Πάμε Ταξίδι , Guide

Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου

Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2019

Παρόλο που τα αεροπλάνα συγκαταλέγονται μεταξύ των ασφαλέστερων τρόπων ταξιδιού, υπάρχουν ακόμη ορισμένα αεροδρόμια στον κόσμο που θα κάνουν το ταξίδι σας πιο δύσκολο σε σχέση με τα περισσότερα.

1. Διεθνές Αεροδρόμιο Γιβραλτάρ
Είναι πιθανώς το πιο «ακραίο» αεροδρόμιο λόγω του ασυνήθιστου σχεδιασμού του, γεγονός που το καθιστά παράξενα επικίνδυνο. Ο κεντρικός δρόμος της περιοχής διασχίζει τον αεροδιάδρομο και πρέπει να κλείνει όταν κάποιο αεροπλάνο προσγειώνεται. Υπάρχει ένα φανάρι στο δρόμο που δείχνει στα αυτοκίνητα πότε να σταματήσουν.

2. Διεθνές Αεροδρόμιο Ουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία 
Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ουέλινγκτον διαθέτει διάδρομο 2 χλμ μονής λωρίδας. Το εκπληκτικό είναι πως φαίνεται να αρχίζει και να τελειώνει στο νερό. Ναι, σωστά διαβάσατε. Το περίπλοκο πέρασμα μέσω της ορεινής περιοχής είναι αρκετά διάσημο για τους έντονους ανέμους που το καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο στην προσγείωση. Και μετά την αποβίβαση οι ριπές των ανέμων επιφυλάσσουν μια αν μη τι άλλο τρομακτική υποδοχή στους επιβάτες.

3. Αεροδρόμιο Ναρσαρσουάκ, Γροιλανδία 
Πουθενά αλλού στον πλανήτη, οι πιλότοι δεν αντιμετωπίζουν τις μικτές συνθήκες που υπάρχουν σε αυτό το επικίνδυνο αεροδρόμιο της Γροιλανδίας. Διαθέτει μικρούς διαδρόμους που έχουν καλυφθεί από πάγο, έντονους ανέμους, ψυχρές θερμοκρασίες και χαμηλή ορατότητα εξαιτίας του έντονου χιονιού, μαζί με τα σύννεφα τέφρας από τα κοντινά ενεργά ηφαίστεια. Ολοι αυτοί οι παράγοντες καθιστούν δύσκολη την προσγείωση.

4. Αεροδρόμιο Λούκλα, Νεπάλ 
Το ένα άκρο του μικροσκοπικού και πολύ υψηλού αεροδρομίου Λούκλα βρίσκεται σε γκρεμό 2000 μιλίων. Επίσης, οι διάδρομοι είναι στενοί με κακή ηλεκτροδότηση, η οποία συνήθως δημιουργεί προβλήματα στους πιλότους που έρχονται σε επαφή με τους ελεγκτές αέρα στο έδαφος. Ετσι, ίσως χρειαστεί να προσγειώσουν το αεροπλάνο χωρίς καθοδήγηση από τους εναέριους ελεγκτές. Παρόλα αυτά, είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο - όλα χάρη σε πολυάριθμους πεζοπόρους που επισκέπτονται τη χώρα.

5. Αεροδρόμιο Χουάνχο Ιραουσκουίν, Νήσος Σάμπα, Καραϊβική 
Οταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στη γη, τότε ίσως θα έπρεπε να ξεικάνει από το αεροδρόμιο Χουάνχο Ιραουσκουίν. Αυτός ο αερολιμένας είναι εγκατεστημένος στο νησί Σάμπα της Καραϊβικής. Διαθέτει ένα διάδρομο μόλις 400 μέτρων, γεγονός που τον καθιστά τον μικρότερο διάδρομο εμπορικών αερολιμένων στον κόσμο. Επιπλέον, η λωρίδα προσγείωσης προκαλεί το λιγότερο δέος και δεν θεωρείται άδικα ως ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια για προσγείωση. Αυτός ο διάδρομος είναι μια δύσκολη υπόθεση ακόμα και για τους πιο καταρτισμένους πιλότους παγκοσμίως.

6. Αεροδρόμιο Μαδέρα, Πορτογαλία
Ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου βρίσκεται σε πλατφόρμα πάνω σε ένα τεχνητό νησί - κατασκευασμένο από ανθρώπινα χέρια, το οποίο φτιάχτηκε για να επεκτείνει το μικροσκοπικό μέγεθος του - με περίπου 180 πυλώνες να συγκρατούν αυτήν την πλατφόρμα. Επιπλέον, βουνά και ωκεανός περιβάλλουν το αεροδρόμιο, το οποίο μηχανικοί έχουν ήδη επεκτείνει δύο φορές. Επίσης γνωστό ως Διεθνές Αεροδρόμιο «Κριστιάνο Ρονάλντο», είναι το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Πορτογαλία. Ο τερματικός σταθμός βάλλεται από έντονους ανέμους, ενώ ο κίνδυνος κατά την προσγείωση αυξάνεται ακόμα περισσότερο εξαιτίας της στενής του πλατφόρμας. Για να προσγειωθούν σε αυτό το επικίνδυνο αεροδρόμιο, οι πιλότοι πρέπει να περάσουν από πρόσθετη εκπαίδευση...

Πηγή: Ceoworld

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close