Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

7 ξεχωριστά φεστιβάλ σε πλατείες και υπαίθριους χώρους στα χωριά για το σαββατοκύριακο

Περνάμε όμορφα αυτό το σαββατοκύριακο με παραδοσιακά, μουσικά και θεατρικά φεστιβάλ σε όλη την Κύπρο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2019

Paradise Jazz Festival στο Val’s Place 
Με το The Amalgamation Choir αρχίζει απόψε το 20ο Paradise Jazz Festival που φέτος οργανώνεται στον πανέμορφο χώρο του Val’s Place στο χωριό Γιαλιά. Η Βασιλική Αναστασίου και η χορωδία της με γυναικείες φωνές παρουσιάζει στις 9.30μ.μ., πρωτότυπα, αλλά και διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου σε διάφορες γλώσσες. Το επόμενο γκρουπ της Παρασκευής, στις 10.30μμ., είναι το Michalis Messios Symmetry Band. Η μπάντα παρουσιάζει κυρίως συνθέσεις του Μιχάλη που χαρακτηρίζονται απο μελωδικότητα με έντονα ρυθμικά σχήματα και αυτοσχεδιαστικά μέρη. Στη συνέχεια του προγράμματος, στις 11.30μμ, θα ακολουθήσει το Odysseas Toumazou Trio, ένα σχήμα που δημιουργήθηκε στην Κύπρο, βασισμένο στον κιθαρίστα και συνθέτη Οδυσσέα Τουμάζου. Ο  κιθαρίστας συνοδεύεται από τον Γιώργο Κούλα στα τύμπανα και Αντρέα Ροδοσθένους στο ηλεκτρικό μπάσο, με ειδικό προσκεκλημένο τον Μιχάλη Κουλουμή στο βιολί. Το βράδυ θα ολοκληρωθεί με το παραδοσιακό Jam Session, όπου οι Cyprus Jazz Musicians θα αναμιχτούν μαζί, με μια αυτοσχέδια διάθεση σε πιο ελεύθερες μορφές.
>> Παρασεκυή 23-Σάββατο 24 Αυγούστου, Val’s Place, Γιαλιά, 21.30. Πληρ. 97747327.


 
Φεστιβάλ «ΑντίΣκηνο» στον Κάτω Πύργο
Το Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ «ΑντίΣκηνο» επανέρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον κατασκηνωτικό χώρο του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας μεταξύ 23-25 Αυγούστου.  Το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει τις πιο κάτω εκδηλώσεις. 13:00 «ΠΙΤΣΙΑΚΛΙΣΜΑ», περφόρμανς με τον Πέτρο Κονναρή. Ηχητικό περφόρμανς: Let's talk about the body, Δέσποινα Μιχαηλίδου. 19:00  «Το δωμάτιο του Γιώργου»,  εφηβική Θεατρική Παράσταση (45’) από το Θέατρο Βαλίτσα Intra Portas με τους Νάγια Τ. Καρακώστα, Αντρέα Κουτσόφτα σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου. 20:00 «Orange cake», Contemporary performance (40’) με τη Νάσια Κελεπέσιη. 21:00 «Pανωλεθρίa» stand-up tragedy. Μονόλογος (60’) με τον Γιώργο Αναγιωτό. Πιάνο - τραγούδι: Στέλιος Βλάχος. Κείμενο: Κώστας Μαννούρης. Σκηνοθεσία: Στέλιος Θεοχάρους. 22:15 Προβολή του ντοκιμαντέρ "Υπο-ποίηση" (50'). Ιδέα-έρευνα-σκηνοθεσία: Δημήτρης Σπύρου, Μαντώ Παπαδοπούλου. Κινηματογράφηση: Άρτεμις Ευλογημένου. 11:00 Μουσική με το σχήμα Brandy Sour.  
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Παρασεκυή 23-Κυριακή 25 Αυγούστου, κατασκηνωτικός χώρος, Κάτω Πύργος, 13.00.

Γεύσεις και Αρώματα της Κύπρου
Στις 23  Αυγούστου 2019 από τις 7μ.μ. μέχρι και τις 11μ.μ., πάμε στο Παλαιχώρι για ένα φεστιβάλ διαφορετικό. Ένα φεστιβάλ γεύσεων και τεχνών στο κοινοτικό πάρκο Παλαιχωρίου. Στο χώρο θα λειτουργήσουν πάγκοι επίδειξης και πώλησης  τοπικών εδεσμάτων (όπως κλέφτικο αλλιώς, τοπικά αλλαντικά, αφέλεια άλλως πως, κούπες, η φημισμένη πίτσα του Γιαννή, τηγανιά όπως δεν την ξαναδοκιμάσατε, λουκουμάδες, σιάμισιη, σιάμαλη με τη μυστική συνταγή του Παλαιχωριού και πολλά άλλα). Ο ΣΕΦ Χρίστος Χριστοδούλου θα παρουσιάζει και θα επιμελείται ονειρεμένες  συνταγές με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Φέτος στην παρέα μας θα έχουμε και καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν τα χειροτεχνήματα τας και θα ομορφύνουν ακόμα παραπάνω την εκδήλωση μας. Μουσικά θα ομορφύνει την εκδήλωση το μουσικό σχήμα «Αιγαιοπελαγίτικα» με τη Βάσω Νικολή ενώ χορευτικά θα παρουσιάσει ο Μουσικοχορευτικός σύλλογος «Άγιος Μάμας» με χοροδιδάσκαλο τον Αντρέα Χοιρομερά. Στις 6μ.μ. θα υπάρχει ξενάγηση  στα μνημεία του Παλαιχωρίου από τον κ. Κυριάκο Λαγό. Σημείο έναρξης της ξενάγησης η πανέμορφη πλατεία του χωριού.
>> Παρασκευή 23 Αυγούστου, Κοινοτικό Πάρκο Παλαιχωρίου, επ. Λευκωσίας, 19.00. 

Φεστιβάλ Μουτουλλά: «Δρόμοι του Νερού και του Δάσους»
Ετοιμάσου για το Φεστιβάλ Μουτουλλά : «Δρόμοι του Νερού και του Δάσους», που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 24 και 25 Αυγούστου. Περίπατοι, ξεναγήσεις, διαλέξεις, θεατρικό δρώμενο, παιχνίδια, πειράματα, εκθέσεις, περίπτερα, διαγωνισμοί κ.ά. περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της γιορτής. Επίσης φαγητό, ποτό και χορός.
>> Σάββατο 24-Κυριακή 25 Αυγούστου, Μουτουλλάς, επ. Λευκωσίας, 10.00-00.00. 
 

Φεστιβάλ Ρεσιού στη Φασούλα 
Το χωριό Φασούλα της επαρχίας Λεμεσού διοργανώνει σε ετήσια πλέον βάση εδώ και 30 χρόνια το καθιερωμένο Φεστιβάλ Ρεσιού, με σκοπό τη διάσωση και διατήρηση των ηθών και εθίμων, καθώς και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Έτσι και φέτος η κοινότητα της Φασούλας ανακοινώνει το 30ο Φεστιβάλ Ρεσιού στο χωριό Φασούλα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 στο Κέντρο Νεότητας της κοινότητας. Στο πλαίσιο της γιορτής αυτής προγραμματίζεται καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια με το συγκρότημα "Τα Κέφια" αλλά και άφθονο ρέσι, ποτό και φαγητό.
>> Σάββατο 24 Αυγούστου, Κέντρο Νεότητας Φασούλας
 

32ο Χορός της Ντομάτας, στο Φαρμακά
Η ντομάτα, το ζαρζαβατικό που δίνει γεύση και άρωμα σε πολλά πιάτα και φαγητά στην κουζίνα μας εδώ και 32 χρόνια έχει τον δικό της χορό στο χωριό Φαρμακάς της επαρχίας Λευκωσίας. Το συγκεκριμένο χωριό φημίζεται μάλιστα για την καλλιέργεια της ντομάτας που παράγει εξαιρετικής ποιότητας ντομάτες. Φέτος, ο 32ος Χορός Ντομάτας στον Φαρμακά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου στην πλατεία της κοινότητας και θα προσφέρεται άφθονο φαγητό και ποτό. Η εκδήλωση αρχίζει στις 20.00.
>> Σάββατο 24 Αυγούστου, πλατεία Φαρμακά, 20.00


 

15ο Φεστιβάλ Θεάτρου στα Λύμπια
Το Φεστιβάλ Θεάτρου Λυμπιών πραγματοποιείται φέτος για 15η χρονιά. Το Φεστιβάλ, που διοργανώνει η θεατρική ομάδα «Παράβαση» Λυμπιών, θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητάς μας, από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 04 Σεπτεμβρίου 2019. Το Φεστιβάλ, μοναδικό στο είδος του, χρόνο με τον χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους θεατές δίνοντας την ευκαιρία σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από όλη την Κύπρο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες σε ένα όμορφο θεατρικό συναπάντημα.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Κυριακή 25 Αυγούστου-Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, Πολιτιστικό Κέντρο Λυμπιών.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close