Θέατρο , News

"Θέλουμε να καθιερώσουμε το Φεστιβάλ Αντί-Σκηνο και να γίνει θεσμός"

Η Στέφανη Μουρούζη, στήνει και φέτος αντίσκηνο στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας γιαένα μοναδικό υπαίθριο φεστιβάλ θεάτρου

Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2019

To Υπαίθριο Θεατρικό Φεστιβάλ Αντί-Σκηνο επιστρέφει τον Αύγουστο στον Κάτω Πύργο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και η συνδιοργανώτρια του φεστιβάλ, Στέφανη Μουρούζη, μας μιλά για αυτήν την τόσο όμορφη υπαίθρια γιορτή.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το φεστιβάλ;
Όπως όλο τον καλώς σκεπτόμενο κόσμο του θεάτρου, έτσι και εμάς, μας βασάνιζαν τα ερωτήματα ‘πώς θα φέρουμε κόσμο στο θέατρο;’, ‘πώς θα φυτέψουμε τον σπόρο της καλλιέργειας της ψυχής του καθενός μας;’, ‘τι περιβάλλον χρειάζεται για τον θεατή, έτσι ώστε να αφεθεί στο έργο και να “ξανανιώσει” με τους χαρακτήρες;’. Και κάπως έτσι, αποφασίσαμε για χώρο τη φύση, για φόντο τη θάλασσα και για εργαλείο τη συζήτηση με τους άμεσα εμπλεκόμενους: τους ηθοποιούς. Άρα, οδηγηθήκαμε σε ένα υπαίθριο φεστιβάλ θεάτρου, στον υπέροχο Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.

Τι θα δούμε στην τρίτη διοργάνωση;
Φέτος, θα δούμε κουκλοθέατρο, εφηβική θεατρική παράσταση, contemporary performance, stand-up tragedy μονόλογο με συνοδεία μουσικής, παραμύθι σε μορφή μονολόγου, μουσική παράσταση-performance, σκηνοθετημένο θεατρικό αναλόγιο, θα συμμετάσχουμε σε workshop, θα παρακολουθήσουμε ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με νέους Κύπριους ποιητές, θα χορέψουμε και θα συνυπάρξουμε κάτω από την τεράστια ομπρέλα που ονομάζεται τέχνη. 

Πώς εξελίσσεται το φεστιβάλ φέτος και πώς το φαντάζεστε στο μέλλον;
Η φετινή εξέλιξη του φεστιβάλ έχει να κάνει κυρίως με την εισαγωγή διαφορετικών μορφών θεάτρου. Προσπαθήσαμε να εντάξουμε διαφορετικά είδη και μορφές, ώστε ο κάθε θεατής να γνωρίσει τις αμέτρητες πτυχές της υποκριτικής. Προς το παρόν μάς αφορά το τώρα. Το μέλλον για εμάς είναι το φετινό φεστιβάλ και επιδιώκουμε να διοχετεύσουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουμε να καθιερώσουμε το φεστιβάλ και γίνει θεσμός. 

Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου τα δύο προηγούμενα χρόνια και τι αναμένετε φέτος; 
Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε πιο θερμή και γλυκιά ανταπόκριση από τον κόσμο, τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ευχαριστούμε αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν τυφλά την πρώτη χρονιά, αυτούς που μετέφεραν το ωραίο κλίμα στους υπόλοιπους και τους κάλεσαν στο δεύτερο φεστιβάλ και αυτούς που συνεχίζουν να μας στηρίζουν και ανυπομονούν για το τρίτο. Ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους του Κάτω Πύργου και τη νεολαία που ήταν πάρα πολύ βοηθητικοί μαζί μας. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε και τον Κοινοτάρχη Νίκο Κλεάνθους. Δεν αναμένουμε, αλλά ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά σε αυτήν την παρέα. Αν περιέγραφα με δύο λέξεις την αίσθηση των δύο προηγούμενων χρονιών θα έλεγα ‘ωραία παρέα’. 

Ποιοι είναι οι στόχοι σας μέσα από ένα υπαίθριο φεστιβάλ θεάτρου;
Ο κυριότερος μας στόχος είναι να πείσουμε τον τέταρτο της παρέας, που δεν παρακολουθεί θέατρο και ήρθε στο φεστιβάλ μας επειδή έτσι ήθελε η παρέα να ξαναπάει σε θεατρική παράσταση ή performance, επειδή ο ίδιος το γουστάρει. Θέλουμε ακόμη να γνωρίσει τον ηθοποιό, τον performer, τον καλλιτέχνη και να τον ρωτήσει πώς αισθάνθηκε την ώρα που εκτέθηκε μπροστά απ’ όλους. Θέλουμε να ανακαλύψει νέα συναισθήματα και, αν είναι αρκετά τολμηρός, να τα μοιραστεί μαζί μας.

Info
22-25 Αυγούστου, Πάρκο Ευκαλύπτων, Κάτω Πύργος Τυλληρίας. 
Ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ 


 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close