Μουσική , Συναυλίες & Events

Αυτές είναι οι 30 μεγάλες συναυλίες του Σεπτέμβρη

Υπάρχει κάτι για όλους, στο κέντρο, στα παράλια αλλά και στα χωριά

Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2019

Μέσα στο καλοκαίρι, όπου και αν βρισκόμασταν, σίγουρα θα βρεθήκαμε σε ένα beach bar, σε ένα χωριό, σε μια πλατεία, σε ένα θέατρο, ή σε μεγάλες σκηνές όπου η μουσική ζωντάνεψε και χορέψαμε στους ρυθμούς της.

Και ενώ οι μέρες του καλοκαιριού και τυπικά συμπληρώθηκαν, ο Σεπτέμβρης δεν μας αφήνει παραπονεμένους και επαναφέρει στην Κύπρο τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και όχι μόνο.

Εξ ου κι εμείς συγκεντρώσαμε τις συναυλίες που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το Σεπτέμβρη. Ή όσες -τέλος πάντων- ανακοινώθηκαν ήδη!

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπλε & Prospectus
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας συναντά στη σκηνή τους ΜΠΛΕ και τους εκρηκτικούς PROSPECTUS! Μια βραδιά ΡΟΚ με όλες τις γνωστές τους επιτυχίες! H συναυλία θα δοθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μπίρας SeptemberFest. 
>> Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακαδημίας, Λευκωσία, 19.00-24.00, €5. Πληρ. 22485420. Προπώληση εισιτηρίων στο www.septemberfest.com.cy.

Νατάσα Θεοδωρίδου / Stan
Το #SEPTEMBERFEST2019 υποδέχεται φέτος την κυρία του ελληνικού πενταγράμμου Νατάσα Θεοδωρίδου με την ορχήστρα της, σε μία ανεπανάληπτη βραδιά συνοδευόμενη απο τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερές της επιτυχίες. Μαζί της ο STAN.
>> Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, Πάρκο Ακαδημίας Αγλαντζιά, Λευκωσία, 19.00-24.00. Είσοδος: 8 ευρώ. Πληροφορίες  22485420. Προπώληση εισιτηρίων στο www.septemberfest.com.cy.

"Τραγούδια του Μεσοπολέμου" με τις Εύη Καπάταη και Ευαγγελία Μουμούρη
Η  Εύη  Καπάταη  και η  Ευαγγελία   Μουμούρη  με τη συνοδεία πιάνου, τραγουδούν  και  ερμηνεύουν  με   ιδιαίτερη  ευαισθησία  τραγούδια  και  μελωδίες που δεν άγγιξε ο χρόνος. Οι δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες με τη μουσική σφραγίδα  μεγάλων δημιουργών   όπως οι,  Αττίκ, Σουγιούλ, Γιαννίδης, Γούναρης, Δανάη Στρατηγοπούλου κ.ά., μας ταξιδεύουν σε υπέροχες νοσταλγικές  διαδρομές,  γεμάτες με ωραίες εικόνες!
>> Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Πληρ. 77777745.
>> Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Παλλάς, Λευκωσία, 20.30. 

Κάτω από το Σεληνόφως
Η Δήμος Σωτήρας σας προσκαλεί στη συναυλία "Κάτω από το Σεληνόφως" που διοργανώνει την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 9:00 μμ στο Παραλιακό Αμφιθέατρο του Δήμου Σωτήρας στην Αγία Θέκλα. Το μουσικό σχήμα της βραδιάς αποτελούμενο από την Αίμιλη Χαραλάμπους, Κυριακή Κοτζιάπασιη και Μαρία Κωφού στο τραγούδι, υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε υπέροχα μονοπάτια μουσικά, με γλυκιές μελωδίες και διαχρονικές επιτυχίες από το ελληνικό και ξένο πεντάγραμμο. Τους πλαισιώνουν οι Ματθαίος Χαραλάμπους στο βιολί, Δημήτρης Μυλωνάς στο σαξόφωνο και Βασίλης Ευσταθίου στα πλήκτρα. Ελάτε να απολαύσουμε μαζί κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αγίας Θέκλας σε ένα μαγευτικό σκηνικό, μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. 
>> Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, Παραλιακό Αμφιθέατρο  Δήμου Σωτήρας, Αγία Θέκλα, 21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Γιώργος Μαζωνάκης
Η ΦΠΚ Πρωτοπορία μας προσκαλεί σε ένα μοναδικό Welcome Party παρέα με τον πιο ανατρεπτικό Έλληνα καλλιτέχνη, Γιώργο Μαζωνάκη. Ο πιο εκρηκτικός καλλιτέχνης της Ελλάδας θα μας χαρίσει ένα αξέχαστο live με όλες του τις επιτυχίες. Μαζί του, ο Δήμος Αναστασιάδης και η Μελίνα Μακρή.
>> Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη, Λευκωσία, 21.30. Προπώληση: 15€ με ποτό, Είσοδος: 20€ με ποτό (Το εισιτήριο καλύπτει 5€ στην αγορά φιάλης). Πληροφορίες & Κρατήσεις: Λουκία 97 76 52 54.

Σάκης Ρουβάς 
Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, ο ένας και μοναδικός Σάκης Ρουβάς θα βρεθεί φέτος για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας της Κύπρου, το Septemberfest - Nicosia Beer Fun Festival 2019. Το φετινό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει στη σκηνή του πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά εκείνος που φυσικά ξεχωρίζει είναι ο Σάκης Ρουβάς. 
>> Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, Πάρκο Ακαδημίας, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Εισιτήρια στα ταμεία εισόδου του φεστιβάλ.

 

Άλκηστις Πρωτοψάλτη 
Μία ξεχωριστή συναυλία, αφιερωμένη στα παιδιά του Ιδρύματος Σοφία θα δώσει η σπουδαία ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις 4 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στις 5 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών η ώρα 9:00 το βράδυ. Σε ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι η αγαπημένη μας Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα μας ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα μας χαρίσει τραγούδια που έχει ερμηνεύσει στην γλώσσα των χωρών που την έχουν φιλοξενήσει ενώ παράλληλα, θα ερμηνεύσει και δικά της τραγούδια, εκείνα που όλοι μας έχουμε αγαπήσει. Μαζί της σε αυτή την ξεχωριστή μουσική περιήγηση θα βρίσκεται μία ομάδα επίλεκτων μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη.
>> Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου.
>> Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, Σχολή Τυφλών Λευκωσία, 21.00.
Πώληση Εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα ACSCourier (77777040). 

Ροκ και Όπερα στην Κύπρο...
Ποια θα ήταν η μουσική των σπουδαίων συνθετών του παρελθόντος αν την έγραφαν σήμερα; Είναι δυνατόν να εκτελεσθούν τα περίφημα κλασικά έργα της όπερας σε μια ρύθμιση για ροκ, μπλουζ ή ντίσκο και να μην προκαλεσθεί θυμό στους οπαδούς της κλασσικης μουσικής; Θα το μάθουμε πολύ σύντομα!
Στις 6 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παράσταση των σολιστών του θεάτρου Μπολσόι στο πλαίσιο του μοναδικού έργου που ονομάζεται "Ροκ και Οπερα". Το μουσικό έργο "Ροκ και Οπερα" είναι το αποτέλεσμα ενός πειράματος δημιουργικών, ταλαντούχων και ζωντανών καλλιτεχνών που αποφάσισαν να συνδυάσουν τα κλασικά έργα της όπερας με σύγχρονη μουσική, όπως ροκ. Το αποτέλεσμα είναι μεγάλη επιτυχία σε δεκάδες πόλεις στη Ρωσία. Πράγματι, όπως λέει ο παρουσιαστής του προγράμματος Βίκτωρ Πίπα, κάθε ακροατής της συναυλίας σε ένα μόνο βράδυ κάνει ένα ταξίδι στις καλύτερες παγκόσμιες παραστάσεις της όπερας.
Αρχικά, το πρόγραμμα περιλάμβανε 12 αριες, αλλά σε κάθε συναυλία έχουν προστεθεί καινούριες, και τώρα στο πρόγραμμα υπάρχουν 22 κομμάτια. Οι κλασσικές φωνές των σολιστών από όπερα, συνοδευόμενες από ένα ισχυρό σύνολο τυμπάνων, μπάσο κιθάρα και άλλα σύγχρονα όργανα, με βίντεο και εφέ φωτισμού στο πνεύμα της συναυλίας του ροκ, δημιουργούν απίστευτη αίσθηση ενότητας διαφορετικών χρόνων και εποχών. Οι κλασσικές φωνές των σολιστών είναι ισχυρές και φωτεινές. Οι γνωστές άριες αποκτούν νέα απροσδόκητα χρώματα χάρη σε μια νέα διάταξη: τύμπανα και κιθάρες αντί κλασσική ορχήστρα.
Το έργο περιλαμβάνει κορυφαίους σολίστες του θεάτρου Μπολσόι, που εργάζονται για τα καλύτερα θέατρα όπερας στον κόσμο:
Ρομάν Μουραβίτσκι - δραματικός τενόρος, τιμημένος καλλιτέχνης της Ρωσίας, σολίστας του θεάτρου Μπολσόι, σολίστας της Όπερας της Βιέννης (Αυστρία), βραβευμένος διεθνών βραβείων.
Οξάνα Γκορτσακόβσκαγια - σοπράνο, μέλος της κριτικής επιτροπής του αμερικανικού προγράμματος καλλιτεχνών (New York), σολίστρια του θεάτρου Μπολσοι, σολίστας της Όπερας Metropolitan (ΗΠΑ), βραβευμένη διεθνών βραβείων.
Αλεξέϊ Πασιήγιεφ- βαρίτονος, σολίστας του θεάτρου Μπολσοι;
Εβγκένια Σεγκενιούκ - μεσο-σοπράνο, βραβευμένη διεθνών διαγωνισμών, σολίστρια του θεάτρου Μπολσόι.
Οι ροκ μουσικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνεργάζονται με τις ομάδες "Dancing Minus", "Τόκιο" και "Αγκάθα Κρίστι".
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. 

Πάολα στο Φεστιβάλ Γάλακτος
27ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης 2019 με την εκρηκτική Πάολα για τέσσερις ώρες στη σκηνή! Σημειώστε ημερομηνία, μέρα, ώρα, τόπο: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 9:00 μ.μ. στο γήπεδο του Χαλκανόρα στο Δάλι. Για τέσσερις ολόκληρες ώρες στη σκηνή, μαζί με το πολυμελές της σχήμα, το μόνο σίγουρο είναι πως η διασκέδαση και το κέφι θα κορυφωθούν. Αισίως το Παγκύπριο Φεστιβάλ Γάλακτος μετράει φέτος τα 27 του χρόνια! Με την κάθε χρονιά, να είναι πιο πετυχημένη από την προηγούμενη, το Φεστιβάλ έχει γίνει πια ένας θεσμός, μια υπέροχη γιορτή που την περιμένουν χιλιάδες κόσμος. Φέτος, η είσοδος είναι στα 20 ευρώ, με το κοινό να μπορεί να προαγοράσει το εισιτήριο του στην τιμή των 15 ευρώ.
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Γήπεδο Χαλκάνορας - Δημήτρης Χάματσος, Δάλι, Λευκωσία, 21.00. 



Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ο Αλκίνοος μόνος, χωρίς επί σκηνής συμμάχους, παίζει ακόμα το παιγνίδι των τραγουδιών. Με ένα διαφορετικό playlist, έτοιμος πάλι για την ανοιχτοσύνη στα άπειρα ενδεχόμενα της στιγμής και της συνύπαρξης. Πρόκειται για συναυλίες ακρόασης αλλά και συμμετοχής. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. 
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία.
>> Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00. 
Προπώληση εισιτήριων: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Περίπτερο Οκτάγωνο Σταυροβουνίου 15, Λεωφόρος Σταυρού / Περίπτερο Μάρω, Λεωφόρος Λάρνακος 119Α, Αγλαντζιά. ΛΕΜΕΣΟΣ: Musical Paradise, 35ος δρόμος Αρ. 3, Μονοβόλικος, Κάτω Πολεμίδια. ΛΑΡΝΑΚΑ: Acappela Music Store, Λόρδου Βύρωνος 50. ΠΑΦΟΣ: Περίπτερο Time Out, Ακαμαντίδος 2. 

Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε μια συναυλία - έκπληξη με τραγούδια που δεν τον έχουμε ξανακούσει. Μια συναυλία ύμνος στον Έρωτα και την αγάπη, που περιδιαβάζει στη παράδοση της Κύπρου, το ρεμπέτικο του Τσιτσάνη, την Αθήνα του Σουγιούλ το Νέο Κύμα και φτάνει μέχρι τους σύγχρονους συνθέτες χωρίς να παραλείπονται και κάποιες αγαπημένες προσωπικές επιτυχίες του καλλιτέχνη. Θα ακουστούν τραγούδια όπως «Ασιερομπάζω», «Τριανταφυλλένη», «Χαράματα η ώρα τρεις», «Άσε τον παληόκοσμο να λέει», «Πήρα απ΄τη νιότη χρώματα», «Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων», «Το σώμα που ζητάς» κλπ. Μαζί του η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια που ήδη άρχισε τη πορεία της στην Ελλαδική μουσική σκηνή, η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ. Το πρόγραμμα επιμελήθηκε μουσικά ο ΑΔΜΗΤΟΣ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗΣ. 
Συνοδεύει 8μελής ορχήστρα: Μιχάλης Μηνάς – μπουζούκι, Φρίξος Παναγιώτου – μπουζούκι, Βαρβάρα Λουκά – βιολί, Ευγενία Καραπατάκη – τσέλο, Αντώνης Πολυκάρπου – πιάνο, Δημήτρης Παπανικολάου – μπάσο, Κωνσταντίνος Πάουρος – τύμπανα και Άδμητος Πιτσιλλίδης – κιθάρα. Για το Φεστιβάλ ΙΕΡΟΚΗΠΙΑ που διοργανώνει ο Δήμος Γεροσκήπου.
>> Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, πλατεία Γεροσκήπου, Πάφος, 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

Flying Away Festival 2019 με Stavento, Locomondo κ.ά.
Το φεστιβάλ φέρνει και πάλι στο Γήπεδο του Ορφέα πάνω από 150 καλλιτέχνες, 72 art stalls, live μουσική από αγαπημένους Dj και τραγουδιστές, street food, lounge area, αλλά και παιχνιδότοπο για τα παιδιά. Στο μουσικό live κομμάτι, στις 6 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν οι Ενδελέχεια (Μητσοτάκης-Κατσιμάνης full band) και οι Μagic De Spell για να σου θυμίσουν πως τραγούδια όπως αυτά των 90s δεν γράφονται πια! Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, στις 7 Σεπτεμβρίου, θα χορέψεις σε άλλους ρυθμούς με τους Stavento, ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα της hip hop στην ελληνική δισκογραφία. Το reggae άρωμα, φυσικά, δεν λείπει ποτέ από το Flying Away Festival, έτσι την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, οι Locomondo -επειδή έχουν βρει τη συνταγή για την πιο πετυχημένη συναυλία του τριημέρου- θα προσγειωθούν ξανά με το ‘μαγικό χαλί’ τους στο γήπεδο για να κλείσει το φεστιβάλ με party διάθεση.
>> Παρασκευή 6-Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, Γήπεδο Ορφέα, Λευκωσία, 18.00, €10. Πληρ. 70087171.



Αφιέρωμα Μάνος Ελευθερίου: Νταλάρας - Θηβαίος – Πασχαλίδης
Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι ο ποιητής, πεζογράφος, στιχουργός και συλλέκτης Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στις καρδιές μας και στον Ελληνικό πολιτισμό. Στενοί δεσμοί, πολύχρονη φιλία και πάρα πολλά τραγούδια, από το ξεκίνημά του, συνδέουν τον Γιώργο Νταλάρα με τον Μάνο. Μαζί με τους καλούς του φίλους και συνεργάτες Μίλτο Πασχαλίδη και Χρήστο Θηβαίο, ετοίμασαν και παρουσιάζουν μια σειρά συναυλιών με τα ωραιότερα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου.
>> Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, Θεατράκι Προεδρικού Μεγάρου, Λευκωσία.
>> Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Λεμεσός.
>> Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου Παττίχειο Αμφιθέατρο, Λάρνακα, 21.00.  Πληροφορίες – Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy, 7777 7040 και σε όλα τα καταστήματα ACS courier. Κηποθέατρο Λεμεσού, 25582268 (16:00-19:00). Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Λάρνακας, τηλ. 24665795. 



Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης - Γαλάνη & Μποφίλιου
Την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, που ιδρύθηκε πρόσφατα, κατόπιν πρωτοβουλίας της οικογένειάς του και της Seed Point, μουσικού εκδότη του δημιουργού, με την υποστήριξη της εταιρείας μουσικών παραγωγών Prospero, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ξανά στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο με δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, τη Δήμητρα Γαλάνη και τη Νατάσσα Μποφίλιου. Τα τραγούδια του σημαντικότερου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τα οποία διατηρούν αμείωτη τη δύναμη και την απήχησή τους και εξακολουθούν να μας συναρπάζουν, παρουσιάζονται από δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες και μια ορχήστρα εξαίρετων μουσικών που ασχολούνται πολλά χρόνια με το έργο του Τσιτσάνη.
Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, Σχολή Τυφλών Λευκωσία / Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός, 21.00. Πώληση Εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα ACSCourier (77 77 70 40).

Νότης Σφακιανάκης
Ο Νότης Σφακιανάκης αποτελεί τον τραγουδιστή με τους πιο πιστούς οπαδούς που τον ακολουθούν σε κάθε του εμφάνιση. Είναι ο Άρχοντας της Ελληνικής διασκέδασης και έρχεται Κύπρο το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Monte Caputo στην Λεμεσό.
>> Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, Monte Caputo, Λεμεσός, 22.00. Πληροφορίες και κρατήσεις 70003404.

Moonwalk 2019 
Πλέον, η Νεολαία Παραλιμνίου κατέστησε κι αυτή την εκδήλωση σε θεσμό και τα τελευταία χρόνια επιστρέφουμε πάντα στον χώρο του εγκλήματος, σε ένα χώρο που γεμίζει με νότες και ξεχειλίζει από ρομαντισμό. Έτσι και φέτος, σας καλούμε στο πέμπτο Moonwalk που θα λάβει χώρα στον πεζόδρομο Πρωταρά – Περνέρας, στις 14 Σεπτεμβρίου 2019, και ημέρα Σάββατο με ώρα έναρξης τις 20:00. Στο φετινό Moonwalk οι μουσικοί σταθμοί θα φτάσουν μέχρι και τους 19, ενώ θα συμμετάσχουν πέραν των 70 επαγγελματιών μουσικών, οι οποίοι θα μας μεταφέρουν μέσα από τις νότες και τους στίχους στον κόσμο της μουσικής κάτω από το φως των αστεριών και της πανσελήνου. Θα μας μυήσουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν, σε πολλά και διαφορετικά ακούσματα, από blues μελωδίες μέχρι και κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια. Ενώ, μια ρετρό συναυλία θα έρθει για να κορυφώσει την εκδήλωση! Το ίδιο βράδυ και στις 22:30 θα μαζευτούμε όλοι μαζί στο γκαζόν του εστιατορίου Polyxenia Isaac για να υποδεχθούμε κάποιους παλιούς αλλά πολυαγαπημένους γνώριμους τραγουδιστές. Κλείνουμε λοιπόν το ραντεβού μας με τους Μαντώ, Δάκης, Κώστας Μπίγαλης και Δημήτρης Μεντζέλος, οι οποίοι υπόσχονται πως θα φέρουν μαζί τους ηχοχρώματα, νότες και στίχους από παλαιότερες δεκαετίες, με μοναδικό στόχο τους να μας διασκεδάσουν. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν, για ένα ταξίδι… στον χρόνο! Σκοπός της εκδήλωσης και φέτος είναι να φτιάξουμε μια ακόμη πιο φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με τις όμορφες απαλές νότες ταλαντούχων κι επαγγελματιών μουσικών κατά μήκος όλου του παραλιακού πεζόδρομου του Πρωταρά το βράδυ της τελευταίας δίκης μας καλοκαιρινής πανσελήνου. Δίνουμε άλλο ένα καλοκαιρινό ραντεβού στις 14 Σεπτεμβρίου 2019, δίπλα από το γαλάζιο της θάλασσας, κάτω από τα αστέρια κι υπό το φως της πανσελήνου, όπου η μουσική θα γεμίσει τις καρδιές μας με «φως» και γαλήνη!
>> Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, πεζόδρομος Πρωταρά – Περνέρας, 20.00.

Πέγκυ Ζήνα
Η πιο ξεχωριστή λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της θα εμφανίζεται στις Νότες για τέσσερις εβδομάδες. Μαζί της η 11μελής ορχήστρα της και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.
>> Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου & κάθε Σάββατο & Κυριακή (για 4 εβδομάδες) | Notes Live, Λεμεσός, 23.00. Πληρ. 25344344.


Χρήστος Νικολόπουλος - 55 Χρόνια Επιτυχίες
Ο Χρήστος Νικολόπουλος σε 2 μοναδικές συναυλίες με αγαπημένους του συνεργάτες αφιερωμένες στο καλό λαϊκό τραγούδι τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο. Δύο μεγάλες συναυλίες για τα 55 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας του σημαντικότερου σύγχρονου λαϊκού συνθέτη. Τον Χρήστο Νικολόπουλο τιμούν με την παρουσία τους η Μελίνα Ασλανίδου, η Γλυκερία, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μπάσης και η Πίτσα Παπαδοπούλου.
>> Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία.
>>  Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00. Πώληση Εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα ACSCourier (77 77 70 40). 

 

Μιχάλης Χατζηγιάννης & Κώστας Χατζής 
Με ένα «Άγγιγμα Ψυχής» ή «Η αγάπη όλα τα υπομένει και όλα τα ελπίζει» και ο σημαντικότερος ίσως δημιουργός και ερμηνευτής της σύγχρονης μουσικής σκηνής, Μιχάλης Χατζηγιάννης, θα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00, σε μια παράσταση έκπληξη με το μοναδικό και διαχρονικό Κώστα Χατζή. Από το «Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά» και το «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει» μέχρι το «Δεν φεύγω» και το «Αν μου τηλεφωνούσες», το «Καλοκαίρι μου» αλλά και το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη», το Μίκη Θεοδωράκη και το Σταύρο Ξαρχάκο, όλα μαζί, ένα ταξίδι στο χρόνο με ξεχωριστές στιγμές μιας σπουδαίας μουσικής παρέας. Τη Μουσική Βραδιά παρουσιάζει ο Γυναικείος Όμιλος Πρωτοπορία και με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τα 41 χρόνια δράσης της. «Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της αυτού εξοχότητας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδου».
>> Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, 20.00, €25 (όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στις Υποτροφίες του Γ.Ο.Πρωτοπορία). Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy.

Μίλτος Πασχαλίδης
Τα λόγια για τον Μίλτο είναι πλέον περιττά: 24 χρόνια πορείας με μεγάλες συναυλίες, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, 12 πετυχημένους δίσκους, σημαντικές συνεργασίες. Όλα με το προσωπικό του στίγμα: την πετυχημένη του ισορροπία μεταξύ ροκ και παραδοσιακής μουσικής και τη δυνατή σύνδεσή του με τον κόσμο. Η βραδιά στην Πανεπιστημιούπολη θα τα έχει όλα: παραμύθια, κακιές συνήθειες, ιστορίες και τραγούδια που ζούνε λαθραία, παλιά και αγαπημένα τραγούδια, όπως «το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος», «Τα Μπλουζ της Άγριας Νιότης», τις «Πεθαμένες Καλησπέρες», αλλά και νέες επιτυχίες των τελευταίων του δισκογραφικών δουλειών. Συντελεστές: Θύμιος Παπαδόπουλος – πνευστά, Νίκη Γρανά - πιάνο, ακορντεόν, Πάρις Περυσινάκης - λύρα, μαντολίνο, Ηλίας Δουμάνης - τύμπανα, Δημήτρης Μουτάφης - μπάσο, Πασχάλης Κολέντσης, Ηλίας Καρουμπάλης - ηχοληψία, Μανώλης Μπράτσης – φωτισμοί.
>> Τρίτη 17 Σεμπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη Πανεπιστημίου Κύπρου, Λευκωσία, 20.30. Πληροφορίες: 22377315. Η τιμή προπώλησης των εισιτηρίων είναι €12 και στην είσοδο €15.Παντελής Θαλασσινός

Παντελής Θαλασσινός
Συναυλία «Του Έρωτα παιδεμοί» με τον Παντελή Θαλασσινό. Συμμετέχει η Λίζα Θεοφάνους. Ενορχηστρώσεις / Διεύθυνση: Άδμητος Πιτσιλλίδης.
>> Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, «Μικρή Σαλαμίνα», Πάρκο Γλυπτικής Φίλιππου Γιαπάνη, Φασούλα, Λεμεσός, 20:30. Εισιτήρια €20. Πληρ. 25747750. Όλα τα έσοδα θα ενισχύσουν τις Υπηρεσίες και τα Προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ.
 

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ο Βασίλης, ο αιώνιος έφηβος, έρχεται για μια μοναδική συναυλία στις 18 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού. Αυθεντικός, συναισθηματικός, εκρηκτικός, ο Βασίλης μετράει «κοντά μισό αιώνα» πορείας, αμέτρητους δίσκους, τεράστιες επιτυχίες και θρυλικές συναυλίες. Θρυλική αναμένεται να είναι και αυτή στην Λεμεσό με τον Βασίλη να μας τραγουδάει, πέρα από μια επιλογή από τα αγαπημένα μας διαχρονικά τραγούδια-σταθμούς, και κομμάτια και από το νέο του δίσκο «Μπλέξαμε» που κυκλοφορεί αρχές Ιουνίου σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου, του Οδυσσέα Ιωάννου και της Σάννυ Μπαλτζή με μουσική του ίδιου, του Χριστόφορου Κροκίδη και του Αντρέα Αποστόλου. Με τη νέα του δισκογραφική δουλειά που φέρει το μοναδικό του στίγμα, ο Βασίλης βρίσκει την ευκαιρία να μας «μιλήσει» για το σήμερα, για όλα αυτά που μας συγκινούν και μας προβληματίζουν, για τον έρωτα, την κοινωνία, τους φόβους μας, το όνειρο. Το βράδυ στις 18 Σεπτεμβρίου θα είναι η ευκαιρία μας να ακούσουμε τον δικό μας Βασίλη, με την τρυφερή ροκ φωνή και τη ηλεκτρισμένη σκηνική παρουσία που έχει σημαδέψει τις ζωές εκατομμυρίων θαυμαστών του και να ταξιδέψουμε μαζί του σε άλλους μακρινούς μουσικούς προορισμούς. Την εμφάνιση του καλλιτέχνη στηρίζει ως αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας και επ’ ευκαιρίας των εορτασμών του για τα 29 χρόνια παρουσίας του το ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ (Σεπτέμβριος 1990). Το ραδιόφωνο με την μεγαλύτερη και διαχρονικά πιο πετυχημένη πορεία στη κυπριακή ραδιοφωνία.
>> Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Λεμεσού, 20.30. Tιμές εισιτηρίων: €30, €25, €20. Πληρ. tickethour.com.cy.
>> Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, Παραμυθούπολη Λευκωσίας, 20.30. Τιμές εισιτηρίων: Presale: €17 & είσοδος: €22. Πληροφορίες: 99810011.

Μάριος Φραγκούλης
Ένα αφιέρωμα σε όλους τους μεγάλους Έλληνες Δημιουργούς με τον γνωστό Έλληνα τενόρο Μάριο Φραγκούλη. Συμμετέχει η Μυρτώ Βασιλείου. Μουσική Διεύθυνση/Ενορχηστρώσεις: Βάσος Αργυρίδης
>> Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, Κηποθέατρο Λεμεσού.
>> Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία.  Πώληση Εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα ACSCourier(77777040)

Μιρέλα Πάχου & The Burger Project
Το Κανάλι 6 γιορτάζει και φέτος στην Πλατεία Ηρώων τα 28α γενέθλιά του και διοργανώνει ένα τριήμερο εκδηλώσεων με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, της ΚΕΟ και σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο. Έναρξη των εκδηλώσεων κάνει η Μιρέλα Πάχου μαζί με την μπάντα της σε ένα μεγάλο χορευτικό πάρτι και ακολουθούν οι γνωστοί μουσικοί διασκεδαστές, Burger Project, που έρχονται να ξεσηκώσουν το κοινό με δικές τους διασκευές. Διάρκεια: 195'.
>> Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 20.30. Είσοδος ελεύθερη.


Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Η Ελεωνόρα έρχεται να µας συνεπάρει για ακόμη μια φορά φωνάζοντας το σύνθημα, «κάπου σε έχω ξαναδεί». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου single της Ελεωνόρας σε στίχους και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου. Παρέα της στη σκηνή θα βρεθεί ο συνθέτης Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.
>> Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, Παραμυθούπολη Χριστουγέννων Λεωφόρος Χατζηιωσήφ, Στρόβολος, Λευκωσία, 21.00. 

Γιώργος Θεοφάνους & Κωνσταντίνος Χριστοφόρου 
Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα διοργανώνει την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, το Φιλανθρωπικό Δείπνο "Dinner For Life", υπό την αιγίδα του αξιότιμου Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους και ο δημοφιλής τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου. Παρουσιάζει ο Χρύσανθος Τσουρούλης. Εισιτήρια διαθέσιμα από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα προς €50. Όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το όραμα του….«για ένα κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα». Χορηγοί επικοινωνίας: Περιοδικό ΟΚ, Madame Figaro και Ilovestyle.com
>> Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, 20.00. Πληροφορίες και κρατήσεις, στο 22210858, 95119565 ή  στο email: info@karaiskakio.org.cy


 

Άννα Βίσση
Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, η Άννα Βίσση, συνεχίζει και τον Σεπτέμβριο σε ρυθμούς καλοκαιρινούς και, μαζί με τη “χρυσή” 13μελή μπάντα της, παρουσιάζει ενα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, με όλες τις παλιές και νέες επιτυχίες της. Επιστρέφει λοιπόν και στην Κύπρο, την ιδιαίτερη πατρίδα της, και ετοιμάζεται να μας ξεσηκώσει σε μία συναυλία γεμάτη επιτυχίες. Τραγούδια διαχρονικά, που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε, παιγμένα με φρέσκες ενορχηστρώσεις και διάθεση. Ήχοι latin, pop, rock, all time classic μπαλάντες και λαϊκά που έγραψαν στο χρόνο τη δική τους ιστορία θα ακουστούν, με την εξαίρετη φωνή της, τις καθηλωτικές ερμηνείες της και το γνωστό εκρηκτικό ταμπεραμέντο της επί σκηνής, σαν ένα συναυλιακό show-“εμπειρία”. Έχοντας στο πλευρό της τους 11 ανεπανάληπτους μουσικούς της και δυο ταλαντούχους νέους τραγουδιστές, η Άννα Βίσση ερμηνεύει τα καινούργια της τραγούδια και επιτυχίες από την 45ετή καριέρα της, σε ένα «εκρηκτικό» one woman show, μουσική παράσταση - εμπειρία! Η μοναδική ερμηνεύτρια Άννα Βίσση που ξεκίνησε την περιοδεία της από το Λονδίνο και την Αυστραλία , συνεχίζει για όλο το καλοκαίρι τις συναυλίες της σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο! Ενημερώνουμε το αγαπητό κοινό πως η προπώληση για τις ΔΥΟ συναυλίες της Άννας Βίσση θα αρχίσει στις 25 Ιουλίου 2019 από τη tickethour και σε όλα τα ACS COURIER! *Μέρος από τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του Pantheo Foundation (https://pantheo.com/2017/10/23/the-pantheo-foundation/).
>> Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, 21.00.
>> Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00. 
Προπώληση εισιτηρίων διαδικτυακά Tickethour CY (www.tickethour.com.cy) και ACS Courier σε όλη την Κύπρο. Τιμές εισιτηρίων €25, €30, €35. Πληροφορίες – κρατήσεις στο τηλ. 77 77 70 40
.

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με Μαχαιρίτσα, Νέγκα, Θαλασσινό και Τσαλιγοπούλου
Μια μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στο μεγάλο μας Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, είναι η εκδήλωση με την οποία ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Κανάλι 6 θα γιορτάσει τα 28 χρόνια της ύπαρξης του, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία. Δέκα σπουδαίοι μουσικοί μαζί με μια ομάδα από σημαντικούς τραγουδιστές, οι περισσότεροι από τους οποίους συμμετείχαν και στην μεγάλη εκδήλωση που έγινε πρόσφατα για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιαστούν σε μια μοναδική συναυλία όπου θα ακουσθούν τα ωραιότερα τραγούδια του μεγάλου μας αυτού συνθέτη. Θα τραγουδήσουν οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώτα Νέγκα, Παντελής Θαλασσινός, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κατερίνα Παράσχου, Λάκης Χαλκιάς και ο Τενόρος Ανδρέας Αροδίτης.
>> Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, Αμφθέατρο Μακαρίου Γ, Σχολή Τυφλών, Λευκωσία, 20.30. Πώληση Εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy και στα καταστήματα ACS Courier (77 77 70 40).

Cláudia Madur
Η γνωστή πλέον fadista από την Πορτογαλία, Cláudia Madur, επιστρέφει στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Αξιοθέας, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2012. Αφού διέγραψε μια διεθνή πορεία τα τελευταία χρόνια, με δεκάδες συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική, επιστρέφει στην Αξιοθέα για να μαγέψει ξανά το κοινό με τη σαγηνευτική φωνή της μεταφέροντας την αίσθηση νοσταλγίας, πόθου, πόνου, ευτυχίας και αγάπης που εκφράζει το fado και η οποία συνοψίζεται στην πορτογαλική λέξη saudade. Συνοδευόμενη από τον Mario Henriques στην πορτογαλική κιθάρα και τον Bruno Brás στην κλασική κιθάρα, θα μεταφέρει το πνεύμα αυτής της ξεχωριστής παράδοσης.
>> Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30, €10 & €5 (μειωμένο). Πληρ. 22894531, 22894532. 
  

Αντώνης Ρέμος
Το Lush Beach bar resto υποδέχεται τον ένα και μοναδικό Αντώνη Ρέμο τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Ο Αντώνης Ρέμος είναι κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής, αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη και πλέον αγαπημένη λαϊκή φωνή της γενιάς του και της τελευταίας εικοσαετίας κατά την διάρκεια της οποίας διένυσε και εξακολουθεί να διανύει πολλά χιλιόμετρα σημαντικών συνεργασιών και μεγάλων εμπορικών επιτυχιών. Μοναδική και ιδιαίτερη η χροιά του, καταλυτική η αμεσότητά του καθώς και ανεπιτήδευτη, δυναμική και καθηλωτική η σκηνική του παρουσία, του δίνουν δικαιωματικά την πρώτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες τραγουδιστές.
>> Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, Lush Beach Bar, Λάρνακα, 21.30. Πληρ. 70008089.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close