6-7 September 2019
Μουσική , Συναυλίες & Events

Η εννέα φορές προτεινόμενη για Grammy Tierney Sutton στο Φεστιβάλ Κύπρια

Με ένα πλούσιο ιστορικό όσον αφορά σε περιοδείες και ηχογραφήσεις μέσα από 20 χρόνια και 14 ψηφιακούς δίσκους το Tierney Sutton Band έχει χαράξει μια πολύ ενδιαφέρουσα πορεία

Δημοσιεύτηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2019

Εννέα φορές προτεινόμενη για Grammy, η Tierney Sutton προτάθηκε επί οκτώ συνεχόμενες χρονιές για το “Best Jazz Vocal Album”, αποσπώντας υποψηφιότητα για Grammy για κάθε έργο που έχει κυκλοφορήσει την τελευταία δεκαετία. 
Με ένα πλούσιο ιστορικό όσον αφορά σε περιοδείες και ηχογραφήσεις μέσα από 20 χρόνια και 14 ψηφιακούς δίσκους (CD), το Tierney Sutton Band (TSB) έχει χαράξει μια πολύ ενδιαφέρουσα πορεία. Αποτελούμενο από την ίδια την Tierney Sutton και τους βιρτουόζους Kevin Axt (μπάσο), Ray Brinker (ντραμς) και Christian Jacob (πιάνο), το σχήμα λειτουργεί σε τέλεια αρμονία, ενώ οι οποιεσδήποτε μουσικές αλλά και επαγγελματικές αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού και εντελώς συνεταιρικά. Το 2011, το TSB προτάθηκε για  Grammy για τις από κοινού διασκευές του, το μόνο μουσικό σχήμα που απέσπασε τέτοια τιμή. Η δισκογραφία του είναι τόσο θεματική όσο και πλούσια. 



Η ίδια η Tierney Sutton είχε κορυφαίες εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια στο Hollywood Bowl,  στο Carnegie Hall, στο Kennedy Center και στο πλαίσιο των συναυλιών Jazz At Lincoln Center. Όταν δεν βρίσκεται σε περιοδεία, η Tierney είναι περιζήτητη τόσο ως παραγωγός όσο και ως καθηγήτρια φωνητικής. Δίδαξε για πάνω από μια δεκαετία στο Thornton School of Music του Πανεπιστημίου της Νοτίου Καλιφόρνια (University of Southern California – USC), και υπηρέτησε για πέντε χρόνια ως επικεφαλής του Τμήματος Φωνητικής στο Los Angeles College of Music στην Pasadena της Καλιφόρνια, όπου δημιούργησε καινούριο αναλυτικό πρόγραμμα για φοιτητές φωνητικής παντός είδους. Έχει, επίσης, διδάξει, συμβουλεύσει και προωθήσει μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της νέας γενιάς τραγουδιστών όπως την Gretchen Parlato και τη Sara Gazarek. 

Όπως ανέφερε και η εφημερίδα “The New York Times” σε δύο διαφορετικές περιστάσεις:
«Μια σοβαρή καλλιτέχνης της Jazz, η οποία ανεβάζει το όλο εγχείρημα σε άλλο επίπεδο.»
και...
«Η κα Sutton είναι ένα καθαρό πνεύμα της Jazz που σέβεται το τραγούδι. Ακόμη κι όταν αυτοσχεδιάζει, ενίοτε με πολύ πειραματικό τρόπο, ουδέποτε αφήνει να χαθεί η πεμπτουσία του τραγουδιού.»

ΛΕΜΕΣΟΣ
06.09.2019 @ 20.30
ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
07.09.2019 @ 20.30
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close