Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Βόλτα και διασκέδαση σε 17 θεματικά πάρκα της Κύπρου

Ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους σε 17 ξεχωριστούς χώρους σε όλη την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2019

Ένας πολύ καλός τρόπο να μάθεις καλύτερα την Κύπρο είναι να πάρεις το αυτοκίνητο, καλούς φίλους και να ξεναγηθείς από τη μία άκρη στην άλλη. Η χώρα μας ανάμεσα σε όλα τα άλλα διαθέτει υπέροχα θεματικά πάρκα τα οποία μπορείς να εκμεταλλευτείς στο πλαίσιο αυτής της εξερεύνησης του τόπου μας και να τα επισκεφτείς. Θεματικά πάρκα όπου θα διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι, ιδανικά για τα σαββατοκύριακα και βόλτα με όλη την οικογένεια. 

Το Check In Cyprus σου προτείνει 17 υπέροχα θεματικά πάρκα σε όλη την Κύπρο όπου όχι μόνο θα διασκεδάσεις και θα περάσεις όμορφα αλλά θα μάθεις ταυτόχρονα πολλά και ενδιαφέροντα για τη φύση, τα ζώα και την Κύπρο. 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ


 
Marina's Adventure Park – Κακοπετριά 

Ένα νέο adventure park λειτούργησε αρκετά πρόσφατα στην κοινότητα της Κακοπετριάς. Το Marina’s Adventure Park βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον και υπόσχεται στιγμές που θα σε ανεβάσουν και θα σε κάνουν να διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Σε αυτό το πάρκο μικροί και μεγάλοι μπορούν να έρθουν πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον, να ανασάνουν καθαρό αέρα και να δοκιμάσουν βέβαια τα όρια αλλά και τις δυνάμεις τους σε διάφορες διαδρομές πάνω σε σχοινιά με εμπόδια ύψους 1 μέτρου (Παιδικό Τμήμα), 3 μέτρων (Επίπεδο 1) και 7 μέτρων (Επίπεδο 2). Όλα όσα υπάρχουν στο Marina’s Adventure Park θα σου προσφέρουν ανεπανάληπτες στιγμές διασκέδασης χωρίς να ανησυχείς ούτε στιγμή για την ασφάλειά σου αφού τηρούνται όλοι οι κανόνες.  Όλοι όσοι λαμβάνουν μέρος στις διαδρομές είναι εξοπλισμένοι με τον πιο ασφαλή εξοπλισμό αναρρίχησης κατά τη διάρκεια παραμονής του στα παιχνίδια.
Info: (99998420) Αγίου Νικολάου 43, Κακοπετριά. Δ-Κ 10.00-20.00. 



Petrides Farm Park – Μαρκί 
Το Petrides Farm Park δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και γονείς να ψυχαγωγηθούν στους χώρους της φάρμας του, να παίξουν και να ταΐσουν τα ζωάκια που φιλοξενεί και να περάσουν μία ξέγνοιαστη μέρα. Πρόκειται για μία καταπράσινη φάρμα, με ζώα, πτηνά, παιχνίδια, γήπεδα, στίβους μάχης, καφετέριες και πολλά άλλα απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση όπου θα μπορείς να βολτάρεις με την παρέα, τα παιδιά και την οικογένεια απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης εκτός αστικού κέντρου. Η εν λόγω φάρμα ωστόσο δεν έχει μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά και εκπαιδευτικό, καθώς παράλληλα με την ψυχαγωγία, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα διάφορα ζώα φάρμας που υπάρχουν στο χώρο, προσφέροντας έτσι και εκπαιδευτικό χαρακτήρα στο όλο εγχείρημα. Η φάρμα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε σαββατοκύριακο από τις 09:00 μέχρι τις 18:00. Επίσης στον χώρο σήμερα πραγματοποιούνται και διάφορες εκδηλώσεις όπως πάρτι γενεθλίων κ.ά. 
(22525255) Χωριό Μαρκί , Λευκωσία. Σ-Κ 10.00-20.00. 



Riverland Bio Farm – Καμπιά 
Ένα υπέροχο αγρόκτημα μέσα στη φύση στο χωριό Καμπιά της επαρχίας Λευκωσίας που τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από το κοινό, ιδιαίτερα τα παιδιά. Η Riverland Bio Farm από την παράγει μια γκάμα από βιολογικά προϊόντα όπως βιολογικό γάλα και γιαούρτι και από την άλλη προσφέρει μία μεγάλη σειρά από δραστηριότητες στη φύση για μικρούς και μεγάλους. Εκεί θα συναντήσεις πολλά ζώα, θα κάνεις διάφορες δραστηριότητες και θα απολαύσεις νόστιμο βιολογικό πρωινό. 
(99592598) Κάμπια, Λευκωσία. Τρ-Κ 10.00-18.00. 

ΛΕΜΕΣΟΣ


 
Masterland the Children's City of Craftsmen – Λεμεσός 

Πρόκειται για ένα χώρο πολύ διαφορετικό και εντελώς πρωτότυπο για τα δεδομένα της Κύπρου, αφού επικεντρώνεται κυρίως στην παροχή ψυχαγωγικής ψυχαγωγίας για παιδιά και εφήβους. Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών, υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη πάντα των ειδικευμένων εκπαιδευτών , γνωρίζουν πολλά ενδιαφέροντα επαγγέλματα και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ανακάλυψη για τη μεταγενέστερη σταδιοδρομία τους. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μικρή πολιτεία όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορα επαγγέλματα με άμεσο και διαδραστικό τρόπο μέσα από σχεδόν πραγματικές συνθήκες. Ένας χώρος όπου τα παιδιά θα μάθουν τα επαγγέλματα των ενηλίκων και θα διαμορφώσουν τη δική τους άποψη για το καθένα από αυτά. Η Πόλη των Επαγγελμάτων, όπως μπορεί να χαρακτηριστεί, μπορεί να φιλοξενήσει και το πάρτι γενεθλίων του παιδιού σου, ενώ διαθέτει και καφετέρια για να περάσουν και οι γονείς ευχάριστα το χρόνο τους.
(77777850) Σπύρου Κυπριανού 48, Γερμασόγεια, Λεμεσός.



Pony Park – Λεμεσός 
Τα πόνυ, αυτά τα μικροκαμωμένα και χαριτωμένα μικρά σε μέγεθος άλογα που όλοι λατρέψαμε μέσα από τη γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων "Το μικρό μου πόνυ" έχουν αποκτήσει το δικό τους πάρκο στη Λεμεσό. Το θεματικό πάρκο "Pony Park" βρίσκεται στην περιοχή Τσιφλικούδια στη Λεμεσό, οδό Κώστα Κοράλι 2 και ανοίγει επίσημα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου. Το πάρκο περιλαμβάνει 4 χαριτωμένα πόνυ ράτσας Shetland τα οποία έφτασαν στην Κύπρο από την Αγγλία. Τα παιδιά θα μπορούν να επισκέπτονται το πάρκο με τους γονείς τους, να δουν αλλά και να ιππεύσουν τα χαριτωμένα ζωάκια και να ασχοληθούν με πολλές δραστηριότητες στο πάρκο. Το πάρκο διαθέτει χώρους για βόλτα, φουσκωτά παιχνίδια, τεχνητή λίμνη με πάπιες, καφετέρια και εστιατόριο για φαγητό. Ιδανικός χώρος για διεξαγωγή πάρτυ και γενεθλίων.
(70007000) Κώστα Κοράλλι 2, Λεμεσός. Παρ 16.00-2100 & Σ-Κ 11.00-21.00. 



Γεωπάρκο Τροόδους - Βοτανικός Κήπος Τροόδους
Ο Βοτανικός Κήπος Τροόδους «Α.Γ. Λεβέντης» βρίσκεται εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους, μέρος του δικτύου «Natura 2000», σε υψόμετρο 1400 παρά τον κύριο δρόμο Καρβουνά - Τροόδους μέσα στα όρια του μεταλλείου του Αμιάντου. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Βοτανικών Κήπων (BGCI). Αποτελεί ένα από τους τρεις βοτανικούς κήπους που έχει εγκαταστήσει το Τμήμα Δασών. Οι άλλοι δύο βρίσκονται στην Αθαλάσσα και στα Λουτρά της Αφροδίτης.
Εδώ θα μάθεις για τη χλωρίδα της περιοχής του Τροόδους μέσα από διάφορα εκθέματα, καθώς και με τη χρήση της τεχνολογίας. Το βοτανολόγιο (Herbarium) του Κέντρου σου δίνει την ευκαιρία μέσω της χρήσης στερεοσκοπίων, να μελετήσεις μια μεγάλη ποικιλία από αποξηραμένα φυτικά δείγματα. Εκεί, λειτουργεί μικρό κατάστημα με αναμνηστικό υλικό και εξειδικευμένα βιβλία ενώ στους κύριους εκθεσιακούς χώρους υπάρχει ηλεκτρονικό και έντυπο πληροφοριακό υλικό. Επιπρόσθετα, υπάρχει αίθουσα προβολών όπου προβάλλεται εξειδικευμένη ταινία για τη χλωρίδα της οροσειράς του Τροόδους.
Info: Η πρόσβαση στον Κήπο είναι ελεύθερη. Η υπηρεσία του κήπου μας προτρέπει να τον επισκεφτούμε κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες (09.00-14.00), οπότε λειτουργεί και το Κέντρο Επισκεπτών για καλύτερη εξυπηρέτησή. Για διευθέτηση οργανωμένων επισκέψεων και πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Κέντρο Επισκεπτών του Κήπου 25550092.


Ολέαστρο Πάρκο Ελιάς – Ανώγυρα
Πρόκειται για το μοναδικό θεματικό πάρκο ελιάς στον κόσμο όπου πραγματοποιούνται γεωργικές-μεταποιητικές εργασίες και παράγεται εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο.
Τι θα κάνεις εκεί: Θα βρεθείς σε ένα όμορφο περιβάλλον και θα μάθεις τα πάντα για την ελιά και θα παρακολουθήσεις τον τρόπο παραγωγής ελαιόλαδου τα παλαιότερα χρόνια. Στο πάρκο μπορείς να απολαύσεις εκεί τον καφέ σου, διάφορα σνακ και νόστιμα πιάτα από το εστιατόριο. Στο πάρκο υπάρχει ένα μικρό μαγαζάκι όπου πωλούνται τόσο το ελαιόλαδο όσο και άλλα προϊόντα παραγωγής του Ολέαστρο όπως χαρουπόμελο.
Info: To Πάρκο της Ελιάς Ολέαστρο (99525093, 99565758) βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Ανώγυρα της επαρχίας Λεμεσού και είναι ανοιχτό καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 μέχρι τις 19.00. 



Sayious Adventure Park – Ασγάτα
Αν σε εξιτάρει η περιπέτεια πάνω στους τέσσερις τροχούς αυτό το πάρκο θα το λατρέψεις. Πολλοί το επισκέπτονται για εναλλακτικά bachelor parties.
Τι θα κάνεις εκεί: Θα ανεβάσεις την αδρεναλίνη σου στα ύψη και θα δοκιμάσεις τις αντοχές σου με off-road buggies, drift go-karting, paintball, ορειβασία και τοξοβολία.
Info: Βρίσκεται στην Ασγάτα της επαρχίας Λεμεσού (25633163). Οι δραστηριότητες και οι τιμές ποικίλλουν και μπορείς να επιλέξεις αυτές που σου αρέσουν. Μάθε τα πάντα εδώ: www.sayiousadventurepark.com.



Sparti Adventure Park – Πλάτρες
Πρόκειται για ένα πάρκο εναέριας δραστηριότητας με σχοινιά, το οποίο είναι κυριολεκτικά χωμένο μέσα στο δάσος και που αποτελεί τον πιο must χώρο για όλους τους λάτρεις της περιπέτειας και της αδρεναλίνης.
Τι θα κάνεις εκεί: Όσοι αποφασίσουν να επισκεφθούν το πρωτότυπο, για το νησί μας, πάρκο, μπορούν είτε να ασκηθούν με τις 60 εναέριες διαδρομές και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας που διαθέτει, είτε να καταπιαστούν με τα δύο εξτρίμ παιγνίδια του χώρου: το «Speed zip-line» και το «Quick Jump feet first». Όσο για το health and safety κομμάτι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου, αφού το σύστημα ασφαλείας και προστασίας του πάρκου είναι απόλυτα αξιόπιστο. Για όλες τις δραστηριότητες γίνεται μια αρχική παρουσίαση για τον τρόπο χρήσης του εξοπλισμού. Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν στολή αναρρίχησης με κρίκους και κράνος και είναι δεμένοι με διπλό μαγνητικό σύστημα ασφάλειας που καθιστά σχεδόν αδύνατο να διαχωριστούν εντελώς από το καλώδιο. Επίσης, υπάρχει συνεχής επίβλεψη από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Για τους επισκέπτες που δεν επιθυμούν να ασκηθούν ή να παίξουν, το πάρκο διαθέτει καφετέρια με δωρεάν Wi-fi.
Info: (99100003) Το πάρκο βρίσκεται στις Πάνω Πλάτρες μπροστά από το νοσοκομείο. Ανοίγει ξανά στις 27 Μαρτίου. Είναι ανοιχτό ολόχρονα συμπεριλαμβανομένων και των δημόσιων αργιών, από τις 10.00 το πρωί, μέχρι τις 6.30 το απόγευμα. Κλειστό είναι μόνο τις Δευτέρες. Μάθε περισσότερα www.spartipark.com



Adventure Mountain Park – Κυπερούντα
Το Adventure Mountain Park βρίσκεται στην Κυπερούντα, στους πρόποδες του Τροόδους. Λειτουργεί ως Πάρκο Δραστηριοτήτων από το 2009 και είναι πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο από την Α.Ν.Α.Δ. για παροχή δραστηριοτήτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού σε εταιρείες και οργανισμούς με στόχο την ενδυνάμωση σχέσεων και απόδοσης προσωπικού (corporate team building activities). Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες οργανώνονται κατόπιν συνεννόησης με τον εκάστοτε οργανισμό, αναλόγως των αναγκών και των προδιαγραφών της ομάδας. Το πάρκο προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων όπως: Laser tag, Orienteering, Aναρρίχηση βράχου, τοξοβολία, Paintball γηπέδου ή δάσους, Paintball shooting race,   Tryolean traverse, Πεζοπορία στα βουνά της περιοχής, ενώ διαθέτει και οργανωμένο κατασκηνωτικό χώρο. Ο κατασκηνωτικός χώρος του Πάρκου έχει όλες τις παροχές όπως ζεστό-κρύο νερό, ντους, ηλεκτρικό ρεύμα στην εξωτερική τραπεζαρία και χώρο ψησταριάς. Υποδέχεται κάθε καλοκαίρι πολλά summer schools  και οργανωμένα σύνολα, και επιλέγεται ακόμα για bachelor parties και σχέδια ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.Τέλος, το Adventure Mountain Park διαθέτει εστιατόριο με κυπριακή κουζίνα, υπαίθρια καφετέρια, βοτανικό κήπο, παιχνιδότοπο, όπως και ανοιχτό χώρο διεξαγωγής παιδικών πάρτυ και άλλων εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. 
Info: (97772177, 99674126) Κυπρούντα. Τρ-Κ 09.00-18.00. 
Μάθε περισσότερα: www.adventuremountainpark.com

Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού
Η ιστορία του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού άρχισε το 1954, από ένα τυχαίο γεγονός. Μια Λεμεσιανή, η κ. Γρηγοράσκου, είχε ένα πιθηκάκι στο σπίτι της με το οποίο διασκέδαζαν πολύ τα παιδιά της γειτονιάς της. Το χάρισε στο Δημαρχείο και τοποθετήθηκε στον Δημόσιο Κήπο, που τότε είχε μόνο κάποια πουλιά. Πολλοί Λεμεσιανοί χάρισαν διάφορα ζώα για τον πλουτισμό του ζωολογικού τμήματος του κήπου. Ένας Αμερικανός ο Τζων Γουίλκς έφερε και χάρισε ένα ελεφαντάκι που βρισκόταν στο ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης. Το ονόμασαν Τζούλια και ήταν από τα αγαπημένα ζώα των παιδιών.
Τι θα κάνεις εκεί: Οι επισκέπτες σε αυτό τον μικρό σύγχρονο ζωολογικό κήπο θα δουν αξιόλογα και πολύ ελκυστικά ζώα, πτηνά και ερπετά από όλες τις ηπείρους. Στο χώρο υπάρχει καφετέρια.
Info: Τα ωράρια εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχής και μπορείς να τα βρεις στην ιστοσελίδα του Κήπου με όλες τις πληροφορίες www.limassolzoo.com Για τους μήνες Μάρτιο-Οκτώβριο ο κήπος είναι ανοιχτός καθημερινά 09.00-17.00. 

ΛΑΡΝΑΚΑ 



Golden Donkeys Farm – Σκαρίνου
Ο κ. Πιερής Γεωργιάδης ιδιοκτήτης της Golden Donkeys Farm πέτυχε το θαύμα, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη φάρμα εκτροφής γαϊδουριών στην Κύπρο, παράγοντας γαϊδουρινό γάλα, σοκολάτα, λικέρ και καλλυντικά με βάση το γάλα της γαϊδούρας.
Τι θα κάνω εκεί: Θα δεις τα συμπαθή τετράποδα, θα μάθεις τα πάντα για την ύπαρξή τους, θα κάνει ιππασία και βόλτα με γαϊδουράκι, θα απολαύσεις την υπέροχη φύση της περιοχής, θα αγοράσεις προϊόντα από γάλα γαϊδούρας και βιολογικό ελαιόλαδο παραγωγής της φάρμας και θα επισκεφτείς τους μουσειακούς χώρους που υπάρχουν στο πάρκο με κέρινα ομοιώματα και παραδοσιακές κυπριακές εργασίες. Στον χώρο υπάρχει εστιατόριο και τις Κυριακές μεσημέρι σερβίρεται μπουφές. 
Info: H Golden Donkeys Farm (70000620) βρίσκεται στην περιοχή Μέμιλα στη Σκαρίνου και είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 17.00 τον χειμώνα( Νοέμβριο-Μάρτιο) και από τις 9.00 μέχρι τις 19.00 το καλοκαίρι (Απρίλιο-Οκτώβριο). 

Πάρκο γλυπτικής Πετραίον – Μαζωτός
Το πάρκο, όπως δηλώνει και το όνομα του συνδέεται με την ελληνική λέξη πέτρα και αποτελείται από μια μόνιμη υπαίθρια έκθεση γλυπτικής με πέτρινα κομμάτια διαφόρων μεγεθών από τον καλλιτέχνη Σάββα Κούλενδρο.
Τι θα κάνω εκεί: Εκεί θα δεις το Λιασίδειο Αμφιθέατρο και το Αρχονταρίκι όπου φιλοξενούνται διάφορες εκθέσεις και υπάρχει και ένα μικρό πέτρινο εκκλησάκι. Το 8,5 μέτρων γλυπτό του Πετραίου, παρουσιάζει τον άνθρωπο που γεννήθηκε από την πέτρα και δεσπόζει σε όλο το πάρκο. Οι κήποι είναι γραφικοί με διαφορετικά είδη κάκτων και άλλα ανθοφόρα φυτά.
Info: Το Πάρκο Γλυπτικής Πετραίον (99648116) βρίσκεται 22 χιλιόμετρα έξω από τη Λάρνακα, στο παραθαλάσσιο χωριό Μαζωτός. Λειτουργεί καθημερινά 09.00-13.00/14.00. Καλό είναι αν θα το επισκεφτείτε να το επιβεβαιώσετε από πριν. 

Camel Park – Μαζωτός
Εδώ θα ζήσεις μία ολοήμερη πανέμορφη εμπειρία με την παρέα ή τα παιδιά που θα λατρέψουν αυτή την εμπειρία.
Τι θα κάνεις εκεί: Μπορείτε να χαζέψετε τα αξιοθέατα που υπάρχουν στο πάρκο και να γνωρίσετε από κοντά διάφορα ζώα όπως καμήλες, γαϊδούρια, πόνυ, άλογα, ελάφια, κατσίκες, στρουθοκάμηλους, καγκουρό και πολλά άλλα. Μπορείς να κάνεις σαφάρι και να ιππεύσεις τις καμήλες. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να πλησιάσετε τις καμήλες είναι να τις ταΐσετε χαρούπια όπου αυτές θα τα πάρουν κατευθείαν απ' τα χέρια σας! Στο πάρκο θα βρείτε μια αίθουσα με παιχνίδια, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, τραμπολίνο, μικρό ενυδρείο, αίθουσα με καθρέφτες και πολλά άλλα παιχνίδια. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το μικρό μουσείο που θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, στον παραδοσιακό τρόπο ζωής της Κύπρου. Στον χώρο υπάρχει εστιατόριο.
Info: (24991243) Το πάρκο βρίσκεται στο χωριό Μαζωτός και σε βολική τοποθεσία, μόνο 15 λεπτά από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, 30 λεπτά από Λεμεσό και 40 λεπτά από Λευκωσία. Λειτουργεί καθημερινά από 09.00-18.00. www.camel-park.com

ΠΑΦΟΣ 

Pafos Zoo - Πέγεια

Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Διαθέτει τροπικά πουλιά αλλά και ζώα, αμφιθέατρο χωρητικότητας 350 ανθρώπων. To Pafos Zoo διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές παπαγάλων και φιδιών στην Ευρώπη.
Τι θα κάνεις εκεί: Θα δεις επιδείξεις με παπαγάλους και άλλα ζώα και γίνονται διάφορες προβολές ντοκιμαντέρ για τα ζώα που υπάρχουν εκεί.
Info: (26813852) Ανοιχτό Δευτέρα-Κυριακή 09.00-17.00. Είσοδος €12 ενήλικες, €7 παιδιά. www.pafoszoo.com

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 



CyHerbia Botanical Park & Labyrinth – Αυγόρου
Ο χώρος του πάρκου αποτελείται από εννέα υπέροχους βοτανικούς κήπους, ένα δάσος μέσα στο οποίο τα ενδημικά δέντρα και θάμνοι σχηματίζουν το νησί της Κύπρου και επίσης το πρώτο και μοναδικό λαβύρινθο (2000 τ.μ.) στην Κύπρο.
Τι θα κάνεις εκεί: Πέραν της χαλάρωσης και της ηρεμίας που θα σου προσφέρει ο χώρος θα μάθεις τα πάντα για τα βότανα, θα αγοράσεις το τσάι της αρεσκείας σου, θα πιείς βοτανικό τσάι στην καφετέρια και θα φας σπιτικά αλμυρά και γλυκά.
Info: (99915443) To πάρκο λειτουργεί το καλοκαίρι από την 1η Μάη μέχρι 31 Οκτωβρίου Δευτέρα - Κυριακή, 9.00 - 19.00 και τον χειμώνα από την 1η Νοεμβρίου μέχρι 30 Απρίλη Δευτέρα - Κυριακή, 9.00 - 17.00. Όλες οι περιοχές στο πάρκο είναι κατάλληλες για άτομα με αναπηρικές καρέκλες.



Πάρκο γλυπτικής - Αγία Νάπα
Το Πάρκο Γλυπτικής είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό έργο, το οποίο αποτελεί το νέο στολίδι του Δήμου Αγίας Νάπας και είναι το πρώτο στο είδος του στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Πρωτεργάτης της ιδέας για τη δημιουργία του Πάρκου Γλυπτικής είναι ο κ. Κίκης Κωνσταντίνος.
Τι θα κάνεις εκεί: Θα βρεθείς σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοποίο με θέα τη θάλασσα και θα δεις υπέροχα έργα τέχνης από Κύπριους και ξένους καλλιτέχνες.
Info: Βρίσκεται στην περιοχή Στροτζιυλοβούναρο, πλησίον του Παλαιοντολογικού Σπηλαίου Ιπποπόταμων - στη διασταύρωση των λεωφόρων Κάβο Γκρέκο και Κρυού Νερού. Σε μια θαμνώδη περιοχή με άγριο πέτρωμα και πανοραμική θέα. Είσοδος δωρεάν

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close