5-6 October 2019
Things to Do , Προσεχώς

Το αγαπημένο φεστιβάλ βιβλίου της Λευκωσίας, έρχεται φέτος το φθινόπωρο

Το Nicosia Book Fest επιστρέφει φέτος με πολύ ξεχωριστές εκδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2019

Το Nicosia Book Fest έρχεται για 4η συνεχή χρονιά στις 5 και 6 Οκτωβρίου να μετατρέψει το πάρκο Ακρόπολης σε ένα κήπο γεμάτο βιβλία και καλεί τους φίλους του, και όχι μόνο, να παρευρεθούν και να λάβουν μέρος σε βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, παραστάσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Το φετινό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ακόμη περισσότερους συγγραφείς, βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, πρεσβείες, πολιτιστικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα με στόχο την ουσιαστική διάδραση ανάμεσα στους δημιουργούς και τους αναγνώστες. Ταυτόχρονα, σε τρεις διαφορετικές σκηνές θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των δύο ημερών πέραν των 40 παρουσιάσεων και συζητήσεων με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό και άλλες πολύ συναρπαστικές δραστηριότητες οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρο τους, φυσικά, το βιβλίο.

Οι διοργανωτές, έχοντας ως βασικό στόχο τη συνεχή και ποιοτική αναβάθμιση του φεστιβάλ, παρουσιάζουν φέτος ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα με δυνατά ονόματα και αγαπημένους, πολυδιαβασμένους συγγραφείς. Ξεχωρίζει η παρουσία της καταξιωμένης Έλενας Ακρίτα. Η συγγραφέας θα φέρει μαζί της «Τα τάπερ της Αλίκης», το πιο πρόσφατο της βιβλίο, το οποίο θα παρουσιάσει στο κοινό το Σάββατο, στις 19:00 στην κεντρική σκηνή.  Ταυτόχρονα, σημαντική παρουσία στο φεστιβάλ είναι αυτή του κορυφαίου Άγγλου θεατρικού συγγραφέα Mike Kenny  και του επίσης σπουδαίου σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά, οι οποίοι θα συζητήσουν μαζί με τον Σάββα Κυριακίδη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΘΟΚ, σχετικά με την μεταφορά έργων για νέους στο θεατρικό σανίδι την Κυριακή στις 19:00 στην κεντρική σκηνή.

Την ίδια στιγμή, η διήμερη παρουσία των αγαπημένων συγγραφέων παιδικού βιβλίου, Βαγγέλη Ηλιόπουλου και του Γερμανού Γίρκεν Μπανσέρους δεν μπορεί παρά να προστεθεί στα αξιοσημείωτα του φεστιβάλ. Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος θα βρεθεί κοντά στα παιδιά με τον Τριγωνοψαρούλη, αφηγήσεις, τραγούδια, εικαστικές κατασκευές, παιχνίδια ρομποτικής και ένα συναρπαστικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Ο συγγραφέας του Ντετεκτιβ Κλουζ, που τόσο αγαπούν τα παιδιά, Γίρκεν Μπανσέρους θα γνωρίσει τους μικρούς του φίλους, θα υπογράψει τα βιβλία τους και θα οργανώσει θεατρικό παιχνίδι με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο Ύποπτο γάλα στο σούπερμαρκετ. Στην παιδική σκηνή σημαντική είναι και η παρουσία της συγγραφέως / εικονογράφου Λιάνας Δενεζάκη, η οποία το Σάββατο θα παρουσιάσει μια ψυχαγωγική αφήγηση του βιβλίου της Ποιος θα γίνει αρχηγός; με ευφάνταστη εικονογράφηση και στη συνέχεια θα παρουσιάσει δωρεάν εκπαιδευτικό εργαστήρι για γονείς και εκπαιδευτικούς.
 
Πέραν από αυτά, στα αξιοσημείωτα της πρώτης μέρας προσθέτουμε την παρουσίαση της επιμελήτριας του βιβλίου «Μου μοιάζει ο άνθρωπος μ' έναν ήλιο, που καίγεται από μόνος του», Ευτυχίας Παναγιώτου, με κεντρικό θέμα τη ζωή και το έργο της πολυσυζητημένης ποιήτριας των Εξαρχείων, Κατερίνας Γώγου. Την ίδια μέρα ξεχωρίζουμε επίσης την πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της πολυβραβευμένης Κωνσταντίας Σωτηρίου, «Πικρία χώρα» και το απόσπασμα από την νέα παιδική παράσταση του ΘΟΚ, «Το κορίτσι που επιμένει», σε σκηνοθεσία της Μαρίνας Βρόντη. Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα κλείσει, στην κεντρική σκηνή με τον αγαπημένο δημιουργό Παντελή Θαλασσινό, ο οποίος θα παρουσιάσει το βιβλίο «12+1 Ηλιοτρόπια του Άλκη Αλκαίου»  και θα μας χαρίσει τα τραγούδια του.

Την Κυριακή ξεχωρίζουμε την συζήτηση με τίτλο «Η γυναίκα στο προσκήνιο της Ιστορίας», η οποία θα γίνει με αφορμή το βιβλίο της Ανδρούλας Βασιλείου, Γυναίκα της Κύπρου: Ενός αιώνα διαδρομή και την έρευνα Cyprus Library Online for Gender. Ξεχωρίζουμε επίσης τη θεατρική παράσταση Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος της Ευριδίκης Περικλέους - Παπαδοπούλου σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μανναρίδου – Καρσερά και πρωταγωνιστή τον Νεκτάριο Θεοδώρου. Η αυλαία θα πέσει με Jazz Performance από το μουσικό σχήμα Mood Indigo with Antreas Yerolatsitis.  

Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες του από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ ενώ στο χώρο θα υπάρχει φαγητό και ποτό καθώς και χώρος βιβλιοανάγνωσης. Τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν στην παιδική γωνιά με παιδικές κατασκευές, face painting, αθλοπαιδιές και φουσκωτό. 

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://www.nicosiabookfest.com/programma-2019

Η είσοδος στο φεστιβάλ και σε όλες τις δράσεις του είναι ελεύθερη.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close