News , Guide

Δείτε πως είναι σήμερα το ναυάγιο του θρυλικού Τιτανικού (βίντεο)

Ο Τιτανικός, το πιο διάσημο ναυάγιο στον κόσμο, καταρρέει

Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2019

Ο Τιτανικός, το πιο διάσημο ναυάγιο στον κόσμο, καταρρέει. Οι πρώτες εικόνες του ναυαγίου εδώ και 14 χρόνια αποτυπώνουν σοκαριστικές αλλαγές: Ολόκληροι χώροι έχουν εξαφανιστεί εντελώς και η διάβρωση που υφίστανται τα εναπομείναντα μέρη είναι ταχύτατη.
 
«Ο Τιτανικός επιστρέφει στην φύση», δήλωσε ο Παρκς Στέφενσον, ιστορικός πλοίων που μίλησε στο BBC και έλαβε μέρος στο εγχείρημα καταγραφής του ναυαγίου. 
 
«Η μπανιέρα του καπετάνιου, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του Τιτανικού, δεν υπάρχει πια», συνέχισε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας «σοκαριστικά», τα όσα είδε στον βυθό του Ατλαντικού. 
 
«Ολόκληρο το κατάστρωμα στην πλευρά εκείνη καταρρέει, μαζί με τις κεντρικές αίθουσες. Και αυτή η κατάρρευση πρόκειται να χειροτερεύσει στην συνέχεια», πρόσθεσε ο ίδιος. 
 
Αιτία της καταστροφής του ναυαγίου είναι φυσικά η θαλάσσια ζωή: Μικροοργανισμοί στην κυριολεξία τρώνε το ναυάγιο, ακόμα και τα σιδερένια του μέρη, προκαλώντας την αποσύνθεσή του.
 
Το βίντεο της καταγραφής του Τιτανικού θα αποτελέσει μέρος ενός νέου ντοκιμαντέρ από την βρετανική Atlantic Productions και ανέβηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη.


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close