Cine News , Κινηματογράφος

Η σειρά που πρέπει να δεις αν είσαι φαν του Casa de Papel

Η Nairobi και η Inspectora του Casa de Papel τα κάνουν μπάχαλο στις φυλακές του Locked Up

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2019

Με την τρίτη σεζόν της Τέλειας Ληστείας (που μόνο τέλεια δεν ήταν) να 'φεύγει' σαν νερό, έπρεπε να βρούμε μια νέα σειρά να μας κρατήσει σε εγρήγορση όσο θα περιμέναμε τον Profesor να επιστρέψει. Πίστεψέ με, αν είσαι φαν του Casa de Papel, δεν υπάρχει περίπτωση να μην λατρέψεις το Vis a Vis ή Locked Up, όπως θα το βρεις στο Netflix.

Οι περισσότεροι όταν ακούμε για μια σειρά με γυναικείες φυλακές, φέρνουμε αμέσως στο μυαλό μας το εξαιρετικό 'Orange is the New Black'. Κι όχι άδικα. Η αμερικάνικη σειρά έκανε τεράστια επιτυχία και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για εφτά ολόκληρες σεζόν. Το Locked Up μπορεί να θυμίζει αρκετά το Orange is the New Black, όμως είναι πιο σκοτεινό, πιο βίαιο και πιο κίτρινο (κυριολεκτικά). Έχει περισσότερα στοιχεία ενός ψυχολογικού θρίλερ, παρά μιας δραματικής κωμωδίας.

Προσωπικά, μου θύμισε αρκετά και τη ζωή των κρατουμένων που βλέπαμε στην πρώτη σεζόν του Prison Break, έχοντας και κάποιες επιρροές από Breaking Bad. Έξυπνο, με αρκετή δράση, συνεχείς αναποδιές, γυναικείες κόντρες, έρωτες, βιασμούς, θανάτους, εξεγέρσεις. Στο Locked Up θα βρεις λίγο από όλα.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς έκανε πρεμιέρα στις 20 Απριλίου του 2015 στην ισπανική τηλεόραση, ενώ έριξε αυλαία τον Φεβρουάριο του 2019, σημειώνοντας τρομερή επιτυχία. Τέτοια, που ανάγκασε το βρετανικό Channel 4 να αγοράσει τα δικαιώματά του και να το προβάλει στην Μ. Βρετανία, ενώ πρόσφατα κάτι αντίστοιχο έγινε και με το Netflix, στο οποίο πλέον όλοι μπορούν να δουν τις δύο πρώτες σεζόν. Μάλιστα, η δημοφιλής πλατφόρμα συμφώνησε να αγοράσει και τις άλλες δύο σεζόν (τέσσερις συνολικά), με την τρίτη να κάνει σύντομα πρεμιέρα.

 

 

Όπως είπαμε, αν έχεις δει το Casa de Papel, θα αναγνωρίσεις αμέσως δύο πολύ οικεία πρόσωπα στο Locked Up. Ο λόγος για την Nairobi (Άλμπα Φλόρες) και την Inspectora Sierra (Νάγια Νίμρι), οι οποίες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα των φυλακών, όπου εξελίσσεται η σειρά.

Το Locked Up ξεκινάει με την Macarena (Μάγκι Θιβάντος - Cable Girls) να πέφτει θύμα οικονομικής εξαπάτησης του εραστή της, ο οποίος την εγκαταλείπει με χρέη που φτάνουν τα 2.000.000 ευρώ. Η αθώα Maca μπαίνει στις άγριες φυλακές της Cruz del Sur, έχοντας στο μυαλό της, πως θα αθωωθεί γρήγορα και θα φύγει. Κάτι που ασφαλώς δεν συμβαίνει, επομένως αναγκάζεται με κάποιο τρόπο να επιβιώσει. Εκεί γνωρίζει διαφορετικές κρατούμενες, με τις οποίες κάνει συμμαχίες ή έρχεται σε ανοιχτή κόντρα.

Η Saray (Άλμπα Φλόρες) και η Zulema (Νάγια Νίμρι) είναι οι δύο χαρακτήρες που θα της κάνουν τη ζωή δύσκολη, από την πρώτη, μέχρι και την τελευταία μέρα. Ειδικά δε η Zulema, νομίζω πως σε αυτή τη σειρά είναι ακόμη πιο αντιπαθητική και αχώνευτη από τον χαρακτήρα της στο Casa de Papel. Κι αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό.

Η Saray ή Nairobi ή Άλμπα Φλόρες (όπως θες πες την) είναι ομοφυλόφιλη στο Locked Up (και στην αληθινή της ζωή) και μισεί θανάσιμα τη Macarena, επειδή της έκλεψε τον δεσμό της, την Rizos. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται να την βγάλει από την μέση. Και σε αυτή τη σειρά, όπως και στο Casa de Papel, η Άλμπα Φλόρες θίγει το θέμα της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, μιλάει για το φεμινισμό και είναι γενικά ο εαυτό της.

Ανάμεσα στους δημιουργούς της σειράς είναι και ο Άλεξ Πίνα, ο οποίος λίγα χρόνια αργότερα μας χάρισε το Casa de Papel, ενώ τo τραγούδι των τίτλων αρχής του Locked Up, αλλά και άλλων κομματιών της σειράς ερμηνεύει η Cecilia Krull, την οποία μάθαμε όλοι από το 'My Life Is Going On'. Πριν από αυτό, όμως, είχε κάνει επιτυχία και με το 'Agnus dei'.

Είναι σίγουρο πως τα διάφορα σκηνικά που διαδραματίζονται στις φυλακές της Cruz del Sur θα κρατήσουν την αδρεναλίνη σου στα ύψη και θα σε κάνουν να κολλήσεις με τo Locked Up. Η σειρά είναι γρήγορη, ενώ κι εδώ παρατηρούμε πως γίνεται χρήση των flash backs, τα οποία μας δίνουν αρκετές πληροφορίες χωρίς να καθυστερεί το σενάριο.

Να σημειωθεί επίσης, πως εξαιτίας της τεράστιας απήχησης της σειράς παγκοσμίως πλέον, οι χρήστες του twitter έπεισαν τους δημιουργούς να γυρίσουν και spin-off, με την Μάγκι Θιβάντος και την Νάγια Νίμρι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 'Vis a vis: el oasis', όπως θα ονομάζεται, αναμένεται να προβληθεί κατά τη διάρκεια του 2020.

Αναμφίβολα, μια δροσερή επιλογή που θα μας κρατήσει μέχρι την επιστροφή του Profesor και της συμμορίας του.

Πηγή: https://www.oneman.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close