Shopping , News

Παράνομες χρεώσεις για πληρωμές με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών

Να είσαι προσεκτικός όταν πληρώνεις

Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2019

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, μέσα στο πλαίσιο προστασίας και ενημέρωσης των καταναλωτών, πληροφορεί κάθε ενδιαφερόμενο ότι πρόσφατα παρατηρήθηκε να επιβάλλονται επιπρόσθετες χρεώσεις για την πληρωμή αγαθών ή υπηρεσιών με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, πέραν από την τιμή που αναγράφεται στο προϊόν ή το τιμολόγιο. Οι χρεώσεις είναι μικρές μεν, αλλά παράνομες, εφ’ όσον δεν υπάρχει σαφής ένδειξη γι’ αυτή την επιπρόσθετη ένδειξη.

Ο πωλητής είναι υποχρεωμένος, εφ’ όσο δέχεται πληρωμή με κάρτα, να χρεώνει την ακριβή τιμή των προϊόντων ή υπηρεσιών που παρέχει και δεν μπορεί να χρεώνει επιπρόσθετο ποσό, όσο μικρό και να είναι, με τη δικαιολογία ότι η πληρωμή έγινε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Εάν ο πωλητής αποφασίσει να επιβάλει επιπρόσθετη χρέωση λόγω πληρωμής με  κάρτα, θα πρέπει απαραίτητα να έχει αναρτημένη σε περίοπτο μέρος του καταστήματός του, σχετική ένδειξη ότι θα χρεώνεται επιπρόσθετο ποσό και το ακριβές ύψος του, στις περιπτώσεις που η πληρωμή γίνει με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Επειδή το φαινόμενο αυτό τώρα άρχισε να παρουσιάζεται και πριν αυτό πάρει διαστάσεις, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, καλεί όλους τους καταναλωτές να μη δέχονται την επιπρόσθετη χρέωση για πληρωμή μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής τους κάρτας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλη και ευκρινής ένδειξη μέσα στο κατάστημα που εύκολα οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερωθούν γι’ αυτή την επιπρόσθετη χρέωση, τότε να καταγγέλλεται στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close