Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

150 πράγματα που πρέπει να κάνεις τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο

Η λίστα με όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου

Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2019

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου έχει την άχαρη αποστολή να μας βάλει σε μετα-καλοκαιρινούς ρυθμούς: να τινάξει από πάνω μακριά μπατζάκια και να μας ξανασυστήσει στις (πολιτιστικές) ομορφιές της πόλης. Ο Σεπτέμβριος μας βάζει ξανά στους κανονικούς μας ρυθμούς και στην κανονικότητα της καθημερινότητάς μας. Αφήνουμε πίσω τις χαλαρές στιγμές σε παραλίες και ακτές και μπαίνουμε ξανά στη ρουτίνα αναζητώντας όλα εκείνα τα όμορφα πράγματα που μας φέρνει ο Σεπτέμβριος. Νέες παραστάσεις, μουσικές και συναυλίες, παραδοσιακά και σύγχρονα φεστιβάλ, κινηματογραφικές ταινίες και όλα όσα θα κάνουν την μετάβασή μας στην καθημερινότητα ακόμα πιο ομαλή. 

Έτσι κι εμείς φτιάξαμε μια λίστα με τα σεπτεμβριάτικα must-do, για να ξεκολλήσουμε από τις φωτογραφίες των διακοπών...
 

ΘΕΑΤΡΟ 

Η νέα θεατρική σεζόν ξεκινάει δυναμικά με το Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια από τη μία και το Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Αρχοντικό της οδού Αξιοθέας να μας προσφέρουν ενδιαφέρουσες θεατρικές επιλογές. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουμε θέατρο από την Ελλάδα, παιδικές παραστάσεις αλλά και θεατρικές παραστάσεις από τις εγχώριες σκηνές του νησιού. Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ λοιπόν με πολλές και ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα. 

Μην Χάσεις 

Λωξάντρα
Η μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, τώρα περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας. Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά. 
Τετ 18 Σεπ, Παττίχειο Δημ. Αμφιθέατρο Λάρνακας / Πέμ 19 Σεπτ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός / Παρ 20, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 20.30.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 

Ο Σεπτέμβριος έρχεται σιγά σιγά και μας φέρνει ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά με κάποιες να συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Τα Κύπρια 2019. 

Μην Χάσεις 

Το βέλος που δεν πληγώνει
Μια παιδική θεατρική παράσταση από το Θέατρο Τσέπης με πολλαπλά και όμορφα μηνύματα, σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους. Τρεις άνθρωποι γνωρίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες κι ενώνουν την εξυπνάδα, τη δύναμη και το θάρρος τους για να μπορέσουν να σώσουν τους συμπολίτες τους. Γίνονται φίλοι και κυριαρχούν στο βασίλειό τους. Η εξουσία που παίρνουν στα χέρια τους, θολώνει την κρίση τους και τους διχάζει. Τότε, θα εμφανιστούν στον δρόμο τους ένας δράκος κι ένας νεαρός ιππότης που θα γίνουν η αιτία να θέσουν σε εφαρμογή την παλιά τους τέχνη, τη μάχη με βέλη που δεν πληγώνουν. Παίζουν: Μαριλένη Σταύρου, Ξένια Προδρόμου, Αθηνά Σάββα και Κωνσταντίνος Τσιόλης. 
Παρ 20 (18.30) & Σ 21 Σεπ (16.30 & 18.30) | Νέο Κτήριο ΘΟΚ, Λευκωσία. / Κ 22 Σεπ (18.30) | Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου. / Παρ 27 Σεπ (18.30) | Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.

ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑ 
Το φετινό διεθνές φεστιβάλ Κύπρια περιλαμβάνει συνολικά δεκατέσσερις παραγωγές υψηλού επιπέδου από την Κύπρο και το εξωτερικό σε 46 συνολικά παραστάσεις παγκύπρια. Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου το κοινό θα απολαύσει θέατρο, χορό, μουσική, παιδικές παραστάσεις και παραστάσεις ανοικτές στο κοινό.

Μην Χάσεις 

Tierney Sutton Band
Η παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτρια της jazz και οκτώ φορές υποψήφια για Grammy, Tierney Sutton, έρχεται στην Κύπρο μαζί με την μπάντα της για δύο συναυλίες στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2019. Το σχήμα TSB, αποτελούμενο από την Tierney Sutton και τους βιρτουόζους Kevin Axt (μπάσο), Ray Brinker (ντραμς) και Christian Jacob (πιάνο), λειτουργεί σε τέλεια αρμονία. Επίσης, η Sutton έχει λάβει υποψηφιότητα στην κατηγορία Best Jazz Vocal Album για κάθε έναν από τους δίσκους της που κυκλοφόρησε την τελευταία δεκαετία.
Παρ 6 Σεπ | Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30, €12 & €6. / Σ 7 Σεπ | Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30, €12 & €6. Πληρ. 77772212.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΠΡΙΑ ΕΔΩ 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΞΙΟΘΕΑΣ

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΘΕΠΑΚ) θα παρουσιάσει στις 5 Σεπτεμβρίου την παράσταση «Ερωτόκριτος» του Κορνάρου και στις 9 Σεπτεμβρίου θα δώσουν μια συναυλία οι «Καφέ Μπαλκάν» με τον Γλαύκο Κοντεμενιώτη στο πιάνο, τον Αλέξανδρο Γαγάτση στο βιμπράφωνο και την Παυλίνα Κωνσταντοπούλου στο τραγούδι.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου βαφτίζεται φεστιβαλικός και γεμίζει με γεύσεις και αρώματα του τόπου μας, μουσικές και χορούς, ενώ πλέον η καρδιά της παράδοσης, χτυπά δυνατά σε χωριά, βουνά, πλατείες και λόφους. Εμείς πάντως φτιάξαμε τη γαστρονομική ατζέντα του Σεπτέμβρη και σου προτείνουμε εκδηλώσεις και φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων που σίγουρα σου δίνουν σημαντικούς λόγους για να τις εντάξουμε στο πρόγραμμά σου. 

Μην Χάσεις 

43o Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού
Πότε: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, 19.00.
Πού: Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας
Ο Δήμος Σωτήρας διοργανώνει για άλλη μια χρονιά τη μεγαλύτερη γιορτή της κυπριακής γαστρονομίας. To πολυαναμενόμενο 43o Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στο Δημοτικό Στάδιο Σωτήρας στις 19.00. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με τη Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού και το 2017 συγκέντρωσε περισσότερους από 7 χιλιάδες επισκέπτες, ενώ το πρόγραμμα έντυσε μουσικά η δημοφιλής Ελληνίδα τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου. Κατά τη φετινή χρονιά το "Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού Σωτήρας" έρχεται ανανεωμένο για να προσφέρει στους επισκέπτες του μία ξεχωριστή διασκέδαση, δίδοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από παραδοσιακές αλλά και φρέσκες συνταγές το πιστοποιημένο ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Κολοκάσι Σωτήρας και Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας.

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΔΩ 

Τρώμε ζεστό παλουζέ σε 6 παραδοσιακά φεστιβάλ στο χωριό 
Καθώς ο τρύγος πλησιάζει, εμείς δίνουμε ραντεβού στις πλατείες των κρασοχωριών, οι οποίες ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν με πολλές εκδηλώσεις και κυρίως άφθονο και ζεστό παλουζέ. Εκεί μπορείς να παρακολουθήσεις από κοντά ολόκληρη τη διαδικασία παρασκευής παλουζέ, να τον γευτείς, αλλά και να πάρεις προμήθειες για το σπίτι. Μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις Εξάλλου, πρόκειται για ένα απόλυτα παραδοσιακό γλυκό, όπως και ο σουτζούκος, που τα συναντήσεις κυρίως στα χωριά μας, όπου παράγονται τα περίφημα γνωστά άσπρα σταφύλια.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 

Μην Χάσεις 

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ο Αλκίνοος μόνος, χωρίς επί σκηνής συμμάχους, παίζει ακόμα το παιγνίδι των τραγουδιών. Με ένα διαφορετικό playlist, έτοιμος πάλι για την ανοιχτοσύνη στα άπειρα ενδεχόμενα της στιγμής και της συνύπαρξης. Πρόκειται για συναυλίες ακρόασης αλλά και συμμετοχής. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. 
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία.
>> Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00. 
Προπώληση εισιτήριων: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Περίπτερο Οκτάγωνο Σταυροβουνίου 15, Λεωφόρος Σταυρού / Περίπτερο Μάρω, Λεωφόρος Λάρνακος 119Α, Αγλαντζιά. ΛΕΜΕΣΟΣ: Musical Paradise, 35ος δρόμος Αρ. 3, Μονοβόλικος, Κάτω Πολεμίδια. ΛΑΡΝΑΚΑ: Acappela Music Store, Λόρδου Βύρωνος 50. ΠΑΦΟΣ: Περίπτερο Time Out, Ακαμαντίδος 2. 

ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 

Οι ταινίες που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και οι τελευταίες προβολές στον θερινό κινηματογράφο του Κωνστάντια. 

Μην Χάσεις

 

 

It Chapter Two 
Πρεμιέρα 5 Σεπ (165') | Σκηνοθέτης: Andy Muschietti Πρωταγωνιστές: Finn Wolfhard, Bill Skarsgård, Jessica Chastain

Τον Σεπτέμβριο του 2017, το remake της μίνι τηλεοπτικής σειράς τρόμου του 1990, ‘It’, βασισμένο στο περίφημο μυθιστόρημα του Stephen King, επαναπροσδιόρισε το 'κουρασμένο' είδος των ταινιών τρόμου και σημείωσε τεράστια επιτυχία στο παγκόσμιο box office, με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 700 εκατομμύρια δολάρια (έγινε η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία τρόμου όλων των εποχών). Δύο χρόνια μετά έρχεται το -πολυαναμενόμενο- δεύτερο και τελευταίο μέρος της ταινίας με τον Andy Muschietti να κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και να μας 'ταξιδεύει' 27 χρόνια μετά τα τρομακτικά γεγονότα του πρώτου φιλμ, με τα μέλη του 'Losers Club', σχεδόν στα 40 τους πια, να επιστρέφουν στο Μέιν για να αντιμετωπίσουν ξανά τον φρικιαστικό κλόουν Pennywise, ο οποίος νικήθηκε, αλλά δεν καταστράφηκε. Το ενήλικο 'Κλαμπ των Χαμένων' αποτελείται από ένα all star cast, με τους James McAvoy ως Bill Denbrough, James Ransone ως Eddie Kaspbrak, Jessica Chastain ως Beverly Marsh, Bill Hader ως Richie Tozier, Isaiah Mustafa ως Mike Hanlon και Jay Ryan ως Ben Hanscom, ενώ και οι πιτσιρικάδες της πρώτης ταινίας θα επιστρέφουν σε flash back. Στον ρόλο του Pennywise και πάλι ο Bill Skarsgård.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΔΩ 

ΕΚΔΡΟΜΕΣ 

Η Κύπρος μας προσφέρει μία τεράστια γκάμα από επιλογές χειμώνα-καλοκαίρι. Από θάλασσα μέχρι βουνό το νησί μας προσφέρει ατελείωτες εμπειρίες για διαμονή, φαγητό και χαλάρωση. Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου κατά τη διάρκεια του οποίου μπαίνουμε σταδιακά στους κανονικούς μας ρυθμούς και αναζητάμε μικρές εξορμήσεις στα πανέμορφα χωριά μας.

Οι αφορμές για μία εξόρμηση στο χωριό είναι πολλές, όμως, εμείς εδώ στο Check In Cyprus βρήκαμε τις καλύτερες που δεν είναι άλλες από διάφορα παραδοσιακά φεστιβάλ στα που πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο στα πιο κάτω 6 χωριά της Κύπρου. Μάθε λοιπόν τι να κάνεις, τι να δεις και πού να φας σε αυτά τα γραφικά χωριουδάκια του τόπου μας. 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ 

Το Όμοδος γιορτάζει 
Φέτος, αν φτάσετε εκεί για προσκύνημα, περάστε οπωσδήποτε από την πλατεία στην καρδιά του Ομόδους αφού μέσα από αυτήν, ξεχωρίζει η γραφικότητα και η γνησιότητα του παραδοσιακού χαρακτήρα. Σίγουρα αξίζει να πας στα παραδοσιακά φιλόξενα καφενεία, καταστήματα ενθυμημάτων, κέντρα αναψυχής και μικρές ταβερνούλες για ένα ποτό, ή ένα απολαυστικό γεύμα. Ακόμα μην παραλείψεις να προμηθευτείς αρκατένα, αλλά και πιεις κρασί παρασκευασμένο στο Όμοδος, μίας στο χωριό υπάρχουν τέσσερα οινοποιεία. Κάνε και μια βόλτα στο βουνό «Αφάμης», όσο και στην περιοχή «Λαόνα», τα οποία θεωρούνται οι περιοχές με τα αρχαιότερα αμπέλια και τα εκλεκτότερα κρασιά του νησιού. Όσο για διαμονή, υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως το εστιατόριο Κατώι (25423033) που συνδυάζει και φαγητό και διαμονή, και την ταβέρνα Στου Κυρ-Γιάννη με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια (70000100) αλλά και η ταβέρνα Μαύρες Χήνες (70005459). Για διαμονή ρίξε μια ματιά και στο Omodos Village Houses (99749065).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΔΩ 

ΤΑΞΙΔΙΑ 

Ο Σεπτέμβριος, που για πολλούς είναι ένας μελαγχολικός μήνας, είναι ιδανικός για ένα ταξίδι στην Ευρώπη, τόσο από άποψη καιρού, όσο και από άποψη κόσμου και κόστους. Οι περισσότεροι επιλέγουν το καλοκαίρι για αποδράσεις, γι’ αυτό τον μήνα αυτό αποφεύγετε τις ορδές κόσμου, αλλά και τις υψηλότερες τιμές σε διαμονή. Αν δεν πήγατε διακοπές ή έχετε ακόμη κουμπαρά να «σπάσετε», δείτε ποια μέρη ταιριάζουν στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

MUST TRAVEL 

Φλωρεντία, Ιταλία
Μετά τη Ρώμη είναι η δεύτερη απαραίτητη στάση που πρέπει να κάνετε στην Ιταλία –για πολλούς κιόλας, η πρώτη- την οποία θα απολαύσετε σε ιδανικές θερμοκρασίες μέχρι 27 βαθμούς Κελσίουκαι μετά… μουσικής, αφού οι μουσικοί στους δρόμους βρίσκονται παντού. Είναι η καρδιά της Τοσκάνης και μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του κόσμου της Τέχνης, ενώ τόσο τα μουσεία, όσο και το φαγητό εκεί θα σας ενθουσιάσουν. Είναι λίγο πιο φθηνή από τη Ρώμη και αρκετά πιο φθηνή από την Βενετία, με ξενοδοχεία 4 αστέρων για 2 άτομα, από 118 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close