gravina και του παραγωγού/σεναριογράφου, Salvatore Scarico.


 
Το ίδιο βράδυ θα ανακοινωθεί η πιο αγαπημένη ταινία του Φεστιβάλ, την οποία θα επιλέξουν οι θεατές σε όλες τις πόλεις.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η κινηματογραφική αυτή εμπειρία εμπλουτίζεται με την παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων από την Ιταλία, με βιντεοσυνεντεύξεις με τους ηθοποιούς /σκηνοθέτες πριν από κάθε προβολή, με ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις ταινίες που θα προβληθούν και τη δυνατότητα του κοινού να συμμετάσχει σε συζητήσεις, αλλά και να αξιολογήσει τις ταινίες».
 
Οι ταινίες που θα προβάλλονται στην ιταλική γλώσσα θα έχουν ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Προβολές:

9-10 Σεπτεμβρίου, Kcineplex Λάρνακας

11-13 Σεπτεμβρίου, Κινηματογράφος Πάνθεον, Λευκωσία

14 & 15 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close