Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πήγαμε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά, αίθρια εστιατόρια της Κύπρου

Η κουζίνα του είναι αυθεντική ιταλική, μα την ίδια στιγμή, δημιουργική, νοτισμένη με το θυμάρι, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο των ανθώνων που περιβάλλουν το εστιατόριο

Δημοσιεύτηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2019

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά, αίθρια εστιατόρια του νησιού με την αμφιθεατρική δομή του χώρου, την πέτρα και το γαλάζιο της πισίνας, της θάλασσας και του ουρανού να δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό.

Ο λόγος για το Il Teatro, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Parklane. 



Η κουζίνα του είναι αυθεντική ιταλική, μα την ίδια στιγμή, δημιουργική, νοτισμένη με το θυμάρι, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο των ανθώνων που περιβάλλουν το εστιατόριο. Στα συν, οι εξαίρετες πρώτες ύλες, ο ξυλόφουρνος με περιστρεφόμενη βάση για τις λεπτόφυλλες πίτσες, αλλά και η οινική κουλτούρα που διακατέχει το προσωπικό. Βοήθειά σου μεγάλη, το πλήρως ενημερωμένο για κάθε λεπτομέρεια του μενού, προσωπικό, το οποίο θα φροντίσει να σου υπενθυμίσει στην πράξη, την κυπριακή, αλλά και ιταλική φιλοξενία, προσφέροντάς σου προκαταρτικά, ανεπανάληπτη φουρνιστή φοκάτσια, αλλά και το καθιερωμένο amuse bouche, που να εύχεσαι να είναι το savory cheesecake, αγγιγμένο με φράουλα και σοταρισμένο προσιούτο.

Ο βραβευμένος ως ο καλύτερος Κύπριος οινοχόος 2015, Head Sommelier του Parklane, Γιώργος Λουκάκης, και η εμπειρότατη ομάδα του, θα σου προτείνουν για αρχή το Tenuta San Pietro του κορυφαίου Gavi, το οποίο θα ταιριάξει γευστικά με την κρύα σούπα γκασπάτσο με ντομάτα, φράουλα, τραγανό, ποσέ αυγό και μαριναρισμένο καβούρι. Ασυζητητί, δεν παρακάμπτεις το δημιουργικό vitello tonnato με μοσχάρι πιετμόντ και σάλτσα τόνου με κάππαρη, μα και ούτε αφήνεις πίσω τη σαλάτα με μαριναρισμένες κονκασέ ντομάτες με τραγανή ρόκα και ποιοτική burrata.

Η ελληνική μαλαγουζιά Kitrus και το ιταλικό Villa Vitas, Refosco dal Penduncolo Rosso θα ρεύσουν στα ποτήρια της παρέας, η οποία θα υποκύψει στις χειροποίητες παπαρδέλλες του πολύπειρου σε πεντάστερα ξενοδοχεία chef, Στέλιου Λοΐζου, μπλεγμένες με ποικιλία μανιταριών και φιλετάκια μόσχου, που απογειώνονται με φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα.

Να είσαι έτοιμος για τη γαστρονομική συνέχεια, με τον επιδέξιο pizzaiolo να παρουσιάζει την αγαπημένη όλων πίτσα Capricciosa ανατρεπτικά συνδυασμένη με το ονειρικό Miani Friulano. Σχεδόν αμέσως ανάμενε το ιδανικά ψημένο χταπόδι σε στρώμα λαχανικών, που θα συνδυάσεις με ένα ποτήρι κρασί Elena Walch Per Sé. H κρέμα σοκολάτας Gianduja με φουντούκι και παγωτό βανίλιας, το τιραμισού με παγωτό μασκαρπόνε και η πανακότα με μπισκότο μούρων είναι οι γλυκοί πειρασμοί, που δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close