Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

4 μαγαζιά που απογειώνουν το street food

Μπέργκερ, σνίτσελ, submarines, pancakes και γλυκά στην καλύτερή τους εκδοχή

Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2019

Το street food αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα hot spots των νέων τάσεων στην γεύση. Τα τελευταία χρόνια η τάση αυτή έχει αγκαλιαστεί ιδιαίτερα και λατρεύεται από τον νεαρόκοσμο. Έτσι, σταδιακά τα παραδοσιακά μαγαζάκια για σουβλάκι έχουν αντικατασταθεί από μικροσκοπικά και μεγαλύτερα funky και μοντέρνα μαγαζιά με street food πιάτα με διεθνείς, εξωτικές αλλά και γεύσεις που λατρεύουμε.  


 

Classic Burger Joint, Λεμεσός
Classic Burger Joint… Το αυθεντικό μπεργκεράδικο με το απόλυτο κίτρινο που ξεχωρίζει. Οι burger addicts σε Κύπρο, Αραβικά Εμιράτα, Ντουμπάι και Λίβανο έχουν παθιαστεί με τα ζουμερά μπιφτέκια και τις περίφημες CBJ πατάτες! Single, double, tower αλλά και combo επιλογές εξιτάρουν την όρεξη των φανατικών φίλων του street food. Στην καρδιά της Λεμεσού και συγκεκριμένα στην γραφική Σαριπόλου, λειτούργησε το 2015 το πρώτο Classic Burger Joint  στο νησί ενώ 3 χρόνια μετά και μόλις το 2018, λειτούργησε το δεύτερο κατάστημα στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας. Το 2020 αναμένονται τα 2 επόμενα Classic Burger Joint σε Λεμεσό και Λάρνακα. Το σλόγκαν του CBJ ανταποκρίνεται πλήρως στην φιλοσοφία του «Hamburgers is all we do»! Οι burger addicts αυξάνονται καθημερινά και δεν είναι τυχαίο ότι η μεταμοντέρνα αλυσίδα burger έχει πάνω από 220 χιλιάδες ακόλουθους στα social media, αφού έχουν πλέον καθιερωθεί ως η απόλυτη εμπειρία του burger!    
(70000405, Facebook: ClassicBurgerJoint.CY, Instagram: classicbrgrcyprus) Κανάρη 21, Περιοχή Σαριπόλου / Γεωργίου Α’ 91, Τουριστική Περιοχή Γερμασόγειας.
Website: ΕΔΩ



Dirty Grandpa Street Food, Πάφος 
Ένα πολύ ξεχωριστό μαγαζί για αυθεντικό street food, το Dirty Grandpa έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του περασμένου Απρίλη στην καρδιά της πόλης της Πάφου. Το νέο street food μαγαζί της Πάφου προσφέρει μία πεντανόστιμη σειρά από ζουμερά burgers, νόστιμα σνίτσελ και πληθωρικά submarines. Δοκίμασε οπωσδήποτε το Grandpa’s Special submarine με μπέικον, πεπερόνι, homemade burger, τυρί, ντομάτα, μαρούλι και την σπέσιαλ σος του μαγαζιού την Grandpa’s Sauce. Μπορείς να πάρεις ολοκληρωμένο γεύμα με επιπρόσθετα 2 ευρώ σε κάθε πιάτο όπου προσφέρονται μαζί φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και αναψυκτικό. Από την σειρά των burgers δοκίμασε το The Sicilian με homemade burger, μπέικον, πεπερόνι, τυρί, ομελέτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και την Grandpa’s sauce. Οι γεύσεις που θα δοκιμάσεις εδώ είναι ιδιαίτερες και ψαγμένες αφού προέρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Πρόκειται για γευστικές αναμνήσεις που περισυνέλλεξε μετά από τα ταξίδια του ο Dirty Grandpa και τα εφάρμοσε στο τελευταίο του πια ταξίδι όταν έπιασε λιμάνι στην Πάφο και δημιούργησε αυτό το μαγαζί. Έτσι, εδώ θα δοκιμάσεις γεύσεις επηρεασμένες από τα ταξίδια των ιδιοκτητών από την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και άλλες χώρες της Ευρώπης. 
(96586555, Facebook: Dirty Grandpa Street Food / Instagram: dirtygrandpastreetfood ) Λεοντίου 8, Πάφος.

 


 
Estrella, Πάφος
To δημοφιλές θεσσαλονικιώτικο μαγαζί, με το θρυλικό μπουγατσάν, που η φήμη του έφτασε μέχρι τους New York Times, άνοιξε και στην Πάφο σε έναν όμορφο χώρο στον παραλιακό της Κάτω Πάφου και προσφέρει αυθεντικές γευστικές απολαύσεις! Στον άνετο, φιλικό χώρο του, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους, το νέο Estrella στην Πάφο φτιάχνει απίθανες επιλογές με πλούσια γεύση και πρωτοτυπία. Σαλάτες, burger, κρουασάν, pancake και βεβαίως το θρυλικό μπουγατσάν (δικής του παραγωγής και εμπνεύσεως) είναι σε πρώτη ζήτηση. Το δε brunch του είναι πολύ προσεγμένο και το προσφέρει σε πολύ λογικές τιμές. Το μικρό εστιατόριο που ξεκίνησε το 2013 στη Θεσσαλονίκη και ‘ανάγκασε’ χιλιάδες κόσμο να περιμένει στην ουρά για να βρει τραπέζι, μετρά σήμερα αρκετά καταστήματα στην Ελλάδα (σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χανιά, Λάρισα, Ρέθυμνο) και εδώ στην Κύπρο ένα κατάστημα στην Πάφο, στη Λεμεσό, στη Λάρνακα και σύντομα στην Λευκωσία.  Το Estrella φαίνεται πως επεκτείνεται σταδιακά όχι μόνο στην Ελλάδα, με τα μαγαζιά να διαδέχονται το ένα το άλλο και στο νησί μας. Όποιος έχει ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη μπορεί να καταλάβει πολύ καλά τι σημαίνει Estrella: μπουγατσάν και brunch.
(26221081, Facebook: Estrella-Pafos, Instagram: estrella_pafos) Ποσειδώνος 23, Κάτω Πάφος.
 



Syno Flame Grill, Λάρνακα 
Αν είσαι από τους απαιτητικούς των μπέργκερ και δεν έχεις ακόμη δοκιμάσει τα ‘αλύπητα’ ζουμερά, μπιφτέκια του Syno Flame Grill μάθε πως έχεις μείνει λιγάκι… πίσω! Υπάρχουν τα κλασικά μπεργκεράδικα από τη μια και το Syno Flame Grill από την άλλη. Θα το βρεις στη Λάρνακα, στον ανακαινισμένο, πολύ πρόσφατα χώρο του, στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο κέντρο της πόλης του Ζήνωνα. Ο χώρος έχει μεταμορφωθεί, εκσυγχρονιστεί και έγινε πιο προσιτός για τους θαμώνες του μαγαζιού με όμορφες προθήκες και καινούργια έπιπλα. Αυτός ο μικρός ναός των μπέργκερ σου προσφέρει τα πιο νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια που έφαγες ποτέ! Σπιτικά μπιφτέκια με 100% κρέας (κοτόπουλο ή βοδινό) και μια καλή ποικιλία από γαρνιρίσματα για όλα τα γούστα. Χρησιμοποιεί πάντοτε κυπριακό βοδινό κρέας, πάντοτε φρέσκο και ποτέ κατεψυγμένο, όπως ακριβώς και τις πατάτες του που είναι πάντα φρεσκοκομμένες και τηγανισμένες. Πέραν της λαχταριστής σειράς των μπέργκερ του, που δεν θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις, πρέπει να δοκιμάσεις και υπέροχα spare ribs του μαγαζιού, με την αυθεντική syno Africano σος που τα κάνει ακαταμάχητα! Τα συγκεκριμένα spare ribs έχουν μία οικογενειακή συνταγή η οποία ξεκίνησε το 1993 από τη Νότιο Αφρική και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.   
(24818444, Facebook: Syno Flame Grill / Instagram: synoflamegrill) Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ' 9, Lazaros Center 7-8, Λάρνακα. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close