Eating News , Εστιατόρια

Κυπριακό εστιατόριο βραβεύτηκε στο εξωτερικό

Εσύ έμαθες τα νέα;

Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2019

Μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας και τρία Eating Awards, ένα απ’ τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της πρωτεύουσας, Το Παντοπωλείο "Καλή Όρεξη", έκανε το επόμενο βήμα, αλλάζοντας χώρο, όχι όμως συνταγή! Η ίδια ανανέωση στην εμφάνισή του, πέρασε και στα πιάτα του, τα οποία μας ταξιδεύουν γευστικά στην ψαγμένη ελληνική κουζίνα, αγγιγμένη με άφθονες νότες από Κύπρο. 

Το ολοκαίνουριο μαγαζί του, που αποτελεί έναν μοντέρνο, οικείο και πεντακάθαρο χώρο, με υποδειγματική εξυπηρέτηση και (πλέον) άψογη ηχητική, επιμελήθηκε η εξαίρετη ομάδα του M.O.B. design studio. Το καλύτερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι αυτός ο γεμάτος γούστο και καλαισθησία χώρος, πριν από μερικές ημέρες βραβεύτηκε στα διεθνή BIG SEE Interior Design Award 2019.

Στοιχεία που ξεχωρίζουν
Ο σχεδιασμός και η επιλογή των υλικών είναι εμπνευσμένα από το νεωτεριστικό χαρακτήρα της γειτονιάς και το νεωτεριστικό ύφος του κτηρίου που φιλοξενεί το εστιατόριο.

Ο χαρακτηριστικός συνδυασμός των χρωμάτων στις γαλάζιες και λευκές επιφάνειες καθορίζει την παλέτα των υλικών του έργου, το οποίο εμπλουτίζεται με φυσική οξιά η οποία χρησιμοποιήθηκε σε ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα και σε επενδύσεις. Η προσθήκη καινούριων κεραμικών πατωμάτων με άσπρα και μαύρα σχέδια φωτίζει το χώρο και δημιουργεί έναν άμεσο διάλογο με το υπάρχον μαύρο μαρμάρινο πάτωμα που διατηρήθηκε στους περισσότερους χώρους.

Το μεγάλο παιχνίδι μνήμης, από ξύλο οξιάς και γυαλισμένα κεραμικά πλακάκια με τυπωμένα μοτίβα, παραπέμπει σε παλιό παντοπωλείο και την έννοια της μνήμης σε τρόφιμα και γεύσεις. Οι συρόμενες πόρτες με μεταλλικό σκελετό στην πρόσοψη μεγιστοποιούν τη ροή του φυσικού φωτός στο χώρο ενώ μόλις ανοίξουν και οι τέσσερις ο χώρος γίνεται ενιαίος.

Ο μεσογειακός κήπος που φυτεύτηκε περιφερειακά του κτηρίου με αρωματικά φυτά όπως λεβάντες, φασκομηλιές, λεμονιές και ελιές, ολοκληρώνει την εμπειρία του επισκέπτη με μυρωδιές και χρώματα που υπογραμμίζουν την κεντρική ιδέα του σχεδιασμού.

Τι είναι αυτό που κάνει το έργο αυτό τόσο μοναδικό;
«Το Παντοπωλείο»-είναι μια ελληνική λέξη που αναφέρεται σε ένα παλαιού τύπου μπακάλικο. Προϊόντα στοιβαγμένα σε ράφια και γενικά η αίσθηση της επανάληψης ήταν ο αρχικός πυρήνας έμπνευσης, που πέρασε μέσα στο σχεδιασμό με έναν αφηρημένο τρόπο. Αυτή ήταν η κύρια πρόκληση αυτού του έργου.

Οι δημιουργοί
Με βάση στη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου από το 2005, η M.O.B. design studio, δουλεύει σε ένα μεγάλο φάσμα τύπων κτηρίων, συμπεριλαμβανόμενων εστιατορίων, ξενοδοχείων, μπαρ, εργασιακών χώρων, καταστημάτων και κατοικιών. Αυτό που κάνει τη M.O.B design studio να ξεχωρίζει είναι ότι οι σχεδιαστές της δίνουν μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια, καθώς και μια ξεχωριστή πινελιά που βάζουν σε κάθε έργο τους.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close