21-22 September 2019
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ο πανέμορφος Καλοπαναγιώτης φιλοξενεί για 3η χρονιά το πιο γλυκό φεστιβάλ της Κύπρου

Έρχεται το Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης στον Καλοπαναγιώτη το σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2019

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλοπαναγιώτη διοργανώνει για τρίτη χρονιά  το Φεστιβάλ Μελιού και προϊόντων κυψέλης  στο πανέμορφο χωριό τον Καλοπαναγιώτη.

Η κοινότητα και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς και τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας  προετοιμάζονται να υποδεχθούν όλους εσάς τις χιλιάδες των επισκεπτών και να σας χαρίσουν αξέχαστες εμπειρίες ψυχαγωγίας  και πάνω από όλα γλυκές αυθεντικές γεύσεις κυπριακών μελιών από όλη την Κύπρο.

Η κοινότητα Καλοπαναγιώτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μελισσοκομία από τα πανάρχαια χρόνια.  Στην κοινότητα υπάρχει σε παλιό σπίτι, τοίχος με τζιβέρτια που η μια όψη είναι στη βεράντα και η άλλη εντός του δωματίου.  Παράλληλα σώζονται μέρη ξύλινου πιεστηρίου για την εξαγωγή του κεριού από τις κηρήθρες.  Σε μια επίσκεψη του Ρωμαίου Φιλόσοφου Βιργήλιου περί το 45 π.Χ  στο Τρόοδος έγραψε <Δια του μέλιτος των θαυμάσιων μελισσών του Κυπριακού Ολύμπου ετρέφοντο οι θεοί της αρχαιότητας>. 

Η κοινότητα ευτύχισε να βρίσκεται στην καρδιά του Κυπριακού Ολύμπου  και προικισμένη  από κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση, φιλόξενους και προοδευτικούς ανθρώπους, αποτέλεσε και αποτελεί  ιδανικό τόπο για τις μέλισσες.  Δεν είναι τυχαίο που η Ιερά Μονή Κύκκου έχει έμβλημα της την μέλισσα και δεν είναι τυχαία και η ευχή που δίνεται στα νέα ζευγάρια <Να μην σας λείψει το μέλι και το γάλα>.

 Για όλους εσάς που η ευεξία είναι μέρος της ζωής σας εδώ θα βρείτε ένα υπερσύγχρονο  SPA, ειδικές θεραπείες και περιποιήσεις θειούχου νερού σε συνδυασμό με προϊόντα μέλισσας.

Φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε σε ένα αξέχαστο οδοιπορικό όπου μέσα από την ιστορία, την παράδοση, τα ιερά προσκυνήματα, τις φυσικές ομορφιές και το εξαίρετο κλίμα θα ανακαλύψετε ένα ιδανικό προορισμό για όλες τις μέρες του χρόνου, τον Καλοπαναγιώτη.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close