Things to Do , Προσεχώς

Όλα όσα θα δούμε στο Φεστιβάλ Αξιοθέας από τον Σεπτέμβριο

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου επιστρέφει με το δεύτερο μέρος του φεστιβάλ με ένα πλούσιο πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2019

Με μουσικές «Της Ανατολής…», μια συναυλία σε επιμέλεια του Πέτρου Λαζάρου, ξαναρχίζει τον Σεπτέμβριο το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου, μετά από ένα διάλειμμα για τον μήνα Αύγουστο.

Το φεστιβάλ, που επιμελείται από την έναρξή του πριν από 22 χρόνια και μέχρι σήμερα ο καθηγητής Μιχάλης Πιερής, παρουσιάζει στο δεύτερο, φθινοπωρινό μέρος του, παραστάσεις μουσικής και θεάτρου με προτάσεις προερχόμενες κυρίως από Ελλάδα και Κύπρο.

Τι θα δούμε τον Σεπτέμβριο 
Η αρχή θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία «Της Ανατολής… Λόγιος και λαϊκές μουσικές παραδόσεις», από το Εργαστήρι Ανατολικής Μουσικής «Προσανατολισμός» που ίδρυσε το 2016 ο Χριστόδωρος Μνάσωνος με σκοπό τη μελέτη και προβολή των μελωδικών πολυτροπικών ιδιωμάτων που έχουν συνάφεια με τη μουσική της Κύπρου.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΘΕΠΑΚ) θα παρουσιάσει στις 5 Σεπτεμβρίου την παράσταση «Ερωτόκριτος» του Κορνάρου και στις 9 Σεπτεμβρίου θα δώσουν μια συναυλία οι «Καφέ Μπαλκάν» με τον Γλαύκο Κοντεμενιώτη στο πιάνο, τον Αλέξανδρο Γαγάτση στο βιμπράφωνο και την Παυλίνα Κωνσταντοπούλου στο τραγούδι. Στις 12 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί μια συναυλία προς τιμήν του Σόλωνα Μιχαηλίδη με αφορμή τα 40 χρόνια από τον θάνατό του. Θα ακολουθήσουν στις 19 και 20 του μήνα το «Παγκόσμιον Άσμα» και στις 24 και 26 το «Άσμα του Γιοφυριού», αμφότερες παραγωγές του ΘΕΠΑΚ.

Το Κέντρο Νεότητας «Παναγία Σουμελά» θα παρουσιάσει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Της λύρας γλυκολάλεμαν» στις 29 Σεπτεμβρίου ενώ στις 30 του μήνα θα δώσει μια συναυλία με πορτογαλικά φάδος η Κλαούντια Μαδούρ.

Οκτώβριος με Κολυμβητές και πολύ θέατρο
Σκυτάλη από τον Σεπτέμβριο παίρνουν στις 2 Οκτωβρίου οι Ex Silentio που θα βρεθούν στην Αξιοθέα με τραγούδια και μουσικές από την πλούσια παράδοση χωρών της Μεσογείου.

Θα ακολουθήσει στις 4 Οκτωβρίου η παράσταση «Το Δειν» από το ΘΕΠΑΚ και στις 7 Οκτωβρίου η μουσική παράσταση αναλογίου «Ο έρωτας έφαγε τις σκέψεις μου» με τη Στέλλα Φυρογένη και τον Ιερώνυμο Καλετσάνο. Ο Νεκτάριος Θεοδώρου ερμηνεύει τον μονόλογο «Αντρόνικος ή ο Ζωγράφος» στις 9 Οκτωβρίου, ενώ οι αγαπημένοι Χειμερινοί Κολυμβητές συμμετέχουν φέτος σε μια παράσταση μουσικής και ποίησης με τίτλο «Ύμνος δοξαστικός για τις γυναίκες που αγαπάμε…» στις 11 Οκτωβρίου.
ΘΕΠΑΚ ξανά στις 14 Οκτωβρίου με τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη και συναυλία με τον δημοφιλή Ψαραντώνη στις 15 του μήνα.

Το φετινό φεστιβάλ θα κλείσει με το Θέατρο Ένα και τη νέα του παραγωγή με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Ματωμένος Γάμος», από τις 17 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20:30. Εισιτήρια προς 10 και 5 ευρώ (φοιτητικό, μειωμένο). Πληροφορίες τηλ. 22894531-2.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close