Πάμε Ταξίδι , Guide

Δέκα ταξίδια για τα τριήμερα του Οκτώβρη

Ετοιμάσου για ταξίδι

Δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2019

Το πρώτο τριήμερο της σεζόν, αυτό 1ης Οκτωβρίου, είναι και επισήμως προ των πυλών και είναι σίγουρα μια καλή ευκαιρία για να ξεφύγουμε έστω για λίγες μέρες από την καθημερινότητα μας!

Δεδομένου μάλιστα ότι φέτος η 1η Οκτωβρίου πέφτει Τρίτη, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να πάρεις άδεια, να κλείσεις εισιτήριο και να φύγεις για τετραήμερο!

Εμείς πάντως ψάξαμε και βρήκαμε τους ιδανικούς προορισμούς για τον Οκτώβριο και σου τους προτείνουμε. Εσύ επίλεξε παρέα και προορισμό, ετοιμάστε αποσκευές και αναχωρήστε για νέες εμπειρίες…

Θεσσαλονίκη
Αν δεν έχετε απολαύσει ένα ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, έφτασε η ώρα να το κάνετε! Η δύση του ηλίου στη «νύμφη του Θερμαϊκού» συνοδεύεται από μια έκρηξη χρωμάτων που «βάφουν» τον ουρανό σε απίστευτους τόνους του κόκκινου και του πορτοκαλί. Περπατήστε από τη μία άκρη της νέας παραλίας ως την άλλη, κάντε ποδήλατο ή καθίστε κάτω από τις περίφημες Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, ανάμεσα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς κι αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί μέχρι τις κορφές του Ολύμπου στο βάθος του ορίζοντα. Κι αν αναζητάτε κι άλλους λόγους για να ταξιδέψετε αυτό το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη, σας έχουμε μερικές ακόμη προτάσεις.
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος τον Οκτώβριο οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία να ζήσουν για ένα 24ωρο στους ρυθμούς του Kapani Project. Τα στενά της κεντρικής αγοράς της πόλης, «Καπάνι», θα μεταμορφωθούν και θα φιλοξενήσουν από dj sets και μπάντες που θα παίζουν live μουσική, μέχρι πρωτότυπες εικαστικές ή θεατρικές παραστάσεις και μεταμεσονύκτιες προβολές ταινιών.
Κι αν η πτήση σας για Θεσσαλονίκη είναι σε άλλες ημερομηνίες, δε χρειάζεται να ανησυχείτε! Άλλωστε, για τρεις εβδομάδες τον Οκτώβριο πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη τα «Δημήτρια», το μεγαλύτερο διεθνές πολυπολιτισμικό φεστιβάλ της πόλης. Κι αν επιλέξετε να ταξιδέψετε εδώ τον Νοέμβριο, μην ξεχάσετε να περάσετε μια βόλτα από το λιμάνι της πόλης, όπου θα φιλοξενηθεί, όπως κάθε χρόνο, το πασίγνωστο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Μόναχο
Φθινόπωρο στη Γερμανία συνεπάγεται Oktoberfest στη Βαυαρία. Κάθε φθινόπωρο περισσότεροι από 6 εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο ταξιδεύουν στο Μόναχο για να… πιουν πολλά λίτρα μπίρας! Αν όμως δε σας συγκινεί ιδιαίτερα αυτή η γερμανική παράδοση, ίσως οι παραδοσιακές, υπαίθριες αγορές του Μονάχου να είναι μια εναλλακτική επιλογή για εσάς. Τον Οκτώβρη λαμβάνει χώρα το τρίτο και τελευταίο για τη χρονιά Auer Dult. Η παράδοση αυτή κρατά από το 1310 και διοργανώνεται τρεις φορές το χρόνο.
Το φθινόπωρο είναι η σειρά του Kirchweihdult (Kermis Dult). Στην αγορά αυτή θα βρείτε αντίκες και διάφορα άλλα χρηστικά αντικείμενα σπιτιού, ενώ τα καρουζέλ προσδίδουν μια ιδιαίτερη εορταστική νότα στην πλατεία Mariahilfsplatz.

Βιέννη
Χρόνια σχεδιάζατε να την επισκεφθείτε. Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα. Ετοιμάστε βαλίτσες, πάρτε μαζί σας ζεστά ρούχα και επισκεφθείτε την πιο αρχοντική, κοσμοπολίτικη και… πολιτισμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης! H αυστριακή πρωτεύουσα δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ τη λίστα με τους τοπ φθινοπωρινούς προορισμούς. Η Βιέννη φημίζεται έτσι κι αλλιώς για τα εξαιρετικά μουσεία της, που μπορείτε να γυρίσετε όλο τον χρόνο (ένα ταξίδι δεν φτάνει!). Ο Νοέμβρης, επιπλέον, είναι ο μήνας της τέχνης στην αυστριακή πρωτεύουσα με highlights την έκθεση «Art & Antique» στο παλάτι Hofburg. Περισσότερες εκπλήξεις επιφυλάσσει αργότερα και η καλλιτεχνική εβδομάδα Vienna Art Week.

Μάλτα
Μπορεί να είναι μικρή, όμως σίγουρα δεν πρόκειται να βαρεθείτε αν επιλέξετε να ταξιδέψετε στη Μάλτα φέτος το φθινόπωρο. Τον Οκτώβριο και η Μάλτα προστίθεται στη λίστα με τους φθινοπωρινούς προορισμούς που γιορτάζουν τη νύχτα των μουσείων. Tη λεγόμενη «Λευκή Νύχτα» (Notte Bianca) η πρωτεύουσα Βαλέτα «ξενυχτά» σε μουσεία, γκαλερί και ιστορικά κτίρια με ελεύθερη είσοδο στο κοινό. Πολλά εστιατόρια και μπαρ της πόλης ακολουθούν το εορταστικό κλίμα διοργανώνονται ειδικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια της βραδιάς.
Στα μέσα Οκτώβρη ετοιμαστείτε για μια ατμοσφαιρική απόδραση στο Birgu. Κατά το Birgufest η πόλη φωτίζεται από το φως κεριών που τοποθετούνται σε όλα τα στενά δρομάκια, δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό.

Λονδίνο
Όποια εποχή κι αν επιλέξετε για να ταξιδέψετε στο Λονδίνο, το μόνο σίγουρο είναι πως η βρετανική πρωτεύουσα δε θα σας απογοητεύσει! Και μόνο όμως για να το χαρείτε στα χρώματα του φθινοπώρου, αξίζει να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια! Περάστε μια βόλτα από το Hyde Park στα μέσα του φθινοπώρου… και θα μας θυμηθείτε!
Tip: Φορτίστε κινητά και φωτογραφικές μηχανές και κυκλοφορήστε στους κινηματογράφους τους Λονδίνου. Η πλατεία Leicester Square είναι μια καλή αρχή. Στις αρχές Οκτώβρη διοργανώνεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου. Διάσημοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και celebrities παρευρίσκονται στις επίσημες προβολές. Πού ξέρετε… ίσως καταφέρετε να φωτογραφηθείτε δίπλα τους!

Παρίσι
Η Μονμάρτη είναι μία από τις πιο γοητευτικές συνοικίες του Παρισιού και τον Οκτώβρη γιορτάζει τον τρύγο. Τα στενά γύρω από την εκκλησία Σακρ Κερ (Sacré-Coeur) γεμίζουν με πάγκους που προσφέρουν διάφορες τοπικές νοστιμιές, οι δρόμοι γεμίζουν με νότες από καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις μουσικές εκδηλώσεις και όλοι απολαμβάνουν διάφορες ποικιλίες κρασιού!
Tip: Mη χάσετε επίσης την ετήσια γιορτή «Nuit Blanche» (Λευκή Νύχτα), στο πλαίσιο της οποίας πολλά μουσεία, γκαλερί και άλλοι χώροι πολιτισμού της γαλλικής πρωτεύουσας παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα και η είσοδος στους επισκέπτες είναι δωρεάν.

Μαδρίτη
Αν ονειρεύεστε πιο καλλιτεχνικές φθινοπωρινές αποδράσεις οργανώσε μια βόλτα στη Μαδρίτη. Από το μουσείο Πράδο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλισσα Σοφία κι από το πάρκο Ρετίρο στην περίφημη πλατεία Plaza Mayor και την Puerta del Sol στο κέντρο της πόλης. Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να δείτε αν επιλέξετε ως φθινοπωρινό σας προορισμό την πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη.
Κερασάκι στην τούρτα η έκθεση των φωτογραφιών που βραβεύτηκαν στον πιο σημαντικό διαγωνισμό «φωτοδημοσιογραφίας» στον κόσμο (World Press Photo)! Η έκθεση φιλοξενείται για ένα μήνα από αρχές Οκτώβρη στο Colegio Oficial de Arquitectos de Madrid.

Βουδαπέστη
Χρειάζεστε πολλές αφορμές για να κάνετε αναζήτηση για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τη μαγευτική Βουδαπέστη; Αν ναι, πώς σας ακούγεται το φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης CAFe; Λαμβάνει χώρα στην ουγγρική πρωτεύουσα τον Οκτώβρη και είναι ένα από τα καλύτερα events που διοργανώνονται στη χώρα.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, θέατρο, χορό σε μερικούς από τους ωραιότερους χώρους, όπως το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, το κέντρο σύγχρονης τέχνης Trafó, καθώς και σε άλλα πολιτιστικά ιδρύματα και καφετέριες σε όλη την πόλη.
Tip: Αν αγαπάτε το φαγητό και ταξιδέψετε στη Βουδαπέστη φέτος τον Νοέμβρη, μη χάσετε και το φεστιβάλ κρασιού και τυριού στο κάστρο Vajdahunyad Castle!

Μιλάνο
Αποτελεί έναν απ’ τους πιο ιδανικούς φθινοπωρινούς προορισμούς για μια σύντομη εξόρμηση στη γειτονική Ιταλία. Το Μιλάνο τα έχει όλα: αξιοθέατα, μνημεία, κάστρα, μία από τις καλύτερες αγορές για ψώνια στον κόσμο και φυσικά καλό φαγητό. Στο τέλος του Οκτώβρη το Μιλάνο «χορεύει» στους ρυθμούς του Halloween. Μπείτε στο κλίμα και διασκεδάστε στα διάφορα πάρτι που διοργανώνονται σ’ ολόκληρη την πόλη.
Tip: Μην παραξενευτείτε αν δε βρείτε μαγαζί ανοιχτό την 1η Νοεμβρίου στο Μιλάνο. Η γιορτή των Αγίων Πάντων (Ognissanti) είναι αργία στην Ιταλία και τα περισσότερα καταστήματα και υπηρεσίες θα είναι κλειστά.
Tip 2: Αν έχετε περισσότερες μέρες στη διάθεσή σας, νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και κατευθυνθείτε προς την πόλη Άλμπα στην περιοχή Πιεντμόντ (Piedmont). Η Άλμπα βρίσκεται περίπου 2 ώρες μακριά από το Μιλάνο και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο φιλοξενεί το Φεστιβάλ Λευκής Τρούφας.

Ρώμη
Το φθινόπωρο είναι μία από τις ωραιότερες εποχές για να επισκεφθεί κανείς τη Ρώμη. Ο καιρός είναι ακόμη καλός κατά τη διάρκεια της ημέρας και η θερμοκρασία τα βράδια είναι ακόμη ευχάριστη. Κι εκτός από τις καιρικές συνθήκες που ευνοούν τις φθινοπωρινές αποδράσεις στη Ρώμη, αυτό το διάστημα διοργανώνονται και πολλές εκδηλώσεις και δράσεις που θα κάνουν το ταξίδι σας στην «Αιώνια Πόλη» ακόμη πιο συναρπαστικό.
Μία από αυτές ακούει στο όνομα «Domenica al Museo», ή όπως θα το λέγαμε εμείς… Κυριακή στο Μουσείο! Την πρώτη Κυριακή του μήνα πολλά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και μουσεία της Ρώμης έχουν ελεύθερη είσοδο. Ανάμεσα σε αυτά το Κολοσσαίο, η Ρωμαϊκή Αγορά, ο Παλατίνος Λόφος και η Γκαλερί Μποργκέζε.
Kάθε τελευταία Κυριακή του μήνα τα μουσεία του Βατικανού ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό (από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι με δωρεάν είσοδο). Φροντίστε να πάτε αρκετά νωρίς, αν θέλετε να πιάσετε καλή θέση στην ουρά. Η τελευταία είσοδος είναι στις 12:30.
Tip: Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και βάλτε τελικό προορισμό στο GPS την πόλη Περούτζια. Η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Ούμπριας φιλοξενεί το πιο γλυκό φεστιβάλ… σοκολάτας! Το Eurochocolate υπόσχεται να ξυπνήσει όλες σας τις αισθήσεις με γευστικές δοκιμές στις καλύτερες ποικιλίες σοκολάτας!

*Με πληροφορίες από το https://gr.skyscanner.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close