Θέατρο , News

5 θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Σεπτέμβριο

Πέντε ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις που πρέπει να κόψεις από νωρίς εισιτήριο

Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2019

Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και οι θεατρικές σκηνές αρχίζουν να ανοίγουν τα χαρτιά τους. Λίγο όμως πριν δούμε εγχώριες παραστάσεις τον Σεπτέμβριο θα δούμε ενδιαφέρουσες θεατρικές προτάσεις από την Αθήνα στην Κύπρο αλλά και έργα που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2019. 

Λωξάντρα
Η μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, τώρα περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας. Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά. 
Τετ 18 Σεπ, Παττίχειο Δημ. Αμφιθέατρο Λάρνακας / Πέμ 19 Σεπτ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός / Παρ 20, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία, 20.30.

Σπασμένο Γυαλί
Στη Νέα Υόρκη του 1938, την νύχτα των κρυστάλλων που οι Ναζί έσπασαν όλα τα μαγαζιά των Εβραίων, η Σύλβια Γκέλμπεργκ ξαφνικά παραλύει. Χωρίς κανένα παθολογικό αίτιο, μένει ακίνητη από τη μέση και κάτω. Μπορεί ένα γεγονός να επηρεάσει τόσο την υγεία κάποιου ή μήπως η αιτία βρίσκεται στο γάμο της με τον Φίλιπ; Ο γιατρός της, Δρ Χάϊμαν θα σκάψει όσο πιο βαθιά μπορεί στα μυστικά της οικογένειας προκειμένου να τη βοηθήσει. Αυτό όμως που θα βρει, μπορεί να μας βοηθήσει όλους. Το συγκλονιστικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση στο Φεστιβάλ Κύπρια, σε σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη. Παίζουν: Γιάννης Βούρος, Παναγιώτα Βλαντή, Χάρης Σώζος, Βάσω Γουλιελμάκη και Ελίνα Μάλαμα.
Δ 9 Σεπ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός / Τρ 10, Τετ 11 & Πέμ 12, Νέο Κτήριο ΘΟΚ, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: tickethour.com.cy & ACS Couriers.
 

Η κωμωδία των παρεξηγήσεων
Δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων που είχαν χωριστεί στη γέννα, βρίσκονται ξαφνικά στην ίδια πόλη χωρίς να το γνωρίζουν. Μέσα σε αυτήν την αλλόκοτη συνθήκη εκτυλίσσεται μια ιλιγγιώδης φάρσα, στην οποία κυριαρχούν η πλάνη και οι αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις, καθώς τα πρόσωπα διασταυρώνονται. Το όριο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας σταδιακά θολώνει σε αυτό το νεανικό, αριστοτεχνικά γραμμένο έργο του Σαίξπηρ, όπου κάθε βεβαιότητα καταρρέει και κανένας δεν είναι αυτός που νομίζει ότι είναι. Μια ευφάνταστη, πρωτότυπη και διασκεδαστική θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Παίζουν: Νίκος Κουρής, Ορφέας Αυγουστίδης, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Αμαλία Νίνου, Ερρίκος Μηλιάρης, Νίκος Πυροκάκος, κ.α. 
Δ 23 & Τρ 24 Σεπ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας / Τετ 25 Σεπ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.30. Εισιτήρια: tickethour.com.cy & ACS Couriers.
 

Master Class 
Η θεατρική επιτυχία της χρονιάς «Master Class» μετά από 150 sold-out παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έρχεται στην Κύπρο. Το θεατρικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο όπου δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του '70. Τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας ερμηνεύει η Μαρία Ναυπλιώτου, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, ενώ το κείμενο μεταφράστηκε από τον Στρατή Πασχάλη.
Παρ 27 & Σ 28 Σεπ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού / Κ 29 & Δ 30 Σεπ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: soldoutticketbox.com. 
 



Λορεντζάτσιο
Παγκύπρια πρεμιέρα του αριστουργήματος του Αλφρέντ ντε Μυσσέ, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Η δράση εξελίσσεται στη Φλωρεντία και τη Βενετία του 1537. Ο Φλωρεντινός πρίγκηπας, Λορέντζο των Μεδίκων, ένας νέος με μεγάλη μόρφωση ονειρεύεται την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Φλωρεντία που έχει καταλυθεί από τον ξάδελφό του Αλέξανδρο των Μεδίκων. Ο μύθος του έργου βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, όπως αυτά περιγράφονται στο χρονικό της Αναγέννησης. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Νεκτάριος Θεοδώρου, Λουκάς Ζήκος, Φώτης Φωτίου, Μανώλης Μιχαηλίδης, Κώστας Δημητρίου, Γιώργος Αναγιωτός, Χρύσανθος Χρυσάνθου και Κωνσταντίνος Δημητρίου. 
Τετ 18 & Πέμ 19 Σεπ, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ, Σχολή Τυφλών Λευκωσία / Κ 22 Σεπ, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός / Τρ 24 Σεπ Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, 20.30. Εισιτήρια: tickethour.com.cy & ACS Couriers.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close