Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

9 φεστιβάλ σε χωριά, πλατείες και υπαίθριους χώρους για το Σαββατοκύριακο

Οι γιορτές σε χωριά και πλατείες της Κύπρου που θα κάνουν το σαββατοκύριακό μας ακόμα πιο συναρπαστικό

Δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2019

Λίγο μετά τον Δεκαπεντάυγουστο οι διακοπές για τους περισσότερους συνεχίζονται. Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή σε πολλά χωριά της Κύπρου πραγματοποιούνται παραδοσιακά φεστιβάλ και γιορτές στις πλατείες με μουσικές, τραγούδια και άφθονο φαγητό. Ανεβαίνουμε λοιπόν ορεινά και απολαμβάνουμε την κυπριακή ύπαιθρου του Αυγούστου συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα αυτό το σαββατοκύριακο σε όμορφα χωριουδάκια της Κύπρου. Από την μία άκρη του νησιού μέχρι την άλλη απολαμβάουμε τον φεστιβαλικό παλμό του Αυγούστου. 

47ο Φεστιβάλ Άλωνας
Πού: Άλωνα
Πότε: 16-17 Aυγούστου

Ενόψει καλοκαιριού η Άλωνα μάς καλεί και πάλι, για 47η φορά, στο καλοκαιρινό φεστιβάλ της για το οποίο έφτιαξαν ένα πρόγραμμα πλούσιο με εκδηλώσεις! Να λοιπόν έναν καλό λόγο για να οργανώνεις εκδρομή μέχρι το χωριό σήμερα και αύριο που ολοκληρώνεται το φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ Άλωνας διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Α.Π.Ο.Α. Άλωνας σε συνεργασία και βοήθεια του Κοινοτικού Συμβουλίου Άλωνας και τη συνεργασία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Πρόγραμμα: ΕΔΩ



42ο Φεστιβάλ Διονύσια
Πού: Στρουμπί, Πάφος.
Πότε: Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 20.00.

Το Φεστιβάλ Διονύσια είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό φεστιβάλ. Είναι μια ιστορία 42 χρόνων, μια εκδήλωση γνωστή ανά το Παγκύπριο που αγκαλιάζεται με αγάπη από χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο αγαπημένος σε όλους, Νίκος Κουρκούλης με παλιές και νέες επιτυχίες υπόσχεται να ανεβάσει την διασκέδαση στο κόκκινο. Ποικιλία φαγητού, ποτού και πολλών άλλων προϊόντων θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Γενική Είσοδος 10 ευρώ και 15 ευρώ για κρατήσεις στα τραπέζια μπροστά στην πίστα. Παιδιά κάτω των 12 χρονών δωρεάν. Κρατήσεις στο 99337975.

Γιορτή του Ροδάκινου
Πού: Κάτω Μύλος, επ. Λεμεσού
Πότε: Σάββατο 17 Αυγούστου

Πάμε λοιπόν και φέτος στην καθιερωμένη Γιορτή του Ροδακίνου, που επανέρχεται και φέτος τον Αύγουστο, στο χωριό Κάτω Μύλος της επαρχίας Λεμεσού, στοχεύοντας να μας δροσίσει και να μας διασκεδάσει! την παρέα μας θα έχουμε τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ με το σχήμα του. Είσοδος ελεύθερη.
Πρόγραμμα ΕΔΩ.

4ο Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού
Πού: Κάτω Πύργος, Κεντρική Πλατεία
Πότε: 16-17 Αυγούστου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου και η Νεολαία Τυλληρίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν και φέτος το Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού (τοπικό προϊόν από το γάλα) και έκθεση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων που θα γίνει στην πλατεία Κάτω Πύργου. Τηλλυρκώτικο γλέντρι, διαγωνισμός τσιαττιστών, έντεχνη βραδιά και διασκέδαση με τον Μάκη Δημάκη, που έρχεται για ένα ανεπανάληπτο γλέντι στο Γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πύργου, στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ. 



39ο Φεστιβάλ Λευκάρων
Πού: Λεύκαρα
Πότε: μέχρι 18 Αυγούστου

Ο λόγος για το 39o Φεστιβάλ Λευκάρων θα πραγματοποιείται μέχρι τις 18 Αυγούστου 2019, και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, ανάμεσά τους εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες, μουσικές, χορούς και τραγούδια, καθώς επίσης κι ένα λαχταριστό street food festival, με γεύσεις και μουσική.
Πρόγραμμα: ΕΔΩ



7ο Φεστιβάλ Ξαρκής
Πού: Πολύστυπος
Πότε: 16, 17 και 18 Αυγούστου 

Το Φεστιβάλ Ξαρκής 2019 μετακομίζει στον δροσερό Πολύστυπο, ορεινό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών και ψυχαγωγικό πρόγραμμα δράσεων κι εκδηλώσεων ανοικτών προς το κοινό. Το έβδομο σε σειρά Φεστιβάλ Ξαρκής θα περιλαμβάνει τριήμερο διαπολιτισμικό πρόγραμμα, εορταστικού κι επιμορφωτικού χαρακτήρα, στις 16, 17 και 18 Αυγούστου: μουσικό, πειραματικό γλέντι [το καθιερωμένο «ζιαφέττιν»], εργαστήρια, ατομικές παραστάσεις [περφόρμανς] σε κεντρικά σημεία του χωριού, παραδοσιακά παιχνίδια, εκθέσεις, προβολές, εικαστικές εγκαταστάσεις και τη βραδινή συναυλία του Σαββάτου με αξιόλογους μουσικούς από την Κύπρο και το εξωτερικό. 
Περισσότερα ΕΔΩ

Μουσικό Φεστιβάλ Loud Unsound
Πού: Φοινικούδες, Λάρνακα
Πότε: 16-17 Αυγούστου

Ο Δήμος Λάρνακας στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων διοργανώνει το διήμερο μουσικό Φεστιβάλ Loud Unsound! Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην κεντρική Εξέδρα στις Φοινικούδες, την Παρασκευή και το Σάββατο 16 και 17 Αυγούστου 2019, φιλοξενώντας σχήματα από την ευρύτερη μουσική σκηνή της Κύπρου. Την πρώτη μέρα ξεκίνημα θα κάνει το Rock συγκρότημα «The Old Stray Bus» με τα groovy riffs του και το βιτριολικό του χιούμορ. Στην συνέχεια θα εμφανιστεί το Reggae – Ska συγκρότημα «Blackout» με διασκεδαστική διάθεση, αποδίδοντας κομμάτια τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον ξένο χώρο της Reggae. Το Σάββατο σειρά έχουν το Garage - Rock συγκρότημα «Private Garden», όπου θα παίξει αυθεντικά κομμάτια καθώς και διασκευές με στοιχεία από την Rock και Indie μουσική. Την αυλαία θα κλείσει το Alternative συγκρότημα Lemesios, όπου θα παίξει αυθεντικά κομμάτια καθώς και διασκευές με έντονα τα στοιχεία της Rock, Ηλεκτρονικής και Κινηματογραφικής μουσικής. Περιμετρικά, θα βρίσκονται γηγενής καλλιτέχνες από διάφορους χώρους, όπου θα εκθέτουν τα δημιουργήματα τους όπως ζωγραφιές, διάφορες κατασκευές, μπιχλιμπιδάκια, αυτόχειρες φανέλες κ.α.



29ο Φεστιβάλ Δεκαπενταυγούστου στη Λόφου
Πού: Λόφου
Πότε: μέχρι 17 Αυγούστου 

Ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου διοργανώνει το 29ο Φεστιβάλ του Δεκενταυγούστου στη Λόφου, με ένα ιδιαίτερα ποιοτικό πρόγραμμα. Το φεστιβάλ και φέτος θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων στο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού,  Διαφορετικές μουσικές βραδιές, μουσικοθεατρική παράσταση και διαγωνισμοί τόμπολας.
16 Αυγούστου
Ροκ και έντεχνο τραγούδι με τη "Μουσική Σκηνή Κύκλος". Έναρξη συναυλίας:9 μμ. Εισιτήριο εισόδου: 5 ευρώ (από μαθητές γυμνασίου και άνω)
17 Αυγούστου
Μεγάλη συναυλία με τον γνωστό Ελλαδίτη τραγουδιστή Στέλιο Ρόκκο. Προπώληση εισιτηρίων στους φούρνους Sunfresh στην Λεμεσό προς €15 και €5 για μαθητές δημοτικού. Στην είσοδο: €18 και €7 για μαθητές δημοτικού.

2ο Φεστιβάλ Φιλίας και Πολιτισμού "Χρίστος Λαζαρής"
Πού: Μουσείο Ζιβανίας, Βάσα Κοιλανίου
Πότε: 17 Αυγούστου 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βάσας Κοιλανίου, δίνοντας συνέχεια στην περσινή μεγάλη επιτυχία που είχε η διοργάνωση του Α’ Φεστιβάλ Φιλίας και Πολιτισμού «Χρίστος Λαζαρής», που προσέλκυσε πέραν των 2,500 φίλων, διοργανώνει και φέτος, προς τιμήν των διαπρεπών Κυπρίων αποδήμων αδελφών μας αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων με καταγωγή από την Βάσα, το 2ο Φεστιβάλ Φιλίας και Πολιτισμού «Χρίστος Λαζαρής» που θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Μουσείου Ζιβανίας στη Βάσα, στις 17 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:30μ.μ. Στο καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος, που ξεκινά στις 9.00, το κοινό αναμένεται ότι θα ξεσηκώσει, όπως και πέρσι, ο δημοφιλής “βασιλιάς” του λαϊκού μας τραγουδιού Θέμης Αδαμαντίδης που πλαισιώνεται στο φετινό φεστιβάλ από το νεανικό συγκρότημα Kings.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close